רק כדוגמה...

eranback

New member
פטנט על קונספט

שלום לכולם ולאפלפלד, אני חדש בפורום
יש לי רעיון מהפכני אשר הולך לכבוש את העולם. הרעיון הוא קונספט חדש , צורת עבודה חדשה שתשנה את ההרגלים של אנשים בעולם המערבי. מדובר על מוצר שיכלול חומרה ותוכנה. אבל המימוש אפשרי בכל מיני שיטות שונות ומשונות. דוגמא דומה עבור מוצר שכבר קיים בשוק: סנכרון המייל בפלאפון עם המייל במחשב. כלומר החדשנות זה הסנכרון וכרגע המימוש ופרוטוקול התקשרות פחות רלוונטים, אם נבצע את זה ב פרוטוקל אינפרא-אדום או שן-כחולה או בצורה אחרת ... אני רוצה להבטיח ששום חברה גדולה לא תגנוב את הרעיון ותממש אותו בצורה קצת שונה ותשתלט על השוק. 1 האם אני יכול להוציא פטנט רק על הרעיון מבלי להיכנס לשיטת המימוש הספציפית ? כלומר, פטנט על קונפסט ? 2 האם יש משרדי פטנטים שיהיו מוכנים לקחת על עצמם את מימון הפטנט תמורת אחוזים מהחברה העתידית ???

פטנט

שלום eranback, ככל שההמצאה יותר חדשנית כך אפשר לקבל הגנה רחבה יותר. על כן, לא ניתן להשיב ישירות לשאלתך מבלי להכיר לעומק את ההמצאה. בעיקרון, הגנת הפטנט אינה ניתנת על רעיון אלא על דרך מימושו, אולם ככל שההמצאה חדשנית יותר ניתן יהיה להכליל בפטנט יותר ויותר מימושים מבלי להיכנס לעומקם ולמעשה לכסות מימושים עתידיים לא ידועים. לשאלתך השניה- על פי כללי האתיקה חל איסור על עורך דין לקבל תמורה שלא בכסף וממילא בריא יותר לך כממציא שלא להציב את עצמך במצב כזה שבו אתה מציב למייצג אותך דילמות קשות מאוד של כמה עבודה להשקיע בפרויקט הזה והאם להעדיף פרוייקים של לקוחות משלמים על פני הפרויקט שלך. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

eranback

New member
לדוגמא

אפלפלד, תודה לך על תשובתך, בוא נקח לדוגמא את צורך הסנכרון של המייל במחשב ופלאפון ... האם על רעיון כזה נחשב על בזמנו "המצאה חדשנית" ? כלומר להוציא פטנט מבלי להיכנס לצורת המימוש ? דבר נוסף, האם יש חברות שמוכנות להשקיע במיזם בשלב כל כך ראשוני ולממן את הוצאת הפטנט ? בברכה ערן

דוגמאות

דוגמאות לא עובדות טוב בעולם הפטנטים ובכל מקרה לא בחוכמת הבדיעבד. בנוגע לשאלתך השנייה אומר שזה כמעט לא קורה במציאות. אגב, אפלפלד זר פישר הם שלושה אנשים שונים. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

שרשרתי הפוך...

1. אנא השתדל להשיב באמצעות "הוספת תגובה" ולא באמצעות "הודעה חדשה". כך ללא אצטרך לשרשר את ההודעות (במקרה הזה שרשרתי הפוך... בטעות חיברתי את ההודעה המקורית מתחת לזו שלך, ואין איך לסדר את זה). 2. הכותב הביא דוגמא שהוא יודע שקיימת כך שלא ממש הבנתי מה המסקנה שהגעת אליה באמצעות חיפוש. אשמח אם תפרט. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

רק שרצוי לעשות חיפוש ראשוני, עצמי...

... לשם בדיקת רעיון, ושזה מתאפשר באמצעות כל מחשב עם גישה לאינטרנט...

למעלה