רע לי כל כך

noname07

New member
רע לי כל כך ../images/Emo7.gif

אני ממש לא יודעת אם זה הפורום הנכון אני פשוט חייבת לשפוך את הלב אז חשבתי שאולי פה יוכלו להבין אותי מצטערת אם זה לא הפורום הנכון. אז ככה - אני שונאת את עצמי ומרגישה ילדה אומללה, אני מרגישה ממש ילדה אומללה ועכשיו זה מאד מתחיל להפריע לי כי אני כמה חודשים לפניי גיוס. יש לי אולי 5 חברות ובקושי שני ידידים , אף פעם לא היה לי חבר ולא התנשקתי, בניגוד לכולם בערך בגיל שלי , אף פעם לא הלכתי למסיבה לא כמו שאר הילדים בגיל הזה ואף פעם לא שתיתי אלכוהול כמו כולם, ובקיצור אני לא כמו כולם בגיל הזה או לפחות הרוב. אני לא נראת רע בכלל לא , פשוט הבעיה שלי מאז ומתמיד הייתה חוסר בטחון זה מפריע לי בכל תחום בחיים אבל בכל תחום זה הורס הכל. עכשיו שאני כמה חודשים לפני גיוס ממש קרובה אני מפחדת שלא ירצו להתקרב אליי כי אני ככה ,כי אני שונה,אני לא אוהבת מסיבות ואלכוהול וכל זה ואני מפחדת שאני אסבול כל הצבא בגלל זה, יהיה קשה להתסיר כל כך הרבה פרטים כאלה או לשקר בהם אבל את הרוב אני אנסה. זה מדכא אותי, אני רוצה להיות כמו כולם רוצה להיות עם יותר בטחון ולא יודעת מה לעשות . אשמח לתגובות ואם לא לפחות שפכתי את הלב גם אם זה לא בפרוום הנכון! תודה לכם!

DDN

New member
אני לא מומחה לפסיכולוגיה

ואני לא יכול להתחיל לחשוב למה את שונאת את עצמך, אם תרצי, תספרי. אבל בואי תקשיבי למישהו שמבוגר ממך בכ10 שנים, לא היו לי הרבה חברים לפני הצבא, ולא הייתי בכלל בחור חברותי. כלומר, לדעתי כן הייתי, אבל הייתי חסר בטחון. בצבא, עבר עליי תהליך שעובר על רבים - התבגרות. פיתחתי מיומנויות תקשורת עם אנשים, למדתי לדבר, למדתי לקחת דברים בקלות, וחוסר הבטחון פחות (כן, אני עדיין חסר בטחון, ועדיין ביישן אבל הרבה פחות), את הצבא סיימתי עם הרבה חברים (גם בצבא וגם מחוצה לו), וגם כיום, יש לי הרבה חברים (כל כך הרבה למעשה, שיומהולדת אני צריך לחגוג פעמיים בשביל 2 הקבוצות השונות של החבר'ה) מפריע לך שלא שתית אלכוהול? למה? לא הפסדת כלום. אלכוהול זה פיכס. מסיבות? מי צריך את זה? לחנונים אין מסיבות, לחנונים יש כנסים ומפגשי חבר'ה. לא צריך להשתכר, לעשן ולשמוע מוסיקה בעוצמה גבוהה כדי להנות. למה להיות כמו כולם אם זה לא מי שאת? אחד הדברים שנפלאים באינטרנט, זה שמצאתי אנשים שהם יותר "כמוני" מאשר שאני צריך להפוך להיות כמו מישהו שאני לא. היום אני מסתכל על חברים שהיו לי בתיכון ומנסה להבין למה הייתי חבר שלהם בכלל, אין לנו שום תחום עניין משותף. בקיצור, מה שאני מנסה לומר - זה לא רע להיות מי שאת, זה רע לנסות להיות מישהו שאת לא.

noname07

New member
אז ככה..לגבי השאלה שלך

קודם כל תודה רבה לך! אולי שונאת את עצמי זה קצת התבטאות חזקה מידי , התכוונתי שהייתי רוצה להיות יותר כמו רוב האנשים בגילי וזה הסיבה שכתבתי את זה , אני לא מהאלה שחושבים על התאבדויות וזה ממש רחוק מזה אני פשוט חסרת בטחון וזה גורם לי לא לאהוב את עצמי -זה לא הייתה הכוונה. לגביי הצבא-אני אגיד לך שהיה לךך מזל שאני מקווה שלי יהיה איתו גם-להיות עם חבר'ה כמוך , שיש להם תחומי עניין משותפים לך ולא רק מסיבות וכאלה אבל לצערי הרוב או הרבה בני נוער לא ככה ולא אמרתי שזה רע להיות אני זה פשוט קשה עכשיו שאני הולכת להכיר אנשים חדשים. בתיכון זה לא כל כך הפריע לי כי היה לי את הכמה חברות הטובות שלי שהם כמוני והם גם לא שתו ולא התנשקו וכל מה שכתבתי פה והיינו יוצאות המון לבתי קפה ומקומות שאנחנו אוהבים זה לא שלא היינו יוצאות פשוט לא לאן שרוב האנשים הולכים מבין? (ולא חח אף פעם לא הייתי בכנס) הבעיה שבצבא הם כבר לא יהיו איתי ואני עם החוסר הבטחון שלי מפחדת להכיר אנשים חדשים שאני יודעת שרובם לא במצב שלי (לא שתו לא היה להם חבר וכל זה). רק יכולה לקוות שיהיו איתי חבר'ה טובים , אני גם כמוך מחשיבה את עצמי כחברותית אבל חסרת בטחון! תודה לך

DDN

New member
שיהיה לך המון בהצלחה

בצבא, אולי מכורח ולא מרצון, מתחברים גם אל אנשים שונים מאיתנו, ולומדים להתרחב בתחומי העניין.

RichardSmith

New member
../images/Emo24.gif

זה הפורום הבהחלט נכון כי אני לפחות רואה בך כחברה לפורום.
(ולכן חברה שלי). אל תשאפי למספר חברים גדול, מה הטעם? הרי במשך פרק זמן מסויים, את יכולה לראותם, לשמור על קשר, עם מספר מוגבל של אנשים בקשר רציני. תמדדי את חבריך לפי העובדה שאם את צריכה עזרה, הם שם לעזור. בנוגע לתחום הרומנטי... אני מניח שזה כנראה לקללת החנונים... הנשיקה הראשונה שלי היתה בגיל 22. אני מניח שהשתכרתי לראשונה בגיל 19. כרגע אני שותה בעיקר בהופעות מחווה לביטלס. המלצתי היא להיות כנה תמיד, לא לשקר ולא להסתיר. ביטחון זה משהו שבונים, לוקח זמן להגיע לנורמה. לפי דעתי, לגברים קצת יותר קשה בקטע של התחלות, הבחורות עושות עיניים ואנחנו אלו שמתחילים לדבר... אולי אני חושב כך מכיוון שאני בחור... בשורה התחתונה, אל תתייחסי לדברים ה"שליליים" שציינת, תחשבי על הדברים הטובים שעשית. תחייכי, יש לך יותר סיבות לחייך מאשר להיות עצובה/אומללה.

noname07

New member
חחח תודה אבל

אני לא מגדירה את עצמי בשום דרך אני לא מאמינה בזה,בני אדם שונים זה מזה בהרבה דברים אבל לא מאמינה שיש כזה דבר "חנונים" אז מה כל החנונים אותו דבר? מי קבע מה זה בכלל להיות חנון? אני מאמינה שגם חברי הפרוום פה שונים זה מזה וזה בסדר כי בני האדם שונים זה מזה זה לא אומר שצריך להגדיר אותם בשמות . אז אם בא לך אתה יכול להגדיר אותי איך שבא לך לי ההגדרה הזאת לא אומרת כלום, אולי אני חסרת בטחון ויש לי סגנון בילוי שונה משל רוב בני הנוער בגיל הזה או הרבה לפחות (שזה לא מסיבות ואלכוהול) אני אוהבת בתי קפה. ובקיצור כולנו שונים לי זה לא הפריע עד היום כי היו לי את הכמה חברים שלי שהיו כמוני ויצאו איתי לאן שאנחנו אוהבים אבל עכשיו בצבא הכל הולך להשתנות ובגלל זה רע לי כל כך , אני יודעת שאני לא כמו הרבה מאד בני גילי עושים כל מה שאני לא עשיתי ויש להם מיליון חברים, בגלל זה רע לי וקשה לי , הייתי רוצה להיות יותר פתוחה ויותר עם בטחון ואם היה לי זה היה עוזר לי לא להיות במצב שאני עכשיו וכן אני מרגישה שונה. תודה לך

RichardSmith

New member
לא משנה מי קבע...

משנה שאנחנו כאן מדברים בפורום. את מפחדת פשוט שלא תתחברי לאנשים בצבא כמו שהתחברת לחבריך מהתיכון. (או לפחות זמן התיכון, אולי הכרת אותם במקומות אחרים). לבני אדם נוח להגדיר תוויות כדי לסמן דברים. להציב גבולות. פשוט עניין של תפישה. מה את אוהבת בבתי קפה? את יודעת מה תעשי בצבא? כמו שאמרתי, הדרך לביטחון היא דרך הניסיון.

אם אני כבר, אז אענה בקצרה../images/Emo13.gif

לגבי מספר החברים שלך- אז ככה, חברים לא נמדדים בכמות אלא באיכות, ותאמיני לי שעדיף שיהיה לך שני חברים טובים מאשר 20 חברים "בינוניים". התחום הרומנטי- הסטטיסטיקה אומרת שכ73%-77% (לא זוכר את המס' המדויק) מהמתגייסים טרם קיימו יחסי מין. וזה נורא מנוגד למה שמקובל לחשוב על הנוער של היום, שאין נער "נורמלי" אחד שמתסובב בלי קונדום ב'היכון' בארנק. מובן שהכל חרטא, את ממש לא לבד. לאחוזים די נרחבים מבני הנוער בגילך טרם היו התנסויות רומנטיות כאלה ואחרות וממש לא מדובר במשהו חריג. חוסר בטחון- צבא יכול להווה קרקע נהדרת לפיתוח הבטחון. אלכוהול- באמת שלא הפסדת כלום (וזה אומר לך "רוסי אלכוהוליסט"
). צה"ל- תאמיני לי שאנשים כמוך מצליחים הרבה בצבא, שנראה לכאורה מסגרת נורא קבוצתית ו"קומוניסטית" אפילו, אבל הלכה למעשה היא נשלטת ומנוהלת ע"י אינדיווידואלים, כך שחבר'ה כמוך יכולים רק לצמוח ולפרוח במסגרת כזאת. שאי ברכה!

RichardSmith

New member
פעם...

לפני עשור זה היה 30% שמקיימים יחסים. אין לי נתונים מעודכנים לכיום, כנראה לא ממש רחוק.

sagima

New member
עזבי אותך באמאש'לי

יהיה בסדר, תזרמי עם זה, בסוף הכל יסתדר בדיוק כמו שהוא אמור להסתדר.

איפי1

New member
כמוני כמוך...

חוץ מזה שאני לא בדיכי בגלל זה. את צריכה לקחת את הכל בפרופורציות ולא להתרגש כי אין לך חבר או אלכוהול לידך.(וגם לא בטוח שאם היה לך היית מאושרת...) תנסי למצוא את הדברים הטובים שיש לך, וכמו שהחבר'ה פה אמרו לך- חברים נמדדים בגלל האיכות ולא בגלל הכמות... אז לי יש אולי 3 חברים אמיתיים וכל השאר הם סתם "מכרים" או "ידידים". אז שיהיה לך בהצלחה בחיים!

אומנם באיחור בכל זאת אני רוצה להגיב

אני דווקא הייתי מאלו ששתו, הלכו למועדונים, ניהלו מסעות ספונטניים לטבריה ולאילת ובילו זמן רב בים במקום בכיתה. בגלל כל אלו אני מרשה לעצמי לאמר לך היום, כשאני בן שלושים, זה לא משנה. זה בטחון מזוייף. כולם חסרי ביטחון לכולם יש חששות מהמסגרת הצבאית (רחוק מהבית ומהחברים בסביבה חדשה ולא מוכרת). יש מי שמוצא "ביטחון חברתי" במועדון עם הרבה רעש ומעט תיקשורת בינאישית ויש מי שמוצא אותו, כמוך, ביכולת להקשיב ולהשמיע דיעות ומחשבות לחברותיך הקרובות בשיחה בבית קפה (מה שמצריך מיומנות חברתית מאד גבוהה שכדאי שתדעי להעריך בעצמך). באשר לנסיון מיני, אין בינו לבין היכולת להשתלב חברתית דבר וחצי דבר. כשתימצאי מישהו שתרצי להיות איתו ושידע להעריך אותך בשביל מי שאת, זה יקרה. באופן כללי, את נשמעת לי בחורה מתוקה ובעלת יכולות אינטלקטואליות וחברתיות טובות. אני משוכנע שתמצאי את מקומך במסגרת הצבאית ובאופן כללי בחיים. בהצלחה.

mantrix

New member
ברוכה הבאה לפורום הנכון

(אני מניח שגיל 26 שרשום בפרופיל הוא לא נכון. למה?) קודם כל, מאוד מוקדם להתאכזב מהחיים בשנות העשרה, הכל עוד לפנייך! שנית, עדיף כמה חברים טובים, מאשר הרבה חברים מזויפים. שלישית, אין במה להתבייש שלא התנשקת כי עדיין לא מצאת מישהו מספיק מתאים, עדיף מאשר להצטער לתמיד שעשית את זה בפעם הראשונה מוקדם מדי עם מישהו לא מתאים. רביעית, הרוב לא בהכרח צודק, ולגבי אלכוהול ומסיבות - לא הפסדת כלום, ואין לך על מה להצטער. בשום אופן אל תסתירי פרטים ואל תשקרי! תהיי בטוחה וגאה במה שאת, וזה ייתן פתח לאנשים אחרים, שהם כמוך אבל לא מראים את זה, למצוא אותך, ותגלי עד כמה לא באמת "כולם" כמו שאת חושבת. רק אל תאבדי את עצמך ואל תהפכי ל"כולם" האלה שאת מפחדת ו\או סולדת מהם. ולסיום, את מוזמנת להשאר ולהשתתף כאן בפורום ולהכיר

RichardSmith

New member
מכיוון שהיא חברה ותיקה בפורום...

ולמה לדרוך על היבלות?... אז מה אם התנשקתי עם אחת שעם קצת יותר מחשבה, לא הייתי עושה זאת?...

noname07

New member
../images/Emo2.gif אני בכלל לא כתבתי גילל

איזה מוזר זה , יש מצב שמישהו שינה לי בפרטים או משהו ,אני לא יודעת מה להגיד לך אני יודעת שבחיים לא הגדרתי שם גיל ובטח לא 26

5 הצרכים של מסלואו

אויייי כתבתי לך מכתב ארוך והוא נמחק לי. דווקא אהבתי אותו אז בקצרה: עפ"י מסלואו ישנם 5 צרכים בסיסיים. שכשחסר אחד מהם קשה להתקדם הלאה. לדעתי נתקעת בשניים. אבל הפתרון יכול לבוא מכל ה 5. צורך ראשון, קיום של צרכי כאן ועכשיו: אוכל, שתייה לינה וכו. כמעט ברור שיש לך את אלה, אבל כנראה זה פרח מהזכרון מהראיות של מרכזי העונג שלך במח. יש דרכים להזכיר... חשבי על הרעבים באוגנדה. חשבי על אנשים שנולדו עם מומים מולדים ללא מרפא. חשבי על מי שנולד אווז בחוות פיטום. חשבי על חולדה שנולדה במעבדה במכון וייצמן. נו...שמת לב כמה הרבה יש לך? מרגישה יותר טוב? צורך שני: ביטחון לעתיד. יכולתי לאמר לך שוב, להשוות את עצמך לכל מיני.....וזה גם יעבוד (אנשים בשואה, אותה חולדה שנולדה ב... וכו), כבר אמרתי (ח). שימי לב שדאגה לעתיד, הדאגה כמו שהיא, לא עשיית מעשה תוך מחשבה על העתיד, היא בזבוז של הכלי היחיד שיש לך כדי לשנות את העתיד לטובתך, בזבוז ההווה. ההווה, ברגע שדואגים לעתיד או דואגים לעבר, אי אפשר להשתמש באותו רגע הווה כדי לשפר את העתיד. וזה דבר לא טוב לעשות. כדי להיות מסוגלים לתפקד צריך אוויר, אז לנשום עמוק, לאכול טוב ולחשוב מחשבות שמביאות אותך לאופטימום עשייה. תאמיני בעצמך שתוכלי להסתדר, במיוחד כשאת חוששת מדברים שעברו על מיליוני אנשים. כולם שרדו את זה בסבבה. גם את יכולה, במיוחד אם תגייסי את ההווה לצרכייך ולא תבזבזי אותו על רגשות מיותרים כמו חשש מהעתיד או חרטה על העבר. הווה... ייתכן שאולפת אופרטיבית להביע דאגה ע"י נשמות טובות שעוזרות רק למי שנראה ממש מסכן, אש אפשר להשתמש בזה , ולפתח לוק של מסכן, אבל לא כדאי לקחת את זה ללב, לרוב טוענים שזה לא בריא (יש טוענים את ההפך, בגבולות הטעם הטוב, אבל לא משנה כרגע), ולרוב טוענים שזה לא כיף (יש גם מזוכיסטים, בעצם... אולי את בכלל מזוכיסטית, אם את לא עושה דברים כיפיים כמו.... ). 2 צרכים נוספים: משפחה וחברה. מהמכתב שלך ברור שהנושא החברתי מעסיק אותך, חזרת על זה מספר פעמים. אז קודם כל, ישנה בחורה אחת שמאד כדאי לך לפתח איתה קשרי חברות טובים. האשה הזו היא את. החברה הזו (את) תהיה איתך בכל מקום. היא רוצה את טובתך. את לא יכולה לנתק לה את הטלפון כשהיא מבקרת אותך או מעצבנת אותך. היא היחידה שמבינה בדיוק, אבל בדיוק, מה עובר עלייך. אילו רק לימדת אותה לאהוב אותך ולעשות לך נעים..... נקדה נוספת לגבי חברים. אמרת שיש לך 5 חברות ואת מרגישה שזה לא מספיק? וואווו! יצא פעם ספר אנשים מרעילים, לא קראתי, אבל אני רוצה לוודא איתך שזה לא המצב אצלך. את מרגישה ליד החברים שלך, שאת חייבת להוכיח את עצמך ולהיות "משהו" .. מגניב? מצטיין? סקסי? יפה? חכם? (ושימי לב למילה משהו). האם את מרגישה לידן שאת צריכה להיות... יותר..... יותר מגניבה, יותר מצטיינת וכו... כי אם כזה הוא המצב, אז החברות שלך גוזלות ממך אנרגיה ולא עושות לך טוב. כמו שאמרו חכמים וטובים : "עם כאלה חברים מי צריך אוייבים" (זה נאמר על משהו אחר אמנם..). אולי כדאי לך להפסיק להאליל את האנשים סביבך. נראה שאת חושבת שכולם מושלמים, סנובים שלא מוכנים "להתקרב" למי שהוא לא.....לא.. שאין לו את הכישורים המתאימים. זה מה שראית בחיים? אנשים לא מוכנים לעזור אחד לשני? ללמד? אולי זה עונש של אנשים לא נחמדים, הם יחשבו שכולם כמוהם וירגישו רע עם זה. אני בטוחה שאת לא כזו. טוב... אני.... צורך הרבה יותר בסיסי קורא לי למיטה (לישון). ועוד לא אמרנו אף מילה על מימוש עצמי. אז במשפט... אדם הוא כמו נדנדה, הוא יכול להיות נזר הבריאה ויכול להיות מאכל רימה ותולעה, תתחברי גם לצד ה"גבוהה" שבך, של מותר האדם מן הבהמה, למשהו שיסחוף אותך בנשמה ואז לא תרגישי את ההפרעות הקטנות לשלוות הנפש, וכן תרגישי את ה "אני שווה, יש דברים שאני יכולה ליצור". כמה כיף להיות קיימים! רק אזכיר עוד אופציה אחת: את אישה, אז אולי את צריכה לקבל מחר מחזור. אני מכחישה כל קשר לנאמר, זו לא אני זו השעה.

noname07

New member
אויי פסיכולוגיה חחח למדתי את זה

בתיכון! הזכרת לי נשכחות -אני אקרא את התגובה המושקעת שלך שאני אחזור אחה"צ כי אני חייבת לעוף לעבודה! המון תודה

../images/Emo24.gifמתוקה../images/Emo24.gif

אין לך סיבה להיות עצובה אז יש לך רק "כמה" חברות ... אבל הן טובות ונאמנות וזה מה שחשוב.. גם אני לפני שהתגייסתי לא שתיתי בצורה רצחנית אף פעם ... טוב חבר כן היה לי אבל שתדעי שברגע שמתגייסים את איכשהו תמיד יוצאת כי את חיבת להתפרק את תכירי בצבא מלא אנשים חדשים ותמיד בצבא נפרדים מהחבר ואז מוצאים מישהו שמתאים יותר ... אז בטח גם את תמצאי אני חושבת שאת צריכה להתגאות בעצמך ששמרת על עצמך עד עכשיו תאמיני לי זו תקופה ופתאום תגלי מלא חברים חדשים תתעודדי יש לך עוד זמן

למעלה