"רעננה - מודל לשכנות טובה של דתיים וחילונים"

אני גם נגד גזענות

אלא שהגזענות נוצרה כתגובת נגד להתנהגות הכושים.
יש גזענים שמרגישים שהתנהגות השחורים דופקת אותם ולכם הם יוצאים נגד שחורים.

וברצינות, כשאני והשכנים שלי חולקים שכונה משותפת, טבעי שיהיו אינטרסים שונים וחילוקי דעות לפעמים.
אני רוצה שקט בערבים, השכנים הצעירים אוהבים לשמוע מוזיקה.
אני רוצה מקום לטייל ולשחק בו עם הכלב, השכנים מפחדים מכלבים ולא רוצים לראות כלבים.
אני רוצה פינוי גזם 4 פעמים בשבוע, השכנים חושבים שפעם בשבועיים זה מספיק.

טבעי לגמרי שתהיינה התארגנויות של תושבים לפי האינטרסים המשותפים להם וברור גם שמי שאינו חולק את אותם אינטרסים לא יכנס להתארגנות, זה סביר לגמרי.

סייעת א

New member
אבל זה ממש לא נכון מה שכתבת

במיוחד מאז שנפתלי בנט הגיע ויש כיום גם חילוניים במפלגה המשותפת. אולי ברעננה במקרה לא תראה איש חילוני במקום ריאלי ברשימה אבל זה ממש לא מייצג ויש מקומות בארץ שבהם ראיתי שמתמודדים גם אנשים לא דתיים במסגרת הבית היהודי. ודרך אגב רק הבאתי את הידיעה שקראתי באינטרנט ולא אמרתי שאצביע לבית היהודי או הבעתי בהם תמיכה. אני אמנם אישה מסורתית אבל אין זה אומר שאצביע לבית היהודי. בימיו של עוזי כהן ז''ל הוא קיבל את הקול שלי. כיום לי אישית מאוד חבל שמר דן ברוך לא רץ לתפקיד ראש העיר, אני חושבת שהוא היה מקבל קולות לא מעטים של אנשים שמעריכים את פועלו וכיום אולי היה יכול אפילו להנות מ"שניים רבים והשלישי לוקח".

ATAF151

New member
תני דוגמא

אנא תני דוגמא לעיר אחת בה יש חילוני במקום ריאלי מטעם הבית היהודי.

תן אתה דוגמא לעיר אחת בה יש חרדי במקום ריאלי

ברשימת מרצ או מפלגת העבודה או חד"ש.
כמה חרדים היו במפלגת הגימלאים? כמה בשינוי?

אוי ואבוי, הם הדירו חרדים, זה לא דמוקרטי, זה לא יפה לפי עטאף.
אגב, כמה חרדים יש ברשימה של המועמד שלך, חופרי?

למה הוא מדיר חרדים? איך הוא יכול לייצג את כל העיר אם הוא לא שם חרדי במקום ריאלי?

בחיאת עטאף, אתה עושה צחוק מעצמך.

ATAF151

New member
אין גם חרדים ברשימת הדתיים

החרדים ברוב המקרים לא רוצים להשתתף ברשימות ציוניות לא דתיות. יאיר לפיד חיפש בנרות חרדי ליברלי שדחוי על ידי קהילת החרדים עד שהצליח למצוא מישהו.

אז מכאן, לפי ההגיון שלך

שכל המפלגות, למעט יאיר לפיד והמפלגות החרדיות, דוחות חרדים.
עובדה.

עטאף, אתה רציני או שאתה עושה את עצמך?

ארזS

New member
לפי ההגיון הפשוט

עטרף עושה צחוק מעצמו, אך אני דן כל אדם לכף זכות, ולכן לדעתי זה נובע פשוט מבורותו בחומר, ולא חלילה מכיוון שהוא הפך לרשע...

סייעת א

New member
אסתפק בתשובותיו של הגולש "מאליו יובן"

שענה לך כאילו במקומי ואין לי מה להוסיף על כך, ורק אצטט מתגובתו: בחיאת עטאף, אתה עושה צחוק מעצמך.

כן, בטח

והזוגיות של נתניהו ושרה היא מודל ליחסי זוגיות נפלאים והרמוניים,
מבוססים על אמון עיוור ומתאפיינים בצניעות ובשמחת חיים.

סייעת א

New member
בטח שבטח

שאנשים כמוך מקלקלים במעט את האווירה אבל לא יילך לכם. העיר תמשיך להיות נפלאה ביחסי דתיים וחילוניים. מזל שאתה מיעוט שבמיעוט.

זכותך לחשוב כך

למעשה הקמפיין של מרצ מבוסס על אנשים שחושבים כמוך.

להבדיל ממך אני חושב שלמרות שמידי פעם, באופן טבעי, יש חיכוכים בין אוכלוסיות שונות, בגדול היחסים בין חילונים ודתיים ברעננה הם יחסים טובים מאוד. למעשה לא זכור לי בכל שנותי ברעננה אי פעם שנקלעתי אישית לסכסוך דתי-חילוני.

מה שכן, יש גורמים שמאוד שמחים לקחת כל חיכוך ולהעצים אותו כדי לעשות רווח פוליטי.
על כך אני מצר.

רק שים לב כמה מהשרשורים כאן בפורום

מתקיימים במתכונת הבאה:

דתי: היחסים בין חילונים ודתיים ברעננה ממש נפלאים, אין בכלל חיכוכים.
חילוני: לא ממש.
דתי: אתה מיעוט קיצוני, מחרחר ריב ומדון, נגוע בשנאת דת שנאת דתיים ושנאה עצמית, ואני מרחם עליך. וגם אוהב אותך.

ארזS

New member
נו, ברור

ה"נאורים" מחפשים איך להדליק מדורות, וזאת הסיבה לשרשורים האלה.
לא זכור לי שראיתי שרשורים שבאו מהכיוון ההפוך...

ועל כך נאמר : טול קורה מבין עיניך !

או בלשון אחרת, כפי שאמר לי איש חכם ממני :
"ארז, לא עשו אותי באצבע !"
[וגם אותי לא...]

ארזS

New member
אני רואה רק את האמת לאמיתה.

ומה אתה רואה ?

או מה בדיוק כוונתך בהתפלספות הזאת ?

ממש לא

רוב השרשורים הם: היה איזה דתי שאמר משהו, אוי ואבוי, העיר הופכת חרדית.
למעשה יש מפלגה מסוימת שמתעדת באדיקות כל חיכוך בין דתיים לחילונים ברעננה.

למעשה לאחר שראיתי שיש כל כך הרבה שירשורים בנושא דתיים חילונים פתחתי עוד שירשור ושאלתי אם זאת באמת הבעיה ברעננה.
כולם הסכימו שזאת ממש לא הבעיה.

זה פשוט נושא שאנשים מסוימים מאוד אוהבים לעסוק בו.

ATAF151

New member
יש כאלו שחושבים שיש בעיה

אני חושב שאין בעיה, אבל יש כאלו שרואים את כל העסקים באחוזה סגורים בשבת בגלל חוקי העירייה ולא מרוצים מזה ומעדיפים שיהיה כמו ברמת השרון למשל, שם יש הרבה עסקים פתוחים בשבת בכל רחבי העיר.

זכותם לחשוב כך.

ה"אנשים מסוימים מאד" שלך

מזכיר מאד את ה"מיעוט קיצוני מחרחר ריב ומדון נגוע בשנאת דת שנאת דתיים ושנאה עצמית שאנחנו מרחמים עליהם וגם אוהבים אותם כי גם הם יהודים" של גולשים אחרים בפורום רעננה (וגם שלכותבי מכתבים לעיתונות המקומית), שאינם משכילים ורהוטים כמוך.

מה לעשות, יש גם אנשים כאלה

אני רציני לגמרי, יש אנשים שנהנים לריב והקטע של דתיים-חילונים הוא נושא מאוד נוח לצדקנות ולמריבות.

נסה לחשוב מתי באופן אישי ב 5 השנים האחרונות היו לך אישית חיכוכים עם רעננים אחרים על רקע דתיים חילונים.
עכשיו נסה לחשוב כמה דברים אחרים ברעננה הפריעו לך ב 5 השנים האחרונות, כמה חיכוכים היו לך בסך הכל עם אנשים שונים ברעננה.

אני לא אומר שאין בעיות, טבעי שבין שכנים יתגלעו לפעמים וכוחים אבל המשקל שהנושא של דתיים חילונים ברעננה לוקח בפורום ובפוליטיקה המקומית חורג בהרבה מהחיכוכים במציאות.

ישנם אנשים שונים שרק ממתינים שיצוץ כאן

נושא " בין דתיים וחילוניים " או על מהות הדת ומי אחראי עליה כאן במחוזותינו
ואז הם יוצאים ממחבואם וישר חושפים את מלא כיעורם . הן בסגנון והן בהתיחסות
וישנם גם כאלו שתרבות הדיון רחוקה מהם כרחוק מזרח ממערב. ורק ממתינים
לשעת כושר . בשביל להתנגח.

הבידור הוא שהם כל כך בטוחים שהם הם הצודקים . מבלי לתת משקל כהוא זה לדברי השני
במין סגנון של " אני ואפסי עוד "
לעיתים זה גולש גם לנושאים אחרים . והם מנסים להפגין את חוסר ידיעותיהם בנושאים שונים
אך תמיד תמיד באותו סגנון של " אני יודע היות והייתי כך וכך או עשיתי כך וכך
או יש לי מידע ( חסוי ) כזה או אחר
מעולם לא נתנו קרדיט אולי עוד מישהו כאן יודע משהו.

אבל זו אולי גדולתו של הפורום או חסרונו . שכמעט כל אחד יכול לכתוב כאן את אשר עולה על דעתו
אבל רצוי . בלי להזכיר את מנהל הפורום או חס וחלילה להעביר ביקורת עליו
אחרת הודעות עשויות להמחק .

למעלה