רציתי לשתף במקרה

רציתי לשתף במקרה

אני חודש חמישי, ויש לנו ילדה בת שנתיים וחצי בבית. היא מאוד אוהבת כוכב ילדים, והחלטתי אתמול לקחת אותה להצגה שלו שהייתה ליד מקום העבודה שלי. (את הכרטיסים הזמנתי חודש מראש)
האוטו עושה כבר שבוע רעש מוזר, ובעלי צריך את דוד שלו, שמבין במכוניות, שיעזור לו עם המוסך. מכל הימים אמר לו שרק אתמול יכול לעזור לו. בעלי יצא מוקדם ונתקע 3 שעות במוסך. אמר כי עמד בפקק חצי שעה, ארגן את הילדה מהגן ונסע עוד חצי שעה בפקק כדי להביא את הילדה אליי. הוא לא סובל פקקים ומתעצבן מהם מהר מאוד.
במהלך ההצגה הייתי שולחת לו הודעות כמו: עוד מעט הפסקה, בטח עוד חצי שעה ייגמר, נראה לי שתצא עכשיו. למעשה הודעות כדי שיכין את עצמו לאסוף אותנו.
אני משעה 6 בבוקר על הרגליים, יושבת במשרד בשעות נוספות כדי לקחת אותה להצגה, יושבת עד 7 וחצי בערב בהצגת ילדים (מזל שהיה נחמד ולא משעמם). כשיצאנו מהאולם התקשרתי כדי לברר איפה לחכות. אמר לי: הרגתם אותי עם הנסיעות האלה, אני לא מרגיש טוב, אני במיטה. חשבתי בהתחלה שהוא צוחק עליי. אבל מסתבר שלא..שאסע באוטובוס הביתה.
השעה 7 וחצי בערב, יש לי 3 תיקים עליי, המרחק מהתיאטרון לאוטובוס הוא 5 דקות הליכה (בלי ילדה), תדירות אוטובוסים נמוכה. בשלב מסוים הילדה לא יכלה כבר ללכת ברגל ונאלצתי בחודש חמישי להרים אותה על הידיים, ולחכות מספר דקות לאוטובוס. נסיעה של חצי שעה עם ילדה גמורה מעייפות.
כשבאתי הביתה, הוא לא הבין בכלל מה אני מתעצבנת והייתי מראש צריכה לפרט בדיוק שהוא צריך להחזיר אותנו. ואני גם אגואיסטית כי לא חשבתי עליו.. (אני שבשנתיים וחצי האחרונות לא רואה כלום חוץ מעבודה, בית ואיך לשעשע את הילדה).
הכי הזוי זה שלעשות הסעות להורים ולמשפחה שלו אין לו בעיה, גם אם זה לעשות מיליון סיבובים ולהיות סוג של נהג מונית שלהם כשהם צריכים אותו, אבל שאני צריכה זה כבר יותר מידי כי היה בפקק ולא ישן צהריים. אפילו צחקתי עליו פעם אחת ואמרתי לו שלפחות ישלמו לו על הדלק.
פשוט הרגשתי מאוכזבת ממנו. זה שתמיד אומר אני אעשה ממך מלכה, ואתן לך הכל....ושאני צריכה לדעת כמה הוא אוהב אותי. אמרתי לו שאם לי יש אוטו, והם יהיו במקום מסויים, אני אתקשר לברר איך הם חוזרים וגם אם אני גמורה מעייפות אבוא לקחת אותם.
אני זוכרת שפעם הוא היה אצל ההורים שלו, והאוטו היה בבית. נאלצתי בשעת ערב להוציא את הילדה רדומה שהייתה בת פחות משנה ולנסוע לקחת אותו כי הוא לא נוסע באוטובוס והוא עייף.. בלי לחשוב יותר מידי יצאתי לדרך.
מעצבן אותי שהוא מנסה לסדר את העולם בצורה כזאת שהוא לא צריך לזוז מהמסלול שלו. מעצבן אותי שהוא לא כל כך הפנים את המשמעות של להיות אבא ובעל משפחה.

נראה שזה רק סימפטום לבעיה עמוקה יותר

אני מתכוון שמשהו לא עובד בתקשורת בינכם
הוא כנראה לא הבין כמה את זקוקה לו באותו רגע וגם זה שהוא לא הודיע מראש שהוא לא יגיע מצביע על חוסר רגישות
&nbsp
אגב, למה לא לקחת מונית ?
כן, אני יודע שזה יקר יותר ועדיין, את בהריון, נמצאת עם ילדה קטנה, עייפות...

ד ר ל י

New member
תראי כמה עשית

בשביל לשמח את הבת שלך, כמה היית מוכנה להתאמץ ולעומת זאת מצד בן הזוג שלך קיבלת אפס נכונות להתאמץ ולבוא לקראתכן. זה מעניין למה יש את חוסר הסימטריות הזאת. יכול להיות שהוא מרגיש קצת בצד? כאילו שיש זוגיות בינך לבין הבת שלך והוא בחוץ?

ד ר ל י

New member
במילים אחרות אני חושבת

שאולי הוא מקנא ביחס שאת נותנת לבת החמודה שלכם ובהשקעה הרבה ואולי זאת היתה דרך להראות את הכעס. אבל זאת רק השערה.

קנאה

אם יש מישהו שצריך לקנא, זה אני ביחס שביניהם. נותן לה הכל ומפנק, ואני בהריון יושבת בצד ולא מקבלת יחס בכלל (יחס שנותן מהרגע שנולדה). הגענו לרמה שאין לו בכלל סמכות הורית, כבר כמה שבועות שישן בסלון, כי הוא לא יודע לעמוד על שלו ולהגיד לה שיש לה מיטה...
הבעיה שלו היא שהוא מנסה לסובב את כל העולם שיתאים לדרך שהוא מכיר עוד לפני החתונה. והערתי לו פעם על זה, שיפנים שיש לו משפחה שזקוקה לו וקודם כל לטפל בה, אחרי זה כל השאר.

דובי1401

New member
במילה אחת: אכזבה

הייתי מתאכזבת מבעלי נורא אם הייתי נתקעת בסיטואציה כזאת...
שיוציא את הראש מהתחת שלו ויתחיל להסתכל מסביב- הוא לא לבד בעולם והעולם לא סובב סביבו....
&nbsp
מצטערת על ההתנסחות, אבל יש לי מילים אפילו יותר קשות להגיד.
ומה שהכי יפה, זה שאת זאת שיוצאת אגואיסטית כאן...

tch111

New member
לפי דברייך משתמע שבעלך אינו מחשיב אותך כמשפחתו

כתבת שבשביל משפחתו הוא יסע מיליון פעמים, ומה את, לא משפחתו|?|

משפחה

אני יכולה להביא דוגמה.
כשהוא צריך להפגש עם מישהו מהמשפחה שלו (בעיקר אימא שלו) הוא בכזאת התרגשות, ועושה הכל מהר כדי לצאת מהר ולפגוש אותם. ממש בלחץ של להיפגש איתם. אם יגידו לו לנסוע איתם נסיעה ארוכה יעשה בלי הרבה שאלות.
אבל אם אנחנו צריכים ללכת לבד לאנשהו, אפילו לא למשפחה שלי, גם נסיעה קצרה, יחשוב כמה פעמים ויעשה דברים בכבדות.
ומהרגע שהילדה נולדה, אני עושה הכל בשביל שתהנה ואנחנו נהנה איתה. חושבת על לקחת אותה למקומות שיתאימו יותר לה.

tch111

New member
את ממש מצדיקה את שכתבתי

לדעתי את צריכה לקחת את בעלך ה"יקר" לשיחה רצינית ולשאול אותו אם את וביתך גם כן משפחה שלו.
עושה רושם שבעלך קשור עדייו לאימו בחבל הטבור.

אתה ממש קורא מחשבות

פעם כתבתי באיזה פורום על ההרגשה שלי והכותרת הייתה מחובר לחבל הטבור...
באחת השיחות שלנו אמרתי לו שאימא שלו פשוט מאוהבת בו ולא מוכנה לשחרר אותו. כמובן שהיה לו קשה לשמוע את זה והדחיק. אפילו אמר שזה שטויות. אבל שאימא אומרת לכלה "זכית, כולם במשפחה מקנאים בך..." וכששאלתי אותה מי מקנא היא אמרה כולם ושתקה. חוץ מזה מידי פעם לבוא אליו (בחור בן 30+) ולהגיד "ברור שאותך אני הכי אוהבת", כששתי אחיות צעירות ממנו (אחת בגיל התבגרות) נמצאות בחדר, זה קצת מעליב.
אפילו אמרתי לו שלדעתי אימא שלו תשמח שיחזור אליה הביתה, ויגור איתה בקומונה כמו שהיא הייתה רגילה אליה כשהיא התחתנה (בגיל מאוד צעיר), והיא לא הפנימה שיש לו משפחה.

דובי1401

New member
קצת בהלם מכל הסיטואציה...

איזה מין דבר זה? מה הדברים האלה שאמא שלו אומרתלו???
אלוהים ישמור!
כמה זמן אתם נשואים אם אני יכולה לשאול...?
אתם גרים קרוב להורים שלו?
האם זה היה ככה גם לפני שהתחתנתם?
&nbsp

משהו שקרה בשנתיים וחצי האחרונות

אנו נשואים עוד מעט 4 שנים. גרים במרחק של 10 דקות נסיעה כשאין לחץ בכביש מההורים שלו. כמה שאני אוהבת את הבית והאזור ומרגישה בית, מצטערת שלא קנינו רחוק מהם. לפחות הצלחתי לשכנע אותו שבעיר שהם גרים אני לא גרה (בלי קשר אליהם, פשוט עיר דוחה)
הסברתי לו בעבר שאין לי מה לעשות אצל ההורים שלו 6 פעמים בשבוע במקום לבלות איתו ועם הילדה, ומאז מבקרים אולי פעם פעמיים.
התנהגות זו התחלתי להרגיש רק מהרגע שהילדה נולדה. אני קיבלתי על עצמי אחריות של אימא, והוא כנראה נלחץ מהסיטואציה כאשר הוא לא יודע להתמודד עם בעיה וישר רץ לאימא שלו שתפתור לו אותה. כמה פעמים שהייתי אומרת לו שסומכת עליו יותר מאימא שלו לא עוזר.
&nbsp

tch111

New member
המקרה שלך הוא ממש מקרה קלאסי

של חוסר ניתוק בין אמא לבן
לדעתי, הפיתרון היחיד כמעט הוא, התרחקות רצינית ממקום מגורי משפחתו, וכמה שיותר רחוק, אם אימו במטולה אתם באילת, אפשר גם להיפך

סיגלית 2014

New member
מנהל
כמה זמן את נשואה?

תקשיבי יקירתי.
גם אם הייתי נשואה למישהו אחר, סביר להניח שהיית נתקלת באותה אהבה של אם לבנה.
ברוב המקרים, אכן האמא תאמר לכלתה:"הרווחת" כי הרי הבן שלה הוא הנסיך האביר על הסוס הלבן ואין שני לו. ברור, לא?
ואבל הבעיה היא לא מה שחמתך אומרת. שתגיד מה שהיא רוצה עד מחר בבוקר ולאחר מכן. אני מבטיחה לך שאת תמשיכי לשמוע את זה עוד שנים רבות, לכן, אל תתיחסי ואל תשקיעי בכך אנרגיה. זה לא שווה את זה.
הבעיה היא התקשורת הלקויה בינך לבין בעלך וזהו הדבר הכי חשוב כאן.

עצה

תרמזי לו שאת מאוד מאוכזבת ממנו.
&nbsp
כמה שפחות להתעצבן, כמה שפחות להטיף לו, כמה שפחות להגיד לו במילים מפורשות שאת מאוכזבת. רק להתנהג ככה.
יש סיכוי שזה יעשה את העבודה

לא פשוט

לפעמים הוא ממש עיוור למה שקורה מסביב.
אולי מתום לב, אולי מחוסר איכפתיות, אולי כי נוח לו להתעלם. עוד לא הבנתי את הסיבה.
ראיתי בו באמת ג'נטלמן ובחור עם ראש על הכתפיים, ומרגע שהילדה נולדה מרגיש לי שאני כל הזמן צריכה לדבר עם אימא שלו מאשר איתו. הרי כל דבר רץ ומעדכן אותה ואת כולם. ואני ממש לא בקטע של לדבר עם אימא שלו, אני התחלתי למחוק אותה בתור אדם שצריך להיות קרוב אליי. אם לא הוא, לא הייתי מתקרבת אליה.

tch111

New member
יקירה, בעלך נמצא על פרשת דרכים

והוא זה שצריך להחליט איזה גירושין הוא מעדיף, מאימו או ממך

אז כמו שאמרו כאן אחרים

יש ביניכם בעיות הרבה יותר גדולות, והקטע של ההסעה מההצגה הוא הבעיה האמיתית.
למשל, יש מצב שאם הוא היה מחכה לך עם המכונית ומסיע אותך ואחר כך מעדכן את אמו בעניין, זה היה מאוד מפריע לך ועדיין היית לא מרוצה.
&nbsp
אני כמובן לא מכיר את העניין מקרוב, ואין לי מושג, אבל באופן כללי לא מומלץ "למחוק" בני משפחה מהחיים שלך. ובכלל הביטוי למחוק הוא מאוד קיצוני. אני מזהה משחקי כוח בינך לבין אמו, מאוד קל להגיע מהר להקצנה, ומאוד קשה אחר כך לחזור ממנה.
&nbsp

רק התגובה הראשונה.. והשניה.. ותמשיך לספור עוד

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=185&messageid=176442664
&nbsp
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=185&messageid=176463340
&nbsp
&nbsp

למעלה