רפואה וציונים גבוהים

mmm wondering

New member
רפואה וציונים גבוהים

שאלה שנשאל בראיון...למ ללימודי רפואה לוקחים מועמדים עם ציונים גבוהים ולא לוקחים מועמדים עם ציונים לא גבוהים בוא נגיד ממוצעים שהיו יכולים להיות רופאים טובים?? אני יודעת שחלק מכם יגידו שבגלל הביקוש העצום לעומת מספר המקומות המוגבל ושחייבים לסנן מועמדים איכשהו עוד סיבות??
 

epsilon1

New member
סיבה כללית

למועמדים עם ציונים גבוהים יש סיכוי גבוה יותר להצליח בלימודים אקדמאים מאשר מועמדי עם ציונים פחות טובים.
 

mmm wondering

New member
אהה.. ועכשיו נזכרתי

מה בנוגע להעדפה מתקנת? הם מקבלים מועמדים עם ציונים פחות גבוהים
 
העדפה מקתנת

היא על סמך מוצא, או רקע כלכלי קשה. מה הקשר לרופאים טובים יותר שמתבקלים עם ציונים נמוכים יותר?
 

natalysh

New member
בניגוד למה שאתה כתבת?

כמו שאתה הצהרת הצהרה לא מבוססת סתם כך לאוויר, לי לכל הפחות מותר לחלוק עליה?
 

epsilon1

New member
אני אוכל לבסס אותה

צודקת מאה אחוז, טעות שלי. אני מדבר על הפסיכומטרי בלבד. לפי NITE, לפסיכומטרי יש יכולת ניבוי הצלחה אקדמית. אפשר להתווכח על זה, אבל כנראה הם עשו לא מעט מחקרים שהוכיחו שזה נכון. כנראה ישנה קורלציה בין הציון להצלחה באקדמיה. אמרתי סיכוי גבוה יותר, זה לא וודאי.
 
שמעי נטלי

אגב קקודם כל מה שלומך? הרבה זמן שלא דיררנו... ועכשיו לעינין.. מי שמשקיעה בבגרויות או בשיפור בגרויו ומתחסרק עם זה לחלוטין.. או בעברית לא קיבוצניקית לא מצליח להגיע למעל 93+ בבגרויות כמו היסטוריה ספרות ותנ"ך (ת'בא-ת'נח) מאוד יתקשה לעמוד בחץ וברמת הקושי של לימודי רפואה.. ואין מה לעשות את יודעת שאני כל כך נותנ חשיבות לאופי של רופאים (לאור ההכרות שלי עם כל כך רבים) אבל רופא יכול להיות הכי הומני עולם אם אין לו את היכולות ללמוד ולדעת ולהין מסה של חומר והוא לא יהיה רופא טוב מבחינה מקצועית הוא פסול!!!! נטלי אני בזמנו נותחתי ע"י איזה פרופסור.. מנהל מחלקה בביה"ח גדול בארץ... נטלי הבן אדם שמוק לא נורמאלי... מדבר בזלזול ביהירות ממש ככה לא הבחור שיבוא אליך אחרי הניוח לראות מה איתך (שמעי לא ראיתי אותו אחרי הניתוח חוץ מחצי שנה אחרי כשבאתי אליו למשרד לביקורת והייתי שם שבוע) אז נכון הוא שמוק אבל הוא המנתח הכי טוב מסוגו בארץ! אז הומניות זה חשוב לפחות כמו יכולת מקצועית טובה אבל בהחלט לא יותר.
 

natalysh

New member
חבר'ה, אתם עוד לא התחלתם את

הלימודים, אז איך אתם יודעים אם מתליחים יותר או פחות עם כאלו נתונים? אני אומרת על סמך אנשים שלומדים איתי, ולומדים איתי גם חבר'ה מרפו"ש (שהתקבלו עם נתונים פחות גבוהים), ואני אומרת בלב שלם, שאין קשר. אחרי שתתחילו ללמוד גם אתם תראו שאין כל קשר בין למידה לבגרויות/פסיכומטרי לבין לימודי רפואה, זה משהו שונה לגמרי, אז לפני זה חבל סתם להאחז בדעות שהן קצת קדומות.
 
נטלי

את רוצה להגיד ל שמי שחרש לבגרות בהיסטוריה ולא הוציא מעל 85 יחרוש לאחד המקצועות הפחות ויזואלים (זתומרת לא אנטומיה שזה לא הכי דומה להיסטוריה) ויקבל מעל 70?? נטלי אני לא אומרת שיש הקבלה בין מי שהיו לו ציונים יותר טובים ככה יהיו לו ציונים יותר טובים ברפואה! אבל אם תקחי מישהו שממש השקיעה בבגרות שלו עש 4 יחידות תמטיקה 4 אנגלית והרחיב ג"ג והממוצע ציונים שלו (הלא משוכלל) היה 80 ונטלי הוא עשה הכי טוב שהוא יכול... נראה לך שהוא יסתר עם קושי הלימודים בפקולטה??? אל תסתכלי על החבר'ה שכבר בפקולטה ותראי שאין קשר בין הסכם שאיתו התקבלו לבין הציוני שלהם היום! לא לזה הכוונתי! כי כל מי שנמצא אצלך בפקולטה היה ריך לעמוד בחתך ציונים מאוד גבוהה שמי שעומד בו ללא ספק ניתן לראות שאת היכולת ללמוד יש לו מי יותר גבוהה מי יותר נמוך בתוך מעל היכולת הזו זה בכלל לא קריטי! אבל מי שלא היה לו את היכולת הזו סיננו בסכם והוא לא יושב לידך.. עכשיו נטלי אומנם את התקבלת כל הכבוד לך על זה.. אבל אם מנהלים דיון פתוח בפורום אין סיבה להנות ביהירות ואף נימת התנשאות! את לא יותר טובה לא יותר חכמה וגם א את חושבת שאת יותר מבינה אז אל תגידי למישהו אחר שהוא לא מבין זו התנהגות יהירה! ושוב האנשי שלומדים איתך הם לא חתך של אוכלוסיה הם חתך של החבר'ה שעברו את הסינון שבוד את יכולת הלמידה שלהם1
 

natalysh

New member
התשובה לכל השאלות שלך היא כן.

אני מכירה אנשים שלא הוציאו מעל 80 או אפילו 75 במקצועות שלא מעניינים אותם ומפגיזים בלימודי רפואה. לקביעת הרף הגבוה של ציוני בקבלה אין כל קשר ללימודים עצמם, הרף נועד רק לסנן ותו לא. ואני לא יודעת מה ההגדרה שלך להתנשאות או ליהירות, אצלי היא כנראה שונה משלך: אני לא קובעת מראש שאנשים עם נתונים פחות גבוהים לא יוכלו להצליח בלימודי רפואה.
 

natalysh

New member
ואגב, לפני כמה שנים (עד 10 שנים,

אחורה) הדרישות לרפואה לא היו גבוהות כיום, והיה ניתן להתקבל לרפואה גם עם ציונים שכיום נחשבים לא גבוהים. אז מה, אנשים לא הצליחו בלימודים? או שהלימודים נעשו יותר קשים עם השנים? מה יותר הגיוני?
 
כן גם אני לא קובעת

שוב לא אמרתי שאשים עם ציונים פחות טובים בבגרות יהיו להם ציוני פחות טובים ברפואה! נטלי אני לא מדברת על אנשים שזה לא עינין אותם ולא זרקו זין! אם מישהו באורך גורף (זתומרת לא אנשים ריאלים שלא הצליחו במקצועות הומנים ולהפך) אלא אנשים שהשקיעו המוןןןןן בבגרויות שלהם חרשו את הנשמה ולא הצליחו להוציא ציונים של מעל 80 באף אחד מהם.. (ובואי נתייחס לכלל לא ליוצאים ממנו אלו שהיו תותחים בהכל אבל בספרות ותנ"ך בקושי עברו) אז לא נטלי אני לא אומרת שאותם אנשים שחרשו את נשמתם ובכל זאת למרות שעשו את הכי טוב שלהם לא עברו את ה80 (שהוא לא ציון רע כל כך נחשב) א יוכלו לעמוד בעומס של ה6 שנים האלו! אבל את מסכימה איתי שצריך יכולת לימודים גבוהה מהממוצע יכולת לימודית נמדדת ע"י ההשגים של הבן אדם כאשר הוא הגיע לשיא יכולתו.. אז את אומרת שאם לא תהיה בכלל הגבלה של ציונים (נגיד במקרה דמיוני שבו אין כזה הפרש בין ההצא (הצע?) לביקוש..) ויקבלו אנשי גם כאלו שלאב דווקא עברו את בחינות הבגרות למרות שחרשו ולקחו המון מורים פרטיים והכול לא תהיה נשירה מטורפת במהלך הלימודים?? אני מסכימה איתך שזו לא שיטת הסינון הטובה והאמינה ביותר ! וברור שאדם מבוסס שלוקח כל יום 3 מורים פרטיים סיכוי להצליח גדולים בהרבה מאדם לא מבוסס שצריך להתמודד לבדו עם החומר הלימודי... ויש גם צורך להתחשב בעוד גורמים שלא קשורים ליכולת הלמידה של הבן אד שמשפיעים לו על ממוצע הבגרויות (כמו מגנים שמורה אחת יכולה להעריך ידע של ילד במאה כשבביה"ס אחר מורה אחרת אותו יכולת תעריך ב80) אבל נטלי חייבים לראות איכשהו אם הבן אדם מסוגל מבחינת יכולה למידה לעמוד בעומס.. ולמרות הסטיות אני לא רואה שיטה יותר טובה לבדוק את העינין הספציפי הזה . (אני לא מדברת על התאמה להיות רופא חס וחלילה)
 

natalysh

New member
את יוצאת מנקודת ההנחה, המוטעית,

שהציונים שנקבעו כתנאי קבלה נקבעו מתוך רצון לשקף את הצלחת הסטודנטים לעתיד בלימודים. אבל זה לא היה כך, כי אם היה כך, רף הקבלה לא היה עולה משנה לשנה, כי הלימודים לא נעשים קשים יותר משנה לשנה. בדיוק מאותה סיבה, שהסכם הנמוך יותר בלימודי הנדסה, לא אומר שהלימודים שם קלים יותר, נהפוך הוא. את בוחרת להתייחס למה שאמרתי ואומר שוב עכשיו כיהירות, אז תהני, אבל זו לא המטרה - עוד לא התחלת את הלימודים, ולכן את לא יודעת באמת עד כמה קשה שם. נכון, קשה, אבל הקושי הזה הוא סובייקטיבי ומתפלג בצורה שונה ללא קשר לנתונים איתם התקלו האנשים - אני מכירה אנשים שהתקבלו אחרי 2000 שיפורי בגרויות ומכונים פרטיים וכו' וכו' (שזה המקביל ל"שיעורים פרטיים", כפי שציינת) והם תותחים בלימודים. ומאידך, יש אנשים שהתקבלו עם ציונים בשמיים ומגרדים את הציונים בעמל רב. הניסיון של מועמדים רבים, לא רק את, להסביר את רף הקבלה הנוראי לרפואה באמצעות דרישות הלימודים, חסר שחר, בייחוד כשטיעון זה נשמע עוד לפני תחילת הלימודים. המציאות, האולי כואבת, היא, שפלוני, שלומד בכיתתך ואולי לא מוציא מאיות ולא הכל הולך לו בקלות, עלול לפגוש אותך בפקולטה לרפואה עוד כמה שנים ולהיות סטודנט לא פחות טוב מאלו שהתקבלו עם נתונים בשמיים.
 
טוב

רשמתי לך עכשיו הודעה והיא נמחקה ואין לי כוח לרשום הכל שוב. אני רק אגיד שאני לא מתבססת על מחשבה שהציונים הקודמים הם רצון לשקף את היכולת שלך לקבל ציונים גבוהים או לא אבל אין לי כוח להסביר שוב! אני מבינה שזה משמש כשיטת סינון אבל מה שאת לא מבינה זה שכותב ההודעה ביקש לתת לו עוד סיבות! ולדעתי האישית סיבה נוספת שיכולה להיות היא שבן שעבר רף מסויי של יכולת לימודית יהיה לו סכוי גדול יותר לעמוד ברף אקדמאי גבוהה זה לא אומר שהציונים האקדמאים שלו יהיו יותר גבוהים! כל מי שעובר את הרף הסיכויים שלו שווים אין הבדל בין מי שעבר אותו בהרבה למי שבר במעט. וזו דעתי יכול להיות שאני טועה ואת צודקת אבל הם לא שאלו מה מטרת האונ' אלא מה לדעתו יכול להיות סיבה חוץ ממכשיר סינון???
 

natalysh

New member
אבלן אין עוד סיבות!

זה מש שאמרתי, שלמועמדים יש נטייה לחפש עוד סיבות כדי למצוא נחמה בסכם הגבוה, אבל אין! זה הכל עניין של הצע וביקוש. ועל איזה רף אקדמאי את מדברת? מזה? אין שום רף אקדמאי. אתה נכנס, לומד, וכל עוד יש לך מעל 75 בסוף השנים הקליניות ותעבור בחינות, אתה תהיה רופא. זה הכל. זה לא פשוט, אבל זה לא "רף אקדמאי גבוה". ומצטערת אני לא מקבלת את הנימוק "אין לי כח להסביר שוב!"
רוצים לחפש עוד סיבות להצדיק את הסכם, תהנו, אבל אין עוד סיבות. חפשו את הנחמה במקום אחר.
 
הוא אמר ששאלו אותו את זה בראיון

או ששאלו מישהו אחר בראיון (לפחות ככה הבנתי) אני מאמינה שאם היו מבשי ממך בראיון לתת עוד סיבות שלפי דעתךנ נכונות לא היית אומרת למראיניים :"עזבו אותי באמאשכם אמרתי אין אז אין "
 

natalysh

New member
לא, אני הייתי עונה...

מאחר והכל שאלה של סבלנות (וכסף), בן אדם שמגיע לציונים גבוהים יותר, אז אחת משתי אופציות: 1. או שהלך לו חלק בתיכון. 2. או שהיו לו הרבה סבלנות (ועוד יותר כסף) והלך ושיפר בגרויות ופסיכומטרי חודשים רבים ובשקלים רבים. מאחר ושתי האופציות לא טריוויאליות ואף אחת מהן לא מהווה קריטריון מועדף ראוי לטעמי, הייתי עונה שאני לא חושבת שצריך להעדיף מישהו עם ציונים גבוהים על מישהו עם ציונים נמוכים, וראוי להתייחס לקריטריונים אחרים, שאינם מעידים על כמה כסף/רצון יש לבן אדם ללמוד רפואה. כי אמנם צריך לרצות מאוד מאוד רפואה, אבל לא צריך להגיע למצב שצריך להתחנן להתקבל. ולא לכל בן אדם עומדת האופציה לחכות כמה שנים ולשפר בגרויות, וזה הבסדר גמור, ולגיטימי, ולא מעיד ולו טיפה על יכולתו להיות סטודנט טוב ורופא טוב. אני הייתי מתיחסת לקריטריונים כמו פעילות חברתית, רקע קודם במקצועות הבריאות וכו' וכו'. לכן אני מעריכה מאוד את שיטת מס"ר, שזה לפי דעתי אין מצב ששואלים שאלה כזו של "למה להעדיף ציונים גבוהים", כי שיטה זו מלכתחילה מעדיפה קריטריונים אחרים על פני ציונים.
 
למעלה