רפואה משלימה יצא לכם לנסות?

Sigal H

New member
רפואה משלימה יצא לכם לנסות?

בואו נראה אם נצליח להרכיב מאמר, מזמן לא עשינו כזה.
רפואה משלימה ורפואה אלטרנטיבית הן עניין מאוד נפוץ עם קשת רחבה של היצע, וכמו כל דבר אחר יש בהן מן הטוב, יש בהן מן הרע ויש בהן תחומים אפורים. הן גם נחשבות ליותר אינדיבידואליות, כלומר שהשפעתן משתנה מאדם לאדם. יהיה מעניין ללמוד מהניסיון המצטבר של האנשים פה.

אז ספרו, במילה או במגילה, כמה שתרצו -
  • מה ניסית?
  • לאיזה סוג כאב?
  • מה הייתה ההשפעה?
  • בשורה התחתונה - עזר לך או לא?
  • ואם יש לך עוד מה להוסיף בעניין - זה הזמן והמקום


סקרנית לקרוא מניסיונכם. חופן חיוכים,
סיגל
 

בז נדיר

New member
אז ככה :

לא קונה את כול ההמצאה הזאת שנקראת "רפואה משלימה".
&nbsp
זה שלרפואה הרגילה אין תשובות לכול התחום העצבי של הגוף זה לא אומר שאקבל כול מיני המצאות מגוחכות שמנסות לתת פתרונות לשאלות שלרפואה הרגילה אין.
&nbsp
לא קונה !!!
&nbsp
עצבנת אותי.


&nbsp
 

bimbo15

New member
לפני שנים רבות, בתקופת מלחמת המפרץ השנייה,

הגעתי למצב שלא יכולתי לצאת מהמיטה בגלל כאבי גב.
הציעו לי טיפול רפלקסולוגי, ואני מברכת עד היום את מי שהציע לי את זה.
הגב נשאר אותו זיפת שהיה, ואפילו יותר גרוע, אבל יכולתי לקום, ללכת והחיים חזרו אלי.
כמובן זה תלוי במטפל. היה לי מטפל שיודע מה הוא עושה. זה לוקח קצת זמן עד שזה משפיע, אבל כדאי מאוד.
לפחות לנסות. אני לא חושבת שזה מזיק.

בריאות ושמחה לכולם
 

Sigal H

New member
יש סכנות

למשל רקיחות שעלולות להתנגש עם תרופות ולהגיע אפילו למצבים מסוכנים; בעיסויים לא מקצועיים עלולים לגרום למתיחה, נקיעה או נזק משמעותי יותר; וכמובן ישנם אלה המשתמשים ברפואה אלטרניטיבית במקום לגשת לרופא, ולפיכך מונעים מעצמם - או חמור מכך, ממטופליהם או ילדיהם - טיפול נכון יותר והכרחי (אטיביוטיקה, למשל) ומסכנים את בריאותם וחייהם. מבחינה סטטיסטית אין לי נתונים כרגע, אבל אפשר לחפש.
&nbsp
כל זה כמובן לא בא כדי להפחיד או כדי לטעון שכל הטיפולים המשלימים מסוכנים, אלא שהתחום פרוץ ויש בו גם אנשים מקצועיים ואחראים עם פוטנציאל אמיתי לעזור, וגם שרלטנים וחאפרים
 
אכן, פרוץ זו המילה

כבר לפחות 15 שנה, אם לא יותר, עובדים על חוק שיעגן את הרפואה האלטרנטיבית בצורה מסודרת ומפוקחת.
לצערנו, כמו הרבה דברים אחרים, זה לא קורה ואנחנו רחוקים מ"ליישר קו" עם איך שהתחום הזה צריך להיות. ובינתיים הרבה אנשים נופלים שולל אחרי מטפלים לא מקצועיים מספיק שלא לומר שרלטנים גמורים, שלא להזכיר את העלויות, שכרגע יש מטפלים שדורשים סכומים מופרכים לגמרי, ומשום מה יש אנשים שזה דווקא גורם להם להאמין להם יותר... נפש האדם צמאה לנסים ולעתים ככל שמציעים משהו יותר מופרך זה גורם לאנשים לזנוח את החשיבה השקולה.

לצערי גם במסגרות מסודרות, כמו של המטפלים המשלימים של קופ"ח, שאתה חושב שיש מי שבוחן את המטפלים ואף מפקח עליהם נפלתי על דברים ממש גרועים. מישהי שממש גרמה לי נזק פיזי ממשי, וכשמצאתי את הכוח להתלונן בפני הרופא האחראי על המרפאה המשלימה הזו הוא אמר שהיא לא עובדת שם יותר, ולכן לא התייחס לתלונה שלי. ואז גיליתי שהיא כן עובדת שם והוא שיקר לי במצח נחושה.

אז עד שלא יהיו קריטריונים ברורים ומישהו שמפקח על זה באמת, זה עדיין בתחום "האפור". וחבל שכך.

יש מטפלים מקצועיים וטובים ואחראיים אבל בגלל שהשוק כל כך מוצף ופרוץ, קשה למצוא אותם.
 
שמחה מאד לשמוע


ואני מקווה ששמרת טוב טוב את הטלפון של אותו מטפל.

לי היה ניסיום נהדר לפני הרבה שנים עם משייצת דרך קופ"ח בירושלים. ממש מדהימה, ונתנה לי גם "חומר" להמשך החיים, משמע, לימדה אותי דברים שהולכים איתי גם הלאה.

לא זוכרת אם הי לי ניסיון טוב עם רפלקסולוגיה. אבל עשיתי סדרה שלמה של כאלה דרך קופ"ח וכל הזמן אמרתי לה שאני לא מרגישה שהיא בכלל נוגעת, והיא התעקשה שזה ככה. וזה היה כורנישט מיט גורנישט, התמדתי, ניסיתי להחזיק תקווה, זה היה סתם לזרוק זמן וכסף ועוד כמה רגשות - לפח. הייתי צריכה להבין קודם שהיא לא מתאימה לי ולעצור לפני.

שאלת ה"רפואה משלימה" היא לא שאלה של מאמין או לא מאמין. יש כבר תחומים שלמים שנעשו לגביהם מחקרים, ויש תוצאות אמפיריות. זה לא הופכי לרפואה המערבית, זה בנוסף, והרבה רופאים מפנים וממליצים, מתוך ידיעה.

אבל באמת הכי חשוב זה שיהיה מטפל אמין ומתאים למטופל. ובתוך כל האוקיינוס הזה שיש עכשיו זה רק הפך את זה ליותר קשה למצוא את הטובים.
לדעתי צריך לדלל ודחוף, לתת הסמכה ותעודה ממ. הבריאות רק למי שעומד בקריטריונים הכי מחמירים, וכל השאר, שיעשו דיגידיגי לחברים שלהם. לא לי


וכן, זה יכול להזיק ויש לזה הוגחות ודוגמאות. לכן כדאי לעשות דברים בצורה שקולה ועם בירורים. אני כמעט התפתיתי בתחילת המחלה, כשאני עם חובות הולכים ותופחים ולא רואה את הסוף ללכת לסטאז'רים של רפואה משלימה בתחומים שונים בחינם או כמעט אין כסף. אלה שעכשיו סיימו לימודים, ואני כבר לא זוכרת אם זה היה על סמך איזשהו ניסיון (כן, היה אבל לא זוכרת מה) שהבנתי שאני במצב גרוע מכדי שאוכל שיעשו עלי ניסיונות.
גם אם זה בחינם.
במצבי אסור שייגע בי מישהו שהוא לא פחות מממש מומחה בתחומו, ובעיקר יודע מה הוא לא יודע - וזה עניין טריקי.
צניעות וזהירות הם בעיני תכונות בסיסיות חשובות מאד למטפלים בכלל, ולאלטר' בפרט.
 

Sigal H

New member
כל מילה

והכי הכי - הסיפא.
&nbsp
תוהה באותיות, כי אני איטית מכדי לנסח לעצמי דברים ברורים - מה ההבדל בין רפואה משלימה לבין רפואה אלטרנטיבית? האם זה רק בגישה שלהן כלפי הרפואה המדעית?
 
שאלה יפה שאלת


אני אנסה אני חושבת שזה שתי הגדרות לאותו דבר. - שהוא אגב דבר מעורפל מאד

אני חושבת שברגע שהממסד הרפואי הכניס לתוכו תחומים של "רפואה אלטרנטיבית" הם קראו לזה בשם "רפואה משלימה" כדי להגדיר שזה בא בנוסף ובצד הרפואה המערבית וזה לא דבר שמחוצה לה.

כל דבר שהוא לא במסגרת של קופות החולים עדיין נקרא בשם הכללי: רפואה אלטרניטיבית. אבל זה רק כי אין מספיק טרמינולוגיה. העלית פה נקודה מעניינת.
שקצת עונה על השאלה המקורית של "המחקר" שלך. כי הרי לאסקימואים יש המון מילים לשלג, ואם אין לנו עדיין מספיק מילים כדי להגדיר את התחום הזה, כנראה שאנחנו עוד אל מספיק מפותחים או שהשיח עוד לא מספיק מפותח. טרמינולוגיה לפעמים מעידה על תוכן..

מעניין אם יש מקבילה דומה בשפות אחרות....
ואת זה אני כבר אתן למישהו אחר לחפור, איך ההגדרות בשפות של העולם המערבי? נגיד: אנגלית, גרמנית..

----

לא בטוחה שרוצה שזה ייכנס למאמר, כי צריך לנסח את זה בצורה מסודרת, ויכולת הניסוח אבדה לי עם המחלה.
אבל אני, בעקבות אי אלו דברים שנחשפתי אליהם, ממש נגד המושג רפואה סינית.
יש לי הר שלם של מילים לשפוך על זה. וכמובן שזה לא גורף. וכמובן שאני לא מתווכחת עם אף אחד וזכותו של כל אחד להאמין או להעזר במה שהוא רוצה.

אבל אני יכולה לספר מהחוויה שלי של לחיות בסין, אבל בסין האמיתית, לא בבייגי'ן, שמבחינת הסינים רפואה סינית זה רק למי שממש עני ואין לו אופציות. הם הכי מאמינים וצמאים לרפואה מערבית. הם בעצמם אמרו לי שכל מה שמוכרים בחנויות של צמחי מרפא סיניים וכד' - אתה לא יודע מה יש בזה ושכולם שקרנים והם לא מאמינים לזה בשיט.

זה כמובן יותר מורכב מזה. כי סגנון החיים הוא כל כך שונה, שכל התפיסה היא אחרת לגמרי.

הקושי שלי הוא לא עם מה שקורה בסין (רבתי, הצד המזרחי של הכדור) אלא עם האדפטציה שעשו לזה בעולם המערבי. שלא קשורה לכלום.

ואנקדוטה: הכרתי איש מקסים מאד מאינדונזיה, נקשרו בינינו קשרי ידידות נפלאים, והוא הזמין אותי בחום לארצו, והיה בשוק לגלות שלאזרחים ישארליים אין אפשרות כניסה. דיברנו על נושאים רבים שברומו של עולם וגם פעוטים, ושאלתי אותו איזה סוג מבטח נפוץ אצלם. והוא ענה לי: יש מטבח קנטונזי וקוריאני ופיליפיני ונפאלי וסצ'ואני וכו' וכו', וגם מטבח מערבי.

וככה בערך אנחנו מתייחסים לתרבות המזרח. כמקשה אחת, בעוד שמדובר על עולם ומלואו.

ואגב, הודו וסין זה בערך הניגודים הכי גדולים שאפשר לדמיין, אולי רק קצת פחות מהניגוד המוחלט בין התרבות היפנית לסינית

ואצלנו עושים מיש-מש מכל הסיפור הזה.

וזה גם מביך, מאד. וגם יכול להיות מסוכן, לשים את בריאותך בידיים של מישהו שמערבב כל מיני מושגים מזרחיים לא קשורים ועושה ממנה איזה סלט, שרק בגלל הטרנד של "רפואה מסורתית מזרח אסיאתית" אנשים נותנים בזה אמון.

---

אני אגב לא זנחתי את התחקיר הלינגוויסטי המעניין שלי, שהבנתי שבשפות שמקורן סיני המילה "תשישות" או מחלה של תשישות היא מקבילה למילה "עבודה מאומצת מדי" או "עבודת כפיים". - זה צוהר מרתק למה שמתחילים לקרוא לה "המגיפה של המאה ה-21". תסמונת התשישות הכרונית ואחותה פיברומיאלגיה, שנקראות ביחד ME.

עד כאן שישים שניות על מלא נושאים
/ חפירה לשבת, שלי
על מה שבכלל לא היה בכותרת..
 

Sigal H

New member
מרתק

א. חידשת לי רבות. אני חושבת שההבדל הכי גדול שלמדתי כילדה היה השירמשחק "סיני יפני פרצוף של אינדיאני" כאשר בכל אחד בהתאמה מצמצמים את העיניים ועם האצבע מלכסנים אותה, אותו דבר בזווית אחרת, ואז עם כל כף היד למתוח את הפרצוף לשני הצדדים

&nbsp
ב. כבר שמעתי אומרים "המגפה של המאה" על יותר מדי דברים, זה מתחיל להיות לא אמין ומרוקן מפרופורציות.
&nbsp
ג. את יודעת במקרה מה היחס לרפואה משלימה בארצות אחרות, לא רק ברמה הלשונית? מסקרן.
 
אנסה לענות בשלוש נקודות

א. השיר צדק
ממש לאחרונה מחקרים גנטיים הוכיחו שיש לאסקימואים (אינואטים) וגם לילידים האמריקאים קשר גנטי לג'ינג'ס חאן (רובה המוחלט של האומה הסינית היא האן) ובזה אוששו את התיאוריה שהסינים כן הגיעו לאמריקות ולקוטב הרבה לפני קולומבוס ושהיתה להם טכנולוגיה שאפשרה את זה. ממליצה על הספר הזה: http://simania.co.il/bookdetails.php?item_id=311188
(עדיין לא יודעת איך עושים היפרלינק).

ב. את צודקת, אבל במקרה הזה, במקומות שאני שמעת שאומרים את זה כפי הנראה מתייחסים ברצינות. זה כבר לא לב או מחלות קטלניות אחרות, אלא ההבנה שאמנם הרפואה מצליחה להאריך חיים של בני אדם יותר מאי פעם, אבל האנשים האלה לא מצליחים לתפקד בעולם המואץ ומה שהוא דורש מהם, שנופלים כמו זבובים לתת"כ, ושאם לא יעשו עם זה משהו וימשיכו לדרוש מאנשים מאמץ אדיר, זה לא יביא למקום טוב. כאילו "קו הגבול" של המאמץ הנדרש מהאדם העובד בעולם המערבי הגיע לקצה גבול היכולת שלו. עוד היבט של סוף הקפיטליזם.

ג. אין לי ממש משהו מסודר. אני רק יודעת שלפני נגיד 20 שנה חברה שלי שוודית שהיא נטורופטית סיפרה לי מה קורה אצלם, שם כבר אז הרפאוה האלטרנטיבית היתה מעוגנת חזק חזק בתוך הממסד הרפואי הלגיטימי. אז אני יודעת שיש לנו עוד דרך ארוכה לעבור, עוד לא הגענו למה שהיה בשוודיה לפני 20 שנה, לפי מה שאני שמעתי.

ואני תוהה, ולא ממש בא לי ללמוד את זה יותר, כי מה שאני כבר יודעת מדכא אותי מספיק, זו הנהייה העיוורת של אנשים אחרי הטרנד הזה. אני חושבת שמה שקורה בישראל הוא קיצוני. קראתי איזה ספר סוציולוגי אחד ספציפית שעסק בתופעת העידן החדש בישראל, וזה די מטורף. http://www.text.org.il/index.php?book=07040411
כמובן שקראתי עוד. אבל זה ספר בהחלט חשוב בעיני למי שמתעסק בצד הזה.
וכמובן הספר החדש על יוצרי שיטות הטיפול האלטר' הישראלים של שנות ה-50 והטרנד שהיה אז : http://moshecohengil.wordpress.com/

והנה יצאה לי ביביליוגרפיה
 

Sigal H

New member
קח
להתקרר קצת

איך זה שאין פה צלמית של כוס מים? אז דמיין אותה.

הזכרת לי את "סופה" של טים מינצ'ין. מכיר?ֿ

בכל אופן, יש טעם בדברייך, אבל לדעתי הפתרונות שהרפואה הרגילה מחפשת (והיא כל הזמן מחפשת להשתפר ולהשתכלל) עשויים לשאוב השראה גם מדברים ברפואה המשלימה, שיעברו כמובן את כל התהליך המדעי והרפואי הנחוץ. כן, יש המצאות מגוחכות, אבל אני סבורה שיש גם דברים טובים שאפשר לקחת.
 
בחלק מהמקרים עזר, בחלק לא, ובחלק ממש הזיק

התרומה שאני חושבת שיש לי למאמר הזה. היא לא לסחוב עד אין גבול כשזה לא עוזר, אבל אתה נורא רוצה להאמין שזה יעזור ולפעמים גם המטפל נותן לך להרגיש ככה, שרק אם תאמין ותיתן לזה עוד זמן (כמה זמן? נצח?) תראה ישועות.

לקבוע עם עצמך איזה זמן סביר, שאם לא רואים שיפור או שמרגישים שהמטפל לא מתאים, לחתוך ולחסוך כסף ועוגמות נפש.

גיליתי שאם בטיפול נגיד ה-4 אני מרגישה שזה לא זה, אז גם אם אני נורא אדבוק בזה, זה עדיין יהיה לא זה גם אחרי 70 טיפולים.

משהו כזה. איזו תובנה פילוזופית שכזו.
שאני לא מצליחה לנסח ביעילות.

----

הנזק הכי גרוע שגרמו לי זה בטיפולים בגלים קצרים (נדמה לי שככה זה נקרא) בפיזיותרפיה של קופ"ח. מאז אני מתרחקת מהם כמו מאש. אני התמדתי והתמדתי, ו-9 חודשים מסתבר עשיתי את הדבר הכי גרוע שאפשר היה לעשות לכתפיים שלי. ויכול להיות שאם לא הייתי כזו מתמידנית ולא עושה את הטיפול הזה, או פורשת ממנו קודם, זה לא היה הופך לדלקת כרונית. - הם אלה שגרמו לזה להפוך כרוני, בכל טיפול הם החמירו את הדלקת. עד שבסוף אחרי מיליון אורטופדים המומחה הכי גדול אמר שאין ברירה וצריך לשבור את עצם המפרק כדי שלגיד לא יהיה במה להתחכך - תודה רבה ושלום לך. תשבור לעצמך עצם, או לבן שלך.


הטעות הזו (ששמעתי שהיא שכיחה מאד) שכשומעים מפרק, ישר הם חושבים (בלי לחשוב באמת, אוטומט) על תסמונת הכתף הכפואה. ויש מצבים שזה הכי גרוע. שדווקא אסור לחמם או להפעיל את המפרק. רק זה מה שיעזור לדלקת לחלוף.

ויש גם את השטות הזו של טיפול בקרח, (אפרופו מפרקים וטיפולי הלם) שכל אידיוט רוצה לעשות לך, בלי להבין דבר וחצי דבר. כי מכת קור היא גם סוג של חום מבחינת מפרק, שצריך רק לנוח, ואפילו לקבע אותו.

טוב, היה עדיף שאני לא אתחיל בכלל. העולם מלא באידיוטים. השמרו לכם מאלה
 

Sigal H

New member
אוי, נשמע לא סימפטי בכלל


לנסח ביעילות או לא, התובנות שלך חשובות וברורות

ועוד דבר שהזכרת לי - לתאם ציפיות עם המטפל. מאותן סיבות בדיוק.
&nbsp
באשר לשבירת העצם, זה יכול להיות טיפול טוב במקרים מסויימים. למשל, בסוג מסויים של עיוותים של העצם, לשבור ולקבע מחדש בצורה נכונה יותר זה די מקובל ומוצלח. ראיתי את זה בעיקר על ילדים, שאחרי ההחלמה מהניתוח ברגליים, יציבתם והליכתם השתפרו באופן משמעותי ומנעו הידרדרות נוספת של מחלתם. כך שגם טיפולים נוראיים לא חייבים לשלול על הסף, לפעמים יש בהם היגיון. אבל כמובן, כל אדם צריך להפעיל את ההיגיון שלו ולהחליט אם מתאים לו או לא ואיפה עובר הגבול מבחינתו. מה שמחזיר אותנו לרפואה המשלימה.
&nbsp
בתור מישהי שנוטה לתת אמון באנשים די בקלות (אף על פי כן והכל), מעניין אותי - ממך ומכולם -
יש לכם טיפים איך לזהות אידיוטים?
&nbsp
חופן חיוכים,
סיגל
 
או, זו שאלת מיליארד הדולר


ברגע שמישהו יגלה את הנוסחה איך לזהות אדיוטים לא רק שהוא יקבל את כל פרסי פרס נובל מעתה ועד עולם, אלא שנראה לי שהיקום יתכווץ לתוך עצמו וייעלם, ואולי יפרח שם פרח או משהו אחר


אבל אשמח לשמוע טיפים.
אולי זה שווה שרשור בפני עצמו. אני אתחיל עם: מי שמתחיל משפט ב: "אני אגיד לך מה הבעיה שלך".


---

את כמובן צודקת ששבירת עצם היא לפעמים הטיפול המדויק.
ולפעמים כשכותבים דברים ככה בכללי בלי להכנס לפרטים אז יוצאות אמירות לא ברורות.

לא חושבת שכדאי שאנסה להסביר את המצב הרפואי שסיפרתי עליו. אלא אם מישהו רוצה לשאול ספצפית, מדובר על דלקת כרונית של הגידים (שכחתי כרגע את שמם) שדועה גם בשמה העממי הישן "דלקת פרקים של כתבניות". יש לזה היום שם מערבי שהוא קיצור בן שלוש אותיות שנמצא בתחתית של כל מקלדת - יש מדבקה שמזהירה מפני מה שנקרא "פגיעות מחשב".

אז זה המקרה, והוא נפוץ מאד מאד, כפי הנראה רוב החולים במרפאות כאב ופיזיו וכו' זה פגיעות מחשב.

הטמטום פה זה שהוא רצה לשבור לי את שני חלקי מפרק הכתף, כדי שהגיד המודלק לא יתחכך בהם. רק שהמפרקים האלה הם איך לומר די חשובים בחיים...
ולפי שיטתו הוא היה ממשיך וחופר בהם עוד ועוד, כי הגיד ממשיך להיות מודלק. אניווי, אני לא אסביר עכשיו את כל המטרייה.
הוא כאילו במקום לחפש מתחת לפנס: בוא נראה איך מרגיעים את הגיד ואת הנפיחות בו, - בוא נשבור את כל מה שמסביב לפנס, עם D9.
(בהמשך אמרה לי רופאה שאני מאד מחזיקה ממנה ש"אורתופדים הם קצבים". והיא צודקת - הם יודעים רק לשבור או לאחות, הם מתעסקים ב"שלדה" כמו שכבר נאמר פה במאמר של איזה איש מקצוע אחראי על מה, אין להם ראייה "מערכתית", זה מתאים כשזה מתאים, אבל יש דברים שבהם דווקא הפתרון שיש בידי אורטופדים הוא לא הרצוי).


הבחירה שלי היתה לעשות הסבה מקצועית דרסטית, למשהו שלא דורש עבודה מול מחשב, בטח לא 9 שעות ביום ואפילו בכלל לא. ובמשך כמה שנים לא נגעתי במחשב בכלל.
והנני פה. הדלקת רק השתפרה מאז שקיבלתי את ההחלטה הזו, והשבח לאל עד לשלב זה עדיין מפרקי הכתף שלי איתי

משהו כזה... לא בטוחה שזה ברור. אבל זה המילים שנשפכו לי.
 

Sigal H

New member
אה, הבנתי

ועכשיו אני עוד יותר שמחה שאת בוחרת להיות פה
 
למעלה