רפואה אלטרנטיבית

lernery

New member
כמו שאמרתי

יש אלטרנטיבי ויש אלטרנטיבי. יש אלטרנטיבי כמו שאמרתי, שמנסה לטפל בבעיות של לחץ ומתח ועושה את זה באמצעים הגיוניים - תזונה, אורח חיים, דגש על לחץ ומתח, ויטמינים, וכו'. טיפול כזה הוא הגיוני ויכול לעבוד, אבל צריך לזכור שהוא בעיקר מטפל בבעיה מהצד הנפשי שלה. אם תהיה לי בעיה כזאת ויהיה לי הכסף ייתכן שגם אני אלך ל"מטפל" כזה, שאינו אלא אדם עם ניסיון חיים שמנסה לסדר גם לך את החיים ואת הראש... ואם אנשי מערכת הבריאות הולכים אליהם, זה לא מוזר בכלל. אבל בכל זאת, בן אדם שמתייהר בתואר ד"ר לאור העובדה שהוא למד שנתיים על צמחי מרפא ועוד שנה על שינה מסודרת, זה קצת מוגזם, וזאת הפואנטה כאן. לעומת זאת יש כל מיני אנרגיות שונות ומשונות וכל מיני טיפולים אלטרנטיביים שמסתמכים על רעיונות שהוכח שאינם נכונים (כדוגמת כל הטיפולים שמדברים על איזון, או על צ'אקרות או לא יודע מה). אני מאמין שאנשי מערכת הבריאות לא הולכים לאנשים האלה.

עובדייה

New member
מה שלא הוכח מדעית לא בהכרח לא נכון

יש הרבה דברים שלא הכחו מדעית ורק שנים לאחר מכן הכחו. ולגבי זרימת אנרגיות אז יש הוכחות מדעיות לקיום הילה ומרכזי אנרגיות. יש מצלמה מיוחדת לזה! רק שלא סימו לחקור את זה בדרך המדעית.

lernery

New member
זה סוג של קשקוש על, זה בדיוק מה

שאתה לא מבין. יש מצלמות IR שיכולים להראות איזורים חמים יותר בגוף ואיזורים קרים יותר. אין שום משמעות להיותם של האיזורים האלה קרים או חמים מעבר למשמעות הפיזיולוגית שלהם (שורפים יותר קלוריות או פחות). אין כזה דבר "סתימה" באנרגיות, כי אנרגיית חום היא לא דבר שזורם ממקום למקום כמו מים אלא אם כבר יש "הסעת" חום אבל כמו שאמרתי זה די שונה ממים, וכל הרפואה הסינית מתייחסת לזה כמו מים פחות או יותר וכמו איזו הילה רוחנית... וההילה, גם כן - זה פשוט צילום של קרינה אלקטרומגנטית, מן הסתם גם כן של IR כתוצאה מחום, שיוצאת מהגוף. למה שתהיה לזה משמעות כלשהיא (מלבד טמפ' הגוף וקצב המטבוליזם או מה שזה לא יהיה)??

lernery

New member
ודוגמא לדברים שהוכחו כלא נכונים

מדעית - הדוגמה שאני תמיד מביא היא תורת 4 המרות של היפוקרטס\גלנוס, אבל ההיסטוריה של הרפואה (ואני בטוח שגם הסינית) מלאה רעיונות דומים שהוגיהם התכוונו אליהם ברצינות והם הוכחו לחלוטין כלא מדעיים. למשל, פעם חשבו שמחלות באות מריחות רעים, מה שייתכן שרופא סיני היה מנסח כ"קירבה לאנרגיות שליליות", ולעומת זאת היום אנחנו יודעים שמחלות (שנובעות מפרזיטים) נגרמות על ידי חיידקים או וירוסים וכו' אבל לחלוטין לא מהריח הרע עצמו. למעשה, ייתכן שבמהלך האבולוציה האנושית חוש הריח שלנו למד לזהות מקומות בעלי סבירות גבוהה להימצאות חיידקים מזיקים - למשל צואה - ולכן הריח הוא "רע", אבל החיידק חייב לעבור אל הגוף והריח - לחלוטין אינו תנאי מספיק להדבקה. אם ישנם רעיונות סיניים שמבוססים, למשל, על הרעיון הזה של ריח, הרי שהמדע הוכיח שהרעיון המקורי לא נכון ומן הסתם גם היישום שלו - לא נכון. וכמו שאמרתי הרפואה מלאה לגמרי במיליון דוגמאות כאלה, ואני מניח שהסינים הסבירו בצורה שונה לחלוטין את כל המערכות בגוף. עכשיו מה שקורה הוא שלפעמים באים אנשים וממציאים פירוש רש"י לתורות הישנות. למשל אם הם היו מחזיקים בתורתו של היפוקרטס הם היו מתחילים להסביר שהוא התכוון בעצם לאיזון האנרגטי בין הצבע האדום שמסמל מוות והזדקנות לבין הצבע הלבן, נניח, שמסמל חיים חדשים ולידה בלה בלה בלה (תראה כמה בקלות קל להנפיץ את השטויות האלה) והוא לא התכוון בצורה ממשית לאיזון בין הנוזלים הלבנים בגוף לבין הנוזלים האדומים. אבל מה לעשות שהוא, וכמוהו מן הסתם גם הרופאים הסינים, התכוונו ברצינות למה שהם אמרו ולא רק כאנלוגיות, וזוהי היצמדות עיקשת לרעיונות ללא כל סיבה ממשית - מלבד הדמיון הפורה של בני אדם והרצון להאמין שלכל דבר יש פתרון או שהטבע הינו שוויוני צודק ומציית לחוקי הנימוסים שלנו כבני אדם - כלומר, לא נוח לנו עם הרעיון שלמעשה לכולנו יש פאקים ובטבע רובנו אמורים למות צעירים, ובכל מקרה לרובנו יצוץ פאק כזה או אחר מתישהוא. מה פתאום?! איך יכול להיות?! הרי חוש הצדק שלנו אומר לנו שזה לא פייר! לכן קל להאמין שהכל עניין של איזון לא נכון והרבה יותר קשה להאמין שזה הכל עניין טכני שאיננו צודק ואיננו נוטה חסד לאיש. לגבי הרפואה הסינית - פעם האמינו ב"כוח החיים" שמאפשר את קיומם. ראו סלעים, שאינו חיים, וראו בעלי חיים, וניסו לחשוב מה ההבדל ביניהם. חשבו והחליטו שהחומר בבעלי חיים הוא בעל כוחות מיוחדים שאינם קיימים בדומם, וזהו "כוח החיים", והמשמעות - אי אפשר לחקות תהליכים שמתקיימים בטבע החי, בדומם - למשל בצלחת in vitro. מה לעשות שאנחנו כבר שנים יודעים שזה לא ככה, ושלמעשה רוב התופעות אצל בני אדם ניתנות להסבר יפה מאוד דרך כימיה ובצורה מדוייקת מאוד, ואין שום צורך לדבר על "כוח חיים" מאחר והתופעות האלה קורות גם בצלחת וגם בחי in vivo. אז יש אמנם עוד הרבה דברים לחקור, אבל תיאוריה שמסבירה בצורה מוחלטת חלק גדול מהדברים החיים, וגם את מה שהיא לא מסבירה זה בדרך כלל מטעמים טכניים - כלומר קשה לגבש את החלבון הספציפי כדי לבדוק אותו אבל באופן עקרוני הוא אחראי לתפקוד המסויים - היא בהחלט הרבה הרבה יותר טובה מדיבורים מעורפלים על אנרגיות שאינם יכולים לנבא דבר ולא להועיל בשום דבר, ולא ניתן להוכיח אותם - בניגוד לרפואה של ימינו שאם היא טוענת שמקור מחלה מסויימת הוא מחסור באנזים, הרי שאם אתה פוגע בגן שמייצר אותו אתה יכול להוכיח שאתה צודק. מן הסתם הסינים היו אומרים על מחלות גנטיות כמו תאי-זקס שהבעיה היא חוסר איזון ושטויות כאלה... האם גם אז היית הולך אחריהם?! הטענה הכללית היא שמצב הגוף הינו תלוי נטו במצב החומרים שנמצאים בו, ולא בשום דבר אחר. ההשפעה הנפשית שקיימת על מחלות נובעת מחומרים שהמוח מפריש, וזה הלינק היחיד להשפעה נפשית על האדם. אבל מעבר לכך - כל דבר שקשור לגוף עצמו - מושפע מחומרים כימיים, אנזימים שומנים סוכרים ויטמינים וכו' - והחוקים השולטים בו אינם שונים מחוקי הטבע הרגילים, שאינם כוללים דיבור על אנרגיות - לא בצורה שהרפואה הסינית מדברת עליה. ושוב, ייתכן שאדם בהתרגשות ולכן מפריש אדרנלין ולכן יש כמה תהליכים שקורים. הטענה היא, שמעבר להשפעה של המצב הנפשי על המוח ולכן על שחרור של הורמונים - אין שום השפעה אחרת של הנפש על הגוף, ולכן מגוחך לדבר על מרכזי אנרגיה בלב או בקיבה כהסבר לטרשת העורקים, במקום פשוט לדבר על תהליכים כימיים בלתי נמנעים שקורים בגוף (שניתן, נניח, אולי לצמצם אותם באמצעות צריכה מופחתת של מזונות מסויימים, אולי, אבל הם לחלוטין לא קשורים לאנרגיות או להילות). ההבדל בין התורה הסינית בתחום הזה לרפואה הקונבנציונילת היא שהרפואה - היא דבר מוכח ומסתדר עם כל הידוע לנו, והרפואה הסינית - לא קשורה לכלום ואין אפילו בדל של ראיה ביחס לתיאוריות שלה שקשור למציאות.

Corpus Magnus

New member
בואו נעשה סדר בבלאגן !!! (תארים)

הרי כולנו יודעים שבסיום בי"ס לרפואה מקבל הסטודנט תואר M.D הרי הוא Medical Doctor רופאים אלטרנטיבים מקבלים את התארים הבאים לפי ההסמכות שהם עוברים : L.Ac - Licensed Acupuncturist (מדקר מוסמך) O.M.D - Osteopathic Medical Doctor (רופא אוסטיאופט) והאמת ששמעתי הנפצה של : M.H - Master of Herbalism, מומחה להרבליזם, אך זה מזכיר נשכחות ממשחקי מחשב כמו Heros of Might and Magic

natalysh

New member
איזו צרות עין.

מילא היית מחזק את טיעונייך במשהו קונקרטי, אבל להאחז בטיעון לגבי התואר "ד"ר"? לידיעתך, לא כל מטפל מוכתר דוקטור, בניגוד לכל רופא, שהוא דוקטור. כל אחד מוצא את הנישה שלו, והרפואה המערבית איננה על חשבון רפואה אלטרנטיבית ולהיפך, אז אין מקום לתחושת האיום הזו. ואני בכלל לא מבינה את כל המצרים על הרפואה האלטרנטיבית. זו מגלומניה מיותרת של הרפואה העמרבית מבחינתי. לא בהכל הרפואה המערבית מסוגלת לטפל (שוק גדול?). לא יכולה, או לא מטפלת מספיק. אנשים עם מחלות כגון CFS, פיברומיאלגיה וכו', שזוכים לעתים קרובות ליחס מזלזל מצד הממסד הרפואי, זוכים למה שהם רוצים ברפואה האלטרנטיבית. מה רע?

lernery

New member
זו לא צרות עין

כי לא אכפת לי מהתואר שאני אקבל, או לא אקבל, בהנחה שאני אסיים את הלימודים. זה יותר זלזול, מצחיק אותי אנשים שמנסים לקשור לעצמם כתרים, בכוח

עובדייה

New member
אוקי. אז

אתה פשוט מתגונן ממה שניראה לך שונה או ממה שאתה לא מאמין ביעילותו. אבל עדין יש הרבה כאלה שקוראים לעצמם בתארים שלא להם זה עדיין לא קשור למקצוע שהם עוסקים בו אלא לאדם עצמו!

Yoni86

New member
נטלי...

למען האמת, אני חייב לחלוק עליך כאן. האמת היא שלפי דעתי אין מקום לקרוא בכלל לשיטות הסיניות רפואה אלטרנטיבית, אלא טיפול נוסף או משהו כזה. לקרוא לזה אלטרנטיבה מעיד על כך שהן עומדות באותה דרגה וזה לא נכון. אל לנו לבלבל את ההבדל בין הדיע של התרבויות הקדומות בהרבולוגיה וכו' עם כל מיני דברים כמו צ'אקרות, רייקי ודיקור. הידע על עשבי מרפא לעיתים רבות נכון, והמון חברות תרופות תרות אחר ידע כזה מתוך תקווה להפיק תרופות חדשות. אני לא הייתי ממליץ להשתמש ב"תורות" מן העבר, כי שם הוא מקומם, בעבר. מעניין אותי לדעת אם היה בא אליך מטופל הסובל מזיבה, היית נותנת לו אנטיביוטיקה או שולחת אותו לבידוד ושופכת עליו "מים קדושים" בשביל לרפא אותו כפי שרשום בתורה. אם אינני טועה, פורסם בלנסט לפני כמה חודשים מאמר ששלל לחלוטין את התיאוריות ההומאופטיות. ואם הוא פורסם בלנסט, חזקה עליו שהוא מבוסס. ובקשר לדוקטור, דוקטור איננו מתייחס רק לרפואה. אפשר להיות דוקטור להכל. השאלה היא במה אתה עושה אותו. יתכן מאוד שיש מטפלים שזכאים לתואר דוקטור כי הם למדו לתואר גבוהה באיזו מדינה בחו"ל שמגדירה את הלימודים כראויים לתואר.

lernery

New member
אני מסכים לחלוטין לגבי הרבולוגיה

וגם לימדת אותי מילה חדשה. זה, וכל הניסיונות לגרום לאורח בריא יותר או לתחושה פסיכולוגית טובה יותר - הם כשרים בעיניי. כל שאר סוגי הצ'אקרות - לא..

anabioein

New member
לימודים לתואר ד"ר לא נמשכים 4 שנים

ומוגדרים טוב מאד מבחינה אקדמית.

natalysh

New member
יוני,

אנחנו בעצם מסכימים. אני גם כתבתי שהרפואה המערבית היא לא על חשבון האלטרנטיבית. אני גם חושבת שהשם היותר ראוי הוא "משלימה", אבל זרמתי כבר עם המינוח בשרשור. אבל אני מקבלת

in god we trust

New member
תורה?

תראה, ברצוני להתייחס רק לחלק מאוד מסויים בתגובה שלך: אמנם זה באופנה להשמיץ כל דבר שנודף ממנו ריח של יהדות או מסורת ישראל אבל :הדוגמא שלך הייתה ממש לא במקום או במילים אחרות כי באמת הדלקת אותי:תפסיק לבלבל בשכל!!! אני האחרון שיצדיק רפואות אלטרנטיביות למניהן אך מה הקשר לטיפול בזיבה מהתורה??? באופן כללי רוב הטיפולים המוזכרים בתורה הם טיפולים רוחניים הנותנים מענה לבעיות רוחניות. התורה אינה מתימרת להחליף את האריסון או ספר רפואה אחר. כל חכמי היהדות מעולם לא השתמשו בהנחיות מהתורה כהנחיות רפואיות פשוט כי הן אינן כאלה . אשמח אם להבא לא תערב מין בשאינו מינו.

Yoni86

New member
Dear Lad,

אנא ממך, אתה לא מכיר אותי, אז בבקשה אל תתיימר לדעת דברים שאינך יודע. אינ לא יודע מה הזיקה שלך לדת, אבל אניחושב שיש לי הבנה די בסיסית בא, בתור אחד שלמד בישיבה במשך שש שנים. הזיבה שבתורה, בניגוד לצרעת, היא אותה זיבה שיש בימינו: Gonorrhoea. מה שהיה רשום בתורה התייחס לזיבה כעונש אלוהי וזה היה הטיפול (בידוד מחוץ למחנה לוים וטיהור אחר שבוע ע"י אפר פרה אדומה). האם אתה רואה זיבה כבעיה רוחנית?

lernery

New member
צריך לחלק

המצוות והחובות המוטלים עלינו אינן קשורות להסבר כזה או אחר. אני אישית חושב שזה לא אנכרוניסטי להגיד את זה גם על התורה של לפני 3500 שנה, אם אתה מאמין בכך. לעומת זאת ייתכן שבתקופתם הם חשבו שהסיבה לאפר-פרה שמותז הוא כדי לרפא פיסית, אם בכלל היו כאלה שהבדילו בין ריפוי פיזי לריפוי רוחני. אולם גם היום לאחר שאנחנו יודעים שפיזית זה בודאי לא מרפא, עדיין ישנה החובה להזות מי-חטאת על זבים, אחרת הם טמאים. וכמובן שאתה יודע שטומאה איננה מצב רע, אלא מצב שבו פשוט אסור לך לעשות כל מיני דברים.

in god we trust

New member
תמימות

לומר שהתורה היא ספר בוא מובאות ידיעות מדעיות או אירועים היסטורים יכול להגרם מתמימות יתר או מבורות. שמע ידידי אנחנו באמת לא מכירים, אני לא יודע מהי הישיבה שלמדת בה ומה עשית שם או ממי למדת (ואני אומר את זה באמת תו"כ נסיון עז לא לזלזל בך) אבל תובנה די בסיסית ביהדות היא שבתורה לא מובאים בצורה ישירה דרכי ריפוי או הלכות למעשה בתחום הרפואה- פשוט כי זוהי לא מטרתה של התורה ושל כותבה (לפחות לא בצורה ישירה ועל פני השטח). סביר מאוד לומר שהידיעות הרפואיות\קליניות שהיו ידועות למלומדים לפני כ-3000 שנה (בערך זמן מתן תורה) אינן שוות לידוע לעולם הרפואה היום. אך מצד שני על פי האמונה התורה לא נכתבה ע"י אדם כך שמראש היא לא אמורה לשקף ידיעות של משהוא מהתקופה ההיא. לנקוב בשמה הקליני של המחלה עליה לדבריך נכתב בתורה- נראה בעיני די מגוחך. כל דבר שנכתב שם הוא בעל ערך רוחני ובעל משמעות לדורות. הארת אגב- ידוע שידע תאורטי רב הצטבר במשך שנים בעולם ומה שנראה לנו ב100 שנים אחרונות כהתקדמות אדירה זה בעיקר(בהחלט לא רק) יישום של ידע קודם. אני מעדיף לא להרחיב כאן יתר על המידה -זה בכל זאת פורום רפואה...אך מי שידע רב לו בדר"כ גם מבין עד כמה הוא לא יודע ועל כן אינו ממהר לזלזל בתורות (במובן הרחב של המילה) כלשהם. צר לי אך מדבריך לא נשקפת הבנה מעמיקה בתחום. שבת-שלום.

Yoni86

New member
ושוב אני נאלץ לתקן אותך.

אני מבין שאתה נכהנס כאן לצד הגנתי מכיוון שלפי הכינוי שלך אתה דתי. קשה לך לשמוע דברים שנוגדים את השקפת העולם שלך, וזה מובן. בקשר לישיבה שלמדתי בה, למדתי בישיבה תיכונית כבר חלק מהזמן הקדשת ללימוד תלמוד עם חברותא מישיבת פונביץ' וכנראה שהם לא מספיק טובים ברמתם בשביל הדת שלך. אבקש ממך להבין ולא רק לקרוא. בתורה אינה ספר רפואה כמו שהיא אינה ספר היסטוריה. הסיבה שהבאתי את הדוגמא היא לשלול את כל הדברים שמדברים על גורמים שאינם גופניים או מנטליים גרידא גודמת רוחניות או צ'אקרות או קארמה או אנאערף הינה בעלת חלק במחלה ולכן יש צורך לטפל בא. כל מחלה דורשת טיפול רפואי ותו לאו. להגיד שחלק מהרפואה כולל ריפוי רוחני? קשקוש בהקשר לחלק האחרון. לידיעתך. הידע שלנו מבוסס על ידע קודם. אין זה אומר שזהו יישום של ידע קודם. זהו קשקוש. הידע שלנו בעולם מכפיל את עצומ כל 10 שנים (ממחקרים). מהגלגל למכונית עברו 50000 שנה ומהמטוס לירח רק 65 שנה. ידע נצבר, מה שידוע לנו היום, לא היה ידוע לפני 100 שנה. ואז"ג. שבת שלום, ומבורך!

למעלה