רק עוזי לנדאו יביא את הליכוד לשלטון

רק עוזי לנדאו יביא את הליכוד לשלטון

לביבי אין סיכוי מול העריץ ומול המבטיח הבטחות-פרץ. שאר ה"מובס"ים למיניהם בכלל לא ראויים לכלום. פייגלין-חברי הליכוד עוד לא הפנימו שרק מי שנאמן לתורה נאמן גם לארץ. וגם הדתיים החכמולוגים עוד לא הבינו שרק אם יתפקדו להליכוד במאות אלפיהם הם יגיעו אי פעם לשלטון. לכן נכון לבחירות אלה רק אם עוזי לנדאו יעמוד בראשות הליכוד סיכוי שהממשלה לא תהיה שמאלנית קיצונית!

A m i n a d a v

New member
אם יתאחד כל הימין, המסר המרכזי שלו

חייב להיות משהו כמו:"להצביע ימין כדי לחסום את שרון". זה יגבש מאוד את הימין.

SupermanZW

Well-known member
ואז מה?

הליכוד זו מפלגה חסרת אידיאולוגיה, לא ימין, לא שמאל וגם לא מרכז, מפלגת שרון תהיה מפלגת שמאל, בימין תהיה מפלגה אחת בלבד, האיחוד הלאומי, תמיכת הציבור בשרון גבוהה מהתמיכה באיחוד הלאומי (גם שם מושחתים לא חסר, אז זה לא משנה בעצם), מישהו באמת חושב שהצבעה לימין (כלומר לאיחוד הלאומי) תחסום את שרון? זה בכלל לא רציני.

SupermanZW

Well-known member
לא להצביע בכלל

כי מוטב לא לתת את קולך לאיש מאשר לתת את קולך למושחתים.

אי נתינת קולך לאף אחד

כמוה כנתינת קולך למושחתים ביותר, שכן יש ביכולתך לבחור כעת מי הכי פחות מושחת, והרי גם אם יבואו אלפים בודדים של אנשים להצביע, הכנסת תישאר על 120 ח"כים וראש ממשלה יהיה גם יהיה, בכל מקרה שהוא.

SupermanZW

Well-known member
אם איני בוחר איני אחראי לתוצאות

אם אני בוחר אני אחראי לתוצאות, משום שאני יודע שמי שיבחר יהיה מושחת ממילא איני מוצא טעם לבזבז את זמני.

פה נשאלת שאלה אחרת

קח, למשל, את עמיר פרץ, אריאל שרון, טומי לפיד, אלי ישי, יוסי ביילין, בני אלון ואת מועמדי הליכוד שטרם נבחר להם מנהיג. באם מבין כל אלה, באמת ובתמים, תגיע למסקנה שאינך מעדיף אחד מהם, אזיי דייך. באם אינך מעדיף רשימה כזאת או אחרת על רעותה, דייך. אך באם רובץ בך קמצוץ של ספק, עליך, כאזרח שאיכפת לו, ללכת ולהצביע, ולו רק למפלגה שהיא הרע במיעוטו בעיניך.

SupermanZW

Well-known member
זו בדיוק הבעייה

בין האנשים שציינת אין איש שרכש את אמוני, להיפך, כולם הוכיחו לי עד כמה הם מושחתים ובעצם אינם מעוניינים בטובתי כאזרח המדינה, לכן לא אצביע עבורם.

gbstmr

New member
בכל מקרה ראש ממשלה יהיה

גם אם תצביעו וגם אם לא אך אני חושב שעל כל אזרח במדינה להצביע ולהשפיע. צריך לחשוב ולראות מי הכי פחות רע בשביל המדינה. אני לא מגדיר את עצמי ימני או שמאלי אך בוודאי וודאי שאצביע זו זכותו הדמוקרטית של כל אזרח במדינה. אני כן מאמין שיש לתת לשרון להנהיג ולהמשיך בדרכו המדינית. המפלגה החדשה של שרון אני מאמין תיתן רוח חדשה בפוליטיקה הישראלית בפרט שיש אנשים טובים בה כמו שטרית, דיכטר, אדרי וכמובן גולת הכותרת ציפי לבני שאני מקווה תהיה שנייה ברשימה והיא עוד תהיה ראש הממשלה תזכרו את זה. אני מקווה שכל אזרח ואזרח במדינה ישפיע ויצביע כדי שייבחר מנהיג למדינה ומפלגה אחראית. שתהיה לכולם מערכת בחירות תוססת ומאתגר...

SupermanZW

Well-known member
שרון מושחת מאוד

צפוי מאוד שהמפלגה שבהנהגתו תהיה מהמושחתות ביותר.

אגב

היות ולאי הבחירה אין השפעה על כמות חברי הכנסת או השרים שיכהנו בתפקידם, אזיי אי בחירה, גם היא נושאת באחריות לתוצאות הבחירות.

SupermanZW

Well-known member
לאי הבחירה אין השפעה כלל

לכן מי שלא מצביע לא משפיע.

shades of blue

New member
מי שלא מצביע בהחלט משפיע

אם אתה לא מצביע בבחירות אתה נותן את הכוח לערבים ולחרדים שאחוזם מתוך קהל הבוחרים גדל, אפשר אפילו לתרגם מתמטית לאחוזים את התחזקות הכוח של כל בוחר ערבי או חרדי, כל הצבעה שלך למפלגה שהיא לא מפלגה של חרדים או ערבים מקטינה את הכוח של כל בוחר ערבי או חרדי, רוב הנפקדים מהבחירות הם ציונים חילונים בעוד שהחרדים והערבים מצביעים בהמוניהם ולמפלגות ברורות מאוד לכן אתה יכול להיות בטוח שהנפקדות שלך בוודאות מחזקת את הקול הערבי והחרדי, החרדים והערבים מייצרים המוני ילדים כך שבעתיד אחוזם מתוך קהל הבוחרים יהיה גבוה יותר אתה רוצה להעלות את אחוזם מתוך כלל הבוחרים כבר היום?

SupermanZW

Well-known member
לא נכון

גם הערבים והחרדים אינם מרוצים מנבחריהם, כמו כן שיעור ההצבעה במגזר הערבי נמוך בהרבה מביהודי (אני מופתע שלא ידעת) ועדיין יורד, גם מפלגות החרדים מאכזבות את החרדים, אתה מוזמן לקרוא בפורום של החרדים עד כמה הם מאוכזבים מנבחריהם, כמו כן הנבחרים הערבים דואגים לרש"פ במקום לערביי ישראל, לכן שיעור ההצבעה בקרב ערביי ישראל ממשיך לרדת באופן טבעי.

ZEEVS1970

New member
מאוד לא מדוייק!

לכל אדם יש זהות מסויימת ואי הצבעה יכולה לחזק מגזרים אחרים שכן יבואו להצביע. בפתח-תקוה למשל החילוניים מאוד לא היו מרוצים מראש העיר המכהן אבל רובם מתוך ייאוש פשוט ישבו בבית כי לא האמינו שיש מועמד יותר טוב ואילו הדתיים בחרו בהמוניהם את ראש העיר המכהן. ומה לדעתך קרה?! בסופו של דבר ראש העיר המכהן נבחר לכהונה נוספת וכאות תודה לבוחרים הדתיים הוא הבטיח להיות מחוייב קודם כל אליהם. אדישות החילוניים בבחירות לרשויות המקומיות רק הביאה לכך שעכשיו עוד יותר דורכים עליהם!!!

SupermanZW

Well-known member
ובכל זאת

הבוחרים החילונים בפ"ת לא ראו במועמד האחר אלטרנטיבה טובה לראש העיר המכהן, הם סבורים שהיו סובלים בכל מקרה, לכן הדירו רגליהם מן הכלפי.

ZEEVS1970

New member
ומה קיבלו?!

ראש עיר שלחלוטין לא מרגיש מחוייב אליהם והוא אף אמר זאת בעצמו בצורה כזו או אחרת. מועמד אחר גרוע ככל שיהיה היה עושה בשבילם יותר ולו רק בגלל שהצביעו בשבילו. אני למשל יכול לבקר את המפלגה שעבורה הצבעתי ותאמין לי שיש לי ביקורת אבל אני גם חושב שהמפלגה עשתה מאמצים כן לממש את המצע והבטחותיה לבוחר וזה מספיק לי. אינני יכול לשפוט לפי מבחן התוצאה כי יש אילוצים פוליטיים שונים כגון אם המפלגה באופוזיציה או בקואליציה שמשפיעים על היכולת להשיג תוצאות. אני מעדיף לבוא חשבון עם מפלגתי לפי מבחן המאמץ וההשתדלות ובהקשר הזה אינני מקבל את הטענה שכל 120 חברי הכנסת יושבים במליאה ולא עושים כלום!

SupermanZW

Well-known member
אני לא שופט רק לפי מבחן התוצאה

אני רואה כל הזמן שלח"כים ולשרים הכסא והאינטרסים האישיים חשובים בהרבה מההבטחות לבוחרים. אינך יכול לדעת מה היה עושה מועמד אחר בפ"ת, אין לך על מה להסתמך בטענה שהיה עושה יותר למען בוחריו, סביר מאוד שהיה דואג רק לעצמו ולמקורביו וברור שלא היה מצהיר על כך אלא פשוט מבצע.

למעלה