טריגר
עכשיו ראיתי שלא עניתי לך למסר האחרון. עוד מעט אענה עליו.
לא, אין לי למי לקרוא אימא, וגם כשהיא הייתה בחיים היא לא בדיוק תפקדה ככזאת. כן, יש לי דברים טובים לזכור אותם (מה שהופך את הכול לעוד יותר מסובך וקשה) ואפילו כתבתי על זה פוסט בבלוג שלי די מזמן, אבל... הגנה שהיא נתנה? קצת קשה לי לחשוב על הגנה כשאת מפקירה את הילדה שלך לילה לילה מגיל ינקות לגבר שנוגע בה ואפילו במובן מסוים מעודדת אותו לכך. אני לא בטוחה שהיא ידעה מה קורה שם, אבל היה לה מאוד נוח שהוא עשה את העבודה השחורה בשבילה (דהיינו השכבת הילדה לישון, סיפור לפני השינה, שירים לפני השינה, לה לא הייתה סבלנות ומעולם לא עשתה את זה). ועצוב לי, עצוב לי נורא, כי אני בטוחה שהיא רצתה להיות אימא טובה, אבל היא לא ידעה איך. ואני בטוחה שגם הוא רצה להיות אבא טוב, אבל שניהם שיגעו לי את המוח וגרמו לי להיות חולה, פצועה, מצולקת ומדממת לכל החיים. שניהם היו טובים ורעים, וקשה לי עם זה, עם הזיכרונות, אולי אפילו קשה לי יותר עם הזיכרונות הטובים, אני מרגישה כפוית טובה על כך שאני בכלל מדברת סרה במתים שלי, אני נושאת אותם על כתפיי כל כך הרבה שנים. היום דיברתי על זה עם איילה, נתתי לה לקרוא משהו שכתבתי. מפעם לפעם אני חושפת יותר והיא שם לחבק אותי. היא אמרה לי שאנחנו מתוכנתים לאהוב את ההורים שלנו כדי לשרוד, ככה זה גם החיות בטבע, וזה גם הטבע האנושי. היא הסבירה לי (לא שהייתי זקוקה להסבר הזה, אבל זה היה מנחם לשמוע) שמה שעשו לי היה נפשע, שזו לא אשמתי, וגם אמרה שאני טובה ונהדרת וכל הכבוד לי שאני כל כך אמיצה ונותנת פייט אדיר לחיים, שזה לא מובן מאליו בכלל.
אני לא יכולה להכיל את זה, ואת התופעה המזעזעת שקורית לי בחודשים האחרונים ומחמירה ממש מיום ליום, משהו שאני לא מסוגלת לדבר עליו עם מישהו אחר מלבדה ומלבד העו"סית, כי אני מתביישת בעצמי כל כך. אני פוחדת. אימא שלי הייתה אישה קשה כל כך, אבל אהבתי אותה, הייתי זקוקה לה ונלחמתי כל החיים שלי מול הכתף הקרה שלה כדי להשיג פיסה ממנה. התחננתי לפירורי אהבה. אני לא מסוגלת להכיל את הדואליות הזאת של הטוב שהיה נדיר ומזוקק ושל הרע, המפקיר, חסר הסובלנות הכי בסיסית, המטורף. היו שם דברים מטורפים בבית שלי, וכל יום אני נזכרת עוד ועוד וכל יום חווה שוב ושוב עוד ועוד פלשבקים שלא ידעתי שהיו, שלא זכרתי, והכול נהיר כל כך והשחור פתאום בהיר כל כך והכול כל כך מתחבר לי ואני לא יכולה לחיות עם זה. איך אפשר לעשות דבר כזה לילד, דברים כאלה. מה בי היה פגום כל כך שעורר את זה. הרי הואשמתי כל הזמן.
ואני אוהבת אותם, ואני מתגעגעת אליהם, ואני פוגעת בעצמי שוב ושוב כי הם טובים ואני רעה והם ניסו ואני... שנים לא זכרתי כלום, אני נחנקת. אני חווה סצינות שהיו כאילו אני חיה אותם עכשיו, בת שנתיים, בת שלוש, בת שש, בת שתים-עשרה, בת חמש-עשרה. זה לא עוזב אותי. זה לא עובר לי. אני רוצה להרגיש בטוחה ומוגנת, ואני לא. אני לא, לעולם אני לא.
והטריק שכתבת לי הוא רעיון מצוין, המיטה שלי אכן מוצפת בכריות ואפילו בבובת פרווה נעימה. וגם מיטה היא דבר שמעורר אצלי אסוציאציות קשות וזיכרונות בלתי נסבלים, גם שם יש לי סיוטים, גם שם אני נחנקת (ע"ע דום נשימה בשינה) ושם (כמובן לא במיטה הנוכחית הזאת ולא בבית הזה) קרו לי דברים איומים שככל שהם מתבהרים לי הם נחשפים במלוא עוונם וכיעורם.
מה יהיה אתי, מה.