אין, די, לא יכולה כבר, לא יכולה, טריגר
הזמן עם איילה הולך ודוחק, הולך ונעלם,
צפויים לי ביקורים לא נעימים בשירותים בהמשך היום - קניתי המון דברים שיגרמו לזה, ולא אכפת לי לשלם את המחיר.
ואריק איינשטיין מת. נפטר. הלך לעולמו. ותשאלו מה אכפת לי מזמר בן 75, מה זה נוגע לי אישית. אז זה לא נוגע לי אישית, אבל זה מפחיד כל כך. ברגע אחד מתפוצץ איזה עורק ושלום על ישראל, בלי שום שליטה, בלי יכולת להילחם בכלל. פשוט ככה, פתאום, ברגע. וזה יכול לקרות לכל אחד.
והמחשבות.
והאזכרה לאבא שלי בשבוע הבא.
והמילים, כל המילים מתבלגנות לי, הכול עצוב כל כך.
הפסיכולוגית עלתה לי על העצבים, הצדיקה את בריאות הנפש שהם לא רוצים לקבל אותי לטיפול בגלל שביטלתי פעמיים (וטרחתי כמובן להודיע להם מראש, תקראו בשרשור אחר שפתחתי השבוע, אין לי כוח להסביר שוב) ואמרה ששרפתי את עצמי ושאין מה לעשות. לא רוצה לעזור לי.
וקרעתי את עצמי עם הסמינריון שאני עורכת עד הבוקר ולא הצלחתי לסיים אותו ויש עוד המון עבודה.
ולא נגעתי במטלה ללימודים.
וביקשתי מאיילה שתקבל אותי, בפוקס לא היו לה שם אנשים אז היא קיבלה והיה עצוב כל כך. וכשהמתנתי לה שתכין לעצמה קפה חתכתי את עצמי שוב באמה וכשהיא באה הראיתי לה והלכנו יחד לאחות שחיטאה לי. היא שאלה אותי אם אני רוצה אשפוז וכמובן סירבתי, והיא הציעה אולי לחזור לאשפוז יום, למרות הדגנרט שמנהל אותו, ואני כבר לא פוסלת את זה על הסף כי אני מרגישה שאני הולכת למות ואין מה שיחזיק אותי, אבל המחשבה לחזור לטיפול שלו מצמררת אותי. הוא כל כך מטומטם חסר לב וגורם לך להרגיש שאת אפס מאופס והכי לבד בעולם ומאשים אותך בכל הרע בעולם, אז להיזרק מאיילה - האימא הטובה שהייתה לי - לדגנרט הכי מגעיל ומרושע, זו נפילה שאני מאוד לא רוצה עכשיו, אבל מצד שני איזו ברירה יש?? אני כל כך לא רוצה להיות פה שזה יקרה. אני לא יכולה שהיא תמות לי, אני מעדיפה למות בעצמי. מה יהיה אתי??????????? עוד מעט וזהו... זהו, החיים שלי אוזלים, ככה אני מרגישה. ואני לא רוצה להרגיש. לא רוצה ולא מסוגלת. המון המון אוכל וסרוקוולים ומספריים ומפתחות, זה מה שאני מכירה ויודעת ויכולה ומשכך קצת.
וכואב לי כל כך הגב ויש לי כאבים ברחם מהמחלה שיש לי שם והכול כל כך כואב...
הייתי רוצה שיעשו לי ניתוח שיוציאו את כל הרע הזה וישאירו רק את הטוב...
אני מרגישה שאני עומדת להתפוצץ מכעס ואין על מי ואין על מה, המצב הזה פשוט כל כך לא הוגן, כל כך לא פייר...
ואתמול הייתה לי שיחה עם נערה שעובדת בניקיון, בחורה ערבייה פלסטינית. איזה סיפור חיים, מה אני אגיד לכם, פשוט ישבתי איתה ובכיתי. בחורה בשלהי שנות ה-20 (נראית כמו בת 17), יש לה ילדה בכיתה א'. ההורים שלה חיתנו אותה בשידוך כשהייתה בת 12(!!!) תמורת כסף מהמשפחה של החתן. בעלה התעלל בה ונהרג בתאונת דרכים שגם היא הייתה מעורבת בה ויצאה ללא פגע. ההורים שלה לא רוצים אותה בחזרה כי היא עברה לגור בכפר ערבי בישראל והם לא יכולים לבוא מהשטחים לכאן, זה גם עולה להם הרבה כסף וצריך אישורים, והיא לא יכולה לעבור לשם... היא מצאה דירה בעיר יהודית, אבל השכירות עולה לה המון כסף ואין לה שום קרובי משפחה ושום חברים, את כל הכסף היא מביאה מעבודת הניקיון שהיא עובדת כל כך קשה... וההורים שלה לא עוזרים לא רק כי הם מנדים אותה אלא גם כי אין להם, הרי אין עבודה בשטחים. כשהיא עברה לישראל היא לא ידעה מילה עברית ולימדה את עצמה - העברית שלה מעולה. היא רצתה ללכת לפסיכולוג, אבל אין לה כסף ולא מוכנים לקבל אותה בלי כסף כי היא לא יכולה לקבל שירותים מהמדינה... והיא נראית תמיד חביבה כל כך, שמחה כל כך... לכו תדעו מה הבן אדם מסתיר מבפנים... אלוהים ישמור איזה סיפור. אמרתי לה - יה אללה, איזה כוח יש לך שאת ככה שורדת ומתמודדת, והיא חייכה חיוך מריר ואמרה שאפילו חתן היא לא יכולה להשיג כי בחברה שלהם אישה לבד עם ילד זה מקרה אבוד ואם כבר גברים מתקרבים אליה זה כדי לז... היא אמרה שאין לה כבר כוח (נו בטח, חתונה בגיל 12!!!). איזו הרגשה זו שההורים מוכרים אותך לגבר תמורת כסף... הוא היה בן 27 והיא רק ילדה בת 12 לעזאזל... וכשהוא נהרג בתאונה במקום שהיא תירש אותו אימא שלו ירשה אותו ולה לא היה כוח להילחם. היא נתנה לה קצת כסף בשביל הילדה והעיפה אותה לכל הרוחות. אילו חיים אלה, יה אללה. היא אמרה לי שכשהבינה שכבר לא תוכל לממן פסיכולוג היא החליטה להשיח את דאגותיה לאלוהים ואמרתי לה שזה רעיון מצוין, כי הוא באמת מקשיב הכי טוב, יותר מכל בן אדם. הלוואי שהייתי יותר מאמינה. הלוואי שהייתי חזקה כמוה. הייתי רוצה לכתוב עליה ספר. זו לי פעם ראשונה שיצא לי לדבר עם מישהו פלסטיני ולשמוע ממקור ראשון כמה תלאות הם עוברים. היא נגעה לי ללב בצורה לא רגילה.
ואני כל כך עייפה.
כל כך.
איך אני מגייסת את עצמי עכשיו לעבוד וללמוד? רוצה סרוקוול.