רקוויאם ספורטיבי לפיודור אמיליאננקו

ליאורצה

New member
רקוויאם ספורטיבי לפיודור אמיליאננקו

אני רואה שלפיודור נקבע קרב לסוף יוני הקרוב במסגרת M-1, נגד פדרו ריזו (!)
מזה אני מסיק 2 דברים:
1. ריזו עדיין חי! אני זוכר את הקרבות שלו מיואפסי 1,2 או משהו כזה,עוד כשג'ון טרבולטה שלט ברחבת הריקודים..
2. פיודור וכנראה גם המנהל שלו ואדים פינקלשטיין (זה שמוציא שם רע לכל היודן בעולם..) משלימים עם ירידתו של פיודור והולכים על לקושש שקלים אחרונים בעולם הוטראנים.

אני אישית אהבתי את פיודור קשות, קשה להסביר למה,אבל יש בו משהו כזה אנושי שקשה להתעלם ממנו.
כשהתחיל לחטוף חזק הייתי מוריד את הווליום של השידור לאפס ומסתובב בחדר.ממש לא יכולתי להסתכל על המסך!
היה לוחם יוצא דופן מהרגע הראשון, תמיד נראה כמו אחד שלפני כמה דקות הורידו מהטריבונה,הלבישו בטרנינג של עולים חדשים
(תמיד המכנסיים היו מתוחים עד החזה כמו בן גוריון..חחח) ואמרו לו "בוא הולכים מכות"
רק מה,כשהיה מקבל מכות היה מתרגז ומתחיל להחזיר..

כמו שנכתב כבר פעמים רבות פיודור ספורטאי משכמו מעלה,הגון וג'נטלמני בצורה יוצאת דופן.
נקווה שישתלב במערכת הספורט של ממשלת רוסיה כמו שדובר בעבר,

אני חושב שבכל מיני פרמטרים הממשיך של פיודור הוא קיין ולאסקז!! נדמה לי שמישהו כאן כבר אמר משהו בכיוון.
מצרף תמונה שממחישה את נקודת הזמן שבה פיודור היה צריך להבין שמשהו לא בסדר עם הקריירה שלו.

מה דעתכם?

באסטר1

New member
אולי רק בגודל הם דומים

אני לא חושב שיש לפידור היאבקות בארסנל שלו אלא סמבו קרבי או משהו

קיין הוא דור חדש של המתאבקים שהגיעו ולוחמי הGNP

AmitNHB

New member
פידור היה הלוחם השלם הראשון במשקל הכבד.

אחד שהיה לו גם סטרייקינג, גם היאבקות וגם הכנעות. אבל כפי שציינתי פעמים רבות פידור לא היה מצויין באף אחד מה 3. הוא היה לוחם מצוין באופן כללי אבל הסטרייקינג שלו היה בינוני, ההכנעות שלו היו טובות (לא מעולות) ובטח שלא ההיאבקות שלו - לא הייתה מדהימה - היה לו TDD מעולה אבל TD לא ממש... אולי אפילו יותר מכל, הבעיה הכי גדולה שלו הייתה פיזית. אני לא חושב שיש ספק שהוא לוחם יותר מוכשר מביג פוט סילבה ובטח ששנות אור מברט רוג'רס ועדיין הוא הפסיד לראשון והיה קרוב מאוד להפסיד לשני. למה
בגלל שהוא פשוט לא בגודל של HW. למען האמת, הוא אפילו לא גדול בשביל LHW. פאק, אני בטוח שיש לוחמים ב MW ששוקלים יותר ממנו ביום יום...

sgracie

New member
הגזמת

ההכנעות שלו יותר מטובות
הTK שלו היה מעולה והשתלב טוב בתוך משחק הmma שלו, הרבה פעמים מתוך הסטרייקינג שלו (אהבתי את זה במיוחד, בגלל זה זה הדבר הראשון שקפץ לי לראש כתגובה למה שכתבת)

הסטרייקינג שלו אכן לא היה מהוקצע במיוחד
ומימד הפיזיות שלו לקה בחסר לעומת התחרות

נב: ברט רוגרס לא היה קרוב לנצח אותו, לא מבין את האמירות האלו
זה כמו שבקרב מול ארלובסקי (עמית, אני לא בהכרח אומר שאתה גם חטאת בכך) אמרו שהוא ״הפסיד״ את הסיבוב עד ה!!!רגע
אנשים שוכחים פשוט שכל מה שהיה שארלובסקי הצליח טיפה לדחוק אותו לפינה ולא מעבר לזה, שזה היה כולה 2 דקות לתוך הסיבוב הראשון, שכולו היה גישושים עד לאותו רגע, והכי חשוב:
ש״אותו רגע״ זה בעצם נוקאאוט מדהים מתוזמן היטב ותמונה חזקה מעין כמוה, שארלובסקי מאבד הכרה באמצע האוויר, נוחת כמו סלע, פנים למטה, ופידור כהרגלו בקודש צועד מהפינה בשיא האדישות
אין יותר דומיננטי מזה

AmitNHB

New member
קודם כל, אני מסכים איתך לגבי ארלובסקי.

זה היה קרב אליו פידור הגיע עם כ"כ הרבה הייפ שזה שהוא עבד טיפה עד ל KO גרם לנו לחשוב שארלובסקי "ניצח" עד לאותו הרגע אבל מצפייה חוזרת היה ברור שממש לא כך היו הדברים. יכול להיות שיש לי בראש משהו דומה לגבי רוג'רס אבל לגהי ההכנעות של פידור, בסדר, יותר מרק "טובות" אבל הכוונה שלי הייתה הוא שהוא לא הצטיין בשום אספקט. אם היתי צריך לדרג את 10 המתאבקים הטובים, 10 הסטרייקרים הטובים ואת 10 אמני ההכנעות הטובים (הכל במשקל הכבד) פיור לא היה באף קטגוריה. הוא פשוט היה לוחם MMA מצוין, לזה התכוונתי.

moriarty

New member
עזוב האבקות

אתה יכול למנות 10 סטרייקרים ב-HW שהם במובהק טובים ממנו? אפילו היום, דור שלם אחריו במונחי MMA?
לי עולים לראש רק JDS, ולאסקז ואולי גם קארווין. מי נשאר? מיר? נו.... נניח. אולי, בגלל יתרון כוח. אוברים? מושעה. קרו קופ? ארלובסקי? טים סילביה? הפסדים מוחצים לפדור. גונזגה? נו באמת. בארנט? קורמייר? הם לוחמים מעולים, אבל האם הם סטרייקרים יותר טובים מפדור? לא!

10 אמני הכנעות שטובים מפדור על הקרקע אולי יהיה טיפה קל יותר למצוא - ורדום, מיר, ביגפוט סילבה, אולי גם מינוטאורו נוגרה, למרות שב-2.5 קרבות (מעולים) שכמעט כולם היום על הקרקע, נוגרה לא היה בעמדה דומיננטית יותר מ30 שניות רצוף. מי עוד יש? סטפן סטרוב? גונזגה?
בקיצור, נראה לי שטיפה הגזמת.

AmitNHB

New member
JDS, ולסקז. לא יודע לגבי מיר. קארווין -בכלל

אני לא זוכר שראינו ממנו משהו בעמידה. אני חושב שלארלובסקי יש\היה סטאנד אפ טוב יותר באופן כללי אבל יש לו סנטר מנייר ושגעונות אחרים. סילבייה - בטח שלא. רוי נלסון, לדעתי ומירקו כמובן (הישן, לא השאריות) ואז יש לך את כל ה HW - ים שאתה לא חושב עליהם בכלל כי הם לא קרובים לשום טופ אבל אם אנחנו מתמקדים רק בסטרייקניג, אז: פאט ברי, צ'ק קונגו, אנתוני הרדנוק, לאבאר ג'ונסון וכו'...

אה, וג'יימס טוני...

moriarty

New member
גם אם אני זורם איתך

על רוב השמות שהבאת, עדיין יש רק 7-8 ברשימה:
1. JDS.
2. ולאסקז.
3. קארווין (נתן נוקאאוט למיר מהקלינצ', שלט בסיבוב הראשון מול לסנר, ניצח איזה עשרה קרבות רצוף בנוקאאוט בסיבוב הראשון. יכול להיות שהטכניקה שלו לא מדהימה, אבל כוח יש לו!).
4. רוי נלסון (מממ... נניח...).
5. פאט ברי (טכניקה לא מדהימה, סנטר מזכוכית. פדור היה מנצח אותו בקלות, אבל אני זורם איתך).
6. צ'יק קונגו (לוזר, אבל אני מבליג).
7. אנתוני הרדנוק (מי זה בכלל? אני לא זוכר קרב אחד שלו).
8. לאבאר ג'ונסון (שכחתי אותו, אפשר בשקט להכניס אותו לרשימה).

את קרו קופ וארלובסקי פדור ניצח בעמידה, ואין טעם להכניס אותם לרשימה. זה לא הוגן בשום קנה מידה.

AmitNHB

New member
פידור "ניצח" את קרוקפ בעמידה כי הוא לוחם יותר

שלם ממנו בדיוק כפי שהוא עשוי לנצח את בארי, הרדונק או קונגו ב KO אחרי קצת G&P או אפילו בלי בגלל שזה קרב MMA ולא קיקבוקסינג וצריך לבצע התאמות. תראה מה מיק עשה לקונוג - אתה באמת חושב שהוא היה מנצח אותו בקרב קיקבוקס נטו ? אני לא טוען שפידור לא טוב יותר מכל הרשימה למעט 2-3 שמות אבל דיברנו על סטרייקינג גרידא, לא ? אגב, שכחתי להוסיף שם ברור ומתבקש: אוברים.

moriarty

New member
את אוברים פסלתי על ההתחלה

כי הוא מושעה.
לא דיברנו על קרב קיקבוקסינג נטו, כי אף אחד מהם לא קיקבוקסר דגול עם טכניקה מדהימה (לדעתי). דיברנו על סטרייקינג ב-MMA, ופדור ניצח את קרו קופ וארלובסקי בדיוק בזה.

BeniTaz

New member
אז מה אם הוא מושעה

"השעיה" ב-MMA גם ככה זה פחות מהזמן שלוחמים לוקחים חופש בין קרב לקרב.. לא צריך לייחס לזה כזאת חשיבות.

ולגביי הדיון.. אני מבין שאתה מארק של פידור אבל הגיע הזמן שתבין שהוא לא כזה טוב כמו שאתה חושב. לגביי הסטרייקינג.. ברוב המקרים העמידה של פידור יותר טובה ויותר טכנית אבל הוא פשוט קטן מאוד במיוחד מול כל המפלצות האלו ככה שגם אם הוא טוב הוא ייראה חלש כמו בקרב נגד רוג'רס שכמעט חיסל אותו.
לוחמים מהטופ 50 שיש להם עמידה טובה יותר?
1. JDS
2. ולאסקז
3. אוברים
4. קורמיה
5. ביגפוט סילבה
6. קארווין
7. ג'וש בארנט
8. מארק האנט
9. רוי נלסון
10. טראויס בראון
11. מיוצ'יץ'
12. קונגו
13. חאריטונוב
14. גונזאגה
15. מטריון
16. לאבר ג'ונסון

אלו לוחמים שלטעמי בטוח לוקחים אותו בקרב עמידה של MMA. לוחמים שיש לי ספק לגביהם לא רשמתי.. באופן כללי הסטרייקינג זה החולשה של פידור ב-HW למקרה שיחליט להילחם בטופ.. משהו שהוא לא עושה בשנים האחרונות (ויש גם טופ מחוץ ל-UFC). עדיף לו להתמקד בקרקע.. שם באמת יש לו כבר יותר עדיפות. או שכבר יוריד את הכרס בירה ויחתוך ל-LHW.

באסטר1

New member
הם אולי יותר טכניים ממנו

אבל הKO שלו מאפשר לו להוריד יותר מחצי מהרשימה
והסנטר שלו מאפשר לו לעמוד מולם גם בלי לחשוש יותר מידי

בלי קשר פידור בתקופה הטובה שלו נחשב הכי טוב כי אז הוא היה הכי טוב
אז נוגריה , קרו קופ , טיים סילביה , ארלובסקי וכו' נחשבים הטובים ביותר
והוא ניצח אותם
אבל שהגיע הגל החדש של הלוחמים (קארווין , וולסאקז , JDS , אוברים החדש ביג פוט וכו') הוא נשאר במקום בעוד הם התקדמו ולכן הוא מפסיד על הקרקע או בעמידה
אין קשר לזה שהוא לקח קרבות קלים לקראת סוף הקריירה
פידור נשאר מאחור כמו המון לוחמים שלא התקדמו
בנוסף הגיעו מפלצות ענקיות לHW שהוא נראה WW לידם זה בטח לא תורם לו

מה שבטוח הרקורד שלו מוכיח שהוא לא היה סתם לוחם
היום..? זה משהו אחר דברים משתנים פידור לא טופ 5 בוודאות
ובמידה והוא ירצה להציל את הקריירה הוא יהיה חייב לבוא לUFC בתנאים שלהם כי הוא לא בלתי מנוצח כבר ואף אחד לא שם עליו כבר

BeniTaz

New member
לא בטוח שהם טכניים, הם יותר גדולים

ולגודל יש משמעות. ונגד לוחם קטן ממנו דוקא הסנטר לא היה בשיא.. נגד הנדו כמובן.

פידור לא בטופ 15 מבחינת דירוג (תוצאות) ולא בטופ 30 לטעמי מבחינת יכולת נטו. חבל שלא נוכל לראות אותו ב-UFC.. היינו יכולים להמשיך לראות אותו מתבזה.

באסטר1

New member
הנדו יש מה שנקרא

וואן פאנץ' KO
ויש את זה לפידור גם
אבל ששני סנטרים נפגשים..

זה למה פידור כן הצליח כי היה לו את זה
זה למה הנדו הצליח..

לגבי הדירוג אישית לא הייתי מדרג אותו באמת 30..אתה עושה ממחלקת הHW משהו כמו WW אין באמת כאלה לוחמים טובים שם אולי 15 ופידור לדעתי נחשב בהם גם היום , ההפסדים שלו לביג פוט וורדום לא הרשימו אותי ולגיטימי
אבל אחרי 3 הפסדים אתה ניהיה לוחם..שכבר לא מאמין בעצמו

BeniTaz

New member
זו האמת!!

הספורט התקדם, הוא לא.. פידור בלבל של קרו קופ ונוגיירה.. העובדה שהוא קטן מידות, לא מתאמן במחנה אימונים רציני רלוונטי לרמה של הספורט ולא עבד על החסרונות שלו השאירו אותו רחוק מהטופ.

גם בקרבות מול לוחמים חלשים הוא היה קרוב להפסיד ובסופו של דבר האופי החזק לא עזר. בגלל הרגעים הגדולים שלו לאנשים קשה להפנים את זה.. אז יש לי צורך לומר את זה כמו שזה.

udi102

New member
אופי חזק ?

אז שיחתוך כבר לMW ! אם פידור עד גכדי כך חזק באופי ובמנטליות למה הוא לא חותך משקל ?

תכלס אני מסכים איתך לגבי הרשימה שנתת אפילו לאבר פייבוריט נגדו , אני חושב שגונס עושה ממנו קציצות וגם סונן ומוניוז לוקחים אותו ,גם ראשד יקח החלטה נגדו .

elad547

New member
יש כמה שמות הזויים ברשימה...

קארווין - המון עוצמה בלי יותר מדי טכניקה.
ג'וש בארנט - איזה עמידה יש לו? הפסיד 3 פעמים לקרו קופ בעמידה.
מארק האנט - הפסיד לפדור בקימורה אחרי שחטף בראש בעמידה.
רוי נלסון - נו באמת, אפילו מיר טחן אותו בעמידה.
קונגו- חטף בראש מהאנט ומיר.
גונזאגה - אתה רציני???
מטריון - לא שווה אפילו התייחסות.

נראה לי שהשנאה שלך לפידור קצת מעוורת אותך...

udi102

New member
בתכלס הוא לא ממש הגזים

על הנייר אני מוכן לשם כסף אפילו על סונן או מוניוז נגד פידור במשקל סביר לא 240 פאונד ,אני נותן לפידור הנחה שיגיע ב210 פאונד אבל זה לא יקרה והוא יפרוש

למעלה