קצת באיחור...
עומס בלימודים וכאלה
אני לא בשלנית גדולה, אבל אני לומדת שעות ארוכות ומחפשת כל הזמן מתכונים שאפשר להכין מהם כמות גדולה במהירות, ואח"כ להקפיא במנות ולהפשיר במיקרו [לא להיט גדול, אבל עדיף על ערימות של סנדוויצ'ים].
כרגע יש לי שלוש מנות מועדפות ללימודים-
1. לזניה. אני מעדיפה לזניה חלבית אבל אפשר להכין גם בשרית. יש המון מתכונים טובים באינטרנט, את הלזניה הבסיסית קל מאוד להכין ולא צריך משהו מורכב. אני מכינה בד"כ תבנית גדולה, אחרי שזה מתקרר אני חותכת לחתיכות קטנות יותר ומקפיאה. ערב קודם אני מוציאה חתיכה, שמה בקופסא במקרר ולמחרת אני מחממת במיקרו וזה יוצא אחלה.
2. שעועית עם רסק עגבניות- לוקחים שעועית לבנה יבשה [אפשר גם שחורה אם אתם אוהבים] ומשרים במים למשך 24 שעות, חשוב להחליף את המים כל כמה שעות. מסננים ושמים את השעועית בסיר גדול עם המון מים ומרתיחים. תוך כדי יצא קצף לבן, עדיף להוציא אותו עם כף ולשפוך לכיור. אחרי הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל. מדי פעם מומלץ לטעום ולראות אם השעועית התרככה. כשהשעועית כבר דיי רכה [כמעט במידה שאתם אוהבים, אבל לא עד הסוף] מוסיפים כמה כפות של רסק עגבניות ובוחשים. כדי שרסק העגבניות לא יצא דליל מדי, עדיף שיהיו בסיר מים עד לגובה של שני שליש שעועית בערך [אם יש יותר מומלץ להוציא]. מקסימום תמיד אפשר לדלל אח"כ אם רוצים. מתבלים עם מלח ופלפל שחור, ועם קובייה של עשבי תיבול של קנור. ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהשעועית מתרככת למידה שאתם רוצים וסופגת את הטעם של רסק העגבניות.
גם כאן אני עושה סיר גדול ומקפיאה במנות קטנות, ערב קודם אני מכינה אורז לבן רגיל או אפילו מכינה באותו בוקר קוסקוס [מהסוג מהיר ההכנה שדורש קצת מים חמים]. מערבבת ביחד, מחממת ואוכלת.
3. סלט טאבולה- אומנם אי אפשר להקפיא
אבל קל להכנה ונשמר במקרר לפחות 3-4 ימים.
לוקחים שני צרורות פטרוזיליה וצרור נענע, שוטפים טוב טוב כדי להסיר את החול והאדמה ומשאירים לייבוש. מהנענע עדיף לנתק את העלים מהגבעולים, בפטרוזיליה רק לחתוך את החלק העבה של הגבעול ולזרוק. את העלים חותכים דק. לוקחים בורגול דק או דק מאוד בנפח של בערך שליש מהקערה שרוצים להכין ומשרים במים למשך כשעה. אחרי ההשרייה שופכים למסננת דקה ונותנים לכל המים לטפטף. בסוף מערבבים את הבורגול והעלים הקצוצים ביחד. אם רוצים לשמור במקרר מומלץ לא לתבל בכלל, וכל יום לקחת את המנה שרוצים ולתבל רק אותה, ואז אפשר להוסיף פנימה ירקות חתוכים כמו מלפפונים ועגבניות, אני אוהבת להוסיף גם חמוציות מיובשות. התיבול הבסיסי: הרבה לימון, קצת שמן זית, מלח ופלפל שחור.
חוצמזה יש לי עוד מתכון מהיר למרק עדשים או גריסים- מטגנים בצל, מוסיפים לסיר גריסים או עדשים [מאיזה סוג שאוהבים], מכסים בהרבה מים ומרתיחים. בנתיים חותכים גזר. למרק גריסים אני אוהבת חתיכות קטנות מאוד, למרק עדשים חתיכות גדולות. אחרי שרותח מנמיכים את האש ונותנים לקטניות להתבשל, עדיף לתבל בשלב יחסית מאוחר כי המלח מעכב מאוד את הריכוך של הקטניות. אחרי שהקטניות יחסית רכות אפשר לתבל עם מלח, פלפל שחור ואבקת מרק עוף [אפשר גם קצת אבקת מרק בצל]. שני מרקים פשוטים וטעימים, רק צריך לקחת בחשבון לפחות שעה-שעה וחצי לריכוך מלא של הקטניות.
עומס בלימודים וכאלה

אני לא בשלנית גדולה, אבל אני לומדת שעות ארוכות ומחפשת כל הזמן מתכונים שאפשר להכין מהם כמות גדולה במהירות, ואח"כ להקפיא במנות ולהפשיר במיקרו [לא להיט גדול, אבל עדיף על ערימות של סנדוויצ'ים].
כרגע יש לי שלוש מנות מועדפות ללימודים-
1. לזניה. אני מעדיפה לזניה חלבית אבל אפשר להכין גם בשרית. יש המון מתכונים טובים באינטרנט, את הלזניה הבסיסית קל מאוד להכין ולא צריך משהו מורכב. אני מכינה בד"כ תבנית גדולה, אחרי שזה מתקרר אני חותכת לחתיכות קטנות יותר ומקפיאה. ערב קודם אני מוציאה חתיכה, שמה בקופסא במקרר ולמחרת אני מחממת במיקרו וזה יוצא אחלה.
2. שעועית עם רסק עגבניות- לוקחים שעועית לבנה יבשה [אפשר גם שחורה אם אתם אוהבים] ומשרים במים למשך 24 שעות, חשוב להחליף את המים כל כמה שעות. מסננים ושמים את השעועית בסיר גדול עם המון מים ומרתיחים. תוך כדי יצא קצף לבן, עדיף להוציא אותו עם כף ולשפוך לכיור. אחרי הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל. מדי פעם מומלץ לטעום ולראות אם השעועית התרככה. כשהשעועית כבר דיי רכה [כמעט במידה שאתם אוהבים, אבל לא עד הסוף] מוסיפים כמה כפות של רסק עגבניות ובוחשים. כדי שרסק העגבניות לא יצא דליל מדי, עדיף שיהיו בסיר מים עד לגובה של שני שליש שעועית בערך [אם יש יותר מומלץ להוציא]. מקסימום תמיד אפשר לדלל אח"כ אם רוצים. מתבלים עם מלח ופלפל שחור, ועם קובייה של עשבי תיבול של קנור. ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהשעועית מתרככת למידה שאתם רוצים וסופגת את הטעם של רסק העגבניות.
גם כאן אני עושה סיר גדול ומקפיאה במנות קטנות, ערב קודם אני מכינה אורז לבן רגיל או אפילו מכינה באותו בוקר קוסקוס [מהסוג מהיר ההכנה שדורש קצת מים חמים]. מערבבת ביחד, מחממת ואוכלת.
3. סלט טאבולה- אומנם אי אפשר להקפיא

לוקחים שני צרורות פטרוזיליה וצרור נענע, שוטפים טוב טוב כדי להסיר את החול והאדמה ומשאירים לייבוש. מהנענע עדיף לנתק את העלים מהגבעולים, בפטרוזיליה רק לחתוך את החלק העבה של הגבעול ולזרוק. את העלים חותכים דק. לוקחים בורגול דק או דק מאוד בנפח של בערך שליש מהקערה שרוצים להכין ומשרים במים למשך כשעה. אחרי ההשרייה שופכים למסננת דקה ונותנים לכל המים לטפטף. בסוף מערבבים את הבורגול והעלים הקצוצים ביחד. אם רוצים לשמור במקרר מומלץ לא לתבל בכלל, וכל יום לקחת את המנה שרוצים ולתבל רק אותה, ואז אפשר להוסיף פנימה ירקות חתוכים כמו מלפפונים ועגבניות, אני אוהבת להוסיף גם חמוציות מיובשות. התיבול הבסיסי: הרבה לימון, קצת שמן זית, מלח ופלפל שחור.
חוצמזה יש לי עוד מתכון מהיר למרק עדשים או גריסים- מטגנים בצל, מוסיפים לסיר גריסים או עדשים [מאיזה סוג שאוהבים], מכסים בהרבה מים ומרתיחים. בנתיים חותכים גזר. למרק גריסים אני אוהבת חתיכות קטנות מאוד, למרק עדשים חתיכות גדולות. אחרי שרותח מנמיכים את האש ונותנים לקטניות להתבשל, עדיף לתבל בשלב יחסית מאוחר כי המלח מעכב מאוד את הריכוך של הקטניות. אחרי שהקטניות יחסית רכות אפשר לתבל עם מלח, פלפל שחור ואבקת מרק עוף [אפשר גם קצת אבקת מרק בצל]. שני מרקים פשוטים וטעימים, רק צריך לקחת בחשבון לפחות שעה-שעה וחצי לריכוך מלא של הקטניות.