רציתי לשתף בסיפור של אם חדהורית

העקשנית

New member
רציתי לשתף בסיפור של אם חדהורית

שפגשתי, אם לילדה בגן, לא אפרט כדי לא לחשוף זהות. לדבריה-גרושה מאז שהילדה תינוקת,שונאת את האב, אבל הוא משלם "מעט" מזונות כ-2000 ש"ח לחודש(למה כתבתי בגרשיים?כי מכירה רבות שמקבלות רק 1200 )אבל-לדבריה, החל מהשנה הבאה-במידה ותכנס הילדה למסגרת של גן עירייה-גם אם תקבל הנחה של 10-20 אחוז, גם בצהרון, לא בטוחה שתוכל לקיים את עצמה ואת הילדה.הן גרות בשכירות, אין לה דירה, אין מקורות הכנסה נוספים, והיא מעכשיו מודאגת-ובצדק. המזונות אינם מכסים את שכר הדירה.ולמזלה מקבלת סיוע ממשרד השיכון-אבל כידוע זה לא לתמיד.היא עובדת וכנראה מרויחה או שכר מינימום או פחות מזה, ולפי דבריה, לאחר תשלום שכר הדירה, וגן לילדה-שעקב עבודתה מחייב גם צהרון-בקושי יישאר לה כסף למחיה. אני בטוחה שזה סיפור קלאסי של הרבה חדהוריות-ואף אחד לא עושה כלום!!! מחוקקים חוקים, מחרבנים לנו על הראש ואנחנו שותקות. חשבתי להציע לה לפנות לביטוח לאומי אולי מגיעה לה השלמת הכנסה-ואז נזכרתי שלגברת הנכבדה-יש רכב...אבוי!וגם אם תעביר אותו על שם...הרי ביטוח לאומי-משלם משכורות לאנשים אחרים, כדי שאלו יעקבו ויבדקו-האם אותה אםחדהורית נזקקת-נוסעת או לא נוסעת ברכב, ואיך היא מגיעה למקום עבודתה-ואם -ברכב-אז הופ....באופן אוטומטי-לא עוזרים לה. מה דעתכם/ן על הנושא הזה. בזמנו עשו תיקון לחוק המטופש הזה-וקבעו הגבלות שנת ייצור ולנפח מנוע-שלדעתי אין שום הגיון אשר עומד מאחורי ההחלטה הזאת.פשוט-לא רוצים לעזור למי שבאמת צריך-כי הוא חלש. אז נניח לרגע את נושא הרכב בצד, וננסה להתייחס לכל הנושא הזה בלי קשר ליש או אין רכב. מה עושים? הרי גם אם נניח הייתה רוצה לעבוד בלילות, או בשעות אחה"צ-אין לה מי שישמור על הילדה-וגם אם יש ביביסיטר-זה עולה כסף. הגברת רוצה לפנות לשרותי הרווחה ואני חושבת שדווקא הם-עוד עלולים להזיק לה. מה דעתכם?היה לכם נסיון? האם מישהי נעזרת או נעזרה בשירותים של איזו אגודה? בתרומות ?

אף אחד חוץ מהרווחה או לשכת הסעד

לא יוכלו לעזור כמעט כולנו עברנו או עוברים דברים בדומה למה שכתבת כנראה שזה חלק מהגירושים חוץ מלעשירים נשמע לא טוב עצוב ורע מוכר מאוד מהסביבה ומאישי שלי מהעבר מאחלת לה שתסתדר למדתי שאם נרצה אין זו אגדה ובמקום לבכות פשוט לעשות.

../images/Emo4.gif

העצה היחידה שאפשר לתת לה- שלא תתבייש ותלך לכל אבל לכלללל המשרדים שהיא רק יכולה, שלא תרד לפקידות בעירייה מהראש, לגן, שתבדוק כל חשבון מהעירייה (כשעדכנו את הארנונה ביטלו לנו את הנחת-עשר-האגורות של חדוריות) אם יש לה מעט זמן וראש היא תוכל להכנס לחוק, לדעת את החוק ראשונה ולהיות זאת שתכתיב לעירייה את החוקים לפי חוקי מדינת ישראל תוכלי להפנות אותה למאגרי החוקים שאביגיל הביאה פה וכמובן- שתעזר במשפחה כשלפעמים צריכים שמירה, כשהבת תגיע לביצפר יש ארגונים למשפחות לספרים ושלא תרגיל את הבת ליותר מדי מותרות
-פורג´, המעט שיכולתי

העקשנית

New member
היי פור´ג-ארגונים לספרים?../images/Emo35.gif

לא ממש הבנתי? מוכן לפרט. לגבי כל השאר-אז גם אני ניסיתי לתת לה רעיונות, איך אולי תוכל להגדיל את משכורתה וכו´...אבל תודו שאין סיבה שלא תינתנה הנחות משמעותיות לאמהות חדהוריות שאין להן, ומתקיימות ממינימום.לדוגמא-הנחה של לפחות 50 אחוז בגן ובצהרון, מה יש? למה נותנים הנחות רק במעונות-עד גיל 3-4? (שלא בטוח שזה כולל גיל 4) ומגיל 4-5 כבר לא מקלים? אז אמנם מי שכותבות כאן אולי הצליחו לשרוד-לא כתבתן איך, דרך אגב... אבל לא לכולם יש הורים תומכים, והמצב באמת קשה. אגב-היא סיפרה שבחו"ל יש ארצות שתומכות בצורה משמעותית בחדהוריות..אבל ארצות שיש להן. אז אולי כדאי לעבור לשם?(סתאם..מי ייתן לנו אזרחות?) בקיצור-איך באמת הסתדרתן? ומה כשאין סבא/סבתא שישמרו? חשבתי על זה-שיכולנו אולי לעזור אחת לשנייה..אבל-אני לא ממש מכירה אותה עדיין. תודה למתייחסים.

עקשנית

נראה שרובנו (אלו שלא נולדו עם כפית של זהב) עוברים את אותם מכשולים. (אגב 2000 זה טוב,אני מקבלת לשניים 1100 והשלישי בן 20 כבר לא זכאי...). עליה לפנות לרווחה,להסביר את מצבה וכמובן להביא הוכחות ואז תקבל הנחה גבוהה יותר. כמו כן גם בעריה,שתבקש מכתב מעובדת סוציאלית ותגיש בקשה לועדה להנחה גבוהה יותר. שרותי הרווחה לא יכולים להזיק לה מנסיון,כשהייתי צרכה הנחות בבתי הספר,בגן ובעריה פניתי אליהם (הייתי מנהלת מעון יום ציבורי,עבדתי במקביל ובשיתוף פעולה עם מחלקת הרווחה ויחד עם זאת ולמרות הבושה פניתי וקיבלתי הפניות לקבלת הנחה). לגבי תרומות יודעת שגם זה קיים אבל... בטוחה שעובדת סוציאלית תדע לנווט אותה.

העקשנית

New member
היי ניצת-מבינה שהיה לך נסיון טוב../images/Emo45.gif

עם הרווחה. האם לדעתך היא יכולה לזכות בהנחה יותר גדולה בגן ובצהרון? אם כן-זה מעודד. אני מקווה שאראה אותה ואמסור לה. תודה.

זה יעזור - באחריות

כפי שאמרתי לך הייתי בשני הצדדים,וגם אמהות שהגיעו אלי למעון עם קשיים,תמיד הפנתי לשרותים הללו שעזרו להן.מגיעות לנו הנחות,אבל מי שלא עומדת על זכויותיה לא מקבלת! ואגב לגבי סיפורה של נאוה - להוציא ילד מהבית אינו עניין פשוט כלל ועיקר,ושוב אספר לכם מתוך נסיוני האישי. בעבר,כשניהלתי מעון באחת מערי השומרון קיבלתי למעון עם הפניה של שרותי הרווחה פעוטה שסבלה מהזנחה חמורה,תת תזונה,גרביים עומדות מעצמן,כינים וכ"ו.לפעוטה היו עוד שני אחים בני 11 ו11.9 שבעצם גידלו אותה.למה? האם עסקה במקצוע העתיק ההוא וכלל לא היתה בבית והאב בבית חולים לחולים סיעודיים לאחר שניסה להתאבד ופגע לעצמו בגזע המח... לא פעם לקחתי אישית את הילדה לרופא כשהיתה חולה,יום יום השארנו מנות אוכל ארוזות כדי לתת לאחים שיקחו הביתה ,בכל בוקר לחצנו את הקטנה והלבשנו אותה בבגדים שהבאנו מבתינו... מקרה קשה ומזעזע ובכל זאת כדי לנסות לתת לפעוטה חיים ראויים יותר ,התכנסה ועדה שכללה,עובדות סוציאליות,מנהלת מחלקת הרווחה ועוד בעלי תפקידים שלא זוכרת בדיוק.לועדה הוזמנו כל העוסקים במלאכה כדי להגיש דו"ח מפורט.זוכרת שכאשר הוזמנתי הייתי צרכה לערוך תצפית מדוקדקת על הילדה,התפתחות מוטורית,שכלית,דיבור,חברתית וכ"ו. נכון לא כל העוסקות במלאכה הגישו דו"ח מפורט כמוני ובכל זאת מה שרוצה לומר הוא שלא מוציאים ילד מהבית כ"כ מהר ועל לא כלום. וכיוון שהסיפור סופר בודאי מתעוררת בכם הסקרנות ובכן אותה אם כשהבינה שמנסים להוציא מידיה את ילדיה,לקחה את הרגליים ועברה למקום ישוב אחר,כך שאיני יודעת מה עלה בגורל המשפחה ובגורל אותה פעוטה אומללה. מכיוון שהייתי גם בצד השני יודעת שאין מה לחשוש , הכרתי אישית חד הוריות עם מחלות נפש אלו ואחרות,נשים מקסימות שמעולם לא ניסו לקחת להן את ילדהן. הסיבה היחידה היא הזנחה פושעת או אלימות ולכן כיוון שאותה בחורה שאת מכירה אינה עומדת בקטגוריות אלה אל לה לחשוש.

העקשנית

New member
ושוב-תודה לך על הסיפור.../images/Emo45.gif

כל מקרה הוא חשוב. מכל דבר לומדים. ואן חכם כבעל נסיון. אכן אותה בחורה אינב מזניחה-עושה רושם שלהיפך. מה שכן-נאווה ציינה שישנם מקומות שבהם הרווחה במגמה לעזור ולסייע לחלשים, וישנם מקומות-שלא. אני אישית שמעתי על מקרים של עובדות סוציאליות שהתנכלו לאמהות, וגם היה מקרה כזה בטלויזיה ששודר. צריך אולי לעשות משהו גם בנושא הזה-אבל-צריך זמן וכוחות.

העקשנית

New member
ניצת-וכל הכבוד על|../images/Emo127.gif

מה שעשית למען אותה ילדה ואחיה. בהחלט ראוי לציון.

אוי, כמה שיש לי לרשום...

טוב, 2000 זה לא רע כי אין לי מזונות... אבל יש לי הורים קדושים שתומכים בי בסכומי עתק אין לי מושג איך, מאיפה ואני לא יכולה להרשות לעצמי לשאול. ובכל זאת, אם לא ישתנה משהו בקרוב (מאוד) גם להם לא יהיה ממה לאכול.... קיבלתי הבטחת הכנסה עד שעברתי לצפון לפני כמעט 3 שנים. ביולי לפני 3 שנים עברתי את החוויה הנוראית והמשפילה של חוקר הביטוח הלאומי. הרגשתי והתנהגתי כאשמה למרות שעוד לא היה הרכב (שרשום וממומן ע"י הוריי) זו אחת החוויות המשפילות ביותר שעברתי בחיי ויש לי באמתחתי חוויות די קשות (כמו התעללות מינית בגיל 5) כשעברתי לצפון היה ברור שאי אפשר בלי רכב. אבא שלי רכש על שמו ואני, בלי בושה אמרתי: אני מודיעה לביטוח הלאומי! ההורים התנגדו: איך את מוותרת על 30,000 ש"ח בשנה? עניתי: אני מוותרת על תעודת המסכן שהקיצבה נותנת. עברתי לכפר תבור... כאן, בלי קשרים למשפחות הנחשבות אין לך סיכוי... הגעתי בחוסר כל, בלי קיצבה, ולא נפתחה אף דלת לעבודה... הגן עלה מחיר מלא - לא, אין הנחות לחד הוריות, אין הנחות לנזקקים, כי בכפר תבור אין מחלקת רווחה. נעמת אישרו לי 10% הנחה על הצהרון (הנחת אחים כי אין הנחות לצהרון רק לפעוטון) ראש המועצה אמר לי לא פעם: מי שאין לו כסף שלא יגור בכפר תבור" מצבי הנפשי החמיר, בעקבותיו התפתחה אנמיה ואני הייתי על הקרשים. פיזית ונפשית. במצוקתי פניתי לפסיכולוגית של הגן שמייד הפנתה אותי לרווחה. נקבעה לי שיחה שעה וחצי אח"כ ובכך החל רומן ארוך שנמשך כבר מעל שנתיים. עברנו המון אבל... קיבלתי עזרה שלא חלמתי עליה. קודם כל שעה שיחה חינם כל שבוע - שבועיים, לפי הצורך... לא פעם כעסתי עליה ושפכתי עליה קיטונות כולל ביקורת אישית קשה ביותר על יכולתה המקצועית והאיכפתיות שלה ובכל זאת, מדי פעם היא מפתיעה בגדול... לא פעם היא שאלה אותי: אם אני כל כך נוראית, למה את נפגשת איתי? ואני: כי זה נותן לי שעה אחת בשבילי שעה שבה אני לא צריכה להתחשב באיש... אם יש לך קושי רגשי עם מה שאני אומרת, לכי למטפל שלך... איזו עזרה ממוקדת קיבלתי? בפורים האחרון קיבלתי ארגז מלא מזון... קיבלתי "סומכת" אישה לעזרה בהשתלטות על ארגזים שגררתי מבית לבית... עכשיו אני מקבלת פגישה בשבוע במרכז פרטי לריפוי באומנויות. חונך - לא נמשך הרבה זמן, אבל קיבלתי. מכתבים לגורמים שונים, כדי לסייע לי בקבלת טובות והנחות... מועדונית בית ספרית ליהונתן בשנה זו - מועדונית משעה 12:30 עד שעה 16:00 בערך כולל ארוחת צהריים צמחונית חמה, פעילות כולל פינת חי, מחשבים, חוג בישול. המון תמיכה: מורה, סייעת, 2 מורות חיילות שכל אחת הגיע פעמיים בשבוע, נערים מפרוייקט חונכות. המועדונית מלווה ע"י עובדת סוציאלית וקיים קשר בין המועדונית לבין מי שמטפלת במשפחה לצורך מתן מענה והתייחסות לצרכים האישיים של כל ילד. עלות: 130 ש"ח בחודש :-O קיימת גם מועדונית משפחתית שמחזיקה את הילדים עד 19:00 - בדרך כלל ילדים שרצוי שיהיו בבית כמה שפחות
אבל אולי, אם צריך בייביסיטר קבוע עד 17:00 או 18:00 זה יכול להתאים... מצאתי שיש המון עזרה שניתן לקבל מהרווחה... מצאתי גם שבדברים רבים, ידיהם קשורות... לא פעם הם התחננו בפני לאורך שבועות שאסכים לקבל עזרה מסוימת לא פעם הדברים נגררו לנצח עד שיצא מהם משהו פגישות רבות נדחו או בוטלו בגלל חרום אישי או של מטופל אחר לא פעם, בעיתות חירום היא הייתה שם מיידית - ע"ח מישהו אחר, מן הסתם
כדאי? לא כדאי? ת ל ו י יש מחלקות טובות יותר ופחות בטח שיש עו"ס טובים יותר או פחות... יש מועצות ועיריות עשירות יותר או פחות ובהתאם גם מידת העזרה המוגשת... לרווחה לא איכפת אם יש לי רכב או מה גודלו - זה יתרון אבל... הם לא מסייעים בהכנסות. לפעמים מסייעים במציאת עבודה... לתשומת הלב!!!!!! הם מחתימים על טופס ויתור על סודיות - טופס סטנדרטי. אל תתביישו להכניס בו את ההסתייגויות וההגבלות שלכם... סודיות ופרטיות זו זכות טבעית גם של מי נזקק... יש ערים ועו"ס שידועים בנטייתם להוציא ילדים מאימותיהם בררו היטב לאן אתן פונות!!!! יש כאלו שרודפים ומתנקמים על קטעים של אגו. יש המון יתרונות ועזרה כשפונים לרווחה אבל... זה גם משאיר אותנו חשופות חשוב לשמור על ראש מורם ועל ביטחון מלא בערך העצמי שלנו. אין בושה לקבל עזרה, גם אם מקצועית, אני הרבה יותר טובה
יש מצבי קושי. אם האגו לא עומד בדרך, אפשר לזכות בהקלה גדולה והכי חשוב!!! אם נפלתם טוב, יש לכם גב!!! לפעמים, זה יותר חשוב מהכל. יש גם הרבה ללמוד ממערכת היחסים שנוצרת עם העו"ס סתם עוד הזדמנות לגדילה...
מקווה שעזרתי
(זה תמיד נחוץ במצב של היזקקות) אם יש שאלות - שאלו בכייף!!! אגב, חדהורי, לשון הנקבה ננקטה כי אין לי מושג איך ההתייחסות לחדהוריים במחלקות הרווחה (לדעתי, יש יותר הבנה וכבוד) ורוב העו"ס הן נשים... אז אני מקווה שאתה מקבל בהבנה את בחירת הניסוח שלי. והערה אחרונה: העו"ס שראיינה אותי לפני שקיבלתי את הזרע להריון (כן, פעם זה היה הליך נחוץ לרווקות בלבד - עד שהוטגש בג"ץ שטען להפלייה) הזהירה אותי בפרידתנו להיזהר מהקולגות שלה. היא כללה ברשימה את העו"ס, את אחיות טיפת חלב, גננות, ועוד. לדבריה יקחו את הילד לחד הורית על דברים הרבה פחות משמעותיים מאלו שיעלימו מהם עין אצל נשואות... את המאבק הראשון שלי עם מערכת החינוך ניהלתי עם החרב הזאת על צווארי. השנה מצאתי עצמי מדווחת לפקידת הסעד כמשפחה עם ילד בסיכון. נלחמתי בצפורניים ולא התביישתי לגייס את הוריי לעזרה. הם ויתרו על ביקור הבית של פקידת הסעד (לבדוק שיש לילד מיטה, מזון, משחקים ועוד...). גם הודעתי שאני מסרבת לתקשר עם פקידת הסעד שהייתה לא נעימה ושיפוטית (ובכלל לא איכפת לי אם סתם היה לה יום רע) - לא ראיתי אותה יותר... החרב קיימת - אל תתעלמו ממנה אבל... ראש מורם ובטחון בעצמכן/ם ו... הרווחה יכולה להיות מענה למצוקות מי שרוצה עזרה והכוונה - אפשר למצוא אותי במסרים, באי מייל וב- ICQ

העקשנית

New member
נאווה-תודה! איזה מסמך חשוב ונדיר!!!

לא ראיתי עדיין מישהי שכתבה על הנושא הזה כמוך. באמת.אז תודה וכל הכבוד. אני מאחלת לך להמשיך בדרכך בראש מורם ובהצלחה. לא קלה היא לא קלה דרכינו.... כלכך הרבה דברים נכונים שלדעתי חשוב שכל אםחדהורית תקרא ותפנים. לדעתי-אין לנו קבוצות תמיכה, כל אחת נאלצת להאבק לבד למען עצמה, ודבר זה מועיד אותנו למצבים של חולשה-כי לבד מול העולם-קשה. לכן לדעתי כדאי ורצוי היה להתארגן וליצור קבוצות תמיכה לנסות כן להגיע לכנסת. רק היום שמעתי ברדיו אםחדהורית לשלושה ילדים קטנים, גרה בשכירות, ל עובדת, מקבלת 3300 מביטוח לאומי, וקיצצו לה בתשלום שכר הדירה ממשרד השיכון.....(גם לכן זה קרה?)אז איך ממשיכים הלאה? לא מבינה את כוונות הממשלה? מה הם רוצים-לקחת מהחדהוריות את הילדים ולשים אותם בפנימיות?לא מבינה את הגישה. והאשה-לא עובדת, לא יכולה, האבא נעלם, לא משלם, לא עוזר, בטח בורח מביטוח לאומי ומהוצאה לפועל-אז לעבוד-אינה יכולה כי גם אם תעבוד-כל הכסף ילך על צהרונים וכו´. אז מה עושים? נאווה-נתת בעצם את התשובות. תודה.

נאווה

רציתי לומר שאכן יש רשויות עם נטיות מוזרות אבל... אסור לנו לוותר בגלל שהן כאלה ואף אחד ,אף אחד אני מדגישה לא יכול להוציא כך סתם ילד מהבית.ראי את תשובתי למעלה לעקשנית.

הוי נאוה הוי נאוה ../images/Emo5.gif

אתמול צלצול ב - 8 בבוקר.... אני פותח הדלת.... חה חה חה שני חוקרים מביטוח לאומי.!!! "ימחה אישמם" במרקואית!!
מאיפה יש להם את החוצפה הזו של לחפש ניירת בבית, ולפתוח את הארונות.. לרגע הרגשתי שאני אורח בבית שלי
ואז כל השאלות ... יש רכב? ממי אתה לוקח רכב שצריך? כמה פעמים ? עובד מהצד??? (טמבלים תעשו את העבודה שלכם)... יש איתך מישיהי במיטה עכשיו???? "בלאד" סליחה על הביטוי... ואז תהיתי לי.... עם באמת דווקא אותו יום היה לי סתם סטוץ... או רגע? האם כמקבל קצבה אסור לי גם לקיים יחסי אישות?? וואי... אז שיקחו לנו את הרישיון... ויסרסו אותנו זמנית!!...:))) ולמה באמת אנחנו.. או חלק גדול מאיתנו ש לצערנו אכן זקוק לתמיכה הכספית הזו... ואין לו הורים שיכולים לעזור... או גם אם יש... למה לעבור את ההשפלה הזו? למה לא לפעול על מנת לשנות את החוקים הלא מובנים האלה?? אז עבדתי כל הזמן לפני כן... שלמתי מה שצריך ולקחתי מה שצריך... וכעת אני משפחה חד הורי... ולא עובד... אז.. למכור את הרכב?? למה?? חייב להמצא בבית בשעות מסויימות כי לך תדע מתי יבוא החוקר וידווח שאתה לא בבית... זה אומר שאתה עובד מהצד.. ויומיים לפני התשלום... שכל כך בנינו עליו, מגיע מכתב שאומר: "אתה רמאי אין כסף החודש".... ואז עוד מכתב... "אתה צריך להחזיר את מה שקבלתה בחודש שעבר..." :)))) בסך הכל 2700 ש"ח בחודש..... השכירות החודש עלתה לי 2700.5 ש"ח..
ומה לעשות כנראה שעד ספטמבר וחצי איאלץ להשאר בבית, שהילד יתאקלם לו במעון.... שני חוקרים... לא אחד...שניים... !! טוב נראה מה יהיה ב - 28 לחודש...
וחוץ מיזה.... היום היינו בשניידר.. אז הנסיך יעבור בקרוב נתוח פוליפים...! הם באמת לא מבינים שקשה לנו גם ככה.... וואי אני לא מאמין כתבתי יותר מ 5 שורות!!!

ophra

New member
חדורי... ../images/Emo24.gif

מחזקת את ידיך במאבקך הצודק נגד הרשויות האכזריות.... (ובאמת מזל שלא היתה לך בחורה במיטה בדיוק באותו יום....)

אני , זה עושה לי

רטוב בעיניים כל הנוש הזה. ולא , אני לא עושה כלום !!!!!!! גם אין לי כח לכתוב על זה. קצת כתבתי פעם. את המעט גאווה עצמית שיש לי רכשתי בעשרים שנות תשלום כבד לביטוח לאומי ולמיסים למיניהם. והיא הולכת ומתמוססת לי בין הידיים.

קראתי את הרישור, אביגיל ../images/Emo6.gif

אני כל הזמן אומרת לאנשים שאני חכמה והם לא מאמינים
אני טוענת שהוריי שילמו יפה כל חייהם וכך גם רבים מבני משפחתי, (גאווה רומנית, את יודעת...) אז מישהו צריך לקחת - לאיזון לא? אני שונאת את המוסד הזה. לא אוהבת לשלם להם, אין לי בעיה לקחת מהם... לרוב, לא מתעסקת איתם. הם ממלאים אותי במכתבים ובדרישות תשלום אח"כ מתייאשים ולוקחים את קצבת הילדים (בדיחה בפני עצמה
) ואז אני הולכת, מסדירה את העניינים (אחת לכמה שנים) ושוכחת מהם לעוד קצת... היה יותר טוב בלעדיהם...

מה שהביטוח הלאומי יכול לעשות לבנאדם

טוב, אז אצלי היה רק אחד והוא לא טייל ולא חיטט בכלום!!! אני מבינה שהם "תפסו תחת" ומרשים לעצמם... צר לי שנאלצת לעבור את זה, אני יודעת כמה זה נורא!!! ולגבי יחסי אישות, אם זה תלוי בביטוח הלאומי - אסור שיהיו לך חיים
בהצלחה בניתוח!!! בטוח שבדקת את כל האפשרויות של להימנע ממנו?

למעלה