רק בי קרנבל שמעון פרס מעורר גועל?

Puskas

New member
אז מה?..

את יודעת כמה אלפים של אנשים (עולים חדשים בעיקר) התגייסו אחרי גיל 20 וגם בגיל 30?
עד היום באים יהודים מארה"ב ומתגייסים לצה"ל בגיל 30 פלוס...

rasmus girl1

New member
כי היום,

זה שונה,ממש עשית לי פה השוואה שווה עם צה"ל של שנת 1948 לעומת צה"ל של היום, צה"ל כיום מגייס יהודים עולים בני 20+ (על מעל 30 לא שמעתי, אלו שמעל גיל מסויים עושים שירות מקוצר אגב), ופעם רצו את הצעירים יותר, הוא התנדב איפה שיכל ואז ישר הלך לתרום לממשלת ישראל מאז ועד היום..
וכן, זכותו בגיל 90 (!) לעשות לעצמו בפעם הראשונה (!!) יום הולדת כמו שצריך שמקדם על הדרך את האינטרסים של מדינת ישראל.

Puskas

New member
זה לא האישיו!

לא זקפתי לרעתו את זה שהוא לא עשה צבא.. גם בן גוריון לא עשה ואני מאוד מכבד אותו.
ציינתי שזה מגוחך שקצין בכיר בצה"ל עומד ומצדיע לאדם שמעולם לא היה בצבא ולא הרוויח את ההצדעה הזו..
דיברתי על זה שבמדינה דמוקרטית לא עושים מפגני ראווה כאלו בשביל דמות פוליטית ולא משנה מה מעמדו.
ביקרתי באופן כללי את האירוע הזה ואני לא נתפס לקטנות כמו "מה הוא עשה בצבא" או "כמה זה באמת עלה למשלם המיסים"..
אלו פירורים, זה לא משנה.. התמונה הגדולה היא שעשו מפגן ראווה מפוצץ בשביל ישות פוליטית מדינית וזה לא ראוי בדמוקרטיה..
בדמוקרטיה לא נהוג לעשות פולחני אישיות ולא נוהגים לסגוד לאדם זה או אחר.

h a j b i

New member
מה הקשר לצפון קוריאה?

הסיבה העיקרית שעל האירוע הזה יתאפשר הוא שמדובר באדם בתפקיד חסר על השפעה אמיתית. מאוד רחוק ממנהיג צפון קוריאה או כל דיקטטורה אחרת.

תחמן? אז מה? ראש הממשלה הנוכחי עולה עליו בהרבה, גם שרון היה תחמן לא קטן.

אז רבין אמר... רבין גם מינה אותו לשר החוץ, לסגן ראש הממשלה \ ממלא מקום והפף אותו לשותף הכי קרוב שלו. לא משהו שהיית עושה עם "חתקן בלתי נלאה".

Puskas

New member
לא עושים מופע ראווה

ב-110 מיליון שקל בשביל דמות פוליטית מכהנת, חד וחלק, לא בדמוקרטיה לפחות.
החגיגה הזו הייתה פשוט מביכה וזה לא צריך לקרות.. כשיהיה לו יום הולדת רשמית באוגוסט שיחגוג בבית עם חברים קרובים..
לא מגייסים תקשורת שלמה ואת כל המי ומי של המדינה בשביל אירוע כזה.

h a j b i

New member
האירוע מומן מתרומות

התקשורת לא היתה חייבת לשדר אבל שידרה וקיבלה רייטינג גבוה מה שמראה שהם כנראה עשו בשכל.

אף אחד מהאורחים לא היה חייב להגיע, הגיעו כי רצו לראות ולהיראות.
בקיצור, אירוע מנופח, מגוחך ומה לא אבל אין שום קשר לצפון קוריאה או לכל דיקטטוריה אחרת.

לא היה צריך לקרות? אם הרייטינג היה צונח משמעותית זה כנראה גם לא היה קורה, בפועל זה עניין מספיק אנשים ולכן אין סיבה שלא יקרה שוב.

האמת שחלק מהאורחים הגיעו כי הם קיבלו בתמורה

צ'ק
כמו קלינטון...

TheSecretWithin

New member
זה לא רק בשבילו.. היום הולדת הזאת משרתת גם

אינטרסים של המדינה.
כפי שרובנו יודעים המדינה שלו נחשבת בהרבה מקומות כגזענית, ימנית קיצונית, מיליטנטית וכ'ו וכ'ו...
פרס הוא בן אדם מאוד מוערך בעולם, וכאשר העולם רואה שבן אדם כמוהו מוערך מאוד גם בארץ (אפילו יותר מוערך מראש הממשלה), זה גורם להם לא לשים אותנו באותה קליקה עם סוריה\קוריאה\איראן, להם אין "איש שלום" מהולל.
שימו לב כמה מנהיגי עולם מעריצים אותו, ושמחים על קיומו, בעוד שאת ישראל וראש הממשלה הם לא תמיד מחבבים כל כך.
אני בטוחה שלפרס לא היה נעים מהטררם, אבל הוא מבין שזה מה שצריך.
שימו לב שגם בוצע איחוד חגיגות ולכן הוא לא חוגג בתאריך שלו שהוא בכלל באוגוסט.

Optimus_Prime

New member
זה בדיוק העניין

ולכן כתבתי שזה לא מאהבת מרדכי כי אם משנאת המן.
כל ההילולות והחגיגות הן למישהו שלא מייצג את מדינת ישראל. לא מייצג את מדיניות מדינת ישראל ואת הדרך שלה.
הוא הנשיא, תפקיד רשמי/סמלי/חסר ערך כמעט, שמרשה לעצמו להתבטא באופן שערורייתי נגד מדיניות הממשלה בשנים האחרונות.
הכל טוב ויפה אבל זה לא תפקידו.
וברגע שהוא מדגיש את ה"חזון לשלום" שלו, נוצרת דיכוטומיה. וככה כולם בטוחים שמדינת ישראל היא גזענית, ימנית וכו', כי נוצר בידול שגוי.
הבן אדם לא שכח את מלאכת הפוליטיקה גם בתור נשיא, חשוב לזכור. ובין אם אני מסכים או מתנגד לדעותיו - זה לא מקומו. ובלי קשר, פולחן האישיות הוא לחלוטין גם בתמיכתו ובעידודו (מרכז פרס לשלום, מכללת פרס וכו'. האיש מנציח את עצמו עוד בחיים. מחוקק מורשת כבר מעכשיו..)

TheSecretWithin

New member
אני עברית קטן, כל אחד והפטישים שלו

אני גם שמתי לב לזה אחרי ששלחתי אבל חשבתי שזה דבילי לתקן.

אני יודעת שיום זה שכר, וגם יום הולדת זה זכר

פשוט הנימוק שהעלית לגבי הסיבה שבגללה אנשים מתייחסים לביטוי בנקבה זה לא הנימוק שאני חשבתי עליו.

Purple Mushroom

New member

חשבתי על דבר קצת קיצוני אבל: יכול להיות שאני השמעון פרס של הפורום.
. אני במהפכה של אהבה,(איש שלום) ואחד האנשים הדומיננטים\ותיקים \מבוגרים של הפורום. ואני אדום. זה כמו להיות נשיא
. בלי כח השפעה ממש.
.
מה אתם אומרים?

למעלה