לא יכולה יותר, אני לא יודעת איך לחיות
לא יודעת איך להמשיך. אני אדם דוחה, מגעיל, מרתיע ובהמי. אין לי שום סיכוי להתגבר על בולמוסים ולרדת במשקל. אין לי עם מי לדבר. לא הלך טוב עם איילה, לא הרגשתי קרבה, הרגשתי שאני סוחטת מילים טובות ומחמאות, ואפילו התווכחנו קצת. אני לא יודעת להצביע בדיוק מה לא עבד שם היום, אבל היה סוג של מתח לא נעים באוויר. היא כאילו לא הייתה אתי, לא יודעת מה בדיוק. כאילו אני לא הייתי שם. בכיתי בהיסטריה כי לא מצאתי אותה בחדר וחשבתי שהיא הלכה בלי שיודיעו לי, וזה אחרי שהתקשרתי במיוחד בבוקר לוודא שהיא תהיה שם, ואז ראיתי אותה במזכירות והתחלתי להתייפח כאילו שראיתי אותה מתה וקמה לתחייה. היא רק הלכה לאכול שם, אבל אני לא יכולתי להירגע ורוב הפגישה הייתי עם החרדה הזאת. הרגשתי שלא בא לה לראות אותי ושהיא בטח שמחה שהיא יוצאת לחופש בעוד קצת יותר משבוע ולא תהיה שם כמה שבועות ולא תראה אותי. ופתאום היא גם הודיעה לי (במקרה) שביום שיש לי תור בשבוע הבא היא לא תהיה בכלל, ואמרה שאבוא יום קודם על הבוקר והיא תשתדל לקבל אותי. מה זה תשתדל? ואם לא תוכל? אני אבוא סתם בבוקר שגם ככה זה קשה לי? ואם היא לא תבוא בכלל הרי אף אחד לא יודיע לי, כי התור לא יהיה רשום...
אני לא יכולה לחיות ככה. פשוט לא יכולה להמשיך ככה. ואני נראית זוועה. זוועה. אני מצטערת שנולדתי ושאני תופסת מקום בעולם הזה. איך אפשר לסבול אותי בכלל. מה הפלא שאנשים עוזבים כל הזמן וגם היא תעזוב, אני יודעת שהיא תעזוב. ורציתי שהיא תגיד דברים טובים מעצמה אבל הייתי צריכה לסחוט אותם ממנה "בכוח" ואני שונאת את עצמי כשאני עושה את זה. שונאת. ומתביישת.
ונסעתי במיוחד רחוק, למרות הסרקוול, לקנות לעצמי בולמוס לתפארת מדינת ישראל, ובא לי להקיא את הנשמה, אבל הוא עוד לא נגמר. אני חייבת לישון קצת, הסרקוול בכל זאת מרגיע ונוסך שינה. בטח יהיו לי סיוטים. הלוואי שאני אסבול. הלוואי שאמות תוך כדי שינה, הלוואי אמן. אין לי אומץ להביא את זה על עצמי, אז אני רק מתפללת לנס שיגאל אותי מייסוריי. אני לא יודעת אם אני רוצה לסבול או להפסיק את הסבל הזה. אני רוצה שהכול ייגמר. הכול. שלא יהיה יותר שום דבר. ובאותה עת זה גם מפחיד אותי כל כך. מתעוררת מסיוטים על המוות ועל דברים אחרים.
וכמה איילה יכולה לשמוע את אותם הסיפורים. ולפעמים אני כל כך רוצה שהיא תגיב, שתגיד משהו, והיא שותקת, נותנת לי את המקום, ואני רוצה דווקא את המילים שלה. לא הלך טוב היום, איזה דיכאון זה. דווקא היום. אני הולכת לישון עצובה כל כך ומתה מפחד שהיא עוזבת ותעזוב ואני לא יכולה לשאת יותר את המועקה הזאת ואת החרדה הזאת. הלוואי שאני אמות כבר, הלוואי אמן.