רצח בכוונת תחילה?

respecta1

New member
איך אפשר לטעון את המשפט האחרון?

היצור הזה ימח שמו וזכרו אמן נכנס עם טקטורון באמצע יום כיפור ודהר לעבר המון רצח בכוונת תחילה אין ספק. הוא לא סתם נסע עם טקטורון ודהר לו בין ההמון הוא תיכנן את זה כמובן המטרה אולי לא הייתה לרצוח ילדה.. אבל אפילו אם אף אחד לא היה נפצע מזה..היו יכולים להאשים אותו בניסיון לרצח הוא נסע לעבר המון במהירות גדולה ועוד על רקע לאומני חבל על הילדה יפה ימח שמו וזכרו

aviad3333

New member
ימח שמו ושם זכרו אמן

ראשית אני מסכים איתך שהוא אדם שפל נבזה ורוצח. הבעיה היא שלמרות שהוא נסע במכוון לתוך ההמון (גם אם זה היה סתם בשביל הצחוק ולא בשביל להרוג) והרג ילדה תמימה, אין אפשרות להוכיח שהוא עשה את זה במכוון, לכן המדינה הפחיתה לו את האשמה מרצח להריגה. לא כי הוא לא רוצה שפל, אלא כי לא ניתן להוכיח זאת. עדיף לשפוט אותו על עבירה פחותה ולהרשיע מאשר לשחרר לחופשי, כמו הנאצי ההוא שנשפט בישראל ולא הורשע, האם לא היה עדיף לשפוט אותו על אשמה פחותה ולהשליכו למאסר? כמובן שכולנו היינו רוצים לראות אותו בכיסא החשמלי, אך בסוף בגלל רצוננו זה המנוול שוחרר. לכן - כמובן שעדיף לתלות את הרוצח השפל, ריאלית - לא יקרה, לא במדינתו עם מערכת משפט SMALLנית מסואבת. לכן עדיף לשפוט אותו על הריגה ולתת לו כמה שנים לחשוב על מה שהוא עשה.

junior gong

New member
A POSE THAT GONE BAD

בטח רצה לעשות קצת פוזות עם הטרקטורון, קצת לתת גז, קצת לגרום למנוע לנהום, קצת חראקות על העפר, קצת להפחיד את הקהל סביבו בזה שהוא דוהר לעברם, ותוך כדי ההתנהגות הנערית המרושלת הזו, הוא גם הרג ילדה קטנה חפה מפשע, ועל זה מגיע לו להיענש, וללמוד לקח, לא יודע עד כמה העובדה שהוא ערבי השפיעה על מתן גזר הדין למרות שבהודעותי למעלה ציינתי שיש גזענות בארץ ושיש המון מקרים שערבי מקבל יותר מיהודי מבחינת עונש, אבל במקרה הזה היות ושהטרקטורוניסט הוא ערבי דרוזי, התקשורת חגגה על זה והכניסה את לאומו של אותו בחור לתוך מערבולת הגזר דין למרות שאני חושב שבמקרה הזה, הלאום ממש לא משחק תפקיד, הוא עשה עבירה ומגיע לו עונש. אני אישית חושב שזה עונש צודק, הוא לא רצח בכוונת תחילה, הוא הרג ילדה בזמן שהראש שלו היה בזה שהוא הולך לעשות פוזות עם טרקטורון, הוא ממש לא התכוון לזה זה בטוח, ערבי לא ערבי דרוזי לא דרוזי, העונש שהוא קיבל פייר לחלוטין, ובנוסף לכל.....מגיע לו !

aviad3333

New member
ההפך הוא הנכון

אם היה יהודי הייתי חושב שמגיע לו עונש חמור יותר כי הוא אמור להבין את משמעות החג. עדיין אני חושב שהוא עשה מעשה איום ונורא, מעשה שבוצע באופן מתוכנן. אולי הוא לא תיכנן להרוג אבל הוא תיכנן לנסוע לתוך קבוצה של אנשים ובגלל שנסע לתוך קבוצה של אנשים הרג. לכן אני חושב שמגיע לו עונש חמור מאוד, למרות שאני בטוח שהוא יקבל עונש לא חמור במיוחד רק בגלל שהוא ערבי, למען לא יגידו שהעונש נגוע בגזענות. אני חושב שכל מי שנוהג בבריונות צריך להיאסר לתקופות ארוכות, במיוחד בריונים שבשל מעשיהם אנשים תמימים קיפחו את חייהם. לעשות פוזות כאלו זוהי בריונות לשמה ולכן מגיע לו עונש חמור. דבר אחד - זו לא התנהגות נערית מרושלת, זו התנהגות נערית בריונית. רשלנות זה חוסר אחריות כמו לא לשים קסדה, לא לחגור חגורת בטיחות. לנהוג לתוך המון זו בריונות והגיע הזמן לשים קץ לבריונות במדינת ישראל (למרות שהייתי מתחיל קודם בבריונות חמורה יותר, דוגמת סחיטה וגניבות חקלאיות בדרום). ככה או ככה העיקר כולנו מבינים שהנער עבריין ושמגיע לו להיענש, חומרת העונש תהיה ביד השופטים, ובסופו של יום כולנו נשמח אם העונש יהיה מרתיע דיו כדי למנוע מנערים אחרים (יהודים ולא יהודים) לעשות מעשים דומים.

עגייב

New member
מייק הבעיה הייתה יותר עמוקה ומסובכת

אנשי כפר תבור שונאים תושבי שיבלי ובצדק למען האמת, זה התחיל לפני הרבה שנים החל מהפקעות אדמות של שיבלי לזכות כפר תבור, ובמשך השנים הבדואים פרצו וגנבו ציוד חקלאי מתושבי כפר תבור, כולל טרקטרונים ובכלל, השיבלים בערבים לוקחים נרגילות והולכים לשבת דווקא בדשא של הפארקים בכפר תבור, נמאס לתושבי כפר תבור והשנאה רק התגברה, והתאונה עם הטרקטרון גרמה לפיצוץ, ראש המעוצה של כפר תבור בכל ראיון שלו דאג רק להכתים את שמם של תושבי שיבלי, ברדיו ראינו סתם אנשים מהכפר וכולם היו טעונים שנאה לתושבי שיבלי, זה לא היה נגד הנער אסעד בלבד, הם רצו לתייג את המעשה כאירוע טרור, הם פשוט אמרו ככה ברדיו: זה טרור מה שאנשי שיבלי גורמים לנו...ויחד עם הכעס והעצב של המשפחה זה הגביר את כל המתח..אז אני לא התפלאתי שהמדינה בהתחלה נכנעה ללחצי אנשי כפר תבור והאשימה את הילד ברצח...בינתיים למרות שלאסעד מגיע עונש על ההשתוללות שלו, כי האמת הוא סיכן חיים של רבים ולא רק של תושבי כפר תבור, הוא עדיין נחשב לקרבן , במיוחד לו ההאשמות ברצח נגדו נמשכו...

ינשוף4

New member
מבחינת "דקדוקי חוק"

סביר שלא התכוון להרוג הילדה, ולכן זה לא נכנס לקטגוריה "רצח". (ומה לעשות, בית המשפט מתפקד, בתחומים אלה, כ"תוכנת מחשב"). למרות שהמחשבה הראשונה שעלתה בראשי, כששמעתי על כך- היתה להשוותו לנתן זאדה. סביר יותר שזאת היתה פרובוקציה, שהתפתחה מעבר למה שתכנן. ופרובוקציות דומות- יצא לי אישית לראות. וכדי שיהיה ברור. אין איסור בחוק על נהיגה ביום כיפור. אבל משום היום המיוחד- הכבישים (בעקר בישובים, ובשכונות המגורים), מלאים בילדים. ולכן היו קטעי כבישים שהמשטרה סגרה לתנועת רכב, ובאחרים "הציקה" לנהגים ש"לא היה להם מה לחפש שם". (ומה יש לנהג שאינו תושב המקום, לחפש ביום כזה בשכונת מגורים יהודית? רק פרובוקציה, או "סתם גנבה"). את זה אני ראיתי, כמתנדב. וגם נתתי תשובות כאלו. וגם המשטרה, וגם אמבולנסים, נסעו שם לאט ובזהירות. אבל לפי שבא לשם הפרובוקציה (כנראה התכוון שיברחו ממסלול נסיעתו)- רק "דקדוקי חוק" מבדילים בין מעשיו, ובין רצח. והטענה שלי- למצב החוקי השורר כיום, בו זכויות, ושלום העבריין האלים, קודמים לשלום קורבנותיו. מצב בו אסור לשוטר שרואה זאת לעשות שמוש בירי, או בכל אמצעי אחר שיש בו כדי לסכן העבריין, כדי למנוע הסכון מהאזרחים! והיות אותו עבריין ערבי, או יהודי, או בודהיסט, או חייזר- ניתנת, בכלל, לברור רק לאחר שנעצר. ואז היא רלוונטית רק לעניין שרותי הדת להם הוא זכאי.

עגייב

New member
אני די עקבתי אחרי המאורע הזה

בעיקר ברדיו , והסקירה המעניינת שעשו לתאונה במשך שבועיים..קיצר הם ראיינו אנשים מהכפר שיבלי ואנשים מכפר תבור, אני רק רוצה לציין שכפר שיבלי הוא כפר של 100% בדואים, בדואים כאלה מהחבורה של ג'יב אלנשק, יאענו אחוז המתגייסים בכפר הוא יותר גבוה מכל הכפרים הערביים אם גם לא מכפר תבור עצמו, כל הזמן אנשי כפר תבור שהתראיינו לרדיו ניסו לטעון שמדובר בפיגוע, במעשה על רקע לאומני, מקורביו של הבחור מנגד טענו שהוא סך הכל ניסה לברוח מלינץ' כשקרתה התאונה כי היה גשם אבנים בשמים...אני מסכים שלא היה לו מה לחפש ביום כיפור בכפר תבור, אבל הבילוי של הצעירים על טרקטרונים בכפר תבור הוא מנהג ואינו חדש ואינו קשור ליום כיפור ואני חושב שההאשמה ברצח נועד כדי להרתיע את תושבי כפר שיבלי שלא מתעסקים עם יהודים ולא מפריעים למנחותם, וזה עבר כל גבול, פעם ראשונה בארץ יש האשמה על רצח בתאונות מסוג זה..יאלה..שימשיכו אנשי הכפר לשרת את המדינה שקוראת להם רוצחים...

ינשוף4

New member
אני מהדרום.

ומכיר הנושא רק מהתקשורת. אבל פרובוקציות מסוג זה- יצא לי לראות. (כמתנדב במשטרה, ובמג"ב). וכמתנדב במג"ב, שבערך חצי מהמשמרות שלו הן ביחד עם מתנדבים בדואים- יצא לי לראות, בישוביהם, גם הרבה מחסומים ומכשולים מאולתרים על הכבישים. ולשאלה "מה זה?"- היתה התשובה "זה נגד מרוצים". אז סביר שיעדיפו לנסוע להתפרע בישוב בו אין הרבה מכשולים ומחסומים בכביש (יהודי, כנראה). והיבט נוסף. יצא לי גם לראות נהגים צעירים, שתוך כדי נסיעה נטפלים, ומציקים, לבחורות שהולכות על המדרכה. אז אני "לא בעניינים". אבל מפנה אליכם השאלה: נהג שיעשה זאת בישוב ערבי- יצא חי? אז אולי ההבדלים שהעליתי יוצרים את מה שנראה כ"רקע הלאומני"?

junior gong

New member
לכאורה כן

ההבדלים בלאום של קורבן ופושע כן יוצרים תיק עם ספקולציות של רקע לאומני למרות שברוב המקרים זה לא במתכוון, לרוב הדיאלוג בין המפיק בטלוויזיה לכתב החדשות הולך ככה : כתב : הבאתי סקופ פצצה, נער על טרקטורון השתולל בישוב והרג ילדה. מפיק : או מצויין נכניס את זה לחדשות של היום בערב. כתב : חכה יש פה טוויסט מעניין, שים לב, הנער הוא דרוזי ערבי שהשתולל בישוב יהודי, אה מה אתה אומר? פצצה לא? מפיק : יופי יופי מצויין, תדאג שהלאום של הבחור יהיה מרכז הכתבה, תבליט את זה, במקום שנגיד בחור שהשתולל על טרקטורון הרג ילדה בטעות, נגיד בחור דרוזי השתולל על טרקטורון והרג ילדה יהודיה . ראבק מה זה משנה דרוזי או לא דרוזי בסיפור פה? זה באמת משנה לכם?

THE WIZARD 55

New member
בשביל מייק זה אותו דבר../images/Emo6.gif

בדואי דרוזי

aviad3333

New member
יש הבדל עצום בין בדואים לדרוזים

אני לא שמעתי מימיי על דרוזי שגונב רכבים, או עוסק בגניבות חקלאיות. מצד שני שמעתי על בדואי "אחת או שניים".. אני לא מכיר לעומק את הבדלי הדתות והמסורות וממה כל הבלאגן נובע אבל גם לא זכור לי יותר מדי דרוזים שמואשמים בעבירות בטחוניות (לא זכור לי בכלל, אבל בטוח יש כמה קיצוניים, כמו בכל קבוצה) ולעומת זאת לפחות בדואי אחד או שניים... מעניין ממה כל זה נובע, אבל הדרוזים הם קבוצה יקרה של אנשים שחשוב להוקיר לה תודה על תרומתה הרבה ועל היותה שומרת חוק.

עגייב

New member
אני די עקבתי אחרי המאורע הזה

בעיקר ברדיו , והסקירה המעניינת שעשו לתאונה במשך שבועיים..קיצר הם ראיינו אנשים מהכפר שיבלי ואנשים מכפר תבור, אני רק רוצה לציין שכפר שיבלי הוא כפר של 100% בדואים, בדואים כאלה מהחבורה של ג'יב אלנשק, יאענו אחוז המתגייסים בכפר הוא יותר גבוה מכל הכפרים הערביים אם גם לא מכפר תבור עצמו, כל הזמן אנשי כפר תבור שהתראיינו לרדיו ניסו לטעון שמדובר בפיגוע, במעשה על רקע לאומני, מקורביו של הבחור מנגד טענו שהוא סך הכל ניסה לברוח מלינץ' כשקרתה התאונה כי היה גשם אבנים בשמים...אני מסכים שלא היה לו מה לחפש ביום כיפור בכפר תבור, אבל הבילוי של הצעירים על טרקטרונים בכפר תבור הוא מנהג ואינו חדש ואינו קשור ליום כיפור ואני חושב שההאשמה ברצח נועד כדי להרתיע את תושבי כפר שיבלי שלא מתעסקים עם יהודים ביום כיפור ובכלל, וזה עבר כל גבול, פעם ראשונה בארץ יש האשמה על רצח בתאונות מסוג זה..יאלה..שימשיכו אנשי הכפר לשרת את המדינה שקוראת להם רוצחים...

respecta1

New member
לא יאומן

הוא נסע לעבר המון ורצח ילדה קטנה בארצות הברית היו נותנים לו עונש מוות על זה.. בטח אם זה היה בין קהילות עם סיכסוך ביניהם כי זה מראה שזה בכוונה הוא ניסה לברוח מלינץ'? נו באמת אין לו לשום מקום לנסוע (לא יכל לחזור לכפר שלו?) חוץ מלעבר המון של מתפללים? הבנאדם רוצח ומגיע לו מאסר עולם. ועזוב ערבי או לא גם אם יהודי היה נוסע לעבר ההמון והיה קוטע חיים של מישהו הוא רוצח ומגיע לו מאסר עולם. רק בגלל שהוא ערבי הורידו את זה להריגה, אם זה היה יהודי היו שוחטים אותו.

עגייב

New member
הדבר היחיד שהפילו אותו הוא שמדובר ביום

כיפור, ובאמת לא היה לו מה לחפש שם..אבל מכאן עד לטעון שהוא יצא עם כוונת תחילה לרצוח ?! נו באמת..מדובר בילד בעייתי ככה הסבירו דודיו, שהפריע לאנשים עם הטרקטרון שלו גם בתוך הכפר שיבלי, מגיע לו להיענש אבל גם לילדים בעייתים מגיעה הזדמנות למשפט צודק והתחשבות בנסיבות ועובדות האירוע, ויש כאלה שדווקא לטובתו...אבל המדינה נכנעה ללחצים של אנשי כפר תבור ששונאים את אנשי כפר שיבלי (בזכות), ורצו שהמדינה תתיחס לאירוע כאל פיגוע טירור וליצור כמה שיותר פרובקציה...

respecta1

New member
הוא אולי לא תכנן לרצוח

אבל זה מעשה יוצר תוצאה, הוא לא התכוון לרצוח הוא סתם נסע לעבר המון ורצה לראות מה יקרה.. =\

THE WIZARD 55

New member
פעם ראשונה..מאוחר מידי

בלי קשר לנושא של מי פגע.. תחשוב אם זה היה איזה יהודי חילוני, שנוהג ללא רשיון בשטח שיודע שיהיה מלא בילדים... על מעשים כאלה צריכים לשלם עונש כבד, ואם הענישה תהיה חמורה יותר, נכון שזה לא ימנע את כל התאונות אבל לפחות יפחית אותן.

למעלה