רק משתף..

תקרא את התגובה שכתבתי לך למעלה ואולי תבין קצת יותר.

אתה פשוט לא מבין במה מדובר, כי אתה בור בנושא. וכן, צריך לחכות בסבלנות כי זה מה יש. אין לזה קשר לטיעון שלא מחזיק מים - מי שהטיעונים שלו לא שווים דבר הוא אתה, כי אתה, כאמור, לא מבין במה מדובר.

סבבה, כל עוד האמת ברורה,

לא ממש מעניין אותי אם אתה מעוניין להמשיך בדיון או לא - אין לך הרי שום קשר לנושא, ומי שחשוב שיבין את האמת הוא השואל. סע לשלום.

זו בהחלט הבעייה מבחינתו - ולא רק סימפטום.

ובשרשור אחר ייעצתי לו איך, אם הוא מסתפק בגילויי חיבה שאינם קשורים למין, הוא יכול לגשת לעניין.

הסיבה שצנזרתי היא שכתבתי פרטים אישיים על עצמי שאני לא מעוניינת שיונצחו בפורום.

שוב, אין קשר בין זה שזה אירוע לא פשוט ובין לקחת אחריות לבין הקשר בין לידה לקושי מבחינת יחסי מין - כמו שכתבתי לרפי, כמו שאי אפשר להאשים אישה בחודש השמיני שיש לה בטן גדולה רק בגלל ה"אירוע" שהיא נכנסה להריון ולהגיד שהיא "לא לוקחת אחריות" כשבעצם יש לה פשוט תינוק שם, כך לא סביר להאשים אישה אחרי לידה ומניקה בעניינים של יחסי מין - וכמו שלידה מתרחשת אחרי 9 חודשים, כך אצל רוב השנים אחרי שנה, כשההנקה פוחתת (ולכן המצב ההורמונלי חוזר לקדמותו), וכו', יש חזרה לתפקוד מיני מלא.
אבל, כאמור, אם הוא מוכן לוותר על העניין של המין, ולקבל גילויי חיבה - זה משהו שבדרך כלל לא בעייתי, והבעייתיות מתחילה כשהאישה חוששת שכל גילוי חיבה מצדה יוביל ללחץ על קיום יחסי מין מצדו - והדרך הנכונה היא להוריד ממנה את הלחץ עד שהיא מתאוששת, וכן, זה בהחלט יכול לקחת שנה, ולא כי היא "לא לוקחת אחריות" אלא לפעמים, למשל, פשוט כי היא מניקה וזה עניין הורמונלי, וכו'

מה? מה זה המשפט ההזוי הזה בסוף??

אישה שלא מקיימת יחסי מין אחרי לידה גורמת לכך שמשלמים פחות לנשים במקום עבודה?
אני מתקשה להאמין שאישה יכולה לכתוב כזה דבר הזוי.
מה הקשר בין תפקוד מיני למשכורת??
לא ייאמן פשוט.

כאמור, אם הבעייה היא גילויי חיבה, היא קלה לפתרון. ולגבי להיכנס לראש שלו, הוא כתב כל מיני דברים בכל מיני פורומים, שמהם הסקתי מה שהסקתי. את מוזמנת להסיק דברים אחרים. בכל מקרה, השאלה היא לא מה שהוא יודע, אלא מה שהוא עושה ואומר - אם הוא יכול להבטיח לה שגילויי חיבה לא יובילו ללחץ על סקס מצדו, או לניסיון להתחיל בסקס (כשהוא כשלעצמו יכול להיות בעייתי עבורה, כואב, דוחה, וכו' - גם בלי להמשיך) - השיקום די מובטח, כי ההורמונים שקשורים לאהבה לא רק שלא נפגעים בתקופה הזאת - הם מתחזקים. מה שנפגע הוא העניין של יחסי מין, ולא משנה באיזו צורה מעוותת תקשרי את זה לעבודה של נשים - זה פשוט לא קשור!

אגב, גם למנהלים מבוגרים שמתחילים להם קשיים בקיום יחסי מין את חושבת שמורידים את המשכורת? לא ייאמן פשוט...

יש דברים שנשלטים על ידי הגוף - למשל הורמונים,

שמשפיעים על חשק מיני - אבל הדברים האלה ל-א קשורים לעבודה, ולכן כל ניסיון לקשור בין הדברים הוא חסר כל הגיון ומעוות.

ברגע שלא מדובר על יחסי מין (וזה כולל גם "עזרה") אין בינינו מחלוקת. ההתנגדות שלי היא לכך שלא ברור לך למה היא לא יכולה "לעזור" לו, כי את לא מכירה חוויה כזאת - וזה לא דומה להרעפת חיבה, נשיקות, חיבוקים, וכו' - שאכן אין צורך בהורמוני מין בשבילם, שלא גורמים בדרך כלל להתכווצות הרחם ולכאבים וכו' (ואם כן - אז גם מהם מוצדק לחלוטין שהאישה תימנע, ושהם ימצאו דרכים אחרות גם לגלות חיבה). אין שום סיבה שהאישה תחווה כאב, תרגיש שכופים עליה משהו שהיא לא רוצה לעשות, וכו' - רק כדי שהבעל יהיה מרוצה. בדיוק כמו שאין סיבה שהיא תעשה דיאטה כשהיא בהריון כי בעלה אוהב נשים רזות. זה שלב שעובר, וצריך למצוא דרך לעבור אותו - בלי לתמוה על האישה האיומה שלא אכפת לה מבעלה וכו', כי זה פשוט לא מה שקורה פה.

סיגלית 2014

New member
מנהל
טיפטיפ, תודה שהערת את תשומת ליבי

צודקת בהחלט! טעות שלי.
עכשו אני מבינה למה נכתב "בעל" ולאחר מכן "חבר". פדיחה, אה?
(עלק מנהלת פורום
)
בכל אופן אני עדיין באותה דעה לגבי מה שכתבתי בפסקה האחרונה. היא לא כאן כדי שנשאל אותה מה באמת מפריע לה ומה היא מרגישה ולכן הוא זה שצריך לעשות זאת במקום לחשוב כמה רע לו.
אני באמת חושבת שזה יעזור הרבה יותר לו ולה מאשר אם היא "תעזור" לו. אבל זו דעה שלי. מותר בהחלט לא להסכים.
נכון?

סיגלית 2014

New member
מנהל
ובמה מתבטאת האהבה והאכפתיות שלו?

"עשינו המון שיחות על הנושא, שמאוד מאוד מפריע לי"...

למה היא צריכה לרוץ "לטפל בבעיה"? ואם הבעיה קשורה אליו והוא עיוור שלא מבחין בה?

אני חושבת שהבעיה לא קשורה (רק) להורמונים, "אחרי לידה", הנקה, כן "תעזור" לו או לא. יש כאן בעיה רצינית של תקשורת!

צודק במיליון אחוז

ראיתי שרשור של השאלה הזו בפורום אחר, ואני חייב גם להגיב פה.
לדעתי, ורק לדעתי, יש פה עניין אחר, אישה שאוהבת רוצה סקס, רוצה קרבה ורוצה אינטימיות. אני מכיר את זה ממקום אישי, וכן גם אחרי לידה. (וכן גם חודשיים אחרי לידה אפשר לעשות סקס! וואו!)

יש פה משהו מעבר, נראה כאילו הכושי עשה את שלו ועכשיו שכבר לא צריך אותו אז אפשר להזניח אותו.
שנה בלי סקס ובלי קרבה או עזרה להגיע לסיפוק? זה ממש לא מצב נורמלי, תסלחו לי.
כגבר לא הייתי מוכן לקבל דבר כזה

ori 6

New member
חייב להגיב

הפוקוס העיקרי הוא לא חדר המיטות. אלא שינוי רגשי בכל היחס והגישה.
אם הכל היה במצב סביר למעט זה, היה לי הרבה הרבה הרבה פחות קשה.
אני אדם נורא מבין ומאפשר, אבל כשזה בא "הכל ביחד", זה ממש ממש קשה.

חביף

New member
מסכים אתך

שנה ללא מין בגלל מחלה. ללא לחץ, ללא אזכור. בני זוג הם גם שותפים וחברים, ולא רק אמצעי או כלי לסיפוק מיני, ככל שזה חשוב.

ori 6

New member
אולי זה הצטייר לא נכון

אם האימג' שיש לך בראש זה שאני מדי יום/יומיים/שבוע, בא ו'נותן לה שטיפה' וממשיך הלאה, זה פשוט לא המצב. אולי קשה להבין את זה מהודעה כללית, בגלל זה אני מחדד.

אין לנו בעיה של תקשורת, לעניות דעתי לפחות. השיחה היא תמיד דו צדדית, ממקום מבין, אוהב ותמיד נגמרת בחיבוק. כמו שאמרתי, כן זיהיתי כמה טעויות שאולי עשיתי בניואנסים קטנים בתקשורת ובהחלט לקחתי את זה לתשומת לבי.

אני חושב שהאהבה והאכפתיות שלי באים לידי ביטוי בכל 98% האחרים של הזמן בהם אני מראה לך nothing but אהבה, נתינה, שותפות (בכוונה לא קורא לזה 'עזרה' או 'סיוע') בכל מה שקשור לגידול הילד וכל המסביב. בחודשים הראשונים בעיקר כשהיה צורך והיו רגעים קשים, הצלחתי לא פעם ולא פעמיים להפוך את הבכי לחיוך ואת הלחץ לרגיעה.

אני אומר שאחרי כל זה, יש רגעים שגם לי קשה, שהיא חסרה לי, אז אנחנו מדברים. הא ותו לא.

אבל שוב, המון תודה על הזמן שהקדשת והתגובה.

ori 6

New member
רק משתף..

סתם מחפש מקום קצת לפרוק.
אשתי ואני נשואים 3 שנים. ביחד 7 שנים.
לפני כמה חודשים נולד לנו ילד ראשון.
אשתי ידועה בכך שבמצבי לחץ היא הופכת למעין 'זומבי'. חוויתי את זה לצידה בלימודים ובעבודה אבל זה תמיד היה לתקופות מצומצמות והיה אור בקצה המנהרה.
אחרי הלידה היא הייתה על סף דיכאון והיו ימים לא קלים, אבל זה חלף.
כיום, הכל על פניו ממש בסדר. ז"א, אנחנו לא רבים, יש צחוקים, הילד מתוק.
אבל. משהו שונה, כאילו מאז הלידה האינטימיות ירדה, החום שהיא מפגינה כלפיי משמעותית פחות, יש מעין בעיה פיסית שמונעת מאיתנו לשכב שהיא מתעכבת מאוד עם הדרכים לפתור את זה (בעיקר מהפחד מהכאב ושזה לא יצליח).
אני לא רוצה להאדיר את עצמי, אבל אני עושה הכל כדי שלא יהיה עליה כל נטל מעבר לעבודה ולילד (עבודות בית, תכנון קניות מצרכים וכו' – הכל עליי). בנוסף, הרכב צמוד אליה ואני שם אותו בבוקר בגן, ומתנהל ברגל-אוטובוס-רכבת כדי להגיע לעבודה.
עשינו המון שיחות על הנושא, שמאוד מאוד מפריע לי. האהבה שם, אין לי ספק בכך והיא אומרת את זה ואני יודע את זה.
יחד עם זאת, היא אומרת שהיא מרגישה שמשהו אצלה, עם עצמה, ללא קשר קצת "נשבר" מאז הלידה.
זה כ"כ מסתכל וקשה שהדבר הכי טוב שקרה לי בחיים נלווה לאחד הקשיים הכי גדולים שחוויתי במקביל.

שמע, אצל הרבה זוגות

השנה הראשונה לאחר לידת הילד הראשון היא קשה. היא ילדה בסך הכל לפני כמה חודשים, ולידת ילד היא מהפך אדיר בחיים. לדעתי אל תיקח את זה אישית, תבין שזה מה שבדרך כלל קורה, תמשיך לעזור לה, ותחכה שהיא באמת תתאושש לגמרי.

לפחות אצלנו, עם הילדים הבאים זה הלך ונהיה קל יותר (הכוונה שהלידות הבאות לא היו כל כך משבריות - לא שצריך לחכות שהילדים הבאים יגיעו כדי שזה יסתדר...).
ואם הלידה הראשונה הייתה טראומטית מאיזושהי בחינה, נראה לי שעוד יותר סביר שהשנה הראשונה תהיה לה קשה במיוחד.

סיגלית 2014

New member
מנהל
בכלל לא הצטייר כך

בזוגיות ההשפעה מגיעה משני הכיוונים.
אף אחד לא טען שאתה נותן לה שטיפות מדי יום ואני אישית אפילו לא רמזתי על זה.
מצד שני אתה מעוניין לחדד לא פעם כמה אתה בסדר, כמה אתה מבין, כמה אתה עוזר. לא טענתי שלא אכפת לך. דווקא מצטייר מההודעות שלך שמאד אכפת לך, אתה אוהב אותה והכל מגיע אצלך ממקום של נתינה, הכלה, הבנה וכו'.

אני הבנתי, ותקן אותי אם אני טועה, שמה שבאמת מפריע לך הוא היחס כלפיך: האינטימיות, המגע, גילויי האהבה וכן, גם סקס. בהודעה הראשית זה היה "נשמע" שמה שמפריע לך הוא חוסר הסקס בלבד.
ומדוע אני חושבת שבכל זאת יש בעיה בתקשורת? מכיוון שהעובדות בשטח מצביעות על כך שאתה עדיין לא מבין לעומק מה מפריע לאשתך. הכוונה היא לאשתך בלבד. לא לכל הנשים שעוברות לידה, שמניקות, שחשות מהפך עצום בחיים, שעייפות, שקשה להן להסתגל למציאות חדשה. אלא לאשתך בלבד! אשתך היא לא "כל הנשים".
אילו ידעת והבנת לעומק מה הבעיה ומהן סיבותיה, סביר להניח שלא היית מגיע לשאול כאן בפורום.
אני מבינה אותך שקשה לך עם השינויים ושהיא חסרה לך.
אני לא אבקש ממך "לחכות בסבלנות" עד שהיא תיזום אלא לקחת אחריות ויוזמה בעצמך. והכוונה היא לא ליזום סקס ולעשות פרצופים חמוצים אם היא לא בעניין אלא ליזום בעצמך גילויי אהבה. חבק אותה ונשק אותה ותאמר לה שאתה אוהב אותה ושאתה שם בשבילה. אתה יכול להתרחק לאחר מכן כדי שהיא לא תקבל רושם שונה. אל תחכה שהיא תראה יחס, הראה אותו בעצמך.

אני מאמינה שכמו שלך יש רגשים קשים, גם לה יש לא פחות ממך. לכן חוץ מלתפוס יוזמה יש להבין שזהו תהליך, כמו כל דבר בחיים שום דבר לא משתנה במכה אחת. לא חושבת שצריך לכמת ולומר 3 חודשים, חצי שנה, שנה ויותר. כל אחד עובר תהליכים דומים בצורה אחרת. מיותר לבצע השוואות.
אלו בגדול הסיבות שיעצתי לך, כאשר אתה יוזם ומשוחח איתה, להפנות את תשומת הלב אליה. מה מפריע לה ולא "עשינו המון שיחות שזה מאד מפריע לי". ברגע שאתה כותב "מפריע לי" זה מצטייר שאתה "מתלונן" כאשר אתה משוחח איתה ויכול להיות שזו הסיבה שגורמת לה "להינעל" ולא לחשוף הכל.

שוב, יכול להיות שאני טועה אך כך אני רואה את הדברים. מאחלת לך מעומק הלב שהזוגיות תחזור להיות אוהבת, מפנקת ומכילה.

סיגלית 2014

New member
מנהל
בדיוק!

הפוקוס לא צריך להיות על חדר המיטות. אלא על שינוי רגשי ועל היחס והגישה לעניין!

לכן, אם אתה אדם מבין ומתחשב (וזה מעולה אגב שאתה יוזם שיחות על הנושא), הגיע הזמן להבין שהשיחות ביניכם אמורות להתנהל בצורה אחרת:
לא על כמה קשה לך, אלא לנסות להבין מה קשה לה.
לא על כמה אתה מתוסכל אלא מה מתסכל אותה.
לא על כמה העניין מפריע לך אלא מה מפריע לה.
להבין אותה יותר טוב מאד יועיל לך ולזוגיות שלכם.
אם תראה לה שאתה שם בשבילה, היחס שלה ישתנה. מספיק שתפתח אליך ותספר מה הקושי, כבר יקרב ביניכם ויעשה לה משהו טוב.

בהצלחה

סיגלית 2014

New member
מנהל
מזל טוב

הי אורי, ברוך הבא לפורום.

קח נשימה, לדעתי אתה נלחץ. לדבריך, עברו רק כמה חודשים מאז הלידה, אז מה החיפזון? חוסר חשק יכול בהחלט להופיע לאחר לידה.
אני לא יכולה להכליל, כי יש נשים ש"משריצות" וחוזרות מאד מהר לחיים רגילים (לא מאמינה שהרבה אבל יש).
אני יכולה לכתוב לך מה אני עברתי אחרי כל לידה: טראומה! חוץ מחששות בנוגע לקיום יחסי מין, חששות מפני כאבים, חשש מפני היריון נוסף, מה שהכי הורס היא עייפות נוראית שלא ניתן להשוות אותה לעייפות בזמן היריון. אי אפשר לנוח כי יש תינוק שמצריך טיפול שותף 24 שעות ביממה ובנוסף, בית שיש להמשיך לנהל כאילו לא התרחש כל שינוי. עם כל הכבוד (ויש כבוד) גבר לעולם לא יוכל להבין זאת. לכן, ברור שעל פניו הכל נראה בסדר אבל יש עומס פיזי ורגשי, במיוחד כאשר מדובר בילד ראשון, שלא נעלם כל כך מהר.
כל הכבוד שאתה תורם לניהול הבית, ואני ממליצה בחום להמשיך לתרום, אבל לצאת לעבוד ולאחר מכן לטפל בתינוק הם לא מעט עבודה שסוחטת פיזית ונפשית.

אבל אל חשש. דברים אינם נשארים סטטיים, רק צריך סבלנות. שום דבר לא קורה תוך יום אחד. גם ההיריון לא ארך יום אחד, אז מדוע אישה אמורה לחזור לשגרה שלאחר ההיריון תוך זמן קצר יותר? אתה גם מזכיר שהייתה על סף דכאון. דכאון שלאחר לידה יכול להופיע עד שנה לאחר הלידה. אך העובדה שעתה הכל בסדר, מעודדת מאד.

אני לא יודעת האם יש קשר לאופי שלה ולתגובה שלה לסימני לחץ אם אתה טוען שהכל נראה בסדר והבעיה היחידה שמטרידה כרגע היא חוסר החשק. יש הערה שלך בסוגריים (שלא הייתי כותבת אותה בסוגרים יש לה חשיבות רבה) שהבעיה שמונעת מכם לשכב הוא למעשה הפחד שלה. אם אכן זו הבעיה שווה לברר ממה נובע הפחד. אולי יש בעיה נוספת שמטרידה אותה? האם היא נבדקה לאחר לידה ע"י גניקולוג (6 שבועות לאחר הלידה)?

השיחות ביניכם לא צריכות להיות מנוהלות בגלל הקושי שלך ועל כמה אתה מתוסכל ושהעניין מאד מפריע לך, אלא להפנות את כל תשומת הלב אליה, מה מפריע לה, מה מפחיד אותה, מה מתסכל אותה.
כל טוב.

חביף

New member
מצטרף לסיגלית

ברור שמשהו קשה עובר על בת זוגך. אתה נדרש לגלות איפוק, כן גם בתחום של בין הרגליים. אתה יכול לשחרר בשירותים, במקלחת ולתת לבת זוגך את הזמן והמקום מבלי ללחוץ. לחץ על לחץ לא עוזר.
אם תעבור שנה ודבר לא יקרה/ישתנה/יתפתח או אז יש לברר באופן אקטיבי יותר מה קורה.

למעלה