רק ממשלת ישראל מונעת החלפת שבויים !!!

NOAMI4U

New member
רק ממשלת ישראל מונעת החלפת שבויים !!!

שום מצעדים, חגיגות ימי-הולדת וירטואליות, צעדות ראווה, מסעות אופניים ומכוניות לא יקדמו את שיחרורו של החייל גלעד שליט ולו בשנייה אחת, זולת הסכם בין מדינת ישראל לממשלת החמאס על החלפת שבויים. זו האמת היסודית ואין בילתה. כדי לחזור לאמת הבסיסית הזאת צריך גם להשתחרר ממאנטרות של כזב שאתם מלעיטים בהם את עצמכם עד כדי סימום עצמי. כך לדוגמא : 1. אין דבר כזה "טירור פלשתיני " - יש רק מאבק לשיחרור לאומי פלשתיני - גם אם שיטותיו מגונות לעיתים, ( כמו גם לעיתים שיטות המלחמה של ישראל עצמה ) עדיין המהות נותרת כשלעצמה, - מאבק לשיחרור לאומי פלשתיני -. 2. ממילא נובע מכאן הכל - אין "טירוריסטים" אין "רוצחים עם דם על הידיים " אין "חטיפת חיילים " מה שיש הוא לוחמים בשני הצדדים ויש פעולות צבאיות הדדיות שלעיתים לוחמים נופלים בהם בשבי.- אלו המושגים הנכונים נטולי סימום לאומני כוזב. 3. אם כך הם פני הדברים כפשוטם כי אז ברור ששבויים מוחלפים רק בהסכם , ובמקרה שלפנינו מחיר העיסקה ידוע לכל - 1,000 שבויים פלשתינים תמורת שליט ( 350 שבויים על פי רשימת שמות שהוגשה על ידי החמאס עוד 100 שבויים שהם נשים וקטינים ועוד 550 שבויים על פי בחירתה של ישראל ) 4. מובן שעדיף היה , הגיוני וראוי פי כמה, שחילופי שבויים יערכו בין ישראל לפלשתין בהסכם מוקדם ולא על גבו של חייל ישראלי שבוי, אך ישראל , לצער כולנו, מסרבת לכך - קרוב ל-10,000 שבויים פלשתינים יושבים כרגע בבתי כלא ישראליים ומאז תחילת הכיבוש הישראלי לפני 41 שנים עברו בבית הכלא הישראליים קרוב ל-750,000 (!!!) שבויים פלשתינים שנאבקו בכיבוש הישראלי. 5. מה שמונע את הסכם החלפת השבויים בענינו של שליט הוא חוסר היכולת של ממשלת ישראל לקבל החלטות. זו העובדה הבסיסית. מתנגדי העיסקה שפרטיה ברורים לכל משתמשים במאנטרה הכוזבת ש"שחרור כמות גדולה כזאת של 'טירוריסטים עם דם על הידיים ייתן חיזוק לטירור' - זהו כזב כמובן . המאבק הפלשתיני נגד ישראל ניזון ממצב הכיבוש וכל עוד הכיבוש הזה יתקיים תמיד ייתגייסו הפלשתינים לשירותו של מאבק לאומי זה. מתגייסים חדשים ימלאו את שורות החללים ואת מקומם של אלו היושבים בבתי הסוהר בישראל - הכל כדי לשים קץ לכיבוש. 6. אז במקום לאפות עוגות, לארגן ימי הולדת וירטואליים, מסעות אופניים, ערבי שירה בציבור שלא מקדמים את שיחרורו של גלעד שליט ולו בדקה אחת - ראוי שתחזרו לפעול בשדה הפוליטי הממשי והקוקנרטי למען שלום כולל בין ישראל ופלשתין, לסיום מצב הכיבוש, פירוק מפעל ההתנחלויות הקולוניאליסטי הקמת מדינה פלשתינית עצמאית לצידה של ישראל, ומתן פיתרון הוגן ומוסכם לסוגיית הפליטים.

dariayaari

New member
ימי הולדת, משמרות ערנות, וכו'

מטרתם אחת: ללחוץ על מקבלי ההחלטות לשחרור שבויים וחזרתו הביתה של גלעד תמורתם. תגיד ובצדק: אתם באמת תמימים לחשוב שזה מזיז להם משהו? אז אנחנו לא תמימים. רק שמה שנעשה, עדיף על שתיקה. כמובן יש הכרח בחשיבה יצירתית, ללמוד מהו עקב אכילס של כל אחד מהמתמודדים החדשים: ליבני, מופז, דיכטר?, וכו'. וללחוץ באותו המקום. בינתיים זה לא נעשה, אז בינתיים, עדיף מה שכן נעשה על לא כלום. ולעניין שלום כולל שאתה מדבר עליו - הרי ברור שמדובר בתהליך ארוך, לגלעד אין זמן ולנו אין זמן.

איני מאמין שאתה יהודי או שאתה מתעניין בגלעד

אבל אתה יכול למסור לחבריך בחמאס שניתן בהחלט לדבר על ביקורים אצל האסירים שלהם אצלנו תמורת ביקורי צלב אדום אצל גלעד. האם יש לך התנגדות למהלך הומניטרי כזה?

aniaaaaa

New member
חוץ מלשבת מול המחשב ולטרוח לכתוב תשובה כל כך

ריקנית שלא תורמת לחזרתו של גלעד אלא רק גורמת לך להרגיש יותר טוב עם עצמך,אתה עושה עוד משהו בנושא?

NOAMI4U

New member
כמובן ההיפך הגמור !! ואת יודעת את זה היטב !!!

הדברים שכתבתי כאן הם האמת לאמיתה ואין זולתה. כל , הצעדות , ימי ההולדת הוירטואליים, מסעות האופניים, וכל שאר הצרמוניות והחגיגות שאתם עורכים כאן לא מקדמים את שיחרורו של גלעד שליט ולו בצעד אחד או בשניה אחת - ואם יודעים את האמת המרה הזאת היטב מראשיתה - יש רק דרך אחת להחזרתו של שליט וזה בהסכם להחלפת שבויים שבו "המחירים" ידועים היטב ואותם פירטתי בהודעה שלי. העובדה שאת/ה והדומים לך מסממים את עצמכם במאנטרות כוזבות כמו "טירור" , "רוצחים עם דם על הידיים" או לחילופין : "נעשה הכל להחזרת שליט " איננה מקדמת אותנו צעד אחד להחזרתו של שליט. לא נדרש לעשות "הכל" להחזרת שליט. נדרש רק להסכים לחילופי שבויים ולבצע אותם. ולצער כולנו, ממשלת ישראל היא אימפוטנטית. היא מסוגלת רק לקשקש מאנטרות כוזבות שוב ושוב שבהם היא מסממת את אזרחיה ואת עצמה לדעת, מבלי שתוכל לעשות דבר. בפרספקטיבה רחבה יותר שנוגעת למצבההכללי של מדינת ישראל , ולא רק לסוגיית שליט, מה שהעולם הנאור צריך לעשות מזמן הוא להציל את מדינת ישראל מידי עצמה.

dariayaari

New member
זה נכון,

אבל זו בדיוק הסיבה שאנחנו מפגינים. אמנם ההפגנות שלנו אינן נושאות פרי, והסיבה נעוצה באמת המרה: לא רק הממשלה אימפוטנטית, אלא גם אנחנו כולנו אימפוטנטים!!!! אז אנחנו מפגינים, ומפריחים בלונים ושורקים במשרוקיות, וייתכן שזה לכל היותר מרגיע אותנו, את המצפון שלנו. כבר כמה זמן שאני מזמינה את האנשים פה להתכנס {לא וירטואלית}, להחליט על קו פעולה ולפעול. גלעד לא בבית. בכך אשמים כולנו!!!! .

aniaaaaa

New member
למה אין פרסום נרחב לעצרת מחר ובכלל ?

זאת אומרת,למה באמת לא מתכנסים? בגלל שהמשפחה לא מסכימה או שפשוט כי האנשים לא באים? חוץ מזה שהבנתי שכן יש מטה ויש עמותה והוחלט על קו פעולה..או שאת מתכוונת להתכנסות נפרדת,אחרת? זאת אומרת, אם היה פרסום נרחב,ממש קמפיין רציני בכל ערוצי התקשורת,בכל התוכניות,אני מאמינה שיותר אנשים היו באים לעצרת.. למה אין את זה? הרבה חברים שלי אומרים שהם לא מגיעים לעצרות כי פשוט אין טעם,הם מרגישים שזה לא מזיז כלום אצל מקבלי ההחלטות.

dariayaari

New member
אז אני באמת מתכוונת להתכנסות אחרת.

אני מתכוונת להתכנסות של כל המתנדבים, עם המטה. סוג של ישיבה, החלטת החלטות והוצאתם אל הפועל. אמנם אנחנו יכולים לבד, אבל צריך כסף, ולהם יש. יש מטה, אבל יש קו פעולה שמשפחת שליט נוקטת בה, והיא לאו דווקא מביאה להתקדמות בנושא. לכן אנחנו מרגישים שאנחנו צריכים לפעול. לגבי פירסום של יום ההולדת - מהמטה אומרים ששומרים את הכוחות לרגע שבו המשא ומתן יגיע לדיון על המחיר. ואז יש בדעתם לארגן עצרת ענקית. לדבריהם לא נכון לארגן עצרת המונית לעיתים תכופות מדי. לחברים שלנו אנחנו צריכים להגיד שעלינו להמשיך ולהמשיך ולהמשיך, ולו רק לשמור את העניין על אש קטנה. במקביל עלינו לארגן פעולות נוספות, עוצמתיות, כואבות {למקבלי ההחלטות}, כדי שיתחילו להזיז את עצמם, כדי שיבינו שאם לא יפעלו למען החזרתו של גלעד, מקומם בממשלה מוטל בספק. איך עושים את זה?! לא יודעת. צריך לשבור ת'ראש. לכן אני חושבת שצריך להיפגש עם המטה, כלומר, גם בשביל זה.

aniaaaaa

New member
או קי, רק שאני אבין

הפורום שייך למטה? מנהלי הפורום הם אנשי הקשר של המטה אשר נמצא בקשר עם המשפחה? על המטה לקבל את הסכמת המשפחה בהחלטות כאלה ואחרות? בעצם על ידי זה שהם אומרים שהם שומרים כוחות לרגע הדיון,המסר שאני אישית מקבלת הוא שלא כל כך חשוב להגיע מחר,כי בלווא הכי זה לא מה שיזרז או ישפיע על שחרורו של גלעד, אז בשביל למה להתאמץ ולהגיע כשאשפר להגיע ל"עצרת הגדולה" מתישהו בעתיד. הפעולות הקטנות באמת לא משפיעות על מקבלי ההחלטות,אלא רק שומרות על העניין בתודעת הציבור. מי עוד רוצה להפגש עם המטה? אני טסה בקרוב ,אבל אשמח לקחת חלק עד אז

dariayaari

New member
הפורום לא שייך למטה.

הפורום הוקם בזמנו כאשר נחטפו שלושת החיילים, אלדד, אודי וגלעד. לגבי הקשר של מנהלת הפורום עם המשפחה, את יכולה לפנות אליה ישירות ולשאול כל מה שאת צריכה. המסר שקיבלת אינו נכון. וודאי שרצוי מאד שיגיעו כמה שיותר אנשים, אלא שהמשפחה מבינה שברגע שיתחילו לדבר על המחיר, יהיו הרבה מתנגדים בממשלה ובציבור, ואז היא רוצה קהל של תומכים גדול ככל האפשר שיהייה בעד העיסקה. החשש הוא שאם יבקשו מהציבור להגיע לעיתים תכופות, לא יגיעו ברגע ההכרעה, שהוא הרגע הקריטי לתפיסתם. אבל כמובן שרצוי מאד שיגיעו כמה שיותר אנשים לאירוע ביום חמישי, ולכל אירוע אחר. כרגע הפעולות הקטנות לא משפיעות אמנם, אבל חייבים להמשיך בהם, ואף להגביר אותם. מאחר ומשמרות הערנות כבר קיימות, חשוב מאד לשמר אותן, לתגבר אותן, ולהרחיב אותן הרבה הרבה יותר. {לעמוד כל יום בתורנות ליד משרדי הממשלה למשך שעתיים שלוש, והשמים הם הגבול}. לעניין מפגש עם המטה - אני רוצה. אם תוכלי לגייס עוד אנשים מהפורום ומחוצה לו, זה יהייה נפלא. אני עם אוטו, ויכולה לקחת כמובן עוד 4 אנשים. להשתמע, דינה.

דעת הקהל מושפעת עי מאמץ מתמשך ונקודתי

הפעולות שכבר נעשות הן חשובות אבל כפי שציינתי כבר בשל חוסר בשימוש נכון ביחצנות ואירגון הן הולכות לאיבוד.

את גלעד יש "למכור"

כמו כל מותג נכון נשמע מזעזע אני יודעת אבל אלה הם כללי המשחק.

dariayaari

New member
היי חנה,

לא מצאתי את התכתובת בינינו, ייתכן שנמחק בטעות. מכל מקום - דיברתי אתמול עם אורן, אחד המארגנים של החבורה שיושבת בכיכר ערב ערב. לדבריו פונים אליו מערים שונות בארץ, כאלה שרוצים גם לעשות בעירם כמו בכיכר. הוא מדריך אותם, יושב איתם יום או שניים, וכו'. דיברתי עם מישהו שגר בירושלים, ורוצה להקים גם שם קבוצה כזו. נתתי לו את הטלפון של אורן, בתיאום עם אורן. אם בכמה ערים יקומו אכן קבוצות כאלה, אזי שיש כבר התחלה של משהו כלל ארצי, הקשור אחד לשני. ברגע שירצו לעבור לפעילות רחבה יותר, יהייה אפשר בקלות יחסית לאסוף את כולם. לאור זאת אינני בטוחה שצריך לרכז את כולם. מה דעתך?

יונה1

New member
כמו שאומר קמניצד - הא? לא ממש הבנתי

לחנה - גלעד שליט איננו מרק פטריות ולפיכך אין צורך לשווקו. הוא שווק כבר לעייפה בשנתיים הללו, עד כי כל העולם כבר מכיר את שמו. כידוע - השיווק הצליח, השבוי עדיין נרקב בתאו. לדינה - מאד נחמד שקבוצת אנשים פרשו מחצלות, הדליקו קטורת ושמנים והפכו את גלעד למהרישי. השאלה אם זו הדרך והשאלה היותר כואבת - האם יש טעם להפוך את הניו אייג' ההינדי הזה לטרנד כלל ארצי. להפעלת לחץ על ממשלות יש רק דרך אחת. שמנים ארומטיים ומרקי פטריות עדיין לא הוכיחו את הצלחתם בשום מקום בעולם, ולכן נשאלת השאלה אם לגלעד יש סבלנות להמתין לתוצאות של השיטות החדשניות הללו של "מחאה".

dariayaari

New member
היי יונה,

אני אינני מסוגלת להרים הפגנה המונית, תורנות יומיומית ליד משרד ראש הממשלה, ועוד רעיונות שהועלו, ואינני רואה שמישהו עושה זאת. כל מה שאני יכולה, זה לנסות ולהביא עוד אנשים למשמרות העירנות, וזאת אני עושה. במקביל בחור צעיר, יניב ידיד שמו, מנסה לארגן פעולות בירושלים. העברתי אליו את הרעיון שלך בדבר תורנות יומיומית ליד משרדי הממשלה, תיגבור משמרות העירנות, והתכנסות כמו זו שבכיכר. נחכה ונראה מה יתממש בסופו של דבר. באותו יום בכיכר ממש לא עשו מדיטציות ודומה. ההיפך, נאמרו שם דברים קשים נגד הממשלה ונגד אזרחיה. במיוחד מפיו של יוסקה גרןף.{שאגב, הסכמתי לכל מילה שלו}. מה שנעשה היום למיטב ידיעתי, אלו שיחותיו האישיות של נועם עם "מקבלי ההחלטות", משמרות העירנות בירושלים, ואותו כינוס בכיכר הנערך ערב ערב. נאמר לי שערים נוספות הביעו את רצונם לחקות את הפעילות בכיכר, והם מקבלים עזרה והדרכה מהתל אביבים. בינתיים לא קם אדם שאמר שהוא מוכן לקחת על עצמו את ההנהגה. לו קם אדם כזה, אני מאמינה שהכל נראה היה אחרת. נכון, הכל איטי מדי, חלש מדי, לא יעיל מדי -

יונה1

New member
מה שיוסקה אמר שם

אני יודעת היטב, למרות שלא הייתי באותו ערב בכיכר. לי קשה להצטרף לפעילות תזזיתית שנובעת מ"ציון ארועים" (כמו התזזית לפני פסח - "כי זה חג החרות", התזזית של יום שחרור החברים - "כי הוא גם היה צריך להשתחרר", וההיפראקטיביות ההיסטרית שביטאה את השבוע האחרון, "כי זה יום ההולדת"). מן הסתם, כל היפר אקטיביות כזו, מבשרת למקבלי ההחלטות שקט תעשייתי מבורך שיבוא אחריה. ולמרות זאת, לא ביקרתי את התזזית האחרונה של יום ההולדת, אלא את המחצלות והשמנים הארומטיים של יתר ימי החול, ואת המחשבה המאד עגומה שהם משמשים מודל חיקוי גם בערים נוספות. מן הסתם, (כרגיל), קשה לי מאד להתלהב מעשייה אימפוטנטית - ניו אייג'ית, כי בניגוד לאחרים שלא עושים מאומה, דווקא אלה שעושים פעילות סרק פאטטית, הם אלה שמשדרים לנבחרי הציבור שלנו עד כמה אנחנו מטומטמים. וכהערה נוספת - יש לי חדשות בשבילך - אין צורך שאף אחד יקום ויקח הנהגה. ככל הידוע לי, יש כבר קרוב למאה "מנהיגים". רק השבוע שמעתי שגם במצפה הילה כבר יש "מנהיג" חדש, וזאת בנוסף לשירה, דיצה, גילה ורינה, ושמעון גם.

dariayaari

New member
מנהיג

כרגע אין איש שמנהל מאבק ציבורי אמיתי. אפשר לדבר על מטה מאבק, אבל אין מאבק. על כן יש צורך במישהו שייקח על עצמו לנהל מאבק, וללא שום קשר אל המטה במצפה הילה ואל נועם. {על אף שכנראה יידרש כסף, ולשם כך יהיה צורך לפנות אל נועם}. אז כאשר דיברתי על מנהיג, לא התכוונתי אל אותם אלו אשר נחשבים מנהלים מאבק, כשמשון ושות'.

יונה1

New member
בתור מישהי מאד חדשה בנושא

יש לך כמובן את מלוא הפריווילגיה להיות נאיבית וחדורת אמונה. לעומתך - לי לצערי, לאחר למעלה משנתיים, כבר יש גם נסיון. הנסיון שלי מוכיח שאנשים שיכלו לתרום למאבק יותר מכל אזרח אחר (ובעיקר ולבטח שיותר מבני המשפחות), נדחקו הצידה, ולא די שלא זכו לשיתוף פעולה, אלא שניסו גם להשתיקם ולחבל בתרומתם. אני מדברת כמובן על חברי עמותת "ערים בלילה" של פדויי השבי, שאחת לשבוע במשך 8 חודשים עמדו בגשם ובשמש מול משרד רה"מ. יאמר לזכותם של האנשים הצדיקים הללו, שלמרות כל העלבונות שספגו, למרות המקלות בגלגלים והנסיונות לטרפד פעילויות שלהם, הם עדיין מצטרפים לכל הפעילויות המתקיימות. אז אם את חושבת שהיום יכול לקום "מנהיג" שיאחד את כל עשרות הקבוצות (בנות שלושת האנשים כל אחת), אבל שבראשן כבר עומד "מנהיג ותיק", אז אחת מהשתיים - או שכמו שאמרתי, את מאד נאיבית, או לחילופין, יש לי עוד מה ללמוד בנושא תנועות חברתיות. הלואי שכך!

dariayaari

New member
ראי יונה,

אני יודעת קצת מן העובדות משיחתינו. אבל אני לא רואה שיש לי את הפריבילגיה להגיד: "אחרים כבר ניסו ולא הצליחו, אז חבל על המאמץ שלך". {שלי כמובן}. אין לי את הפריבילגיה הזאת. אני חייבת לנסות גם. לצערי אני לא יותר מדי עושה. למה? באמת למה? כי נוח לא לעשות.

למעלה