רק רעיון...

shush1980

New member
רק רעיון...

שלום יש לי שני רעיונות שהייתי רוצה לרשום אותם כפטנט. אבל...כרגע אלו רק רעיונות..אז ככה: . 1. בנוגע לפטנט הראשון, מדובר בשדרוג של יישום שכבר קיים בשוק. אבל...אין לי ידע טכני, ואין לי מושג איך הטכנולוגיה הספציפית הזו עובדת ככה שיהיה לי קשה לשרטט שרטוטים של היישום והרכיבים שלו, איך כל רכיב עובד וכו'. אני פשוט יודע מה ההמצאה שלי יכולה לתרום ליישום שכבר קיים...ותו לא. 2. בעניין הפטנט השני, אמנם הוא פחות מורכב טכנית מהראשון, אבל, כן כן, גם הוא קיים אצלי בראש. אני יכול אולי...אבל אולי, לשרטט את ההמצאה אבל זה יכול להראות פשטני מדי. מה עושים? כיצד אני מתקדם מכאן? קראתי את המאמרים שהמלצתם עליהם, אבל כולם יוצאים מתוך הנחה שאני איש מקצוע בתחום ההמצאה שלי, ושאני יודע כיצד היישומים יעבדו מבחינה טכנית ושאני אדע לשרטט...אבל אני ממש לא. כמו כן, האם תיאור ההמצאה אמור ממש לרדת לפרטים טכניים? התרשמתי שההעדפה היא לרדת לפרטים ספציפיים, האם זה מדוייק? נראה לי שהעברתי את המסר, אז אם נראה לכם שיש לכם תשובה ברורה, אודה לכם מאוד!

shush1980

New member
שכחתי לציין שהמטרה

היא למכור את הרעיונות לחברות גדולות ולקבל תמלוגים. אין לי כל רצון או יכולת לשווק/לבנות/למכור את המוצרים הללו. עוד אציין כי הרעיון הראשון קשור לתחום הטלפוניה והשני קשור לתחום הרכב. אין ביניהם קשר, אם תהיתם.

סנטימנט

New member
רעיון ללא מימוש טכנולוגי

לפי סעיף 12(א) לחוק הפטנטים, "הפירוט יכלול שם שיש בו כדי לזהות את האמצאה, את תיאורה, עם שרטוטים לפי הצורך, וכן תיאור דרכי הביצוע של האמצאה שעל פיו יוכל בעל המקצוע לבצעה". בחוקי הפטנטים של שאר מדינות העולם קיימות גם כן הוראות דומות במהותן. כעיקרון, פטנט מקבלים על יישום מפורט למדי של רעיון, ולא על רעיון בעלמא. עד כמה תיאור ההמצאה אמור לרדת לפרטים טכניים? שאלה טובה. קשה לתת תשובה ברורה מבלי לדעת מה ההמצאה שלך. עורכי פטנטים, בדרך-כלל, יודעים מה רמת הפירוט הדרושה מתוך נסיונם. ייתכן שהפתרון במקרה שלך הוא לחבור לממציא נוסף, אולי מהנדס בתחומים שהזכרת, שינסח את פרטי ההמצאה ביחד איתך. התגמול לאותו אדם יכול להיות כספי, או בדמות אחוזים בבעלות על הפטנט. בכל מקרה קיימת חובה לנקוב בשמו כאחד הממציאים של הבקשה המוגשת למשרד הפטנטים, באם התרומה שלו היא ממשית.

סנטימנט

New member
האם תגובתך קשורה לשירשור זה?

או שמא לשירשור אחר? היה שירשור אחר בו הגבתי בסגנון הצעת מחיר ל"חליפה ליתום", וקיוויתי שההומור יהיה מובן

למעלה