רק למביני עניין

pazro

New member
LSD הוא חומצה ולכן...

הוא כן מתפרק בגוף, עם הוא לא היה מתפרק איך הוא היה יכול להשפיע?

liquidream

New member
lsd ומיתוסים

עם כל הכבוד לתואר הראשון של החבר שלך (ובלי שום כבוד לאנרגיה הדוחה שהוא מוסיף לעולם ע"י ערבוב רעל באקסטות - דבר שוודאי ייענש עליו אם יש צדק בעולם הזה או הבא...) lsd שלא מתפרק בגוף זה מיתוס ישן ולא מעניין. תוכל לקרוא עוד דעות (רצית דוקטורים? מי יותר מוסמך מאלברט הופמן בעצמו?)ב: http://www.erowid.org/chemicals/lsd/lsd_myth1.shtml ולגבי הפלאשבק- הוא לא קשור לאי התפרקות החומר אלא להתבהרות רגעית של המציאות. העולם נגלה לך לרגע כפי שהוא באמת- ללא משקפי המחשבה והאשליה העצמית המשעבדים אותנו כל חיינו. אפשר אפילו להגיד שאין קשר בין פלאשבק לטריפ חוץ מהעובדה ששימוש בlsd חושף אותך למציאות הזו לראשונה (והיא יכולה להיות מדהימה או מחרידה- תלוי במידת ההתפתחות הרוחנית שלך) ובפלשבק אתה נחשף שוב לאותה מציאות- אם על ידי מדיטציה, עישון גראס או כל חויה אחרת שגורמת להתבהרות הרגעית הזו- שגם היא אגב יכולה להיחוות כהארה וגן עדן או כמוות וחוסר שליטה. הארה=פלאשבק אחד ארוך
nameste

Emc2

New member
סדר בסדר בסדר

גראס פוגע בגוף, זה כן. הטיעון העיקרי שאנשים מבלבלי הוא בין פגיעה לבין התמכרות. גראס לא ממכר פיזית. מוכח מדעית. גראס ממכר שכלית. בקשר לפגיעה גופנית, גראס הוא חומר מאט ( לא יודע איך התרגום לעברית), כאשר הוא מוריד את קצב פעימות הלב ומוריד את קצב תפוקת הדם וקצב החשיבה. עקב כך נוצרת התחושה של עייפות וסטלנות, קשה יותר ללכת, ויש רצון לשבת במקום. איזורי ה"דכרון הקצר" כמו שקראת לזה אינם נפגעים אלא כמו שציינת כבר מועטים. עקב כך נוצר מצב ה"בלאקאווט" שהאדם אינו זוכר מה הוא עשה פעמים רבות (בדיוק כמו עם האלכוהול). בקשר ל LSD יש לך הרבה טעויות. קודם כל, כן יודעים למה נוצרים פלאשבאקים. החומר ב LSD, להבדיל מה THC, אונו חומר אורגני אותו הגוף מסוגל לפרק בדרכים טבעיות אלא חומר המופק באופן מעבדתי. אי לכך החומר נספג בגוף באזורים קבועים, בעיקר במאח העצם בחוט השדרה, ואינו ניתן לפירוק על ידי התהליכים הכימיים של הגוף. "הפלאשבקים" נוצרים בדרך כלל כאשר המשתמש עושה תנועה לא נכונה אשר גורמת לחומר העצור בתוך מאח העצם להשתחרר לגרום לתחושה של ה"פלאשבק". נכון, הוא לא חזק כמו בעת נטילת הסם, אבל עדיין מספיק חומר נשאר ספוג וכאשר משוחרר הוא משחזר את התגובה הכימית. אין לי קישורים בעניין אבל עם יש בקשה אני בטוח שאוכל לתת כמה וכמה

זהר פלד

New member
תמיד טוב ללמוד דברים חדשים...

שוב, מתוך ה ADF (מה לעשות, אני מת על האתר הזה...)
Other common immediate effects include increased heart rate, low blood pressure, faintness and reddened eyes. There also can be a "hangover" effect, like drowsiness and poor coordination that lasts for several hours after the initial effects​

eranho

New member
תגובה עניינית לפנייתך......

כמה שניסיתי לקרוא את כל התשובות שקיבלת, פשוט לא הצלחתי. התגובות שאנשים כתבו הן פשוט עצובות. גראס כן פוגע בגוף. אם נדבר על החומר עצמו (ולא על הטבק שבדרך כלל מערבבים), אז הוא גורם לנזק בלתי הפיך. נתמקד כרגע רק בהשפעות המוחיות של החומר: זיכרון - כולם מסכימים שהזיכרון לטווח קצר נפגע. הפגיעה היא כתוצאה מכך שהגראס הורג תאי מח באיזור שבו אנו מאחסנים את הזכרונות האחרונים שלנו. תא מח שמת לא יכול לקום לתחייה!!!!!. לכן, הנזק אינו הפיך. צריך לקחת בחשבון שישנם מיליארדי תאים ורק כמה אלפים יפגעו בשימוש קל של גראס. משתמשים כבדים (ג´וינט ליום) ירגישו ירידה ביכולת הזיכרון תוך מספר חודשים. כושר למידה - הפגיעה אינה בכושר הלמידה אלה ביכולת ריכוז. החומר הפעיל של הגראס (THC) מתנקז לאיזור במח שבו מתנהל רוב הפעילות הריכוזית ומפריעה לזרימה החשמלית של המח. דבר זה כן משתפר עם הזמן. לאחר שמפסיקים לעשן מולקולות ה-THC מתנקזות מהמח והריכוז משתפר ואף יכול לחזור לקדמותו. ישנם עוד מספר השפעות מוחיות של הסם אבל ניראה לי שגם ככה התשובה שלי ארוכה מידי. אם אתה רוצה עוד מידע אני יכול להוסיף. דרך אגב, לכל הספקנים, אני בעד סמים קלים, ליגליזציה ואני בעצמי מעשן כמעט על בסיס יומי.

יוסי99

New member
תודה רבה

א) זאת אחת התשובות הענייניות היחידות ב) מה שאתה מתאר, זה מה שאני מכיר, לא צריך שתביא נתונים וכו. הבקשה הייתה דווקא לאלו שיוצאים בהצהרות ורוצים להפריך את מה שאתה ואני מכירים, אך לא מביאים לזה גיבוי רציני.

זהר פלד

New member
אז עוד קצת...

אני לא יודע בודאות אם גראס הורג תאי מוח, אבל אם נצא מנקודת הנחה שאותו אחד שכן היה ענייני לדעתך אכן צודק, אז היחס בין כמות התאים שנפגעים בעישון מריחואנה (מדובר על שימוש "הגיוני") לבין כמות התאים שקיימים, הוא די אפסי... לכן ניתן להניח שאכן קיימת "ירידה בביצועים", אבל היא לא מורגשת. זה כבר נשמע יותר הגיוני, לא? בקשר להודעה שקראת, אני מניח שאתה מדבר על זו שבה תרגמתי חלק מהדף שמדבר על קנביס באתר של ה ADF... (אגב, ה ADF זה כן גוף רציני, פשוט כנס ל about us...) בהקשר הזה כדאי לציין שמתורגם רק חלק מהדף, ושמדובר על שימוש הגיוני. ציטוט מדויק מהאתר של ה ADF:
Brain function: Concentration, memory and the ability to learn can all be reduced by regular cannabis use. These effects can last for several months after ceasing cannabis use.​
ועוד אחד, אני כבר בשוונג...
Occasional use of small quantities Currently, there is no evidence that occasional use of small quantities of cannabis causes any permanent health damage.​
ולמען אלו שלא קוראים אנגלית, תרגום חופשי: "שימוש מזדמן בכמויות קטנות של קנביס: כיום, אין הוכחות לכך ששימוש מזדמן בכמויות קטנות של קנביס גורם נזק בריאותי כלשהו. "

Paradise Lost

New member
טוב, בוא ונבהיר פה כמה דברים:

הנזק היחיד הנגרם כתוצאה משימוש במוצריו השונים של הקנביס, שאינו חל רק בזמן השפעת הסם וזמן מועט לאחר מכן, הוא הנזק הנגרם כתוצאה מהעישון, ותסמין קל של "א-מוטיבציה" אצל חלק מבני הנוער המשתמשים. את הראשון ניתן למנוע בקלות רבה, על ידי שימוש אוראלי או באמצעות אידוי, והשני אמנם קיים - אך אני בספק אם מישהו יראה אותו כאיום ונורא. בקשר לעניין ה"די ברור" שלך, שגראס "שורף תאי מוח": עישון מריחואנה לא גורם לנזק מוחי. חד וחלק. טענה זו מבוססת על מחקר עלוב, שספג ביקורת קשה ביותר מגופים רפואיים שונים, ובדק את נזקי עישון המריחואנה על מוחותחיהם של קופים. האמת היא, ששום מחקר עדיין לא הדגים נזק לתאים, פגיעה שכלית, טפשות או אי שפיות, אשר נגרמו ספציפית כתוצאה משימוש במריחואנה, וזאת אפילו אצל משתמשים כבדים וקבועים. כדי "למסטל" המריחואנה לא הורסת תאי מוח - שכן אין זה תנאי הדרוש לכך - אלא מכילה כימיקל אשר מחליף כימיקל טבעי במוח עם מספר שינויים. הכימיקל נוגע במספר קולטנים במוח, ואפשר להגיד שרק "מדגדג" אותם; כמו כן, סמים מסוימים "יתישו" את הקולטנים עליהם הם משפיעים, אך מריחואנה לא. מחקרים רבים הוכיחו דווקא את ההפך, ולא רק בתנאי מעבדה, כי אם גם על ידי אישוש של תוצאות בשטח. דוגמא טובה לכך הם שלושת המחקרים שנערכו על ידי אוניברסיטת הארוורד בג´מייקה, בקוסטה ריקה וביוון - מהמחקרים הגדולים ביותר שנעשו אי פעם - בהם החוקרים לא מצאו שום ראיות לנזק אינטלקטואלי או נוירולוגי, שום שינויים באישיות ושום שינוי במוכנות וברצון לעבוד ולתרום לחברה. כמו כן, קיים המחקר של ג´ק פלטשר ועמיתיו מאוניברסיטת טקסס, אשר בדקו במשך 25 שנה (!) משתמשים של מריחואנה. למרות שחלקם עישנו 10 ג´וינטים ליום (כמות עצומה, אשר עולה פי 10 ויותר מהשימוש המזדמן של רוב האנשים) במשך 30 שנה, יכולתם לזכור רשימות מילים נפגמה רק במקצת. אפילו במשימות יותר קשות (כגון ציון מידע שנתבקשו הנבדקים לזכור תוך כדי לחיצה על לחצן במהירות האפשרית), הנבדקים עדיין נמצאו מעט מתחת לקבוצת הביקורת, הרבה בתוך הטווח הנורמלי. אולי זה נראה לך תמוה, אבל זו האמת. לא רק שאינספור מחקרים הפריכו את טענה זו בתנאי מעבדה, אלא שתוצאות בשטח במשך עשרות ומאות שנים מראות אחרת. מה לעשות, שבתכלס מעשני מריחואנה הם ככלל בני האדם בחברה, ולו כל המיתוסים היו נכונים - פגיעות לטווח ארוך בזיכרון, חוסר מוטיבציה כרוני, התמכרות לסמים קשים, נזק מוחי - הם היו בהחלט נפרדים מהחברה, ונתונים כמו אחוזים נמוכים יותר של בעלי תארים ומסיימי תיכון היו מוצגים כבר מזמן. מחקרים יש אלפים, לפה ולפה (למרות שאם תעיין טוב-טוב תוכל בקלות לראות את איכות המחקרים ביחס לתוצאותיהם). התוצאות בשטח הן מה שיש להסתכל עליו, והן חדות וברורות.

Wedwil

New member
זה היה אני

אני כתבתי את העובדה הזאת. הבעיות למידה (זיכרון, ביטוי בכתב ובע"פ, רצף מחשבה ועוד) נעלמות אבל רק בגיל צעיר. הבעיות נובעות מהרס (שיתוק זמני) של קולטנים במוח (קולטנים בניגוד לתאי מוח יכולים להירפא אבל רק בגילאים צעירים). תסלחו לי על העילגות בכתיבה אבל אני קצת מעונן...

למעלה