רק הטרנספר יביא שלום!

רק הטרנספר יביא שלום!

בעוד שכל המפלגות מגמגמות בנושא סיום הסכסוך הישראלי - ערבי. ובעוד אין לאף מפלגה דרך ברורה איך לסיים את הסכסוך הישראלי-ערבי, באה תנועת "מולדת" ומציעה תוכנית פרקטית, ריאלית והנכונה ביותר לסיום הסכסוך! רק הטרנספר יביא שלום! מה הדרך של שינוי חוץ מלראות את האוייב בחרדים במקום בערביי יש"ע?

אנדרי ז

New member
מה ריאלי בזה?

גם ככה חצי מהעולם שונא אותנו. אתה שוכח מה עשו ליוגוסלביה בעקבות מעשיה בקוסובו? טרנספר יהיה הניצחון הכי גדול שאנחנו יכולים להעניק לערבים. הגיע הזמן שתבינו שהאוייב הכי גדול הוא זה שמכרסם בנו מבפנים.

yariv~2

New member
אנדרי...

קוסובו לעולם לא יקרה אצלנו כי... המדינה שדחפה להפצצות היתה מי אם לא האח הגדול מוושינגטון... לכן... אולי נחטוף צעקות, אולי יבטלו לנו את הסיוע, אבל... לעולם לא יפציצו.

הרשה לי לצטט אדם גדול...

Your over confidence is your weekness. זה גם מה שהאמריקאים חשבו עד ה- 11 בספטמבר. "לנו זה לא יקרה" אז בוקר טוב.

yariv~2

New member
יש הבדל בין ציטוט למציאות,

אז לילה טוב...

סיסמאות בבחירות הבאות

בעוד שלמפלגות אחרות יש מנדטים לתנועת מולדת יש רק מנדט אחד כנסת. והסיכוי של מולדת לעבור את אחוז החסימה במיוחד בשיטה החדשה מוטל בספק רב. שזה גם משקף את התמיכת הציבור ברעיונותיה הלא ריאליים של מולדת בנוגע לסכסוך יהודי-ערבי. בעניין החרדים איננו רואים בהם אויבים אלא מנסים להפוך אותם לאזרחיים שווים במדינה בעלי חובות ולא רק זכויות. שינוי היא לא מפלגה אנטי-דתית ובטח שלא מפלגה אנטי-חרדית אנו מכירים בזכותם של החרדים לחיות על פי אורך חייהם כל עוד הם לא כופים את חוקי ההלכה על הציבור החילוני והחופשי. בלי שהממסד הדתי יגיד לנו מה לאכול, איפה להתחתן, היכן לנסוע ואיך לחיות ועל זה שינוי נאבקת ותמשיך להאבק מאבק בלתי מתפשר. מעבר להכל חשוב שנשמור על מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית שבה כל אחד חיי על אמונתו ודרכו בלי להפריע לאחר ולשונה. כי אופיה הפנימי של המדינה חשוב לא פחות מאשר אופיה החיצוני ושלא נתעורר יום אחד במדינה הלכה מפגרת ! גרשון צור

טרנספר זה דרך - מה הדרך של שינוי?

בכל התגובות להודעתי, ראיתי רק ביקורת על הדרך של "מולדת" ליישוב הסכסוך הישראלי- ערבי שזה הטרנספר. אבל לא שמעתי מה הדרך של שינוי? מה ההשקפה המדינית של "שינוי"? מה אומרת "שינוי" על כך שהדמוגרפיה בין יהודים ללא יהודים בארץ ישראל המערבית הולך לרעתנו. מה אומרת "שינוי" על כך שהשמאל מציעה תוכנית תעתועים של "הפרדה" בין שטחי יש"ע לשאר חלקי המולדת על ידי "חומה שאפילו ציפורים לא יוכלו לעבור דרכה". כלומר חומה בין קלקיליה לכפר סבא, בין נתניה לטול כרם או בתוך ירושלים... בעוד של"מולדת" יש דרך. שזה הטרנספר מרצון, היינו - עידוד הגירה של ערביי יש"ע ל21 מדינות הליגה הערבית. כפי שהעולים החדשים שמגיעים לארצנו עשו טרנספר מרצון, לא כי גירשו אותם מרוסיה או ארגנטינה, לא כי יש הסכמה בין ישראל לרוסיה על חילופי אוכלוסיה, אלא משום שהעולים הרגשיו צורך לעלות לארץ ישראל. היינו העולים עשו טרנספר מרצון. על אותו העיקרון יש לעודד את הגירת ערביי יש"ע מלצאת את גבולות ארץ ישראל המערבית לכיוון המדינה הפלשתינאית שכבר קיימת בארץ ישראל המזרחית - היינו בממלכת ירדן. שתי מדינות לשני עמים - משני עברי הירדן! מדינת ישראל שבירתה ירושלים - ליהודים! מדינה פלשתינאית שבירתה עמן - לערבים! מה "שינוי" אומרת על זה?

אנדרי ז

New member
הדרך של מולדת היא חלום באספמיה

אתה באמת מתאר לעצמך שהאוכלוסייה הערבית הפנאטית שאנחנו מכירים לצערנו כל כך טוב תסכים כולה להתפנות תמורת בצע כסף? ומאיפה בדיוק אתה מציע לגייס את סכום העתק שיידרש? מתלמידי הישיבות שבטח תרצה להמשיך לממן באותו זמן, כדי שיהיה מי שישריץ עשרות ילדים שיתיישבו בשטחים ה"משוחררים"? אפילו טרנספר בכוח יותר ריאלי ממה שאתה מציע. זה אומנם יערער את מצבה של מדינת ישראל עד כדי כך שיעמיד בסכנה ממשית את קיומה, אך לפחות זה ישים לטווח הקצר. והרי הטווח הקצר הוא הדבר שיחיד שמעניין פנאטים שלא רגילים להסתכל גם טיפה קדימה.

טרנספר מחשבתי!!

הערבים באים בטענות על הטרנספר שכביכול ישראל עשתה ועושה,אבל הם שוכחים שחצי מהציבור הפלסטיני הג´יהאד וחמאס רוצים בחיסול וגרוש היהודים,ועם החצי השני אנחנו אמורים לחתום על הסכם כשאנו יודעים טוב טוב כי גם החצי הזה רוצה אותנו במקרה הטוב בארץ אחרת ובמקרה השני בים.

ההיסטוריה הוכיחה כי הטרנספר זה הדרך

להשגת שלום ובטחון. רק הטרנספר יביא שלום, אינו סתם סיסמא, אלא מציאות שהוכחה מדוגמאות רבות בעולם. הדוגמא הבולטת מכולן, היא הטרנספר שבוצע בין יון לטורקיה בשלהי שנות ה 20 של המאה ה-20. שעל רעיון הטרנספר ותהליך הביצוע שלו, זה ד"ר ננסן הנורווגי (כן כן..נורווגיה זה לא רק אוסלו...) אשר זכה לקבל פרס נובל לשלום על כך: "ר ננסן הנורווגי קיבל את פרס הנובל לשלום על הטרנספר בין יוון לטורקיה. בחילופי האוכלוסין בין יון לבין טורקיה, שנתקיימו מיד לאחר מלחמת טורקיה-יון בשנת 1922, ממשלת יון וממשלת טורקיה כרתו אמנה שנקבעה כי, בהשגחת חבר הלאומים, נתינים יונים בני הדת האורתודוכסית הגרים בטורקיה יועברו ליון ונתינים טורקיים בני הדת המוסלמית הגרים ביון יועברו לטורקיה. מספר האוכלוסייה שהועברה בצורה זו היה רב – לא פחות מ 1.3 מליון יונים וכ 400 אלף טורקים. אולם התפקיד הזה בצורה כל כך נמרצת ומוצלחת עד שלא עברו שמונה עשר חודש מן האביב של שנת 1923 ועבודת החילופין שלמה כולה. התוצאות הצדיקו את אומץ ליבם של המדינאים היווניים והטורקיים שטיפלו בדבר. קודם לפעולה זו היו המיעוט היווני והמיעוט הטורקי משמשים יסוד תמידי לגירוי. כיום, היחסים בין יון ובין טורקיה הם ידידותיים כאשר לא היו מעולם. אתם שוב ושוב מזכירים את החרדים. אתם קוראים להם "טפילים" - ביטוי נוראי שמזכיר את ימי גרמניה הנוראיים..! אתם אומרים: "שישריצו".. מה הם חיות?! ההתבטאויות שלכם מזכירות ימים נשכחים, אילולא גרמני היה קורא ליהודי כפי שאתם קוראים לאחיכם..תארו לכם מה הייתם אומרים אז...

ולדי

New member
טרנספר?! השתגעת?

הטרנספר הוא דרך באותה מידה כמו שרצח עם הוא דרך - זאת אומרת, קיימת אפשרות כזאת, אך מסיבות אנושיות מעדיפים שלא לבצע אותה. ואם אתה חושב ברצינות ונלחם ותומך באפשרות כזאת, כנראה שאתה לא בדיוק אנושי. הטרנספר אף פעם לא הוכיח את עצמו, ובוודאי שלא יוכיח עצמו במזרח הפרוע שלנו. עובדה - במלחמת העצמאות היגרו (נפלטו/ברחו) מכאן מאות אלפי פליטים ערבים, שכעת דורשים לחזור (או, יותר נכון, דורשים בשבילם שיחזרו). אם אתה חושב לרגע שהמצב יהיה שונה אם וכאשר יטרונספרו מכאן עוד כמה מיליונים, אתה טועה! חוץ מזה, כל הדוגמאות לטרנספרים שכן הצליחו, ניתנות להגדרה בביטוי הפשוט "שוות לתחת". והנה הן: העליה מרוסיה או מכל ארץ אחרת לא באה סתם כי פתאום נהיינו ציונים, אלא מפני שהאנטישמיות שם, למרות שלא הייתה רשמית, הייתה יומיומית וכואבת. כיהודי, לא יכולת לקבל עבודה טובה, היה לך קושי עצום להתקבל לאוניברסיטה נחשבת, וכמובן ברחוב נתקלת בגלים של שנאה. אפילו אני, כילד בבית-ספר סובייטי, נתקלתי בזה הן מצד המורים והן מצד התלמידים, והדבר הגיע לעתים קרובות לכדי אלימות. חוץ מזה, העליה גם נבעה מהתפרקות המשטר הסובייטי, מה שאיפשר לצאת מצד אחד, ומצד שני ערער את כל מערכת הנורמות שעליהן גדלו אזרחי המדינה (וביניהם מיליוני יהודים), עד כדי הרגשה שאי אפשר לחיות כך. לכן, הטרנספר מרוסיה היה צורך קיומי הרבה יותר מאשר "הגירה בהתנדבות". וגם הדוגמא בין טורקיה ויוון, תוך ניסיון להציגן כידידות נפש אחרי העברת האוכלוסיות בשנות העשרים, בבדיקה פשוטה נראית כשטות מוחלטת. טורקיה ויוון מחפשות עד היום כל סיבה אפשרית לריב בינהן (למרות שיש יחסים דיפלומטיים בין שתי המדינות). במשך עשרים שנה שקועות שתי המדינות בריב טריטוריאלי על קפריסין, ותאמין לי שכשמשבר זה יסתיים, הן ימצאו משהו אחר לריב עליו. הרגיעה היחסית שבה העניינים מתנהלים, ושהתרחשה, כפי שציינת, החל משנות ה-20, נבעה לא מהחלפת האוכלוסין הזו, אלא מכך שבטורקיה התחלף המשטר העות´מני במשטרו הדמוקרטי של אתאטורק, שהוא גם פחות קנאי מבחינה דתית, ולכן לא כל כך בא לו לשסף גרונות לנוצרים תמימים. בקיצור, תלמד הסטוריה, חבוב, ואל תלך עיוור אחרי גנדי ז"ל וחבריו הגזענים. ואגב - פרס נובל לשלום הוא לא מדד לשום הצלחה, אלא רק פרס על מאמץ שהושקע. ראית שלום בסביבה בזמן האחרון? לא, נכון? אבל את הפרס קיבלנו... ובקשר לאזכור החרדים. הם טפילים משום שהם מוצצים את תקציב המדינה לטובתם האישית, בעוד שהם עצמם לא תורמים לו כמעט. ברגע שיפסיקו לעשות זאת, לא ייקראו "טפילים". וסליחה שאני מסביר את זה כמו לילד קטן. והם לא אחים שלי ולא בני-דודים שלי - הם אנשים, בני העם שלי, שלצערי אין לי ולהם שום דבר במשותף, לבד מן העובדה שגם לי וגם להם חתכו במקום הידוע בגיל שמונה ימים. מגיע להם כבוד אלמנטרי כמו לכל אדם, כולל כיבוד זכויותיהם השונות להגדרה עצמית כציבור, לדת ושאר הדברים הנחמדים, וזאת כמובן בתנאי שיכבדו את אותן הזכויות של שאר הציבור. לעומת זאת, החרדים מסתכלים עליי כאילו אני גוי, גזע נחות. כאן נכנסת העניין שלך על הגרמנים, כי הדויסעלעך אהוביך לא טובים מהם בהרבה. הם עדיין חושבים שהם עם סגולה, צדיקים, טליתות שכולן תכלת, מתעלמים מאחוזי הפשיעה ההולכים וגוברים בקהילתם, וחושבים שאנחנו, הלא דתיים, הם מה שנקרא בגרמנית "אונטרמנשן" - תתי-אדם. או כמו שנכתב באחד העיתונים החרדים, "חיות משוכללות". בקיצור, ערבי חילוני קרוב אליי יותר מאשר פונדמנטליסט חרדי, ולכן אני לא מסכים עם רעיונות הטרנספר שלך. תאהב את זה או לא, אתה לצורך העניין לא פחות פונדמנטליסט, ויורשה לי לומר גם לאומן וגזען.... וסליחה על האורך של ההודעה.

בנתיים מולדת תומכת בחוק משפחות ....

מרובות ילדים של סיעה אנטי ציונית בשם יהדות התורה. אם חברי מולדת, האיחוד הלאומי, ישראל ביתנו (שכחתי מישהו?) כל כך מודאגים ממצב הדמוגרפי בישראל ביחס לערבים, אז מדוע כל סיעתכם תמכה במשך כל הדרך בחוק משפחות מרובות ילדים אשר משרת ומעודד ילודה בקרב המגזר הערבי ? נראה שמעניינה של מולדת לתמוך במשפחות ערביות מרובות ילדים, שיגדלו בעוני ובמחסור ובעתיד יגדילו גם את כוחן של המפלגות הערביות. ואל תביאו לנו תירוץ שזה מעודד ילודה גם בסקטור היהודי כי על כל 10 ילדים חרדים יש גם 10 ערבים.

למעלה