רעעעעעעעעעעעעעעעעעעע

Lady Stark

New member
מותק (לא יודעת אם טריגר אבל תוכן לא קל)

אני ממש בשוק על מה שסיפרת על אמא שלך. שמעתי עליה דברים קשים בעבר אבל לא ככה.
אני יודעת שזה לא קל מה שאני הולכת להגיד, אבל אנשים שעושים את מה ששניהם עשו הם אנשים שמכניסים היום לכלא בלי להסס.
וצעד ראשון לשחרור מהפגיעות המזעזעות שהם עשו לך, שניהם, זה להודות בחומרת המעשה שלהם ולהסתכל עליהם בצורה קצת יותר דיכוטומית. בנורמה, אמא היא אמא, והיא הכל בשביל הילד. אבל כשאמא מתייחסת ככה לבת שלה, היא מאבדת את הזכות להיות הכל. ואז היא כבר לא בן אדם מורכב עם קצת שחור וקצת לבן והרבה אפור. היא לא אם ראויה. נקודה. לפעמים זה עד כדי כך פשוט.
לא קל להודות בזה, אבל רק מההודאה הזאת יש התחלה של החלמה. ותקווה.

בכל מקרה, אני מקווה שאת מבינה שאני לא רוצה לצער אותך אלא לחזק אותך ולומר לך שלא הגיע לך כל מה שספגת. לאף אחד לא מגיע.
שולחת חיבוק.

זה היה יותר גרוע - טריגר

היא אמרה לי לא ללכלך לה את הסלון ולעשות את זה בתוך טישו (אני לא אפרט מה, זה יהיה ציורי מדיי), והפצעים שהראיתי לה כשעוד הייתי מראה לה לא היו מפציעה עצמית אלא ממכות שנחבלתי או נפצעתי או משהו. היא זלזלה בהתקפי הזעם שלי ולא הבינה שכשאמרה לי לדפוק את הראש בקיר אם אני עצבנית לקחתי את זה מילולית לגמרי. והייתי מטיחה את עצמי ברצפה מרוב זעם. אבא שלי הביא לי מלא עיתונים וניירות כדי לקרוע אותם במקום את עצמי, אבל אף אחד לא שאל למה. הילדה משוגעת, הכי קל לפטור את זה ככה. ובשביל לבכות שלחו אותי לחדר השני כי זה מפריע. הילדה משוגעת. ו-99% מהפעמים שנסעתי למיון או לבדיקות עקב המחלה ההורמונלית שגורמת לי לדימומים קשים ולציסטות בשחלות נסעתי לבד או עם בן הזוג שהיה לי אז. אני זוכרת שפעם השכנה ז"ל, שהייתה הסבתא של השח"ע, ניסתה לגעור בה ושאלה אותה איך היא מעזה לא ללוות אותי לבית חולים (הייתי בקושי בת 18) והיא לא ענתה. לא התאים לה ללוות אותי. בפעמיים שהיא כן ליוותה אותי זה היה נורא. פעם אחת פשוט שלחתי אותה הביתה כי היא הטריפה אותי והתווכחה עם כולם למה זה בא אחריי ונכנס לפניי, ועוד שנייה מתחילה לה התכנית בטלוויזיה ולא ידעה שזה ייקח כל כך הרבה זמן. העדפתי כבר להיות לבד. והיא נסעה, נסעה ועוד איך. איילה בחיים לא הייתה נותנת לזה לקרות אילו הייתה אימא שלי. בחיים. וזה שאימא קראה כל הזמן לאבא שלי תיקח כבר את הילדה היא משגעת אותי, והוא לקח, ועוד איך לקח, בכל המובנים, כל לילה השכיב אותי תרתי משמע והיא מעולם לא. וכל כך רציתי חיבוק. והיא תמיד היה לה חם ואין סבלנות. חיבקה את אחותי בכוונה לידי ואמרה לה תראי איך זאתי מקנאה זאתי. וכשהלכנו ברחוב היא תמיד הייתה הרבה לפניי כי אני הולכת לאט בגלל הכובד והיא תמיד הייתה פלפלית כזאת והיפרית ולא חיכתה. ומעולם לא הסתכלה לי בפנים. כל השיחות תוך כדי טלוויזיה ובלי להפנות אליי את המבט. אני רוצה למות, ליידי, אני רוצה אימא, מאיפה אני אביא עכשיו אימא, אני לא יכולה להשלים עם זה שאיילה נלקחת לי, איילה היא כל הטוב וזה לא יהיה יותר ואני לא יכולה עם העצב הזה וחרדה ממשית מה יהיה אתי, למי יהיה אכפת, מי יחבק אותי ככה ויטפל בי ככה, אז מה אם זו אשליה, אז מה אם רוב הזמן ערער אותי הצורך הזה שאף אחד לא יכול למלא, הרדיפה הזאת אחרי קצת מהזמן שלה, אז מה, זה היה המעט שהיה והיה כל כך הרבה בשבילי. ויש עוד כל כך הרבה, אבל אני לא יכולה להפסיק לבכות ועוד מעט מתחיל לי השיעור ועוד לא סיימתי את הסמינריון שאני עורכת ואני נחנקת מהמטלה ללימודים גם. אני אשלח למרצה שלי במייל מכתב מאיילה, מקווה שזה יעזור ושהוא יתחשב בי. בא לי למות, אני כל כך פוחדת. אני לא יכולה כבר להמליל את הפחד הזה, אז אני נותנת למספריים ולמפתחות לדבר, וגם את זה אני לא עושה כמו שצריך בגלל השומן ועם כוויות לא בא לי להתעסק וללכת כל יום לחבישות בקופת חולים ולטפל בזה בלי סוף ולצאת עם תחבושות לרחוב ולספוג מבטים מזועזעים. אני רק רוצה מקום להניח בו את הראש ולנוח ולחשוב שיהיה טוב, ולא יהיה טוב, ליידי, כבר לא יהיה, אי אפשר לעזור לי, הכול כבר אבוד.

אני לא מרגישה טוב, לא יכולה להפסיק לבכות

הפעם גם אוכל לא עוזר...
אני יכולה וצריכה סרוקוול אבל עוד מעט מתחיל לי שיעור ואני עלולה פשוט להירדם במהלכו ועוד יש לי עבודה ואני נחנקת.
וזהו, אין מדריכה. הייתה צריכה לתאם אתי למחר ולא התקשרה. שתלך לעזאזל. עוד אחת מצטרפת לאוסף של מדריכות שראו אותי פעם אחת והחליטו שלא מתאים להן לעבוד אתי. שילכו לקיבינימט, זונות.
אין לי מקום, אין לי אוויר, אני מתפללת לאומץ, לשלווה ולתבונה.
אני לא יכולה יותר. אני לא יכולה יותר. אל תעזבו אותי

Raindrop23

New member

אני כל כך מצטערת לשמוע על כל מה שעברת עם ההורים שלך, זה פשוט נורא וזה לא הגיע לך ועכשיו אני מבינה למה איילה כל כך חשובה לך

שולחת לך חיבוק גדול, חם ומחזק. הלוואי שיכולתי לעזור יותר.

מצטרפת לריין ולסטארק

בייחוד לסטארק - אנשים שמתאכזרים ככה לילדים - ועוד לילדה שלהם! - לא ראויים לרחמים או להבנה. וגם אותי המוות של אריק א. נורא נורא נורא מטרגר - מסיבות אישיות שלא זה הזמן ולא זה המקום לפרטן (הוא נורא נורא מזכיר לי מישהוא ...)

Lady Stark

New member
אוף

אני קוראת את זה ומתמלאת תסכול.
אלומונת, תקראי שוב את מה שכתבתי לך קודם. יש תקווה.
ברגע שמתחילים לזהות מה אמת ומה שקר בכל מה שסיפרו לך בבית, הדיכאון מצטמצם משמעותית. והטורדנות. והחרדה. הכל משתפר.
זאת הגישה הטיפולית שלי ומה שהכי עוזר לי- הבנה של השקריות וחוסר הצדק במה שקרה לנו.להסתכל על הדברים שעברנו דרך המוסריות שלנו ולא דרך עיניים מתעללות.

ממשיך להיות רע

אחותי נתנה לי עצה איפה להיפגש עם איילה בפגישה האחרונה וזה רעיון מצוין, אני מקווה שהיא תסכים.
רע לי. כולי רועדת. יש לי עוד המון עבודה.
אני הולכת לכתוב למרצה שלי מייל שידחה לי בעוד יממה את המטלה ובכלל.
קשה לי לתפקד בעולם העבודה ה"אמיתי" עם לקוחות שלא יודעים על המצב שלי ושאני צריכה לעמוד בלוח זמנים. זה לא פשוט להיות פרילנס ולבנות לעצמך שם, על אחת כמה וכמה עם כל המחלות שלי.
אני זועמת. אחותי השלימה מהר מאוד עם הבת שלה שמתעללת בה ומתנהגת אליה בחוצפה שגובלת באלימות. אני לא סובלת את המטומטמת הזאת. על הכול סולחים לה. אצל אימא שלי היא הייתה חוטפת שתי סטירות כבר בגיל שלוש ולא הייתה מגיעה למה שהיא היום. בועטת באחותי שתצא מהחדר שלה כשהיא רוצה לראות VOD (יש רק בחדר של הילדה), ושלשום התעצבנה שהיא לא עונה לממתינה כשהיא הייתה למטה ורצתה שתתפוס לה חנייה, אז היא עלתה למעלה וקרעה את החוט של הטלפון מהקיר כדי לנתק לאחותי את השיחה. ואחותי ישר סולחת, מקסימום לא מדברת איתה יום-יום וחצי (שזה הרבה) ואחר כך מכרכרת אחריה ומכינה לה אוכל לעבודה ומתקשרת אליה וגוזרת לה ציפורניים בידיים וברגליים ועושה לה פן (ה"ילדה" בת 24.5). מדובר בילדה שהפליצה על הפרצוף שלי כשהתגוררתי שם במשך חודשיים כשהיו בבית שלי שיפוצים לפני כ-12 שנה. פשוט ניגשה ונעמדה עם התחת שלה מול הפרצוף שלי ולפני שהבנתי מה קורה היא תקעה פלוץ שבא לי למות. היא שונאת אותי ואני לא יודעת למה והיא מסרבת להגיד. בפסח השנה סירבה להסיע אותי לחגוג את ליל הסדר עם אחי, וזה כמעט התפוצץ עד שאח שלי בא לקחת אותי בעצמו (שזה נס ופלא פלאים בפני עצמו). היא לא רצתה שאני "אזהם" לה את המכונית החדשה שקנתה, וזה מאוד הכאיב לאחותי, אבל לא מספיק כדי לשים לה אולטימטום שאם היא לא לוקחת אותי אז גם היא לא תבוא. זה לא. ויתרה מכך, הילדה אמרה לאחותי שאם אני באה אפילו לא במכונית שלה, היא לא מוכנה להיות שם. ואין לי שמץ של מושג למה היא שונאת אותי כל כך. זה מאוד מעליב. ואני מקנאת ביחסים ביניהן, איך אחותי סולחת על הכול. אם יש דבר שאני אוהבת באחותי זה חוסר היכולת שלה לשמור טינה. היא פשוט לא יודעת לשמור טינה. זה לא היה פעם. כשהייתי ילדה היא ידעה לשמור טינה ועוד איך, אפילו כשהייתי בת שבע ונשארתי איתה לבד כשההורים טסו לחו"ל עם אחי. הייתי ילדה לבד בעולם בלי נפש חיה לדבר איתה, עם חרדת נטישה נוראית כשההורים נסעו, והיא כעסה עליי על משהו ולא דיברה אתי גם כשבכיתי והתחננתי, וישבה עם בת דודה שלי ולעגה לי והשתעלו אחריי כשחטפתי ברונכיט, היא אמרה שזה פסיכוסומטי כי אני רוצה תשומת לב ופשוט ישבה עם הבת דודה הזונה שלי ושתיהן השתעלו אחריי כל פעם. זה היה כל כך מעליב וגם מפחיד, כי ידעתי שאף אחד בעולם הזה כבר לא יציל אותי. כשההורים שלי חזרו הם לקחו אותי לבית חולים (שזה נדיר בפני עצמו, בדרך כלל ההורים שלי לא טרחו לקחת אותי לטיפולים רפואיים. לרופא שיניים, למשל, מעולם לא לקחו אותי. בפעם הראשונה הגעתי לרופא שיניים כשהייתי בגיל 19. לא לקחו אותי גם כשנחבלתי קשה בפנים במשחק עם ילדים בשכונה ונשברו לי שתי שיניים קדמיות וירד לי המון דם. הייתי בת שמונה ואישה זרה מהרחוב לקחה אותי הביתה וההורים שלי לא עשו כלום. אולי שמו לי קרח, אבל לא חשבו אפילו לקחת אותי לרופא). ואני מזכירה לכם שאחותי גדולה ממני ב-19 וחצי שנה. כן, מאותם הורים. כלומר היא לא הייתה ילדה כשישבה עם הבת דודה הזונה הנבלה וחיקו אותי על המרפסת של הדודה.
היום אני אוהבת את אחותי, שנים לא דיברנו, אבל מאז שאימא נפטרה יותר התקרבנו. הייתה תקופה שהייתי באה אליה כל שבוע, אבל למרות שאנחנו גרות באותה עיר זה מקום לא נגיש וצריך 2 אוטובוסים, זה לא נוח. כשביקשתי שהיא ובעלה יבואו לתלות לי וילון שהחתולה הפילה הם סירבו, אבל כשאמרתי לה שאני מוסרת חפצים של אימא בגלל השיפוץ הם באו יום אחרי יום כדי להעמיס דברים, זה כן.
אבל בכל זאת היא המשפחה היחידה שלי, אם לא להחשיב את אחי, ומבחינתי הוא לא בדיוק נחשב, גם כן פוץ. לא מבינה מה הוא הסיע אותי בליל הסדר, זו המחווה היחידה שהוא עשה בשבילי אי פעם חוץ משני החיבוקים שנתן לי בחיים - פעם אחת עם מותו של אבא ופעם אחת עם מותה של אימא, לא לפני שהוא ואחותי האשימו אותי שאני רצחתי את אבא ושהם פוחדים להשאיר אותי עם אימא שלא אעשה לה אותו דבר. הייתי רק בת 16, ואם כבר מישהו רצח מישהו זה בטח לא אני אותו.
תשמעו, רע לי. אין לי מושג איך אני אישן הלילה. חייבת לעבוד.
אני ממש צריכה חיבוק ממי שיכול ורוצה. ממש.

אני מנסה להדחיק (טריגר)

את הרגשות עם האוכל והפציעה, ואת העובדה שאני מחישה מאוד את קריסתי הגופנית עם מה שאני עושה, שלא לדבר על הנפשית. אני אוכלת ואוכלת ואוכלת וטסה לשירותים כי מה לעשות, למה שאני אוכלת יש השפעה לקסטיבית בלי שאתכוון לכך, וזה כאבי תופת, ואני מביאה את זה על עצמי, אין לי על מי להלין. הייתי רוצה שהכול ייגמר. שאקום באיזה יקום חדש שאין בו כאב, שיש בו רק אימא טובה ומכילה ודואגת, שלא אצטרך לעשות יותר שום דבר שאני לא רוצה וגם לא לחשוב על זה בלי הפסקה כל החיים שאחרי. כמה שנים עוד אצטרך לשלם את המחיר על מה שהוא עשה? כמה אשמה? כמה כבד הגוף שלי וממשיך וממשיך ואיך הוא סוחב, איך אני סוחבת את עצמי, יה אללה. הכול משומש, מלוכלך, לא נקי, לא תמים, לא טהור. הילדה שהייתי מתה יחד עם השם שלה כבר מזמן, אבל אין ילדה חדשה. יש אור, ואני לא מכירה אותה ואני שונאת אותה כמו ששנאתי את ההיא עם השם ההוא שמתה. והנשמה שלי רוצה, כמהה, מה היא רוצה, חיבוק, אור טוב ומלטף, סיבה, תכלית. מילים ריקות ונבובות שמנסות לברוא עולם שאין כדי לברוח מהעולם שיש, כי העולם שיש בלתי נסבל בעבורי. הקיום שלי לא מוצדק, אני תופסת מקום, הרבה יותר מדיי מקום, ואין מי. גועל נפש. אני מביטה במראה ומתעבת את הממצאים. נגעלת. פשוט כך. אני מרגישה בחילה ומבחילה. אני רוצה לישון ושייגמר. אולי אני פשוט צריכה להיכנע. לתת לו לעשות מה שהוא רוצה בלי להילחם בו. בלי להיאבק. זכותו. הוא עשה אותי, תרתי משמע. כמה שנים אפשר לסבול את זה. אם הייתי מבקשת אולי היה נזהר, אבל הוא היה זהיר גם ככה, לא השאיר סימנים. אבל אני זוכרת, זוכרת ולא מאמינה. אני רוצה שהיא תציל אותי ותשמור עליי מפניו, מפני זה שחי בתוך מוחי ומשחק בו ומקדיח בו תבשילים מסואבים ומרקיבים. אני צריכה שמישהו ישמור עליי. אם לתרגם את זה למונחים שתואמים את המציאות הנוכחית ואת הגיל שלי, אולי מדובר באשפוז, אבל אני לא רוצה. אין מצב שאני חוזרת למקום הארור שנקרא גהה לאשפוז מלא. אין מצב. בדיוק בחנוכה לפני חמש שנים הייתי שם. איזה מקום עלוב ודוחה. רק הסביבה הפיזית שם יכולה לגרום לבן אדם לרצות למות, אם לא שום דבר אחר. בית חולים רפאים מנוכר, ארוך וצר. איכס. מחלקה גריאטרית. כן, כן, לפי אזור המגורים המחורבן שלי אני שייכת למחלקה הגריאטרית, תאמינו או לא. הזוי פשוט. אני לא חושבת שאני מתאימה לאשפוז מלא עכשיו בכל מקרה. אני רואה כמעט מדי יום אנשים שמאושפזים במח' פסיכיאטרית ואני לא מרגישה שאני דומה שם למישהו. ואולי כן. תמיד מצאתי אנשים שדומים לי גם במקומות האלה. גם באשפוז יום היו אנשים שכלפי חוץ לא ראו עליהם, אנשים חביבים, מקסימים וברי שיחה. גם בגהה האנשים היחידים שדיברתי איתם (כי אנשי הצוות לא טורחים לזרוק מבט לכיוון שלך) היו כמה מהמטופלות טובות הלב. שתי צעירות והשאר זקנים וזקנות. רק הן היו הנחמה שלי במקום השחור ההוא.

אני רוצה שהלמוג'ין המוגבר יעבוד כבר, הרי כשהעלינו אותו בפעם הקודמת זה הוריד לי את הדחפים החזקים לכמה חודשים, והורדנו רק בגלל שזה עשה לי תופעות לוואי, אבל עכשיו לא אכפת לי כל כך מתופעות הלוואי אם השיקול הוא בין זה לבין בחירה במוות. אני לוקחת מינון גבוה יחסית, מינון שלא נהוג לטפל בו בארץ לדברי הדיקטטור מהאשפוז יום.

אני לא מרגישה טוב, אנשים. לא מרגישה טוב. אולי הוסטל? יש לי הרגשה שאני הולכת לריב מחר שוב עם העו"סית ונשבר לי מזה כבר. כל כך נפגעתי ממנה. מזל שהשח"ע יהיה גם ואני מקווה שהוא ינער אותה קצת. העיקר - אין לי מדריכה ואני כבר לא מקווה שתהיה לי אפילו. השלמתי עם הגזרה, למרות שמגיע לי סיוע מתוגבר, אפילו יותר מכפול מהרגיל. אני זקוקה לליווי הזה. מהשבוע הבא יהיה לי קצת פחות לחץ ואז מה אעשה במשך הימים הריקים והשעות הריקות אם לא אקבל עוד עבודה? איילה תהיה במרפאה רק יום אחד בשבוע הבא, בעוד שבוע. מה אני אעשה עד אז? ומה יהיה עוד שלושה שבועות??? אני נחנקת. ליטרלי. אין לי אוויר בריאות החסומות שלי, וגם זה שאין לי מכשיר חמצן מדרדר את המצב שלי. אני מפחדת. הייתי רוצה למות בשנתי, אבל לא לדעת מזה ולא להרגיש את זה. אני לא רוצה לסבול, אבל מרגישה שמגיע לי. הייתי עושה הכול כדי שהיא תישאר, אבל אי אפשר, היא לא תישאר, ואני כבר מכינה לה כמה שבועות מתנת פרידה בסטודיו לאמנות, וחושבת על טקסטים ועל מתנות נוספות שאני הולכת להפציץ אותה בהן. דיברנו על כך שנישאר בקשר וזה מאוד עודד אותי, אבל עוד לא דיברנו על הדרכים. היא ביקשה ממני שאציע לה "חוזה" ונעבור עליו ביחד ונעשה בפגישה הבאה משא ומתן. כנראה מיילים או אסמסים. אני כבר הרוסה מגעגוע והמילים שלי בוכות אותי ואותה כל פעם מחדש. וכשהמילים נגמרות מתחילות הסריטות והזעם חייב להתנקז או להידחק למטה, לקיבה, למעיים. איך אפשר לנקז כעס החוצה בלי לפגוע בעצמי או במישהו אחר????? אני לא מצליחה וכבר הפסקתי לנסות.

אני רק רוצה להפסיק לסבול ואני לא יודעת איך להפסיק לסבול בלי להפסיק את החיים שלי.

תהיו אתי, טוב?

אני כבר במיטה, רועדת מפחד ואין לי חיבוק. הכול מתמסמס, שום דבר לא נשאר. דופק לי הלב נורא וקשה לי לנשום. שונאת חושך ולילה וחורף שמתקרב. מזל שבישראל החורף קצר, אבל כל יום עם חשרת עננים גורם לי מצוקה. אני פוחדת. אני זקוקה לאימא שלי. למילים טובות. לחיבוקים מרגיעים שאינם מיניים, יש בכלל דבר כזה או שהכול שטוף זימה? אני פוחדת לגדול. אני פוחדת לחדול. אני פוחדת להמשיך. לא טוב לי ואני פוחדת לישון. נרדמת. ביי...

לילה טוב וכן יש דבר כזה

הלו אמיניים אמינית? כאילו?

למרות שאם מה שאני עושה יצליח אני כבר לא אהיה אמינית אבל לא משנה
זה עניין שלי ולא בא לי לפתוח את זה...
בינתיים קבלי חיבוק אמיני

תודה מותק

אני ממש לא א-מינית. לפחות פעם לא הייתי. אני מסתדרת מצוין לבד, אבל זקוקה לחיבוק. חיבוק של אימא. חיבוק מכיל, מרגיע, נוכח. חיבוק שאפשר ליפול לתוכו ולדעת שיחזיק אותי. חיבוק שאומר "אני כאן". חיבוק שמאשר אותי, שמחייה אותי, שנותן לי אביב. חיבוק של איילה. אני לא לסבית, אבל כרגע רוצה רק חיבוק מאישה אימהית ולא מגבר מיני או א-מיני כאחד. המקום הזה יותר מדיי פצוע.

אני עדיין

חושבת ששווה לך לנסות טיפולים לפוסט טראומה
אם הייתי מתקשרת הייתי בודקת מה יכול לעזור לך
אבל אני לא אז אני לא יודעת מה

למעלה