רקע הבלוג

Tali1912

New member
רקע הבלוג

אם תפוז היה נותן יד חופשית בעיצוב הבלוג (טוב בעתיד אמרו שזה יהיה אפשרי) איך הייתם מעצבים אותו:
מעצבים אותו בעזרת תוכנות מקצועיות (פוטושופ,פיינטשופ,פלאש של מקרומדיה וכו,) אפילו את הכפתורים הייתם מעצבים לבד.
לא חייב מקצועי כזה, אבל יש מספיק רקעים - background ותוספים אחרים כדי לתת לבלוג משהו אישי יותר לטעמי.
מה שתפוז מאפשר לי היום בפריסטייל זה מספיק לי.
אני אבחר עיצוב שמתאים לנושא/שם הבלוג שלי.
אני חייב/ת כל פעם לרענן את העיצוב של הבלוג
לא מפריע לי העיצוב גם כיום, יותר חשוב לי התכנים מאשר העיצוב. *סתם סקרנות שלי תנו תיאור איך הבלוג היה נראה בעיצוב חופשי שלכם, <צבעים, תמונות,אם היה אפשר קבצי מדיה הייתם שמים?) בוקר טוב
מהסקרנית שכל הזמן שואלת

חחחחחחחחח

אני דווקא אוהב את ההודעות שלך, את מביאה עניין
בקשר לשאלתך הייתי בוחר באפשרות הראשונה ומעצב לבד בפוטושופ.

Tali1912

New member
../images/Emo13.gif

אני הייתי מעדיפה לעצב את הבלוג באופן אישי, ביחוד עם רקעים וכפתורים ברשימות לפי הצבעים שאני אוהבת. ברשימות הייתי מאוד רוצה <שואפת> בשיר שאני שומעת היום לשים איזה קטע קצרצרון מהשיר כדי שיתחילו לזמזם קצת מהשיר, או שמישהו יקפוץ ויגיד לעצמו וואלה איזה שיר פצצה, או אוףףףףףףף עכשיו בגללה אני כל היום ישיר את השיר הזה. גם מה הטעם המוזיקלי שלי.
וכן אני מאוד אוהבת להחליף רקעים ומיקום עמודות בבלוג. העיצוב שאבחר יהיה צריך להיות תואם פחות או יותר לנושא הבלוג עצמו. הייתי קורעת לגזרים במסך ניהול שלי את האופציה של הפרסומות שם.
זהו בעצם. מה בסך הכל ביקשתי??? עיצוב אישי?

כלום.. שטויות...

בקושי ביקשת משהו
האמת שיש בלוגים ששמים שיר ברקע, לא סובל את זה, זה ממש מפריע לי. עד שאני יורד למטה ומצליח למצוא את הרשומה המעצבנת עם השיר וללחוץ על סטופ..

noyy

New member
../images/Emo28.gifלהבא פשוט תלחץ סטופ בדפדפן

זה יעצור את המוזיקה, במקום לחפש אחריה ברשומות אחרות.

noyy

New member
../images/Emo28.gifהנגן לא מתקשר בכלל לדפדפן

זה לא אמור להפסיק אותו, אלא אם כן אתה שומיע מוזיקה או רואה ווידיאו במסגרת הדפדפן.

noyy

New member
../images/Emo28.gifאני דווקא אוהבת את העיצוב שלי

לא חושבת שגם אם הייתה לי אפשרות רחבה יותר, הייתי משנה משהו ברקע או בצבעים.. הצלחתי להתאים אותו בדיוק לטעמי. מה שכן, אולי הייתי מוסיפה קצת תמונות וכפתורים ל"רשימות שלי", אבל גם זה בספק.

אז זה לא רק רקע, זה העיצוב עצמו

ובכן.. במהלך השנים מצאתי את עצמי דיי בעייתי בנושא הזה, לא רק בעיצוב הבלוג. אם תפוז היה נותן יד חופשית בעיצוב הבלוג? כרגע הוא לא נותן, הפריסטייל של תפוז זה פריסטייל צעצוע והשם בכלל לא משקף את האפשרות הזאת. אם הוא היה נותן יד חופשית לגמריי? אפשר להגיד שהייתי משתמש בכל אופציה ואפשרות על מנת להגיע למצב שאני דורש: כאשר כל פס וכל צבע יהיה במקומו. כרגע אני במצב שגם אם אני מגיע איכשהו לעיצוב פריסטייל נחמד.. ישאר איזה קו או צבע שאני לא יכול לשנות, ואז אני מוותר על כל העסק. אני רואה בעיצוב הבלוג כ-"אני החיצוני", כמו במציאות - יש את התיאור החיצוני שלנו, ויש את הפנימי. בבלוגים אישיים ואף בבלוגים יותר מקצועיים טכניים, קודם כל עיצוב הבלוג הוא מה שהקורא רואה, הוא מייצג אותנו. לאחר מכן בא התוכן, שהוא בעצם "האני הפנימי".. הכי חסרה לי האופציה של העיצוב החופשי בתפוז.. שכן אני עדיין משתמש בסגנון הקלאסי בעקבות חוסר האפשרויות במערכת של הבלוגיה. מאוד חשוב לי העיצוב. כל דבר קטן מפריע לי, ואם אני לא יכול לטפל בו - העיצוב המדובר לא יעלה על פני הבלוג שלי, בשום אופן. נא לא לשכוח גם מערכות בלוגים אחרות, כדוגמת ישראבלוג - שכן הנושא נחשב גם שם, וגם שם היו חסרות לי אופציות "עיצוביות" שונות. אף על פי שפתחתי שם בלוג והצלחתי להגיע מבחינה מסויימת לעיצוב סביר שאני אוכל להתמודד איתו, ומספק את הדרישות הנמוכות שהצבתי לו מלכתחילה.

Tali1912

New member
נץ

נורא אבל נורא לא בא לי להזכיר ולהיזכר כל הזמן ולהשתמש במילה הזאת ישראבלוג (בא לי גועל כשאני רואה את המילה הזאת) כשאני כותבת על מערכת בלוגים אני מתכוונת אך ורק לתפוז, ובכלל מה פתאום שאני אזכיר בקמצוץ את ישראבלוג ממש לא שווה איזכור כשאני רושמת הודעה כאן.

זכותך המלאה..

זכותך המלאה לא לאהוב את ישראבלוג מכל סיבה שהיא - אך חובתך לזכור כי הפורום עוסק בכל מערכות הבלוגים ולא אך ורק בתפוז, אף על פי שהפורום מאוחסן על שרתי תפוז. אשמח אם תוכלי לדבר באופן כללי על מערכות בלוגים ולא למקד את הכותבים אך ורק בתפוז, על מנת לפתוח את הפורום גם לגבי ישראבלוג, שכן זוהי מערכת לא פחות חשובה מתפוז והרי היא הגדולה מביניהן
אני לא יכול לחייב אותך (ואני לא מציב לך כאן תנאי כלשהו), את עושה עבודה נהדרת בפורום ואני שמח לראות אותך משתתפת ובין הפעילות

האופציה האחרונה

אני קלולס בכל מה שקשור לפוטושופ ותוכנות עריכה בכלל. אני חושבת שבחרתי בעיצוב שמייצג הכי טוב את תוכן הבלוג ואותי... אני גם מאמינה שמי שנכנס לבלוג ומחליט להשאר - זה לא בגלל העיצוב...

reedgreenwhait

New member
גם אני לא מבינה כלום בתוכנות

כאלה. אולי אילו הייתי מבינה הייתי רוצה להשתמש בהן כדי לעצב את הבלוג... כרגע אני מרוצה מהעיצוב שיש לי. איני חושבת שקוראים ימשיכו לקרוא בבלוג שלי בגללו. אבל הם גם לא יברחו בגללו... ישנם עיצובים מרתיעים. למשל עם צבעים זוהרים מדי ועם תמונות מזעזעות...

noyy

New member
../images/Emo28.gifדווקא העיצוב

יכול למשוך קוראים אל הבלוג, לפחות לדעתי. עיצוב יפה ואסתטי פשוט מושך את העין.

עיצוב יפה ואסתטי לא בהכרח ימשוך..

לדעתי, דווקא עיצוב כזה "ישאיר" את הגולש בבלוג (המטרה הרצוייה) - ולא יגרום לו לברוח, כמו שעושה בדרך כלל עיצוב זוהר, צעקני שמפריע לעין ולנוחות הגלישה.

למעלה