רציתי לשאול לחוות דעתכם

masorti

New member
מלטה יוק...

הוכחתי לך באותות ובמופתים שפרופ. ליבוביץ' קרא יודונאצים לחיילי צה"ל ולא למתנחלים, אבל אתה בשלך. כי לך ידוע משהו אחר. כאמור, מלטה יוק. הדיון על הנסיבות בהן חטף הח"כ יעקב כהן את הסטירה - אינו רלוונטי. מה שחשוב הוא שבריון שיש לו עבר עשיר של התנכלות כלכלית לחרדים הוריד פליק לחבר פרלמנט חרדי משום שהניח שהדבר יתקבל בסלחנות ואף בסיפוק ע"י הסביבה. ואם עוסקים במסחרה של השואה... תזכיר לי מי אמר שהזקנה הפלשתינית במחסום מזכירה לו את סבתא שלו בגטו בודפשט. רמז... היום הוא יושב ראש יד-ושם.

אני מנסה למחות

על הקלות הבלתי נסבלת בה נפלטת המילה "נאצי" בשיח הציבורי, עד כי הפכה כבר למטבע לשון לגטימית . ייחודו של עו"ד הרטוך שלא הבליג על הנאצה והגיב. לא הוכחת לי כלום, חוץ ממשיכת הדיון לאנשים ומקומות לא רלבנטיים. את הסטירה קיבל האיש לאחר שאמר את הדברים ולא להפך. אני מבין שקשה לך עם זה. אתה חוזר ושואל : "אז למה, לאיש הזה והזה מותר ?" כאילו שזה מקל במשהו על מעשהו של ח"כ כהן. אז התשובה היא לא ! גם לו, וגם להוא לא מותר ! למען השם, תוציאו את המלים הנוראיות האלה, מן הלכסיקון !

masorti

New member
לא ממש מדויק...

אתה מנסה למחות מדוע בריון שדפק מכות לדוס-שחור-מסריח גם נענש על כך. לשם זיכוי הבריון אתה מגייס את הביטוי האומלל שפלט חוטף הסטירה, כאילו שזה מצדיק אלימות. אם עיקר הענין שלך הוא זילות השואה, תמחה על האמירה של הח"כ החרדי בלי לומר דבר על הסטירה.

הבנתי עכשיו

איך עובדת השיטה. אתה מדביק לי אמירה גזענית, אחר כך תצטט כאילו, באמת, אמרתי אותה... כשם שעשית עם פרופ' לייבוביץ'. שני הנצים הם אנשים דתיים, למה להשמיט ? כי ככה נוח לך ? ושלא תחסר. הרי לך ציטוט נוסף מן העתונות.

masorti

New member
איך עובדת השיטה?

אתה מוסר מידע חלקי ומטעה ע"י אמירה "שני הניצים הם אנשים דתיים". למה שכחת לספר שאחד מהם הוא חרדי ואחד דתי מודרני המנהל זה שנים מלחמת חורמה כלכלית נגד החרדים? דה-הרטוך מתעב מעומק ליבו את החרדים, ולכן הטענה שלך "שניהם דתיים" היא מטעה. אגב, אם כבר דנים בפרטים אז כדאי לומר שלפי אתרי אינטרנט חרדיים לדה-הרטוך יש מניע אישי לרדוף את החרדים. הטענה היא שחרדים הכשילו אותו עיסקית בעבר, והוא נוטר מאז טינה לכל החרדים ונוקם בהם מתוקף תפקידו הציבורי.

מעניין את הסבתא שלי

למה מה קרה. שאני אחליט דמו של מי אדום יותר ? של החרדי או של הדתי המודרני ? הסיפורים על ההכשלה וכו' מעניינים את הסבתות שלי. ואל תשאל אותי מי הרג את שתיהן...

masorti

New member
אם לא מעניין אותך, אז אל תכתוב דברים מטעים.

יש כאן שתי בעיות: 1. חבר כנסת שפלט שטויות שיוצרות זילות השואה. 2. פקיד שהכניס סטירה לחבר כנסת. את הח"כ החרדי צריך לגנות על דבריו, ובלי שום קשר צריך להעמיד את הפקיד הבריון לדין באשמת תקיפה.

נאה דרשת ../images/Emo13.gif

אני עומד מאחורי כל מלה שכתבתי. אבל אם כבר, אז ישנה גם דרך שלישית, שילחצו ידיים ויסגרו את הפרשה. ובמקום שבעלי תשובה עומדים... יאללה סולחה.

אכן כן

פרופסור ליבוביץ', עם כל גדולתו הפילוסופית והכיפה שלראשו היה אדם מגונה. אם היה מופיע מולי, ייתכן והייתי מתכבד לסטור לו על כינוי "יהודו נאצי" לחיילי צה"ל. רק תאר לעצמך מה היה קורה אם הייתי קורא כך לאייתולה עבדאללה......הלא הוא הרב עובדיה יוסף עם פיו המפיק מרגליות של שנאה

masorti

New member
עובדה שזה עתה ביזית את הרב עובדיה יוסף...

ולא קרה כלום. כנ"ל כשלועגים לו על ימין ועל שמאל. מעולם איש לא הועמד לדין על העלבת הרב יוסף, כולל בתקופה שהיה עובד ציבור.

הרב עובדיה

אף אחד לא ביזה את ה"רב" אבל הרב מדי שבת בדרשתו מוציא מפיו גיבובי שטויות, שלו אני הייתי אומר אותם - כבר מזמן הייתי בבית הסוהר. בין השאר הוא אמר כי השואה קרתה מפני שלא שמרו שבת - אז לידיעת האייטולה - סבי ע"ה היה רב, ואולי אפילו יותר מהרב עובדיה. כל חטאו היה ככל הנראה שנולד בפולין.

masorti

New member
למה "הרב" עם מרכאות?

האם התואר שלו אינו ממוסד רבני מוכר להענקת תארי רב? או שמא בתוקף סמכותך שללת ממנו את התואר? זכותך לא לצדד בפתרונו התיאולוגי לשואה. אבל זה לא מעלה ולא מוריד מבחינת כישוריו כפוסק הלכות.

masorti

New member
למיטב ידיעתי עדיין אינך מוסמך לשלול תואר רב..

ולכן קביעתך בנושא שווה כקליפת השום.

אינני שולל

איני שולל את התואר רב. אני רק אומר שאותו ליצן בגלימה היה עושה טוב לעצמו ולחבר השוטים הנוהים אחריו אם היה שם מחסם ללשונו, ולא מכבד אותנו בפנינים המתאחמחם לרפי שכל, או בסגנונו - אם היה סותם את הפה. מעניין אם היה מדבר ככה גם על שואה שהייתה פוקדת חס וחלילה את יהודי עיראק ומרוקו. לכן אינני שולל את תוארו - אבל בהחלט מטיל ספק בחוכמתו ותבונתו.

למעלה