רקע להתפתחות תיאוריית ההתפתחות

תשובה:

מישהו איבד את השעון. אולי הרוח והגשם קצת גררו אותו. וגם טשטשו את העקבות. השעון נוצר בבית החרושת ששמו חרוט באותיות קטנות. מה הלאה?

Lu Tze

New member
אהבתי.

ומי יודע? אולי אם נחפש מספיק, נמצא על קרקעית האוקיינוס, מתחת למעטה של חול משפט חקוק בקרקע, שכל אות ממנו בגובה של עשרות קילומטרים ובו כתוב Made By GOD?

Justin Angel

New member
אולי אנחנו כבר רואים את זה?

אתה יודע לקרוא את שפת האלים? אולי לוחית הרישוי על היקום, הטבע והעולם כתובה באותיות ניאון גדולות ומנצנצות? אולי היא רשרוש העלים ברוח? המים הזורמים לחוף? החיטה הצומחת באביב? אולי... :)

אני לא חזק בפיסיקה, אבל רשרוש העלים

נדמה לי שנשמע בגלל תנודות אוויר (גלי קול) הפוגעות בקרום התוף שלנו. נכון שבנסיבות מסויימות רשרוש זה מעביר בנו תחושה נעימה. למה לא?

Justin Angel

New member
ספציפית זה הפרשי לחצים...

אבל לא נהיה קטנונים, אבל אותו צליל נוצר בלי התערבות אנושית, לא מתוכנן מראש, כאוטי לחלוטין ועדיין מדהים, הטבע בשיא יופיו... מי יודע, אולי האלים כבר שם :)

הרבה דברים נעשים ללא התערבות

אנושית. אז מה? נזכרתי במקרה. נפשתי פעם עם חברים ביערות אוקראינה. הקמנו 4-5 אוהלים ובהם גרנו. מפעם לפעם היינו נוסעים במכוניות בשבילי היער למקום מסויים שהוכשר להיות מגרש כדורגל, ושם שיחקנו כדורגל. ואז נתקלנו בתופעה משונה: לעיתים קרובות כשהיינו מגיעים למגרש, היינו מוצאים את השערים שמוטים ארצה. לא עקורים, אלא ממש שמוטים, מופלים. התפלאנו, מי נהנה להפיל כל פעם את השערים. ובסופו של דבר תפסנו אותם על חם. אלו היו פָּרוֹת שרעו בפאתי המגרש והתגרדו להנאתן בקורות השערים, שלא תמיד החזיקו מעמד! הנה דוגמה למשהו שנעשה לא בידי אדם, אבל בידי מישהו לא ממש על-טבעי. כך גם רשרוש העלים, שללא ספק תסביר אותו יותר טוב ממני.

Justin Angel

New member
מי אמר על-טבעי?

לפי דעתי גם הסיפור שסיפרת מופלא, מה יותר יפה מפרות שמנסות לשחק כדורגל? לא רמזתי לעל-טבעי, הכל טבעי, האלים, היקום והטבע - הכל טבעי. האמונה בעל-טבעי היא חוסר הבנה שהכל מאותו מקור משולש.

Justin Angel

New member
חס ושתילה :)

האלים הם חלק מהמחזור האלוהי המשולש: טבע, יקום ואלים. אני לא יודע מה עם האלים שלכם, אבל שלי ממש נחמדים :)

ודאי שמתָ לב,

שאני כל הזמן מקנא בך. לי לצערי אין אלים

תשובה:

מאחר שחוקי הפיזיקה מאפשרים התפתחות אבולוציונית הדרגית של אדם, אך לא של שעון קסיו - כנראה שהשעון יוצר במפעל קסיו.

Justin Angel

New member
כופר בן כופר!

אני מכיר את ההשוואה הילדותית הזאת! אתה היית פעם בפורום רנדומלי בנענע. בכל מקרה, אותה תשובה תקפה: "היו אנשים במפץ הגדול שקיבלו מוח, והיו שקיבלו שעון. אתה יכול לנחש איזה מהם אתה?" כנאמר, כאוס זה דבר יפהפה :) תביט פעם על מערך מנדלברך, אחד מיצירות האומנות הגדולות ביותר, והכי יפה? הוא כאוטי לחלוטין. יופי צמח מכאוס, ויופי הבריאה משתמש בכאוטיות שלו. "דת צריכה להטיף להיגיון ורנציונליות ולא לנסות להשאיר את האנשים בכוח עיוורים וטיפשים" - תומס פיין.

Go vern or

New member
שלמה קפאח מהווה דוגמא מצויינת

לאדם בעל השכלה אקדמאית פורמלית (רפואה, דומני) שהוא עדיין שטוף פאגאנית/עכו"מיות. כמו כל "מדעני" הבריאה, הוא תמיד מרצה על נושאים שאינם בתחום התמחותו והתוצאה הבלתי נמנעת היא התבזות...

למעלה