רק ממשלת ישראל מונעת החלפת שבויים !!!

יונה1

New member
בעייני דווקא הרבה יותר נוח כן לעשות

מאשר לחטוף אולקוס מאי עשייה. בנוסף, שכחתי להביא דוגמה מצויינת לעשרות המנכ"לים המחזיקים היום את "תיק גלעד". הרי כל חודש נולדת עוד קבוצה קיקיונית שמסרבת לשתף פעולה עם קבוצה אחרת. שמת לב כמה ארועים היו בשבוע שעבר סביב יום ההולדת? מדוע הפיצול לשלושה ארועים, שבכל אחד מהם כמה עשרות אנשים בלבד? כי כמובן שמיקי ליבוביץ רוצה להשמיע את קולו בתקשורת, כי מדליקי הקטורת רצו "ארוע משלהם", וכמובן ששירה, שמשון והמנהל החדש רצו גם הם את ליטרת הפרסום שלהם. ידוע לנו על שליטים בהיסטוריה שנהגו בדרך של "הפרד ומשול". כאן איש לא צריך להתערב ולהפריד. כל "מנהל" שולט בקבוצה האקסלוסיבית שלו, של שנים ורבע אנשים ומכאן גם הנלעגות של ההיפר אקטיביות בשבוע שעבר.

למה את כל הזמן אומרת שאנחנו לא עושים??

נכון אנחנו לא פולטיקאים ואנחנו לא יושבים בעמדות כוח אבל לפחות אנחנו גם לא אדישים ולא מוכנים להרים ידים אלא בכוחות ובאמצעים שיש לנו לעשות משהו וזו טעות לחשוב שאנחנו לא יכולים לעשות הרבה,הענין הוא להיות צודקים אלא חכמים,הצליחו להרים דברים הרבה יותר רצינים מאפס(כמו המדינה הזו למשל נזכרתם?).

יונה1

New member
חנה, אני לא יודעת אם כתבת לדינה או לי

אני לא טענתי מעולם שלא עושים. אני כן טוענת למעלה משנתיים שעושים רק, או בעיקר שטויות. וכאשר המאבק הוא על חיי אדם, זה קצת "לוקסוס" לעשות שטויות וטעויות. וקחי בחשבון, שבדמוקרטיה, לאזרחים מתוחכמים שמתארגנים, יש הרבה יותר כוח מאשר לפוליטיקאים. אני האחרונה שצריך לשכנע אותה ביכולת ובכוח של האזרחים. לצערי, עד היום, חוץ מהמשמרות של "ערים בלילה", לא ראיתי ש-ו-ם עשייה חכמה. אבל כמובן שיתכן שאני טועה. וכמו תמיד, אפשר להמשיך ולמחוק את מה שאני כותבת. זה מאד מרגיע למחוק את האמת שמוטחת בפנים.

קמנצינד

New member
יש לי רעיון כיצד לפעול

אולי מה שצריך זה מנהיג. מישהו שייקח על עצמו לנהל מאבק, וללא שום קשר אל המטה במצפה הילה ואל נועם שליט.

dariayaari

New member
נכון, הכל נעשה רע מאד, מסכימה

נכון שלו היו מאחדים את כל היומולדת לאירוע מרכזי אחד, ודווקא בירושלים מול משרדי הממשלה, זה עשוי היה להיות אפקטיבי פי כמה וכמה. נכון שהכל נעשה בצורה לא מקצועית עד להיתפקע, נכון שלהקשיב לנועם שליט, היה טעות, טעות, טעות - זה לא את אמרת, זה אני אומרת - נכון שכל הפזורות לא אפקטיביות, את צודקת יונה. צ-ו-ד-ק-ת. אז מה? אז זהו? גלעד עדיין שם, את יודעת. ולהאשים את כולם לא יחזיר אותו. ולרפות את ידיי גם לא יחזיר אותו. לכן אנחנו חייבים חייבים חייבים להתחיל כאילו מהתחלה, מאפס, כאילו נשבה היום. כהתחלה לאסוף קבוצת משוגעים לדבר - ויש כאלה - לשבת י-ח-ד !!!!! להחליט החלטות ולהתחיל ל-פ-ע-ו-ל !!!!!!!!

יונה1

New member
אכן כדבריך , אתם חייבים חייבים חייבים להתחיל

ובכל זאת אני חוזרת ושואלת שאלה קטנה, מציקה ושולית, שכבר שאלתי אותך לפני כחודשיים. כמה "חיילים" בדיוק יש לך? כמה משוגעים לדבר הצלחת כבר לגייס בחודשיים הללו?

dariayaari

New member
והתשובה היא....לא יודעת.

אמצא אותם.....רק צריכה הנהגה !!!!!!! שתהייה בנויה מכמה אנשים ואז אהייה מוכנה להיות חלק. חשבתי לספר לך על קהילת "בשותף", קהילה למעורבות חברתית, שסוף סוף משהו קטן התעורר בה, אז חשבתי לספר לך על התכתבויות, וגישושים - אבל אני לא מספרת, כי עוד לא קרה דבר ממשי, והתכתבויות וגישושים יש בשפע..... את יודעת יונה, שלו היה בי האומץ, הייתי מנסה להרים את זה. אבל אין לי אומץ.

dariayaari

New member
המשך -

אני צריכה אנשים שלכל אחד מהם תהיה לפחות אחת מן התכונות האלה: 1. יצירתי. 2. לא מקובע. 3. אמיץ. 4. יכולת וורבלית ברמה גבוהה. 5.בעל קשרים. 6. תקשורתי. 7. מתמיד. 8. שיש לו זמן. כרגע זה מה שעלה בדעתי. אשמח להרחבת הרשימה. 5.

dariayaari

New member
בינתיים,

קיבלתי מייל ממישהו שאומר לי שאיננו זקוקים למנהיג, אלא להתווית דרך. אני סומכת על האיש שיודע מה שאומר. אז אארגן קבוצת אנשים, נשב, נשבור תראש, נחליט ונבצע - בעזרת השם.

הייתי לוקחת על עצמי

אבל אני לא ניידת(אין לי רכב ולא רישיון) יכולת ורבלית?אני לקוית למידה

dariayaari

New member
היי חנה,

אבל כרגע לפחות, אם פועלים ללא מנהיג, אין צורך ביכולת וורבלית או ברכב. אשמח אם תצטרפי.

בודאי שאני רוצה להצטרף

אולי באמת יותר טוב שתהיה קבוצה של אנשים שתשמש מעין ועד ותגיע להחלטות במשותף.

קמנצינד

New member
כדאי שבועד יהיו מספר אי זוגי של אנשים

כדי שבמקרה של הצבעה, לא יהיה מצב של 'תיקו'.

dariayaari

New member
אני משתפת אותכם בתהליך שמתגבש

מאחר ואני מאד בחיתולים של ארגון דברים מסוג זה, אני מקשיבה לעצותיהם של אנשים מנוסים ממני, והתהליך משתנה אמנם, אך מתקדם בכיוון הרצוי, נראה לי. אני משתפת אותכם גם כדי פשוט לשתף, ליידע, וגם לשמוע הערות/הארות. חשבתי להשתמש באנשי הכיכר כגרעין לקבוצת החשיבה/ארגון/התווית הדרך. ביום ג' הבא, נשב ונראה אם וכמה כוח יש להם להרתם לעניין מכיוון אחר, מכיוון של פעילות עוצמתית, תקיפה וכו'. כולנו מבינים שצריך למהר, גם הם עושים יותר מכפי שנראה לעין, ואף אוזלים כוחותיהם. {מי שכמעט ופוטר מעבודתו, ועוד} דובר על ההכרח באיחוד כל הכוחות {הקטנים אמנם}, הפזורים בשטח.{ ואגב, מתברר שבאירוע יום ההולדת שהתקיים בכיכר, נכחו לפחות 600 איש}. ודובר על גיוס המונים כאשר יידרש. אשמח לקבל תגובות שיאירו את דרכינו, אשמח אם תצטרפו כאשר נתכנס לחשיבה, דינה.

תודה תודיעי לי מתי אני מתאספים ואני אבוא

אכן דברים מתחילים לזוז בכיוון של גיבוש כוח אדם והתוית פעילות וזה טוב. לדעתי צריכים לפעול במגמה לעודד הקמת קבוצות דומות רבות ככל האפשר בערים המרכזיות וכינון קשר בין כולן,כאשר כל קבוצה תשמור על הגוון היחודי שלה אבל יהיה קשר מתמיד לתיאום הקו המרכזי,סיעור מוחות,סיוע בין קבוצות ,אירגון אירועים המונים שבשבילם ישלחו כוח אדם ממקום אחד לשני כך שלא יהיה מצב שהעול יפול על מיספר מצומצם של אנשים. מסכימה איתך שקו הפעולה צריך להיות עוצמתי ותקיף יותר,מבחינתי אין פה מקום אפילו לטיפת חולשה לא כלפי פנים ובטח חא כלפי חוץ,עלינו להפגין קו של חוזק מלכתחילה ולהבהיר שאנחנו לא ילדים טובים ישראל שמבקשים יפה, מתחננים ומחכים בנימוס שיעשו להם טובה אלא רוצים ודורשים כי את עם ישראל לא מפילים על הברכים.

למעלה