'רק על עצמי לספר ידעתי'...

קרן משם

New member
'רק על עצמי לספר ידעתי'...

ובכן באמת מזמן שלא כתבתי פה כמו שצריך ומסודר, אך אני מודה ומתוודה שמקפידה להכנס ולעבור על הפורום ומתי שלי יש משהו חכם להוסיף כך עושה
ב12.07 סגרתי שנה לירידה מהארץ ולעלייתי להונגריה...איך ש
השנה הזאת... סיכום שנה בהונגריה:: *אני שולטת ב70% מהדיבור בשפה ההונגרית, עדיין מדברת עם טעויות לשוניות לא מעטות אך בהתחשב בזה שהכל אני לומדת ורוכשת לבד אני חושבת שזה לא רע(?) **שנה סגרתי ואחת חדשה לפניי עד לקבלת האזרחות פה, כידוע [או שלא] עלי לשהות פה שנתיים עם משפחתי על מנת לקבל את האזרחות לה אני בהחלט מחכה ומצפה מאוד, תשאלו למה? כי נמאס לי להיות זרה, כי נמאס לי שאני צריכה אישורים מיוחדים לכל דבר, לעבודה, לקנות בית או אפילו בפנייה למוקד רפואי.... ***התרגלתי, התרגלתי למזג האויר המשוגע
, התרגלתי לחברה שלרוב נעימה, התרגלתי לשמוע את השפה ההונגרית כך שאם בטעות אני שומעת עברית ברחוב [לפני שבוע שמעתי בגן החיות בבודפשט] זה הופך מיד לאטרקציה ולא עניין של מה בכך, התרגלתי לאוכל המשובח ולהשמין כתופעת לואי שלו
למה לעולם לא אתרגל? למרחק ממשפחתי, מארצי, מהמקורות שלי...אבל לרוב אני מנסה לעבור על זה הלאה באמצעות טכנולוגיה מתקדמת שנקראת מחשב, לעיתים מרגישה תלושה וזרה ולרוב מרגישה בתוך משפחה וחברים כי אין מה לעשות, אלה החיים החדשים שיצרתי לי ואני חייבת להשלים איתם! ****לאחר שנה שלמה נטולת טלויזיה שמדברת אלי אני שמחה ומאושרת כי לפני שבוע הצלחנו לקלוט ערוץ 1+2 ואין, אין מאושרת ממני על דבר כזה פעוט(?) אז אני מדפיסה לי לוח שידורים ומתענגת אפילו על פרסומות! [בינתיים] *****בשורה התחתונה אני חייבת לציין למרות הרבה דברים שנכתבו פה וכל מיני סטיגמות ידועות לרבים אני לא מרגישה באנטישמיות, אני מחוברת לקהילה היהודית מקרוב מאוד, מזדהה איתם בימי שישי ובחגים ובביתי שלי חיה על פי עקרונות שהנחו אותי בחיי שלא השתנו עם המעבר להונגריה. -אפשר לומר שאני השלמתי עם המעבר לפה ואני מאושרת [לרוב!], לאחר שנה התחלתי להפנים שאני חייבת להשלים עם החיים החדשים שפניתי אליהם...בינתיים הונגריה לא אכזבה אותי ואני תקווה שגם לא תאכזב בעתיד. -ילדיי חיים להם בעולם הילדים מאושרים ושמחים, בין הדברים העצובים שמטרידים אותי עולה נושא השפה, הם מדברים הונגרית אוטוטו יותר טוב ממני
אני מדברת עברית הם עונים בהונגרית... הם רואים המון קלטות בעברית ושרים שירים בעברית, הם כעת בני שנתיים ו8 חודשים ואני תקווה שלמרות שהם לא מדברים עברית בשלב זה מספיק שהם מבינים אותה על מנת להשתמש בה בהמשך... מקווה שלא הלעתי אתכם.... סתם היה בא לי לסכם את החיים בהונגריה ממבט של יורדת מהארץ ועולה חדשה פה במדינה שהיתה לי זרה לחלוטין שקיבלה אותי ואיכשהו למרות הקשיים שהצלחתי להתמודד עם רובם טוב לי פה אבל------->>> אין כמו בארץ!!!! סופשבוע נפלא לכולם ושבת שלום
קרן

עב

New member
הונגריה לא בדיוק ארץ הגירה קלסית

אתוודה שהונגריה בשבילי, היא מקום מבהיל ומפחיד, שלקח ממני את משפחתי. לכן לא ביקרתי שם מעולם, איכשהו הזכרונות של ההורים עברו אלי, כמאמר המשורר "הם נולדים וחרב בלבם". ולפני שאתם מתנפלים עלי אומר שאני משתדלת לבקר במדינות שאין בהם זכרונות קשים בעניין שיתוף הפעולה של האוכלוסייה המקומית עם הצוררים. אני מבינה שעזבת את ישראל בעקבות האהבה (תקני אותי אם אני טועה) לארץ שאיננה מדינת הגירה קלסית כמו ארה"ב וקנדה. השלישה המתוקה וודאי מושכת מבטים, קצת מצחיק לחשוב איזה מבטא יהיה להם בסוף? שיהיה לך בהצלחה.

קרן משם

New member
הכרנו בארץ והתחתנו בארץ...

אך לא הסתדרנו בארץ, לא היתה לנו עזרה פיזית וכלכלית לה נזקקנו, המדינה שלנו [שלנו, שים לב!] לא נתנה לי חצי ממה שקיבלתי פה בתור זרה, עצוב ומתסכל נורא!! משפחתו של בעלי כאן ומזל שהיה לנו לאן לפנות, לא חיפשנו להגר למדינה שנצליח בה כלכלית או בעקבות איזה ג'וב טוב רצינו לחיות ולהתקיים בכבוד ופה הצלחנו לעשות זאת [לצערי פה ולא בארץ]. הלואי שיכולתי להעתיק את מצבנו הנוכחי פה ולשוב ארצה אבל העוגה העוגה, לא יכולה להשאר שלמה בכל מצב...לכן אם אני צריכה לבחור בין שם לפה אני בוחרת איפה שטוב לילדיי, איפה שאני מרגישה בטחון כלכלי ושקט נפשי וזאת יש לי כעת פה. עב, זה לא קשור להתנפלות או לא, חשוב לא לשכוח את ההיסטוריה הקשה שעברו משפחתנו לדורי דורות....ולא ניסיתי להתעלם מזה רק להציג את הדברים כיום עבורי.

אבוטבול

New member
המצב הכלכלי בהונגריה

שלום כאחד שיש לו מספר רב יחסית של מכרים בהונגריה אני רוצה להעיר כי מצב מעמד הביניים בהונגריה הורע מאד משכורות השכירים לא מצליחות להדביק את יוקר המיחיה הרבה מההונגרים החלו לאבד את התקווה לעתיד טוב יותר וכשהמצב הכלכלי יחמיר יותר ותתעורר האנטישמיות מתרדמתה החלקית היא תמצא קרקע פוריה לפעילות דווקא אצל שכבת הגילאים הצעירה יחסית וה"נאורה" גילאי 20-40 ולכן למרות שאולי נרגיש ביטחון כלכלי טוב יותר בהווה בשבתנו בהונגריה, אנו צריכים לחזק את אחיזתנו במדינת ישראל איתנה.

liti

New member
עצוב לי לשמוע

שהמדינה לא עזרה לכם, אך לא ברור לי לאיזו עזרה ציפיתם מהמדינה (האם זה משהו שקשור לבעלך?). בתור מי שנולדה בארץ ושייכת לחלק הפרודוקטיבי של האוכלוסייה אני לא מקבלת ואף לא זכאית לעזרה כמו חלקים אחרים באוכלוסייה (משכנתא מוזלת, מלגות, הקלות וכו') למרות תרומתי, וזה בהחלט מקומם ודבר שאני מנסה להילחם בו אך לעולם לא שקלתי ירידה מהארץ כתוצאה מכך. אגב, יש לך ילדים יפהפיים (ואתר מקסים
).

קרן משם

New member
קודם כל ../images/Emo51.gif על המחמאות:)

העזרה לה ציפינו לא קשורה ישירות לבעלי, היא קשורה אלינו כמשפחה. ברגעים שהכי התקשנו וביקשנו עזרה/הקלות/הנחות נתקלנו באי כניסה אחד גדול! לגדל שלישיה או בכלל ילדים בימנו זה לא קל, כאחת שנתנה ותרמה כל מה שמצופה מאזרחית מדינת ישראל הייתי מצפה ליותר יחס... אני יכולה לגעת בהרבה דברים מקוממים, קרי היחס לעולים שנתקלתי בו, אני חייבת להשוות שאם גם אני הייתי עולה חדשה ולא רק בעלי אוהו כמה עזרה היינו מקבלים, אבל היות והוא התחתן עם צברית הזכויות שלו התבטלו. עוזרים במדינתו לחד הוריות, יודעת כמה מסובבים את המדינה בנושא הזה? מודה ומתוודה ברגעים הכי קשים שלנו שקלנו להתגרש כדי לזכות לקצת הקלות, לכמה רגעים של חסד...התחרטנו במחשבה שניה, זה לא בשבילנו. אני לא רוצה להלאות אף אחד מכם אבל אני מאמינה שאף אחד לא יודע איך זה להכניס שלושה ילדים ביחד למעון [לא לגן, יש הבדל] 4.500 ש"ח לאחר הנחה!! ומה עם עזרה במגורים, שהרי לקנות בית לא הצלחנו, היה גדול עלינו לקחת הלוואות במצב הכלכלי הקשה ממילא ולהתחייב בצורה כזאת, לקנות בית יש שניה צריך הון עצמי, כסף שממילא לא היה לנו....נותר להשאר בשכירות שכרסמה וכרסמה בכיסנו עד שהחור נותר גדול, גדול מידי. אני חושבת שאפשר היה לשנות זאת עם סדר עדיפויות שונה לשלטונות המדינה שלנו, נכון, התיירות חשובה, גם העליה חשובה מאוד אבל כל זה [לדעתי] לא שווה כלום אם אזרחים מקוריים של המדינה עוזבים את הארץ בבושת פנים, בתסכול, אני לא חושבת שזה הגיע לי ולא חושבת שזה מגיע לאף אחד מאיתנו!! אני חושבת ויותר מזה מצפה שמשהו ישתנה במדינה ומישהו יראה את הדברים 'קצת' אחרת, לא אתפלא אם זה לא יקרה בקרוב או בכלל, עייפתי מהבירוקרטיה ועוד יותר עייפתי מהאיפה והאיפה שהמדינה שלנו מציגה! אני לא מאחלת לאף אחד ירידה מהארץ בשל הסיבות שלי, לא היה לי זמן לשקול זאת בכלל, הייתי צריכה לעשות מעשה כדי ש"מחר" יהיה לילדיי מה לאכול, זאת האפשרות שעמדה לפניי מול אפשרויות אחרות שאני בכלל לא רוצה להזכר בהם. עצוב! שבת שלום

עב

New member
עצוב ומוכר ואין לי ביקורת

גם לי יש הרגשה שבישראל אין עתיד כלכלי לצעירים. מאוד עצוב לראות את האנשים בשנות ה 20 לחייהם רצים מעבודה מזדמנת אחת לשניה, תמורת שכר מינימום במקרה הטוב, שלא מאפשר להם להוציא את לחמם ולהשקיע משהו לעתיד. הצעירים האלה הם למעשה עניים ואני חוששת שהם יישארו עניים. אומרים שאחד המדדים למשפחה הוא יכולתה ל"רכוש" חינוך ודירה לילדים. זה אפשרי כמובן אחרי הרבה שנות חיסכון, אבל הזוגות הצעירים של היום לא יחסכו פרוטה באורח החיים הזה, שמוכתב על ידי הכלכלה "החדשה". אני מאוד חרדה לעתיד ולפעמים חושבת שהלוואי שילדי יעזבו את הארץ, אבל חשבתי על מדינות הגירה ולא על אירופה. טוב שאת מחוברת לארץ ושהעניינים מסתדרים בשבילך, מי יודע, אולי פעם אפשר יהיה לחיות כאן ואז תוכלו לשוב ארצה בגדול! דרך אגב, איך את מסתדרת עם המבטא???

B T1

New member
מצב הכלכלי של רוב יהדות.....

הונגריה היה איתן, לפני השואה. בהכירי את ההונגרים מאמין ששינאת היהודים לא נעלמה אלא בתרדמת (במקרה הטוב) ובהזדמנות הראשונה תפרוץ.ראינו סימנים גם בזמן המרד ב-1956. אני אישית לא מקנא באף יהודי שחי שם אפילו אם המצב הכלכלי שלו טוב יותר מאשר בארץ. (בגרמניה עוד יותר קל)

עב

New member
גם בשנה שעברה - קרטס

בשנה שעברה כאשר אמרה קרטס זכה בפרס נובל לספרות הוא קיבל מצד אחד לאהדה ומצד שני ביקורת זועמת, כי היצירות שזיכו אותו בפרס לא החמיאו להונגרים. כך או כך, מעציב מאוד שצעירים בישראל לא מוצאים כאן את עתידם ונאלצים לשוב לארצות מהם נמלטנו פעם. יחסי היהודים וההונגרים עדיין לא פתורים, אנחנו צריכים איזה דסמונד טוטו שינסה להביא לטיהור האווירה ופיוס, או שנחכה 500 שנה כמו שקרה עם הספרדים. יש לכם סבלנות?

B T1

New member
אצל ההונגרים גילויי האנטישמיות

זה לא ארוע חד פעמי אלא רצף של ארועים שנמשכים לאורך השנים. לכן אין מקום לסליחות.

liti

New member
ממש לא נעלמה

גיסי חי שם במהלך השנה וחצי האחרונים וסיפר לנו סיפורים מזעזעים על גילויי האנטישמיות שהוא חווה שם. לדבריו, כיוון שבעלי עסקים מצליחים רבים שם הם יהודים הם נתקלים בשנאה עזה מצד המקומיים החיים בתחושה שהיהודים גוזלים מהם את כספם (נשמע מוכר?). בכל מקרה כיום הוא חזר לארץ וטס לשם כל כמה שבועות כדי לפקח על העסק, ונותן למקומיים לנהל את העסק ביומיום.

קרן משם

New member
בעלי עובד בשביל ישראלי../images/Emo6.gif

בפיקוח בניה, העסקים הישראליים אכן רבים ומגוונים פה ואני מודה על זה ,אנחנו חיים ממשכורת שלא נופלת ממשכורת בישראל רק להבדיל פה בהונגריה, לכן זה בא לטובתנו [עד האיחוד?] אני לא יכולה לנתח את המצב שאתם מתארים כי אישית לא נתקלתי בזה, לו הייתי נתקלת [ואני מאוד מקווה שזה לא יקרה לי ולסביבתי/בסביבתי] בטח לא הייתי מנסה לייפות זאת או לטייח זאת... אולי המצב 'בתרדמת' ואולי הוא בכלל לא מגיע לפריפריה? אני לא גרה בבודפשט אז אני פחות מעורה בחברה הישראלית הרבה הקיימת שם [אולי בריכוז ישראלי גדול יותר מרגישים באנטישמיות שאתם מתארים]. BT אין במה לקנא בי, אבל גם לא לרחם עלי, מבחינתי הגעתי לבטחון שלו הייתי זקוקה נואשות, במקום לרחם/לקנא עדיף לחשוב מה הביא אותי להרגיש בטוחה במקום זר ורחוק [ומנוכר וקר ועוד....] תחושתי לרוב היא תסכול, שפה אני מרגישה בטוחה ובמדינתי לא הרגשתי כך, ההרגשה הנ"ל מלווה ותלווה אותי בכל יום ויום גם בביתי האישי [שכעת אנחנו בונים] לגבי הסלחנות וכו'-אני דור אחר, צעיר יותר, זה לא אומר שאני לא יודעת ומכירה את ההיסטוריה [משפחתי עברה את השואה!] אך בהחלט הרגשות שלי פחות מעורבים מאחרים [כפי שהעידה ליטי שהיא אפילו לא תבקר פה] המטרה שלי פה אחת ויחידה לגדל את ילדיי בבטחון, אני לא יודעת לצפות את המחר וקשה לי לומר לטווח ארוך מה יותר טוב בשבילהם, אני מסתכלת על ההווה שלנו פה מול ישראל והתמונה שמצטיירת לי בארץ כעת היא בלתי אפשרית לקיום, מין הסתם תפקידי כהורה לעשות משהו בנדון, אפשר לקרוא לי שפנפנה ש"ברחתי" להונגריה ולא חיפשתי מדינת הגירה מכובדת יותר, אישית אני מעולם לא חשבתי על ירידה מהארץ בכלל, במקרה שלי עזיבת הארץ התקבלה כתרופה מיידית ובהמשך כפתרון האולטימטיבי. לעב, אהממממ אין לי ת'מבטא ההונגרי וכנראה שלעולם לא יהיה לי, לרוב אני מתביישת לדבר בהונגרית ליד/עם אנשים שאני לא מכירה אותם אישית, לא תמצאי אותי הולכת לקניות לבדי למשל... אבל המשפחה והחברים מכירים אותי וכל פעם מחדש מעודדים אותי לדבר ולא להתבייש
לעיתים הם מצליחים ולעיתים אני מעדיפה להקשיב ולשתוק. אני חיה בפינה שלי ובמאורה שלי, עוד לא עובדת [אין לי היתר] ולכן אני פחות מעורבת ואולי בגלל זה פחות מרגישה את האטישמיות? אני מוקפת במשפחה וחברים שתומכים ואוהבים... אני מלמדת עברית פעמיים בשבוע, אלו הופנו אלי מהקהילה היהודית עצמה וכמובן שאני שמחה על כך. במקצועי אני אחות, אני בספק אם אשוב לעסוק בעבודה שאני כל כך אוהבת... ימים יגידו.... אני חושבת שהקרבתי המון בעצם ירידתי מהארץ, אני מרגישה זאת בכל יום ויום...אבל לנגד עיני ילדיי ואישית אין דבר בעולם שחשוב לי מהם. שבת שלום

orlu

New member
הי קרן,מה שלומך...אני קוראת את

דברייך והרשי לי הסתייגות קטנה. ראשית להונגריה ירדת ולא עלית בשום צורה סיבותייך עימך,זו זכותך ואינך חייבת דין וחשבון לאיש. היכן שטוב לך לשם תלכי,אחרי ליבך אחרי פרנסתך you name it אמה מההההה,צורמת לי ההערה שלך שלא קבלת בארץ כלום למרות תרומתך, ושקלת להתגרש כדי לקבל הטבות, גם האמהות החד הוריות שמפגינות פה בימים אלו לא רוצות לעבוד עבור משכורת שהיא יותר מ 1200 שח מפני שהן לא תקבלנה השלמת הכנסה. זה עניין של גישה ותפיסה תרבותית האם המדינה אמורה לתת ומדוע.... שוב אני לא חושבת שקל כאן או נוח ושאין מתחים ולחצים אהי גם לא שופטת אבל הכל בפרופורציות , לא להאשים לעמוד מאחורי החלטת בגאון ובכבוד ולחיות את חייך.בדרך זו תהיי מוערכת יותר בעיניי בעייני עצמך ובעייני הסביבה.. התמונה של השלישיה ההונגרית חמודה לאללה שבת שלום

קרן משם

New member
אני מעריכה את עצמי מאוד...

מאוד מאוד מאוד, יותר משאוכל לתאר, אבל לא זו הנקודה. בדבריי אני לא מצפה שאחרים יעריכו אותי או את מעשיי.. אני מציינת עובדות שנכונות עבורי... את באה ומדברת בצורה כללית וגדולה על החד הוריות ועוד מציינת "אלו לא רוצות לעבוד עבור משכורת שהיא יותר מ 1200 שח מפני שהן לא תקבלנה השלמת הכנסה", איפה אני מהם? אני מעולם לא הייתי ולא אהיה הטיפוס שמחפש הבטחת הכנסה או איך שלא קוראים לזה... אני עבדתי וסופקתי מעבודתי מאוד ואני גאה במקצוע שלי, השתכרתי לא רע בכלל, זה לא הספיק, זה לא התקרב לכסות הוצאות שוטפות חודשיות שאין בהם מותרות [מרשה לך לדמיין גידול שלישיה, תשתוללי
] לגבי הונגריה שאליה ירדתי, תלוי מאיפה מסתכלים על זה...מהארץ ירדתי להונגריה עצמה עליתי מלשון המילה עליה, אליה אני חותרת ואגיע בקרוב. לגבי התפיסה של הדברים-כן, אני מאמינה ב100% שהמדינה צריכה לתת לאזרחיה כפי שהיא נותנת לעוליה ולמי שהיא מוצאת לנכון...אני מאמינה בשוויון ולא באיפה ואיפה, אני מאמינה שקודם אנחנו [אזרחי ישראל] ורק אחר כך כל השאר ואם אין מספיק מקומות עבודה בשבילנו אזיי לטפל בבעיות הנ"ל ורק אחר כך בכל השאר, הגעה של עולים אחרים [זרים ובכלל]. אני לא מאמינה ולא תומכת באלה שמבקשים להתלות על המדינה בכל מחיר ובכל מצב, אני כן חושבת שנתתי את מיטב כספי במיסים למדינה שתעשה שימוש נכון בכסף ולא תזלול אותו, המדינה היא הקובעת כמה ולאן הולכים הכספים והיא הקובעת למי מגיע ולמי לא, רק מה שלי לא ברור איך הגעתי למצב שאצטרך עזרה, זמנית ככל שתהיה ולא קיבלתי יד מושטטת, זה מקומם, זה מתסכל וזה מעציב. כשם שאני לא מתביישת לומר שנזקקתי לעזרה אני לא מתביישת בתפיסתי, אני לא מתביישת להאשים, התסכול בי אדיר והאצבע המאשימה היתה ותשאר מופנית כלפי המדינה שלצערי עושה איפה ואיפה ועל בשרי ראיתי ולמדתי זאת. אולי צריך להיות בנעליים אחרות כדי להבין על מה אני מדברת... טוב לראות גם אותך

קרן משם

New member
../images/Emo51.gif לונג טיים...

לא תאמין אבל אני בהחלט מתגעגעת למקום המוזר הזה:) מסור ממני אם יצא לך ד"ש אישי לפנימית ב'...

קרן משם

New member
orlu דבר נוסף חשוב הוא...

"לא להאשים לעמוד מאחורי החלטת בגאון ובכבוד ולחיות את חייך" בכל מקרה ובכל מצב אני עומדת מאחורי החלטתי, הבעיה שאני לא יכולה לומר שהייתי מקבלת החלטה כזאת קיצונית בחיי לולא כל מה שציינתי למעלה... לכן המשפט הזה לא יכול לבטל את טענותיי הקשות שבאות מתסכול אישי. גם היום אני לא יכולה לומר שהייתי מעדיפה להשאר פה, לא ולא!! אם היתה ניתנת לי האפשרות הייתי מחר על המטוס עם משפחתי בחזרה ארצה, שם אני רוצה להיות, שם נולדתי, שם גדלתי, שם משפחתי, חבריי והעם שלי... בעקבות משפטי האחרון....כשאני נזכרת בכל מה שציינתי אני מיד בוכה... לא, לחיות פה זה לא האידיאל בשבילי...ולא מתוך רצון/בחירה וכו'... מתוך אילוץ קשה ואין מצב שאני לא אפנה אצבע מאשימה למדינה הזאת שציפיתי ממנה ליותר בזמן אמת...היא שנתנה לי ללכת במודע, מבטיחה ששיחררתי אותה מעול של נזקקת אחת... אני חייבת לציין שלא זו היתה כוונתי בסיכום השנה שלי... לא התלוננתי ולא הוצאתי בה תסכולים...רק ציינתי עובדות שנכונות לגבי... אבל המטען שאני נושאת כה גדול ורב שאני לא צריכה הרבה כדי להתפרק. קרן

הדוציקם

New member
../images/Emo24.gifלקרן משם שבת שלום

שלא תרגישי שלא בנוח אדם הולך אחרי הפרנסה אפשר להיות ציוני גם שם תראי שם את הצד היפה שלנו ההונגרים לא אנטישמים הם לא אוהבים ישראלים הרבה ישראלים לא הטובים שבינהם עובדים שם מרמים על ימין ועל שמאל ובגלל זה לא אוהבים אותנו. יש לי חברה בבודהפשט כבר כמה שנים טוב לה התקדמה מאוד יפה היא ממש בעלת הון. ובחופשות היא באה הביתה;והיא לא מתבישת שהיא ישראלית ולא הונגריה אז עלי והצליחי

למעלה