רפואה משלימה יצא לכם לנסות?

פה הכוונה בפורום כאב?

כשכתבתי את זה אתמול (בהתקף אצבעות מקלידות בשעת לילה מאוחרת
) אז אחר כך חשבתי להוסיף שזו מחלת הכאב הכרוני הראשונה שהיתה לי (אני חיה איתה כבר בדיוק 20 שנה, עכשיו כשאני חושבת על זה).

ושאחריה יש לי עוד רשימה ארוכה של מחלות כאב כרוני, שבדרך חתחתים למדתי לחיות איתם. ואז כשהגיע התת"כ, ובאבחונים כל הזמן שאלו אותי על כאבים, ועל כל כאב אמרתי: זה לא קשור וזה לא קשור. ובכלל היה שלב שחשבתי שאני פחות "מתרגשת" מהכאבים כי אני כל כך רגילה כבר לחיות איתם. אבל אני מבינה שחולי פיברו סובלים מכאבים הרבה יותר חזקים, ואילו הסבל של התת"כ הוא בדברים אחרים יותר בלתי נסבל.
אבל אין ספק שכבר למדתי דבר או שניים בדרך, בעיקר ממה להמנע. ואת זה שאפשר לחיות עם כאב. ז"א למצוא את הדרך לחיות איתו בשלום ובאיזון וכך הוא גם "נרגע" נניח. עד שזה הופך להיות רעש לבן שאתה בכלל לא זוכר שיש חיים בלעדיו.

סגור סוגריים:
אבל אז נזכרתי שהיא לא הראשונה.
היה לי איזה רגע של נוסטלגיה, ולמיטב זכרוני אני חושבת שהעקמת שהתפרצה בגיל 12 או משהו כזה היתה מחלת הכאב הכרונית הראשונה.
לימים הבנתי איך הכל קשור להכל ואיך דבר גרם לדבר. ויש לי בטח עוד מה ללמוד.

אנחנו כמובן לא עושים תחרות, אבל נזכרתי איך עם העקמת הכי קשה היה לי לשבת 50 דקות בשיעור בכיתה. הייתי יושבת עם רגליים מקופלות, במין תנוחת יוגה כזו וכל הזמן מחליפה צד, והמורים לא אהבו את זה, רצו שאני "אשב ישר".
ואין לדעת, אולי גם זו הסיבה שלא גמרתי תיכון.

(מסיבות אחרות משלך, גם אני השלמתי את חינוך החובה שלי מהבית, באקסטרני. וחבל שלא עזבתי קודם
)

מעניין להסתכל אחורה ולראות איזה נראטיב שפתאום אתה מבין אותו דרך פריזמה מסוימת..

שבוע טוב

גם העקמת לא היתה הראשונה

מעניין, אני עושה כאילו: "אלה הם חייך" בתחום של כאב כרוני פתאום.
אני זוכרת שבגיל 10 בערך אבא שלי לקח אותי להילר, בגלל כאבי ראש איומים ומתמשכים. לא זוכרת מה היה הסיפור אז, וגם לא בטוח שזה היה הראשון.

אבל גם בהקשר של כאבים כרוניים וגם בהקשר של רפואה אלטרנטיבית עשיתי כל כך הרבה, שלענות על זה זה די בלתי אפשרי. עשיתי המון דברים, באלטר' הכוונה..

אגב, אותו הילר שהבטיח שהוא בעזרת חשמל מהידיים יזיז כלי דם בראש ויגרום להפסקת המיגרנה בגיל 10 - לא עזר. בשיט.

אחרי זה היו כל מיני, למיניהם השונים.

Sigal H

New member
אה, כן, חישוב לאחור...

מוכר, כמה מוכר... סוג של אנטי-נוסטלגיה

&nbsp
מצחיק, שאלתי אתכם ושכחתי לענות בעצמי

הולכת לחשוב.

טיפים לזיהוי מטפל אלטרנטיבי מקצועי

הרציניים מבקשים להביא תוצאות של בדיקות או אפילו מכתב מהרופא. ולא נכנסים לתחום שהוא בשטח שיפוט של הרפואה האמפירית, למשל איבחון של דברים יש להן אינדיקציות מצוינות בבדיקות, פשוטות- כמו דם, או מתקדמות של מיטב הטכנולוגיה העומדת לרשותנו. כי הם "קוראים באאורה" שלך או מתקשרים עם מלאך שאומר להם מה יש לך.
--

מטפל אלטרנטיבי שמבקש ממך להפסיק טיפול תרופתי או אחר, בלי הסבר שעושה היגיון (למשל לרופא משפחה שלך שאתה מתייעץ איתו לגבי זה) אלא על סמך איזה ממבו ג'מבו, שיושב בעיקר על: תסמוך עלי. - להזהר כמו מאש.
מטפים אלט' טובים לא מתערבים בטיפול תרופתי, אלא נזהרים דווקא, ואם הם מציעים לך משהו אחר, מבקשים שהרופא שלך יאשר לך את הפסקת הטיפול (זה באופן גס אני אומרת, יש כמובן הרבה יוצאי דופן וכל מקרה לגופו וכו').
גם לצמחי מרפא יש אינטראקציות עם תרופות שיכולות להיות ממש מסוכנות. מטפל טוב יבקש לבדוק את האינטרטקציות האלה. ובטח לא להתפתות למוכרים בחנויות טבע למיניהן שמתיימרים להיות "מטפלים", הם מוכרים! הם מקבלים אחוזים!

מנהל חנות טבע למשל שהוא באמת הרבליסט מאד מקצועי, דווקא אמר לי להזהר ועדיף שלא, ולא לקנות עד שאני לא בודקת את זה - זו אינדיקציה למטפל מקצועי למשל. שהוא יעדיף לא להרוויח כסף אבל לתת לך תשובה נכונה ואחראית.
---

משהו חשוב, מניסיוני ולהבנתי. בדרך כלל התשאול הוא השלב הראשון והכי חשוב בתחילת טיפול אלטר'. והם בדרך כלל נותנים לזה הכי הרבה זמן וגם מחייבים הכי הרבה על המפגש הזה, כי הוא באמת הכי חשוב. מטפל אלט' ש"מחפף" בתשאול - להזהר ממנו מאד.
עד שהם לא מקבלים את כל הפרטים וכל התמונה המלאה אסור להם בעקרון לגעת בך. שוב, להיות זהיר ולא פזיז, צנוע ולא יומרני.

כל איש מקצוע, רופא, או חשמלאי או מטפל אלטר', כשהם אומרים על משהו שהם לא מבינים בזה, זה סימן טוב בעיני.

זהו, בשלב זה.

לילה טוב

למעלה