קצת על ראפור
ראפור זהו מצב ששני אנשים נמצאים בו באופן טבעי כאשר הם בעלי עניין משותף בשיחה, או כאשר הם בהסכמה (אך לא מוגבל רק לדוגמאות אלו) אפשר לראות את הראפור בכל מקום שבו יש אנשים - תסתכלו על אנשים בבר או בפאב בפעם הבאה - ותראו איך יש אנשים שיושבים אותו הדבר, או שמהנהנים ביחד- זה אומר שהם נמצאים באותו מצב תהודה. כלומר הרטט האנרגטי שלהם דומה. כמו שני מיתרים בגיטרה אשר מכוונים לאותו תדר - פורטים על אחד, השני מווברט גם כן. ראו את זה מייסדי ה-NLP והחליטו לפתח את זה.. כמו היפנוזה לדוגמה (מצב טבעי שמחוזק ע"י תהליכים מסויימים) ניתן להשיג ראפור בדרכים שונות: ע"י התאמה של: א. נשימה ב. שפת גוף ג. שפה: 1. שימוש במילים מסוימות 2. שימוש באופן דיבור (מהיר, איטי, קצוב) 3. טון השפה, קצב הדיבור ראפור עמוק יותר מושג כאשר יש התאמה של: 4. רעיונות 5. אמונות 6. ערכים 7. meta programs דרכים נוספות להשגת ראפור: 8. הדמיות (ויזואליזציות) 9. עבודה אנרגטית כך שלומר "ראפור של גוף" יהיה זה ליצור עיוות בנושא. הראפור הוא ראפור - לא משנה באיזה אמצעי השגת אותו כל האמצעים למעלה כשמם כן הם - אמצעים! הרעיון בראפור הוא שהאדם השני ירגיש בנוח, ואנו בד"כ מרגישים בנוח עם מי/מה שאנחנו מכירים! אם מישהו מדבר עימי בשפה שלי - אזי אני מבין אותו - אזי אני מכיר אותו - אזי אני יכול להרגיש בנוח. אם מישהו הולך כמוני - אזי הוא דומה לי - אזי המחשבות שלנו דומות - אזי הוא מבין אותי - אזי אני יכול להרגיש בנוח. חשוב לשים לב שאלו הן הסקת מסקנות לא מודעת!!!! לגבי תזזיתיות יכול להיות אדם אשר נע בתזזיתיות - אין טעם שאני אנוע באותה תזזיתיות, לעומת זאת אני כן יכול להניע את הרגל שלי באותו קצב התזזתיות - זה נקרא Cross Mirroring. אם לדוגמה נכנס אלי אדם והוא מתנשף במהירות ושטחיות - יהיה זה אבסורדי עבורי לנסות ליצור ראפור דרך התאמת הנשימות - אוכל ע"י Cross Mirrorin לחכות את קצב הנשימות בעזרת האצבע על השולחן, או הנעת הרגל. ואז כשיש ראפור, להתחיל ולהוריד את הקצב.. ולוודא שקצב הנשימה שלו יורד עם קצב הנעת הרגל/אצבע שלי. ראפור הוא הבסיס לכל ה-NLP אם אין ראפור - רוב הטכניקות פשוט לא יפעלו - מהסיבה הפשוטה שבצד השני יווצר אנטגוניזם. לפעמים אנו רוצים לשבור את הראפור בכוונה - בכדי ליצור Brake State ואמנזיה לתהליך שעשינו. לפעמים מסיבות אחרות. הראפור הוא אומנות שלמה בפני עצמה. מיכאל