רציתי לשאול.

נועםבת11

New member
רציתי לשאול.

האם יש קשר בין רגישות לקור באופן קיצוני, לתסמונת הפיברומיאליגיה.

ייתכן...

אינני יודעת, אך גם אני סובלת מרגישות יתר לקור כך שייתכן שיש קשר.

נועם...

אני לא מאובחנת כחולה ב- FMS, אבל כשאני חולה בכל מחלה אחרת (דוגמת שפעת או דלקת גרון) כואבות לי הנקודות של ה-FMS. ואז אכן דרוש לי חלחם את המקום, וקר לי נורא. כל שכבת בד נוספת מכאיבה לי... אם אני לא טועה, ואמא שלי מוזמנת לתקן אותי, אצלה דווקא קור עוזר לה בשעת הכאבים... (אני טועה, אמא?) בכל מקרה, רק בריאות!!

נועםבת11

New member
הי אפרתי

אפרתי גם אני לא מאובחנת סופית אך כל התסמינים שלי די מזכירים את התסמונת אצלי זה כל הזמן הרגישות לקור, למגע באזור הירכיים ולאורך הרגליים לא רק שאני חולה ברור שכשחולים בשפעת אז כל הגוף כואב הכוונה לשרירים.

לא התככונתי לזה שכל הגוף כואב...

אלא רק לנקודות של ה-FMS. לדוגמא: שתי נקודות בגב התחתון, שתי נקודות מאחורי המרפקים, שתי נקודות באיזור עצמות החזה, ועוד... נקודות שידועות כנקודות שעל-פיהן מאבחנים FMS. משום מה, רק הן כואבות לי, ולא שום נקודה אחרת...

נועםבת11

New member
הבנתי. אפרתי

אצלי הכאבים מרוכזים באזור הרגליים אך כשהייתי אצל ד"ר בוסקילה מבית חולים סורוקה הבדיקה שהוא עשה לי גם הראתה רגישות ב- 11 נקודות.

זוהרה7

New member
אפרתוש מתוקה שלי../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

אז ככה, כמו שאת מכירה אותי בשנים האחרונות מאוד חם לי ואני סובלת יותר מחום מאשר מקור. כשניסיתי לשים את הסאנבריז של סאנריידר על המקומות הכואבים קיבלתי טיפול בהקפאה. כן הסאנבריז הקפיא לי את המקומות. המומחים של סאנרדייר טועים שהסאנבריז מתאים את עצמו למטרה ואם צריך לחמם הוא מחמם ואם צריך לקרר הוא מקרר. תשמרי על עצמך טוב. אוהבת אמא.

יש קשר בין הכאב לבין הרגישות לקור

מהסיבה הפשוטה שהכאב נובע מכיווץ, וקור מכווץ. יש גם קשר לרגישות גבוהה יותר לקור במצבי עייפות ואפילו קשר בין מצב דיכאון לבין הקשר האמיץ של כשאני בודד = קר לי

נאווה,

כנראה שזאת הסיבה שקר לי כל כך עכשיו
וכנראה שגם זאת הסיבה שאני מציפה קצת את הפורום...

את ממש לא מציפה - המשיכי לכתוב

איך להתחמם? שתייה חמה אמבט חם כרית כוסמת מחוממת במיקרו - להניח על עצם החזה בקבוק מים חמים - על החזה, על הבטן. חיבוק עם אדם שגופו חם (זה תמיד טוב, גם אם לא קר לך
)

tiaa1

New member
אפרת יקרה, יש לי הצעה שלא תוכלי

לסרב.... קוראים לה דניאלה....אפילו לא צריך לחבר לחשמל. טורבו עצמאי..יותר יעלה ויותר חסכונית מאנרג'יזר....רצה רצה רצה...ומקבלת תאוצה. במסגרות החינוך אולי יגידו "היפראקטיבית" לה לא מפריע. העיקר שהיא כמו כרית חימום כשהיא נחה....ויש לה שעות מנוחה קבועות....הבעיה שלה או יותר נכון "בעיות" קשורות לכסף....הלילה היא כירסמה שיק לועד הבית (ועלינו זה ישפיע מהר-ניתוק החימום), בלילה בלילה, כשכולם ישנים, היא משחקת עם מטבעות ...משום מה,כשאני כבר סוף סוף ישנה קצת, היא עולה לספריה וזורקת לי "חומר קריאה"...לאחרונה קיבלתי ישירות לגב את "המדריך לתרופות"-כן ,היא מתמצאת באקטואליה. האזרח י' חושב שהיינו צריכים להוסיף לה את השם "אתי אלון" כי גם השרשים שלה שחורים. גם האזניים הגב, שני חלקי הזנב, האף ועוד קצת.יופי זה בהחלט לא הצד הבולט שלה...אבל כשהיא ישנה היא כל כך חמודה. אז מה את אומרת אפרת? את רוצה כזו כרית חימום טורבו שאפילו לא צריכה בטריות????ו...כן, נזכרתי. היא לאאני חוזרת,היא לאכרית מכוסמת. אסורלהכניס למכשירי חשמל. בודאי לא למיקרו. בי בי...שיהיה לך חמים ונעים....

רגע אחד... תני לי לנחש....

היא עושה "מיאו"???
ותודה. אבל אני בטוחה שכבר שמעת מאמא שלי על ההתנגדות שלי לבעלי חיים שמהלכים על ארבע. לעומת זאת, אם תצליחי לאלף את דניאלה ללכת על שתיים... אני אולי אסכים...

tiaa1

New member
על שתיים עוד מוקדם מידי, לעומת זאת

יש לנו את מיקה שמרוב משקל היא זזה רק פעמים ביום....אלא מה...היא לא למסירה. אנחנו ממש ממש קשורים אליה, אפילו שלפעמים דווקא באמצע הלילה בא לה לשתות" מהבאר" ומישהו צריך לקום לפתוח לה את הדלת. את מוזמנת לראות את המבחר שיש לנו...מי יודע... ונניח שדניאלה תעמוד על שתיים? (היא תראה בדיוק כמו פינגווין,רק בלי הריח) אז תאמצי אותה???

tiaa1

New member
"לובה"אומרת: "בסדר"ו"תודה" בטוןשל

לובה כמובן" האמת...דניאלה ואחיותיהממש בססדר...וזה הבסדר היחידי חוץ מהאזקח' י'... אני בכזאת נפילה שאיני יכולה להגיע לעבודה...אפילו את התור לרופאה פיספסתי....זה לא שהכל כואב לי...אני פשוט מרגישה איך האנרגיות המעטות שלי התפוגגו,וחוץ משעתים שלש ביום ממש אין לי כוח. אז באים כאבי הגב.... ואם סתיו החתולה כבר שוב על ידי רוב הזמן...זה סימן...(למי שעוד זוכר את הסיפור שלה)אז אם למישהו יש משהו למיחזור אנרגיה....שיקום!!!

אז תרדי לרצפה וגלגלי מעט את גופך

שכבי על הגב, רגליים עומדות כפופות. גלגלי ברכיים לצד אחד, בעוד ראשך פונה לשני. השאירי כך את גופך, נשמי והרפי. חזרי לאט לאמצע ועברי לצד השני. כדאי גם למתוח - "ללכת" עם הטוסיק רחוק מהגב, וגם עם הכתפיים - לצד השני זה מותח את הגב וכדאי לנוח ככה קצת - עם רגליים כפופות. ואפשר ידיים מעל הראש - למתוח חזק למעלה ואח"כ לאחור.

tiaa1

New member
תודה נאוה, אני עושה תרגילי התעמלות

כל ערב כדי לשחרר קצת את התכווצויות השרירים, אנסה גם את תרגילי הגב...תודה. יש לך אולי משהו להשבת האנרגיות האבודות???

תודה, נאוה... ../images/Emo142.gif

נראה לי שבמצבי (הקפוא בהחלט) זה יהיה ככה: מקלחת רותחת (אוי, למה אין במעונות אמבטיה??) שלוש כוסות תה רותח, וחיבוק מאדם אוהב (שתמיד, אבל תמיד, גופו חם!) לילה טוב וחמים (או קריר, למי שצריך את זה)!

נועםבת11

New member
רגישות לקור

אני חושבת שאצלי הרגישות ממש יוצאת דופן, במקום עבודתי ישנו מיזוג מרכזי, ואני מוצאת את עצמי "מבשלת" את כולם, דרך אגב גם בקיץ אני סובלת מאוד מקור המזגן. בנוסף אני סובלת מרמת ברזל (מחסני ברזל נמוכה מאוד) לא ההומגלובין הוא תקין אך הפרטין נמוך מאוד ואני נוטלת כדורי ברזל שבניתיים לא משפרים ולא מעלים את רמת הברזל יכול להיות שגם לזה יש קשר לרגישות לקור. שמחה על כך שכולם מתייחסים וישנה התעוררות כאן. ערב נעים.

H i l a1

New member
גם אצלי זה בדיוק ככה

רגישות הסטרית לקור, בחורף וגם בקיץ מהמזגנים. אצלי הקור קשור באופן ישיר לכאבים. כל שנה יש לי התקף רציני כשמתחיל החורף, תמיד הכאבים מתחזקים מהקור, ושוב- בקיץ, בעיית המזגנים. (אני לוקחת איתי סוודר לעב' בקיץ).

למעלה