רציתי לדעת אם יש התישנות על תביעה

hamekomon

New member
רציתי לדעת אם יש התישנות על תביעה

רציתי לדעת אם יש התישנות על תביעה רפואית בגין נזק שגרם רופא שנתן טיפל רשלני וכן נהג אמבולנס שאיחר בחצי שעה להגיע לטיפול נמרץ דום לב. בעקבות כך האדם נפטר מוות קליני ונכנס לתרדמת לאחר חודש ימים האדם נפטר בבית חולים לאחר שללא התעורר מאותה תרדמת אחרי כמה זמן ניתן לבתוע תביעה אזרחית כספית נגד בית חולים הרופא וכל מי שהיה אשם בדבר? האם ישנה התישנות? והאם יש פה גם עברה פלילית הרי בסופו של דבר האדם מת בעקבות אותו טיפול רשלני ביותר.? האם הבן של אותו אדם רשאי לתבוע בשם האב שנפטר? כמה יכול לקחת עו"ד שכר טירחה על כך. האם יש עו"ד שמקבלים רק אחוז מסויים מגובה הפיצוי שנפסק ללא מקדמה כספית כלשהי? רצית ילדעת אם יש התישנות על תביעה כמה זמן נמשך משפט כזה בד"כ

בערך..

על תביעת פיצויים אזרחית - ההתיישנות היא שבע שנים לאחריה קרות הנזק , ואחר כך לא ניתן יותר להגיש תביעה. לגבי תלונה למשטרה - תמיד אפשר להתלונן.. לא בטוחה לגבי מה תוכל הפרקליטות לעשות עם זה אחר כך. בן של נפטר יכול לתבוע כיורש, או כתלוי (אם הי הסמוך על שולחנו). יש עורכי דין שמקבלים בתביעות נזיקין רק לפי הסכום שנפסק לבסוף. תביעה כזו יכולה להגמר מהר או לקחת שנים רבות. תלוי במקרה.

תיקון - התיישנות פלילית

בעבירה שהיא פשע שאין עליו מאסר עולם - עשר שנים. פשע הוא עבירה שמוטל עליה בחוק עונש העולה על שלוש שנות מאסר. על "עוון" - חמש שנים. למיטב זכרוני גרימת מוות ברשלנות דינה מאסר שלוש שנים, ואני אף פעם לא זוכרת אם זה מכניס אותה לקטגוריה של פשע או שזה עדיין עוון.

shavouatov

New member
בקשר למה שעניתם כרגע

רציתי לדעת כמה עו"ד לוקח על תיק כזה והאם נדרשת מקדמה כלשהי מה אחוז האגרה שיש לשלם וכמובן רשימת עו"ד מומחים בעניין הנ"ל יש לי סיפור דומה לסיפור שהאדון סיפר אני עיתונאי במקצועי והגיע אליי סיפור מזעזע בנושא שעוד לא החלטנו לפרסם . תודה

מסיבות אתיות...

מסיבות אתיות לא נוכל לפרסם באתר שמות של עורכי דין העוסקים בתחום: תוכל לפנות לאתר של לשכת עורכי הדין או דפי זהב: בתחום רשלנות רפואית או נזקי גוף. לגבי התשלום לעורך הדין: רוב עורכי הדין בתחום (אם כי לא כולם) עובדים על בסיס אחוזים מסכום הזכיה בתיק. לגבי האגרה (אני מניחה שהכוונה היא לאגרת בית משפט) - זה תלוי אם התביעה תוגש לבית משפט מחוזי או שלום: האגרה בהתאם. בתיק כזה ישנן הוצאות נוספות (לא מעטות) ואני בטוחה שעורך הדין שתשכור יפרט לך את שיעורן תוך כדי הטיפול בתיק. מאידך, אם אתה עיתונאי ושוקל פרסום כזה: אני סבורה ששיעור האגרה והוצאות הטיפול המשפטי אינן רלוונטיות כל כך עבורך. במקרה שלך כדאי שתשקול (לפני הפרסום) האם עצם הפרסום לא יכול להקים עילה בתביעה לפי חוק איסור לשון הרע.

למעלה