רציתי לשאול את הציירים ביננו

alro

New member
רציתי לשאול את הציירים ביננו

למרות שאני ידוע פה בלא ממש חובב את הציורים (אין לי משהו נגד פשוט זה נראה לפעמים כמו הצפות - ננטוש לפני ששוה ניכנס לויכוח) רציתי לשאול, מישהו פה ניסה לצבוע קומיקס שהוא צייר בשיטה הלא ממוחשבת (טושים/אלכס רוס). ואני לא מתכוון לסתם לקחת טושים ולצבוע אלא בצורה מקצועית עם סימונים קודם של גוונים וכו...? ואם בכלל יש פה מישהו שצובע ממוחשב?

HackMachine

New member
אני

צבעתי פעם אחת עמוד קומיקס ידנית. אני חייב להגיד לך שאם אין לך טושים מקצועיים אז חבל לך על הזמן. ראו את כל הגרירות של הטוש על הדף וזה יצא ממש מחריד. המחשב הינו המושיע שלי בכל הנוגע לצביעה. אני כבר דיי הרבה זמן צובע במחשב ואני ממש אוהב את זה. מה שאני לא אוהב זה שלפעמים אני רואה קומיקסים (אפילו מקצועיים כמו DC וMARVEL )שהציורים והאינקינג שלהם כל כך גרועים שזה נראה כאילו שהם מסתמכים על הצביעה שתציל אותם. הבעיה היא שזה לא עובד ככה. אם יש לך ציור טוב, הצביעה תצא לך טוב. אם יש לך ציור חרא אז רוב הסיכויים שהצביעה לא תציל אותו כל כך (כמובן שצריך גם לדעת איך לצבוע זה לא בא ככה מהאוויר). דוגמא מושלמת זה BATMAN YEAR ONE ששם הצביעה ממש פשוטה אבל הציורים מדהימים. אני ממש אהבתי את מה שעשו שם, זה השפיע על שיטת הצביעה שלי רבות. * אלכס רוס משתמש בצבעי מים ברוב הציורים שלו.

alro

New member
אני יודע ש...

אלכס רוס צובע בצבעי מים אני פשוט לא מכיר מישהו חוץ ממנו שעושה את זה

HackMachine

New member
אם רק היה לי זמן..

הייתי גם עושה את זה.. אני כל כך אוהב צבעי מים..

yaeli53

New member
../images/Emo187.gifהיי, חברים, אני חדשה...

אני קוראת את הדיונים שלכם בענין רב ויש גם לי מה לומר: אני עובדת בין היתר, גם בקומיקס ומדי שבוע צריכה להכין עמוד כזה. אני עושה את זה בשיטה הידנית, צובעת עם צבעי מים ונהנית מכל רגע. היד שלי חופשית יותר, ובטבעיות אני מוסיפה גוונים לאפקט של צל, אור, עומק וכו´. אבל מה שנכון, נכון. העבודה הידנית היא מסורבלת וארוכה, ולא תמיד מצדיקה את ההשקעה. לדעתי, הכל ענין של פונקציה וכסף. אם עושים משהו כתחביב, ויש זמן להשקיע, אז למה לא, בכיף. אבל אם צריכים לעמוד בהספק תחת לחץ של זמן, ואם הכסף אינו שווה את הטירוף, בהחלט צביעה ממוחשבת חוסכת המון. יש טושים מקצועיים של tria, אני לא הצלחתי להשיג בארץ. המקצוענים משתמשים בהם וחוסכים ים של זמן!!! זה פשוט כמו לצבוע תמונה בקלילות של טושים, ובאפקט של צבעי מים. מומלץ למי שטס לארה"ב (שיביא לי גם...).

ברוכה הבאה../images/Emo70.gif../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif ו../images/Emo49.gifעל.

היומולדת

yaeli53

New member
איזה יומולדת? לי? ממש לא...

וחוצמיזה, למה הודעתי השניה נמחקה????????

*GormE*

New member
כן

צבעי מים. .. פעם הייתי מטורפת מספיק אבל לא מסמנים גוונים קודם מי יעשה את זה לכל הרוחות?

Scum Bunny

New member
אני לא ידוע כצובע...

כי זה נוטה לקחת הרבה זמן, וכי אני עצלן. אז הקומיקס שלי ככלל לא צבוע. אבל אני עושה את זה מדי פעם, בעיקר לציורים בודדים. אני מכיר באופן כללי את טכניקות הצביעה המסורתיות, את הממוחשבות ואפילו את טכניקות הצביעה בשחור לבן המקובלות במאנגה מסורתית. בהסתמך על כל זה אני יכול להגיד את זה- אנחנו (רוב הציירים והצובעים בפורום, עד כמה שראיתי) וצובעי קומיקס בכלל, נוטים להעדיף צביעה ממוחשבת פשוט כי זה קל יותר, וחוסך עבודה. עם כישורים מתאימים, ועם ציוד מתאים (טאבלט עם רזולוציה ורגישות ללחץ טובים מספיק) ועם טוכנה טובה אין דבר שאפשר לעשות ביד שאי אפשר לעשות על מחשב. אומן מחשב טוב יכול לגרום לצביעה להראות כמו כל דבר, מצבעי עפרון ועד צבעי שמן. אז למה צביעת מחשב נראית בדרך כלל כמו "צביעת מחשב"? פשוט מאוד. המחשב מאפשר אפקטים שפשוט אי אפשר להשיג בצביעת קומיקס מסורתית. אומן טוב כמו סיימון ביסלי(או הרבה אחרים ב-2000AD), למשל, יכול להפיק קומיקס שלם בצבעי שמן מלאים, וזה נראה מדהים יותר מכל מה שתראה בדרך כלל במחשב. אבל כשמדובר בקומיקס סדרתי, כשיש גם שיקולים של מגבלות זמן, כמות החומר שיש לצבוע ועלות ההפקה, אז בדרך כלל צביעה מסורתית תכיל צביעת cell (מילוי שטחים בצבעים אחידים), כאשר את עיקר ההצללה (אם בכלל) מספקים קווי ה-hatch של האינקינג. לכל היותר תוכל לצפות לגרדיאנטים לינאריים פשוטים (מעברי צבע מגוון כהה לבהיר) שהושגו באופן ידני בעזרת "טפטים" של גרדיאנט מוכן מראש. לעומת זאת, צביעה ממוחשבת מאפשרת לך בקלות ומהירות יחסית ליצור אינסוף צבעים, גוונים והצללות, מה שמאפשר לתת לציורים חיים ונפח שלא היה ניתן לתת להם בשיטה המסורתית. מצד שני, כשזה לא מבוצע היטב אז מתקבל מראה "פוטושופי" מלאכותי וצבעוני מידי, ובכל מקרה אובדת אורגניות מסוימת של הצביעה. אבל שוב- זה לא חסרון של השיטה, אלא של המבצע. אומן טוב יכול בעזרת מחשב לצבוע טוב באותה מידה, ואף במידה טובה יותר מצביעה ידנית. בכל מקרה, כדי לדעת לצבוע טוב (לא משהו שאני מתמחה בו, אני מודה) צריך שליטה גם ביכולת צביעה מסורתית. אומן טוב סתם ידע לצבוע בידיים הרבה יותר טוב מבמחשב. אומן טוב שגם למד גרפיקה יוכל לישם את כישוריו כדי לצבוע עוד יותר במחשב. לעומת זאת, גרפיקאי טוב שאין לו כישורים מסורתיים יצבע רע לא משנה כמה טובה השליטה שלו בכלים ממוחשבים.

HackMachine

New member
מסכים עם כל מילה

דוגמא נוספת תהיה הסרט החדש של דיסני (Treasure Planet) שבו כל הרקעים נעשו ב Painter 7. פשוט אי אפשר לראות שזה נעשה במחשב.. האמנים בדיסני פשוט מדהימים. אה כן והם כבר צובעים במחשב את הסרטים שלהם אני חושב עוד מהיפה והחיה אם אני לא טועה, אבל רק את הדמויות. עוד עניין שאפשר לדבר עליו זה אנימציה תלת מימדית. אי אפשר ליצור אנימציה משכנעת אם לא יודעים איך נעשית אנימציה ידנית. הרבה אנשים חושבים ש "המחשב עושה את כל העבודה אז לא צריך לדעת איך פעם היו עושים את זה". אם לא יודעים מספיק אנטומיה, קומפוזיציה וקולנוע, פשוט יראו שזאת אנימציה שנעשתה ע"י מחשב והיא לא תהיה משכנעת במיוחד. אנשים לוקחים את המחשב כמטרה אך הוא בעצם לא יותר מכל כלי אחר. העובדה שהוא מבצע מספר דברים בצורה אוטומטית לא עושה אותו יותר ממכחול ופיסת בד.

*GormE*

New member
גמאני מסכימה!

עכשיו, כשהתחלתי ללמוד לצבוע בפוטושופ ויש לי ידע מאוד מוגבל ובסיסי כרגע- ואני עדיין יכולה לצבוע ברמה מקצועית הודות לנסיון שיש לי מצבעים אקרילים או מים.

The Crusader

New member
לא מסכים לגמרי...

מסכים עם הרוב אבל מה שאתה אומר על זה שצייר שיודע להשתמש במחשב בצורה משולמת כביכול אבל לא יודע לצבוע בצורה המסורתית לא יצליח לצבוע נכון...ובכן זה פשוט לא נכון... יש מלא אנשים שצובעים מדהים...אבל לא יצליחו לצבוע כלום בטושים או בכל סגנון אחר של צביעה חוץ ממחשב כי פשוט אין להם את הידע\נסיון\כוח וכולי.... נכון שאם יש לך את הבסיס של הסגנון המסורתי אולי יהיה לך יותר קל לעבור למחשב (מה שגם לא נכון בחלק מהמקרים...)אך זה גם עובד בכיוון ההפוך...

HackMachine

New member
אתה פשוט תעשה את זה יותר טוב...

אני חושב שהוא התכוון יותר לעיקרון הצביעה מאשר לצביעה עצמה. אם אתה לא תדע את עקרונות הצבע ועקרונות הצללה שיש בצביעה מסורתית מן הסתם שהמחשב לא יעזור לך בגרוש. אלא אם כן אתה הולך לעשות עבודה חובבנית (או זולה) אבל זה משהו אחר.

magman

New member
אני צבעתי

בערך 4 קומיקסים במחשב ואני יכול להגיד לך ש- במחשב זה יוצא הכי מקצועי ובצורה ויזואלית זה נראה פשוט מדהים במקרה הזה אין על מה להתלבט המחשב המחשב ושוב המחשב ואם תרצה אני יכול להביא לך דוגמאות

למעלה