רפור

drshy

New member
הפירוש שלי למושג רפור קצת שונה...

מבחינתי יצירת רפור משמעותה שהצד השני מרגיש שאני מבין אותו, שאני מקצועי, ושהוא יכול לסמוך עלי. לפי הפירוש שלי, יצירת רפור תמיד תועיל. שי

מצא

New member
ואז לא מחוייב בעצם

ששפת הגוף שלך ושל הצד השני יהיו אותו דבר,אלא ישנה שפת גוף שמשדרת הקשבה ועניין.

מצא

New member
זה הפועל היוצא

של התאמה פיזית ומילולית.ושאלתי היתה דוקא על הצד הפיזי. יום טוב עידית.

breuven

New member
רפור

רפור במובן מסויים לא שיטה אלא אסטרטגיה. הכוונה היא להתאים את אצמך למפה של המטופל. - רפור ברמה של אמונות, ארכים וכו'. רפור פיזי עדין מאוד לא אמור לגרום להתנגדות. הכוונה היא לא לעשות "מראה" או איך זה בעברית בדיוק...? אלא התחברות לפי נשימה לדוגמה. אנחנו לא חייבים להעתיק את המימיקה המיוחדת לפטולוגיה אלא לעשות רפור ברמות אחרות , במישורים אחרים.

קצת על ראפור

ראפור זהו מצב ששני אנשים נמצאים בו באופן טבעי כאשר הם בעלי עניין משותף בשיחה, או כאשר הם בהסכמה (אך לא מוגבל רק לדוגמאות אלו) אפשר לראות את הראפור בכל מקום שבו יש אנשים - תסתכלו על אנשים בבר או בפאב בפעם הבאה - ותראו איך יש אנשים שיושבים אותו הדבר, או שמהנהנים ביחד- זה אומר שהם נמצאים באותו מצב תהודה. כלומר הרטט האנרגטי שלהם דומה. כמו שני מיתרים בגיטרה אשר מכוונים לאותו תדר - פורטים על אחד, השני מווברט גם כן. ראו את זה מייסדי ה-NLP והחליטו לפתח את זה.. כמו היפנוזה לדוגמה (מצב טבעי שמחוזק ע"י תהליכים מסויימים) ניתן להשיג ראפור בדרכים שונות: ע"י התאמה של: א. נשימה ב. שפת גוף ג. שפה: 1. שימוש במילים מסוימות 2. שימוש באופן דיבור (מהיר, איטי, קצוב) 3. טון השפה, קצב הדיבור ראפור עמוק יותר מושג כאשר יש התאמה של: 4. רעיונות 5. אמונות 6. ערכים 7. meta programs דרכים נוספות להשגת ראפור: 8. הדמיות (ויזואליזציות) 9. עבודה אנרגטית כך שלומר "ראפור של גוף" יהיה זה ליצור עיוות בנושא. הראפור הוא ראפור - לא משנה באיזה אמצעי השגת אותו כל האמצעים למעלה כשמם כן הם - אמצעים! הרעיון בראפור הוא שהאדם השני ירגיש בנוח, ואנו בד"כ מרגישים בנוח עם מי/מה שאנחנו מכירים! אם מישהו מדבר עימי בשפה שלי - אזי אני מבין אותו - אזי אני מכיר אותו - אזי אני יכול להרגיש בנוח. אם מישהו הולך כמוני - אזי הוא דומה לי - אזי המחשבות שלנו דומות - אזי הוא מבין אותי - אזי אני יכול להרגיש בנוח. חשוב לשים לב שאלו הן הסקת מסקנות לא מודעת!!!! לגבי תזזיתיות יכול להיות אדם אשר נע בתזזיתיות - אין טעם שאני אנוע באותה תזזיתיות, לעומת זאת אני כן יכול להניע את הרגל שלי באותו קצב התזזתיות - זה נקרא Cross Mirroring. אם לדוגמה נכנס אלי אדם והוא מתנשף במהירות ושטחיות - יהיה זה אבסורדי עבורי לנסות ליצור ראפור דרך התאמת הנשימות - אוכל ע"י Cross Mirrorin לחכות את קצב הנשימות בעזרת האצבע על השולחן, או הנעת הרגל. ואז כשיש ראפור, להתחיל ולהוריד את הקצב.. ולוודא שקצב הנשימה שלו יורד עם קצב הנעת הרגל/אצבע שלי. ראפור הוא הבסיס לכל ה-NLP אם אין ראפור - רוב הטכניקות פשוט לא יפעלו - מהסיבה הפשוטה שבצד השני יווצר אנטגוניזם. לפעמים אנו רוצים לשבור את הראפור בכוונה - בכדי ליצור Brake State ואמנזיה לתהליך שעשינו. לפעמים מסיבות אחרות. הראפור הוא אומנות שלמה בפני עצמה. מיכאל

breuven

New member
ראפור- על

הכוונה שלי היתה בין היתר שראפור לעיתים נעשה על ידי הפעלת מנגנונים מסויימים ברמת-על לדוגמה אם אני נגש לקבוצה של אנשים שמדברים והם זרים לי לחלוטין, -הדרך הפשוטה ליצור ראפור זה להפעיל עוגן של יחס חיובי ואוהב. (העוגן יכול להיות ממשי או סתם להזכר בגשטלט מתאים) אז מנגנוני התאמה בלתי מודעת יתחילו לעבוד בעצמם.

מצא

New member
../images/Emo5.gif מצטערת, עדיין לא שוכנעתי לגבי

האמצעי הפיזי,ושוב אחזור ל"דוגמא התזזיתית"
אם אני אגיע לטיפול ושפת הגוף שלי תשדר מתח,אני לא בטוחה שהייתי רוצה שגם שפת הגוף של המנחה שלי תשדר מתח,ולו הקטן ביותר.ולכן אני חושבת שיש להיזהר בהתאמת שפת גוף,גם אם ההתאמה מעודנת. הסקרנות הרגה את החתול,אך למזלי אני לא חתול! עידית.

breuven

New member
פסיות

קודם כל אני מסכים איתך ראה מה שכתבתי למעלה דבר שני: (פה מדבר ראובן מס' N+1) תתערי לעצמך מצב בו במקביל לטיפול הרגיל שעיקרו במילים יש גם הנחייה מסבית בשפת הגוף בה מוליכים את המונחה (שנמצא בראפור) מפיזיולוגיה פטולוגית (כשורה לרפרזוטציות של מצב פטולוגי) למצב פיזיולוגי משעבי (בהתחלה מנחה, אחר כך -מונחה (שכשור להזכירך בראפור). "מצב" זה meta level רב אוצמה אם הצלחת להוביל את המטופל לפיזיולוגיה טובה כשוא כשור אלך ב"צמד" -תראי איזה שינוי יהיה במה שהו אומר לך.

מצא

New member
תודה ראובן ו...

מה שעולה פה בכל הדיון הזה נובע מכך שפעולה אינטואיטיבית שחלקנו עושים יותר וחלקנו פחות,"נלקחה" ע"י מייסדי הn.l.p נותחה ועובדה לתאוריה. השילוב בין השניים (בין האינטואיציה לתאוריה) הוא דרך הלמידה ,ההבנה התרגול והטמעה של כל הנ"ל למצב אינטואיטיבי "משופר".בקיצור המצב האופטימלי כמטפלים הוא כשהתאוריה חוברת עם האינטואיציה ואז יש זרימה טיבעית בתהליך.
עידית.

drshy

New member
שפת הגוף של הצד השני

תשדר מתח רק אם הוא יהיה מתוח. אם את במתח והדבר מתבטא בשפת הגוף שלך ובאופן הדיבור וכדומה, רפור יושג על-ידי חיקוי אבל החיקוי לא ישדר מתח!!!!! אי אפשר באופן מלאכותי לשדר מתח (אולי רק שחקני תיאטרון...) אין מצב שבו חיקוי של תנוחות הגוף, למשל, יפגע ברפור אלא אם כן הוא נעשה בחוסר טקט. שי

רצת על רפור

קראתי בהנאה ואכן הבהרת לי מהוא רפור. האם נתת את דעתך על כך שגם המונחה מבצע רפור על המנחה עצמו? תודה תמר

arlot

New member
מה תגידו אם אני יאמר לכם שאני

משתמש ברפור ללא ידיעתי בכל פגישה או רעיון עבודה כבר מגיל 18 ? מעניין מה היה קורה עם הייתי פוגש אחד מכם , הייתי מרגיש זאת מייד, אבל השאלה הכי טובה היא עם אתם הייתם מרגישים זאת מייד? חחח הידע על הרפור מגיע אלי מפסיכולוגיה שלמדתי בבית הספר ומאז אני משתמש בה ללא הפסקה זה עוזר לי המון!!! המון אהבה והרמוניבה לכל יושביי הפורום ההע

מצא

New member
הייתי אומרת לך...

שלא אתה ולא אנחנו "המצאנו את הגלגל" ואם היינו נפגשים תחת הכותרת "חפש את הרפור" יכול להיות שהיית מזהה חלק מהמרכיבים שלו ואולי לא. יום טוב עידית.

בוודאי שכן - הבהרות

רק נוודא הבנה מסויימת. א. הראפור הוא תופעה טבעית - תופעה שקוראת לכולם, דיי הרבה. ב. ב NLP לא המציאו שום דבר חדש - רק דגמו ובנו הוראות ברורות ליצור וחיזוק תופעות שבעבר אף אחד לא היה מודע אליהן או שהיה מודע אך לא היתה דרך מוגדרת ליצור או חיזוק התופעות האלא. ג. במצב של ראפור בין שני אנשים או יותר - כולם נמצאים בראפור - רק שמי שמודע לזה, יכול לעשות עם זה משהו - הוא אקטיבי, ומי שלא מודע לזה הוא ראקטיבי. לדוגמה - דרך אחת להכניס אדם להרפיה היא להכנס עימו לראפור, להכנס להרפיה עמוקה בעצמך ואז לצאת, בעוד האדם השני נשאר בתוך הטראנס. מיכאל

Paraliminal

New member
העקרון

העקרון של ראפור הוא להתאים את המסר התקשורתי שאדם אחד משדר עם מה שהשני קולט בצורה כזאת שתאפשר לשני להרגיש ב"נוח" עם הראשון. כאילו הם מכירים כבר זמן רב. זה לא אומר שתמיד נכון להדמות לשני. כלל וכלל לא. מה שכן - צריך להדמות ולשקף מצב פנימי של השני - לשם כך נדרשים כלי תקשורת והקשבה מעולים, כדי לקלוט את המסר התת קרקעי של השני ולהתאים עצמך אליו. אם אצל השני יש דרישה לסמכותיות אזי עליך לשדר אותה ע"מ ליצור ראפור. אם לא תעשה כן יתכן שבאמת לא תקבל תחושת הזדהות והקשבה מן השני. בהצלחה

למעלה