רק למביני עניין

יוסי99

New member
רק למביני עניין

מרפרוף מהיר נראה שיש כאן הרבה בלבול בעובדות, והרבה אנשים (וילדים) שמעבירים את רוב הזמן בלגלגל ולנפס ולא בלקרוא מאמרים על גראס. אז אם מישהו כאן יודע בוודאות, ויכול לגבות את מה שהוא אומר במאמרים (ולא מאמרים שנכתבו ע"י סטלנים כרוניים, שעושים פרופגנדה בעד סמים קלים, אלא מאמרים רציניים וניטרליים), אשמח לקבל תשובה. באחת ההודעות כאן קראתי שהפגיעה בזכרון, כושר הלמידה וכיו"ב, היא זמנית, ונגרמת בעיקר בשימוש מאסיבי, וכמה זמן אחרי שמפסיקים את השימוש המצב חוזר לקדמותו. מישהו יכול לגבות את זה (או להפריך) ? זה די מנוגד לכל מה ששמעתי, קראתי וראיתי עד היום (וזה די הרבה, יחסית). אחד הדברים שדי ברורים למשל הוא שתאי מוח נשרפים, עד כמה שזכור לי, ותאי מוח כידוע לא גדלים מחדש, לכן יש להניח כי המצב הוא בלתי הפיך. נכון שהפגיעה היא קלה עד אפסית בשימוש לא ממושך, אבל להגיד שאחרי שימוש ממושך אם מפסיקים לכמה זמן הכל חוזר להיות כרגיל נראה לי תמוה ביותר. תודה מראש, יוסי

tiger

New member
אתה מוזמן להיכנס לדף הקישורים...

אתה יכול להתחיל מהאתר של "אל סם האוסטרלי"בערך -קאנביס. ולא סתם קוראים להם "סמים קלים"...זו לא מין קונספירציה ענקית כזו כדי ליגרום לאנשים להיתמכר.יש סמים קשים שפגיעתם קשה וזה בערך המצב שתיארת ויש סמים קלים יותר... t

אני עובדת על זה יוסי

רק שאין לי הרבה זמן פנוי לחיפושים באינטרנט,לא כרגע לפחות,ואני משתדלת להביא לכאן חומר קריאה בנושא,ככל יכלתי. אני באמת מחפשת את כל הנתונים,טבלאות,וכ"ד....יקח לי קצת זמן,ואתה מוזמן להתאזר בטיפה סובלנות.... אגב,אתה גם מוזמן לערוך חיפושים ולשים כאן את הנתונים שתמצא... יום טוב,

tiger

New member
אני לא מדען ולא קורא מחקרים בבוקר

היבאתי לדף הקישורים מיספר אתרים שידועים באמינות שלהם ושמכירים באמינות שלהם גם אנשי מיקצוע.לי זה מספיק. אני לא מדען ולא אתחיל היום ליהיות כזה... אני שוקל את האינפורמציה שמגיעה אלי לפי הבנתי אבל אני לא מדען.חוץ מיזה שיש לי את הניסיון האישי שלי.אתה רשאי לזלזל לא להסכים או לחשוב אחרת.אבל כל עוד אין לך שום דבר שמפריך את הדברים אתה לא יכול לבוא בטענות שאין לנו מספיק אותות ומופטים כדי להוכיח אותם.יש לנו אתה פשוט בוחר להיתעלם או לומר שהדברים לא מספיק אמינים בישבילך.אז אני מיצטער מאוד אבל דוחות רפואיים ומחקרים בחתימה של שופט עליון ושלושה שופטים מחוזיים אין לנו כאן.אולי תנסה בפורום לתרופות? T

יוסי99

New member
אין צורך להתעצבן

פשוט יצא לי לראות מחקרים רפואיים רציניים, שאם אני זוכר נכון לא נקטו בעמדה דומה. קל לכתוב מידע חסר בסיס באתר אינטרנט, אבל תסלח לי, בעיניי זה לא מקור רציני, במיוחד כשמדובר בתאי המוח שלי. אי אפשר להתיימר להלחם נגד אל-סם, מדני או איף שקוראים לאידיוט מהרדיו ודומיהם, שמחזיקים ביד עשרות מחקרים, על סמך אתר אינטרנט שלא מביא ביסוס לטענותיו. לפיכך, אני מחפש מידע רציני. יש אנשים, שסתם מחפשים חיזוקים לסברה שלהם שגראס רק מזיק לריאות, וגם זה פחות מסיגריות. כיוון שאני מכיר קצת את הנושא, ויש לי המון חברים שלצערי נושמים יותר סמים מאשר אוויר, אני יכול לומר די בוודאות שהפגיעה בשימוש מתמשך היא רצינית. לעומת זאת, אני יכול גם להעיד ששימוש זמני ומדוד מהווה פגיעה אפסית. אבל, כשיוצים בהצהרות כמו "הכל הפיך", ברגע שמפסיקים הכל חוזר להיות רגיל (בניגוד לכל סם אחר, כולל אלכוהול וסיגריות), ילדים בני 14 פותחים אתר אוסטרלי ומסתמכים על זה. אני הייתי ילד בן 14 קצת פחות סטלן וקצת יותר סקרן, ובדקתי את הדברים לעומקם, אבל הרוב לא כאלה. לכן ראוי להזהר בדברים, או לכל הפחות להביא להם ביסוס רציני.

נויוסי,אז תביא את המחקרים

שראית לכאןשנוכל כולנו לראות אותם. ובאמת,תעבור על כל הלינקים שיש לנו כאן (ראה דף קישורים), יש שם הרבה מידע שרצוי לקרוא. יום טוב,

יוסי99

New member
לצערי

א) זה היה מזמן, אז אני לא זוכר היכן מצאתי את מה שמצאתי באינטרנט ב) אני לא חושב שמישהו כאן יכול לקרוא ספרי רפואה ופסיכיאטריה באיטלקית, אז חלק מהמידע שקראתי בזמנו לא רלוונטי..

tiger

New member
תאמין לי שהאיטלקית שלי מצוינת...

למה זה תמיד בסוף מה שאומרים כל אלה שקראו וראו ושמעו על כל מיני מחקרים ש"כולם" מכירים... וילדים בני 14 לא קוראים אתרים אוסטרליים.הלוואי.הם קוראים יותר אתרים כמו של עלה ירוק או של היי טיימס (אתה יכול לימצא גם אותם בדף הקישורים). האתר האוסטרלי הוא אתר מיקצועי,האתר של מכון לינדסמיט כנ"ל ואתר אירוויד כנ"ל וכנ"ל.אלו אתרים שיש בהם אינפורמציה מבוססת מאוד כולל מחקרית אתה רק לא חיפסת.אם תחפס תימצא אם לא תימצא אני אמצא לך את הקישורים(אבל אני לא חושב שאתה באמת צריך אותי בישביל זה).אתה יכול ליקרא שם תוצאות של מחקרים אם זה מה שתחפש.גם באתר אגדת דשא אתה יכול לימצא תוצאות כאלה וגם באתר של ברכה הגולשת.אם תחפש אני בטוח שתימצא.לומר מראש שמה שכתוב בכל אתר שאני אזכיר לא מקובל עליך או לא מספיק מיקצועי בישבילך זו לא ממש חוכמה.מה גם שאתה מהכיוון שלך מביא רק שמועות ... ככה לא בונים דיון "רציני". t

יוסי99

New member
ככה גם לא בונים חומה

אבל האמת שלא התכוונתי לבנות דיון, רק רציתי לאמת עובדה מסוימת\להפריך אותה. וכן, הם מציגים נתונים בקשר להרבה דברים (באתר האוסטרלי), אבל דווקא לגבי העניין הספציפי שהזכרתי ("החלמה" מלאה מכל פגיעה בתפקוד המוח לאחר כמה זמן מהפסקת השימוש), לא מצאתי נתונים.

tiger

New member
נו וזה מפליא אותך?

זה בערך כמו להחליט שרוצים לקבל נתונים על "עיניים כחולות והיכולת שלהן ליראות יותר טוב בין השעות שתיים לארבע"... לא ניראה לך קצת לא נכון משהוא באיך שאתה שואל את השאלות? אם אתה רוצה לדעת כמה סמים קלים גורמים או לא גורמים נזקים למוח אז אתה לא הולך לחפש מחקרים על איך או כמה שסמים קלים לא מזיקים למוח...אתה הולך לחפש בדיוק את ההיפך.מחקרים או תוצאות של מחקרים או אתרים אמינים שמפרטים מה הם כן הנזקים שניגרמים אם בכלל ולפי זה להשוות וליראות אם אלה נזקים יותר חמורים או פחות חמורים מימה שגורמים חומרים אחרים כי לכל חומר כימעט כולל אקמול יש השפעה לא טובה על המוח או איברים אחרים. להחליט שלא מצאת מספיק חומר שמאשר שסמים קלים לא גורמים נזק למוח...נו באמת,אתה באמת חושב שיש חוקרים מספיק טיפשים כדי להחליט שהם עורכים כזה ניסוי?חוץ מיזה אף אחד לא קורא יותר לדברים בשמות כל כך מפוצצים.אנשים עורכים ניסויים בזיכרון,זיכרון לתווך רחוק,זיכרון לתווך קרוב...וכן הלאה.מה שאתה שואל זה יותר בגדר הסקת המסקנות מהמחקרים או מהקביעות הללו ולא תוצאות של מחקרים עצמאיים כי לא ניראה לי שמישהוא עורך יותר כאלה דברים לפחות לא תחת הכותרת שציינת....אולי שמעת משהוא דומה או קרוב אבל לא מחקר שבא ליבדוק"החלמה" מלאה מכל פגיעה בתפקוד המוח לאחר כמה זמן מהפסקת השימוש...אם אני טועה אשמח אם תימצא לי באמת את המחקרים האלה לכאן.ניראה ונוודא גלויות יש או אין,כי כבר אנחנו עיפים מאוד... t

green eyes

New member
בוא נעשה סדר בעובדות.

אז ככה,גראס לא פוגע בגוף שלך אלא אם כמו כל דבר אחר תגזים איתו ואז זה דיי ברור. להיפך,מריחואנה היא דבר בריא לגוף ומייצרים ממנה תרופות או נותנים אותה לחולים. מה שאתה מתכוון ששורף תאי מוח זה בעצם כימיקלים כמו אקסטזי וטריפים(LSD) שהם עובדים על המוח. אקסטזי מיוצרת מחומר שנקרא MDMA שהוא שלעצמו לא מזיק אבל הכדור שנמכר מכיל בתוכו רק בערך 10% של MDMA והשאר מורכז משאר מזיקים כמו רעל עכברים וכדומה. LSD הוא חומר שלא מתמוסס בדם ולא מתפרק בגוף , ולכן מי שלוקח אותו לפעמים חווה פלאשבקים(ברגע שהLSD מסתובב בגוף וחוזר שוב למוח). עובדות על מריחואנה תוכל למצוא באתר של עלה ירוק. כנס ל10 עובדות על המריחואנה,ואני מקווה שזה ייתן לך תשובה. לגבי הכימיקלים אני יכול למצוא לך מאמרים בנושא אם אתה רוצה. מקווה שעזרתי.

סדר בסדר...מסתדרים מחדש..

גראס כן פוגע בגוף,כיוון שזהו לא חומר טיבעי שהגוף מייצר,אלא חומר שאנחנו "מחדירים " לגוף בעישון או אכילה. זה נכון שגראס פוגע במוח,כשהפגיעה העיקרית שלו היא בתאי הזיכרון לטווח קצר,אולם לאחר הפסקת העישון,יש חזרה לפעילות של תאי הזיכרון הקצר,בהדרגה כמובן. אני לא בטוחה לגבי המושג "שריפת תאים במוח" ע"י אקסטזי וטריפים,מהסיבה הפשוטה שהפעילות של האקסטזי היא העלאת "האושר" (סרטונין) במוח,וזה לא שורף שום תא,אני אביא גם כתבות בנושא הזה,כדי שתבינו את ההבדל,והחומרים שיש בכדורי אקסטזי פרט לאם די אם איי זה לא רעל עכברים,אלא חומרים נותני נפח,על מנת למלא את הכדור לצורתו העגולה.אם די אם איי כן מזיק. אל אס די זה חומר הזיוני,משמע ,גורם להזיות,והוא מתפרק ולכן משפיע על המוח בצורה ההזיונית.בנוגע לחווית הפלשבק,עדיין לא בטוחים מדוע מופיע פלשבק לאחר השימוש בחומר,ההשערה היא שחלק מהחומר לא מתפרק,ולאחר פרק זמן מסויים משהו כן גורם לו להתפרק ולכן יש פלשבק,כמובן שהמינון בפלשבק הוא נמוך יותר,ולכן ה"חוויה" לא נמשכת הרבה זמן אלא זמן קצר מאוד. אנחנו לא עוצמים עיניים,ומודעים לכך שלכל חומר שאנחנו מכניסים לגוף,תהיינה השפעות כאלו או אחרות על הגוף,ולצד ההשפעות הנעימות שאתם מכירים,יש גם השפעות לא נעימות,שפוגעות בגוף,וצריך לדעת גם אותן. אני מאוד אשתדל להעלות כאן את החומר הכתוב בנושא,אבל קצת סבלנות לא תזיק,וגם אתם יכולים לחפש בעצמכם חומר ולהכניס אותו לפורום. יום טוב,

green eyes

New member
גברת מנהלת פורום יקרה...!

בבקשה,בבקשה,תעשי לי טובה,ואל תתני פה לאנשים מידע לפני שאת בודקת אותו! אני עומד מאחרי כל מה שאמרתי,ובתור אחד שלמד קצת כימיה והיה לי חבר שהכין אקסטזי וטריפים אני מבין קצת בזה(בוגר תואר ראשון בכימיה באוניברסיטה. לא אני,החבר). גראס כחומר הוא לא מזיק ואפילו בריא! אבל, שמעשנים את החומר,פה נוצרת הבעיה. אם תקחי עלה מריחואנה ותאכלי אותו או תכיני ממנו תה,תאמיני לי שאפילו לא תא זיכרון אחד יפגע לך. שמעשנים אותו ובמיוחד שמערבבים אותו עם טבק סיגריות,זה מה שגורם לבעיות. לגבי LSD , תשאלי בבקשה כל דוקטור שלמד קצת כימיה ותראי שהחומר עצמו לא מתפרק בגוף! אין לדם ולגוף את היכולת לפרק אותו. לכן הוא מסתובב בגוף עד שהוא יוצא בדרך הטבעית שהגוף מסלק דברים לא רצוים בגוף. אקסטזי,כאשר הוא נותן את הרגשת האהבה הזאת עובד על התאים במוח שאחראים להורמון הזה ולכן הוא פוגע בהם. וכן,יש רעל עכברים באקסטזי,זה הכל תלוי במכין של הכדורים. יש שם כמובן עוד הרבה דברים אחרים, אבל, הם אלה שעושים את הנזק ולא הMDMA!!!

green eyes

New member
הבהרה קלה..

MDMA עושה נזק לתאים במוח,אבל הנזק שהוא עושה הוא קטן יחסית לנזק ששאר החומרים באקסטזי גורמים. אין להסיק מדברי כל דבר אחר שלא נאמר במפורש על ידי.

אדון עיניים ירוקות יקר

תאמין לי שבדקתי טוף טוף לפני שתיקתקתי על המקלדת,וכמה חבל שאני לא יכולה להראות לך את המחקר הרפואי שעשיתי בנושא... ואגב,כמה סטלנים אתה מכיר שלוקחים את עלי הגראס ומכינים ממנו תה וזהו? וואלה אני לא מכירה אפילו אחד שיבזבז את העלים על תה,מקסימום את הענפים... מה לעשות עישון,סיגריות וגראס,עושה נזק,גם למוח וגם לריאות. וכדי שטריפים ישפיעו,החומר חייב להתפרק בגוף,אחרת איך הוא ישפיע???? ואייייייייןןןןןןןןןן רעל עכברים באקסטות (סטריכנין),יש מלא חומרים אחרים שממלאים את הכדור.ומי ששם רעל עכברים באקסטות,אני מקווה שיחנק. ואתה מוזמן להביא מחקרים שיוכיחו את דעתך,אני בעד... ותפסיק להגיד בבקשה שסמים לא מזיקים לגוף,כי הם כן,אפילו אם חלקם מזיק בצורה מועטה,זה עדיין נזק. לך תלמד רפואה. יום טוב,

green eyes

New member
אז ככה...אני לא אמרתי שהם לא מזיקים

ברור שהם כן, ורק למען הסדר הטוב, אני כן מכין תה מגראס וגם עושה עוגיות עם גראס,רק שתדעי,ואני מכיר רבים וטובים שעושים כמוני (ביניהם גם אנשי משפחות מבוססים ובעלי תפקידים בכירים שלא רוצים להרגיש כמו "נרקומנים" שהם מעשנים גראס אז הם מוצאים חלופות). אני מחפש את כל המאמרים שמהם הבאתי את כל מה שאמרתי ברשת,אבל חלקם כבר נמחקו. בכל מקרה אני ינסה. חוץ מזה,אני לא מכיר משפט כזה, של בזבוז של העלים.זה מחשבה של בני נוער צעירים שחסרים בכסף ורוצים רק את הריגוש של הסטלה. לצערי,רעל עכברים באקסטה זה מנסיון,אבל שאמרתי רעל עכברים התכוונתי לכל שאר החומרים המזיקים ששמים בכדור כדי לחסוך בMDMA פשוט הרעל עכברים הוא הראשון שעלה לי לראש(שוב,מנסיון).

eranho

New member
אנשים, להירגע...

לשניכם יש טענות נכונות וטענות לא נכונות. גראס פוגע במח בלי קשר לדרך הכנסתו לגוף. הוא מתפרק ודרך זרימת הדם משפיע על הגוף. כמו כן, אי אפשר להגיד על גראס שהוא בריא. אין שום מחקר בעולם (אני כמובן מדבר על מחקרים לא משוחדים) שהגיע למסקנה שגראס בריא. אני מאד מקווה שמתישהו יהיה מחקר כזה. ישנם מחקרים פסיכולוגים שמוכיחים (הוכחה פסיכולוגית ולא מדעית) שגראס בכמות מסויימת בריא לנפש. בקשר ל-MDMA, ישנו אחוד מאד קטן של MDMA בכדורי אקסטה. ישנם המון "חומרי זבל" שחלקם הם לנפח ולמרקם הכדור וחלקם מחזקים את החומר הפעיל. וכן, גם רעל עכברים הוא חלק מהכדור. כמו כן, גראס, MDMA, LSD וכל חומר אחר שמשנה את התפיסה המוחית (Mind Altering Drug) הורג תאים במח(לאו דווקא זיכרון). LSD, פוגע באופן קיצוני ביותר ביכולת הריכוז והתפיסה של המח! דרך אגב, LSD מתפרק בגוף באופן חלקי אך מספיק. יתר החומר "אמור" להתנקז, אך לפעמים ישנם שאריות שהן גורמות לפלאשבק. לא כל אחד שלוקח סמי הזיה קלים עד בינוניים (LSD למיניו) יסבול מפלאש בק.

יוסי99

New member
עד כמה שאני שמעתי - אתה טועה

ומטעה - רק לשם המחשה - LSD אכן לא "מתפרק", זה לא שהוא לא מתפרק, הוא פשוט נדבק לגוף ולא יוצא ממנו בשתן (לעומת Thc למשל). בגלל זה נוהגים להגיד שהוא לא "מתפרק", אבל זה לא מדויק. שנית, הסיבה המדויקת שהוא כן נשאר בגוף, הוא שהוא נדבק לנוירוטרנסמיטורים במוח, ומעוות לעתים את הרצפטורים באופן בלתי הפיך. לגבי מה שאמרת על מריחואנה - זה גם נשמע מאד לא אמין. אגב למשל גם במריחואנה יש הבדל - ככל שהסם חזק יותר יש יותר פגיעה, נניח גראס הכי פחות בעייתי, חשיש קצת יותר, אבל הכי מסוכן מהבחינה הזאת זה מה שנקרא "פלאש" (עושים את זה עם הפילטר של ג´וינט, מי שמכיר מכיר ומי שלא אני לא רוצה להכניס ראיונות לראש לילדים), שזה עולה לך ישר לתוך המוח, וזאת גם ההרגשה אגב.

למעלה