רק בי קרנבל שמעון פרס מעורר גועל?

חסרות סיבות?

למדינה אין כסף, יש אנשים שאין להם מה לאכול ושופכים בוחטות על החגיגות המטופשות האלו.

שמעון פרס הוא לא כזו אישיות שראוייה לחגיגות האלו.
כן. הוא בסה"כ פוליטיקאי אינטרסנט, מלוכלך ושפל כמו רוב הפוליטיקאים. ואם תפשפש קצת בהיסטוריה תבין למה אני אומר את זה.

האנשים היחידים שראויים אולי לדבר כזה הם האנשים שהיו מסרבים לקיים קרנבל שכזה

Optimus_Prime

New member
אני מסכים לגמרי

בכלל, כל האהבה הזאת לשמעון פרס מגיעה יותר משנאת המן (קצב, נתניהו, לא חשוב כרגע..) ולא מאהבת מרדכי.
מעולם לא היה פוליטיקאי אהוד, למען האמת היה די "מושפל".

באופן עקרוני אני נגד חגיגות והילולות לראשי מדינות. אני כן חושב שראוי להביע כבוד ואני מאוד בעד סמליות, ולכן אני גם חושב שחשוב לשמור על מוסד הנשיאות, אבל כל פסטיבל פרס הזה מרגיש לי צבוע מדי ופומפוזי מדי.
תרגעו.

rasmus girl1

New member
לא מסכימה,

הוא הנשיא והוא עשה הרבה ומספיק למען המדינה וגם בין הבודדים למען פולארד ולמען קירוב ישראל עם מדינות אחרות, עם כל הכבוד גיל 90 לנשיא צלול זה מאורע נדיר וזה לא שכל שנה הוא עושה מסיבות ראוותניות כאלו, בכלל, זו הפעם הראשונה שהוא מרשה לעצמו.
מעבר לזה, זה מכספי תרומות ולא מכספי המדינה ככה ש.. לא אמור להיות עניינך בכלל.
ועוד מעבר לזה, אתה יודע כמה הוא תורם לעניים? כמה הוא תורם לחיזוק השכבות החלשות? ידוע לך בכלל לפני שאתה כותב את השטויות האלו?
ועוד מעבר לזה, מתי הפעם האחרונה שאתה תרמת? האם טסת לחו"ל/נופש/קנית ג'ינס חדש לאחרונה? למה לא יכלת לתרום את הכסף לעניים במקום?! למדינה אין כסף ויש אנשים שאין להם מה לאכול! את הביקורות האלו תפנה לכל הסגני שרים שאלוהים יודע למה שר צריך סגן פור גאד סייק!

goldhand

New member
לא משנה מאיפה הכסף הגיע

בתקופה של מיתון שבה משפחות נזרקות לרחובות ואנשים מוכי גורל מגיעים למעשים קיצוניים, בזבזנות כזאת היא דבר חזירי ביותר.
ובבקשה אל תשאלי גם אותי אם אי פעם תרמתי לעניים כי אני זה לא העניין כאן אלא זה שליד הבית המפואר עם המסיבה ההוללת של פרס ילדים הולכים לישון רעבים.

אמנם אתה לא היחיד, אבל אני לא איתך

נכון שזה היה קצת ארוך ומתיש, ונכון שזה עלה הרבה כסף (שהגיע מתרומות ולא מכספי המסים),
אבל זה עשה שירות מצוין לישראל בכל מה שקשור להסברה, ולהצגת השלום כאופציה. בוא נודה בזה- מדיניות החוץ שלנו לא מוצלחת לאחרונה, וכרגע גם אין מי שמתעסק איתה (כי יש לנו פוליטיקאים שמתנהגים כמו ילדים בגן, ומצפים ש"ישמרו להם" גם אם הם לא מתכננים להגיע). אז ביבי יודע לדבר יפה, ועדיין יש מספיק אנשים שלא יודעים מה קורה כאן, ושלצד שיסוי כלבים בעובדים לא חוקיים יש פה גם רופאים שמצילים חיים של תינוק פלסטיני.
ונכון ששכחו לו את התרגיל המסריח, ושביבי לא באמת אוהב אותו כמו שהיה נדמה ל-4 דקות, אבל בסופו של דבר, לא כל יום תראה נשיא בן 90 שעדיין נמרץ ועושה עבודה ציבורית וייצוגית מוצלחת.
אז נכון שפרס הוא לא נלסון מנדלה ולא הדלאי לאמה, אבל הוא כן איש של שלום ונעם הליכות.

Puskas

New member
סגידה מגעילה שמתאימה לצפון קוראה

קים ג'ונג און מקנא מאוד בפרס בימים אלו...
לא ראיתי החגיגות כמובן כי זה באמת לא מעניין אותי אבל זו באמת שכונה...
ונסיים במילותיהם של יצחק נבון ויצחק רבין בהתייחסם לאיש התחמן הזה:
נבון: ״אני שולל את פרס תכלית השלילה, ורואה בעליית קרנו קלקלה מוסרית ממארת ביותר. אקרע קריעה על המדינה אם אראנו יושב על כיסאו של שר בישראל"

רבין: ׳חתרן בלתי נלאה׳

מעניינת אותי ההשוואה לצפון קוריאה

אני מבינה שבצפון קוריאה ערוצים שלא משדרים טקס שכזה יכולים להגיד שלום ולא להתראות.
מישהו אמר שהכריחו את כל הערוצים פה בארץ לשדר את הטקס?
אף אחד לא ישב להם עם חרב על הצוואר. הכל זה שיקולי רייטינג ותחרות (בסופו של דבר בכל הערוצים זה נשמע רע כשהמנחה מתרגם סימולטנית).

נדמה לי שקצת הגזימו עם ההשוואה למדינה דיקטטורית שבה אין אופציה לחשוב אחרת.

Puskas

New member
ההשוואה היא לא עצם השידור

אלא ההערצה המגוחכת הזו למישהו שבסופו של דבר הוא נשיא.. לא הראשון ולא האחרון שיהיה.
הסגידה הזו.. לראות אלופים בצה"ל, צבא איכותי, מצדיעים לאיש שמעולם לא עשה צבא ולא מילואים..
זה מביך פשוט.. הרי איפה נהוג לראות מצעדי ראווה כאלה למען מנהיג מדיני? בדיקטטורות אפלות..
סטאלין, היטלר, מוסוליני, פראנקו, קים ג'ונג איל, חומייני, השאה האיראני פלאווי, הצארים הרוסיים..
הם זכו למצעדים, כבוד, חגיגות מנקרות עיניים במיליונים על גבי מיליונים..
שם חגגו את אלוהיותם וגדולתם.. אבל במדינה דמוקרטית לחגוג דבר כזה? זה אמתי בכלל?
קצת נסחפו הייתי אומר.. השקיעו בפרס יותר משמשקיעים פה בטקסי עצמאות וזיכרון רבאק..

לדעתי זה היה מפגן נוראי ששייך לדיקטטורות.. לא משהו שצריך לקרות במדינה דמוקרטית שבה הנשיא הזה, הוא זמני ויוחלף בקרוב.

goldy

New member
שימעון פרס לא עשה צבא

שימעון פרס לא עשה מילואים?!
איך לעזאזל התישקורת מרשה לו להמשיך להתקיים?!
מה רק בגלל שהוא ג'ינגו?

h a j b i

New member
לא כחייל

יותר כפקיד \ פקיד מטה.
לא שזה באמת משנה משהו, אפשר לחשוב שבן גוריון או מנחם בגין היו לוחמים דגולים...

goldy

New member
להגנה לא היו מטוסי קרב

איך התישקורת לא שונאת אותם על זה?

Puskas

New member
ובבסיס שלי

הייתה פקידה שעשתה קפה כל היום אז מה?
פרס היה בהגנה ועשה שם המון כלום.
אבל זה לא העניין.. האירוע עצמו מגוחך ולא ראוי, זה לא משנה מי שלם עליו או מה פרס עשה בחייו.

rasmus girl1

New member
אתה מודע לעובדה,

שכששמעון פרס היה בגיל הגיוס (18), מדינת ישראל לא הייתה קיימת?!

goldy

New member
אתה מודע לעובדה

כששימעון היה צעיר היה לו מקום בשורה הראשונה בבריאת העולם, והיום הוא בן 90 שנות אור?!

למעלה