שלום לכולם..
אוקי אז אולי לפי הכינוי אתם יכולים להבין באיזה פורום אני מבלה ברוב שעות היום.. בכל אופן זה בסדר לכל הגאונים באנגלית אני יודע שמתופף לא כותבים ככה אבל זה שלוש שנים שאני כותב עם M אחת - אז תודה בכל מקרה לכל מי ששם לב.. אוקי אז שמי ליאור ואני בקרוב מאוד אהייה בן 17 ואני עולה לי"ב.. אני השתתפתי במסע לפולין בתחילת מרץ.. בתקופה כמעט הכי קשה בפולין, הקור שם פשוט בלתי נסבל, באותו היום שנחתנו זה היה יום אחרי סערה שהתחוללה בוארשה וערימות השלג היו בלתי יאומנות.. הטעותש שלי היתה לא הבאתי איתי מגן אוזניים וסבלתי שם מאוד, גם שנחתנו לא הייתי עם גטקס (אני מניח שרוב הנוסעים לפולין אמורים לדעת מה זה) אז בכלל היה לי קר ובהזדמנות הראשונה שהיתה לי שמתי עלי גטקס.. בכל אופן המסע שלי הוא סיכום של הכנה שלמה של כל החיים שלי, במיוחד כאשר כל המשפחה שלי מצד אבי נספו בשואה, זכיתי להכיר את סבי בלבד בידיעה שהצליחו לעלות לארץ עוד שני דודים של אבי אשר נפטרו עוד לפני לידתי וכמו כן גם סבתי נפטרה עוד לפני שבכלל הייתי בתכנון. אבי יליד 39, בינואר כלומר כלומר מספר חודשים לפני פרוץ כל התקופה הנוראים שחוו היהודים באירופה.. המזל הוא שהורי אבי עוד הספיקו לעלות ארצה ובכך אבי נולד פה בארץ, סבי ז"ל היה עפיל ב"בית"ר" ועסק המון למען קידום מעמד היהודים וכמו כן הגשמת חזונו של זאב ז'בוטינסקי והמטרה הסופית היתה לעלות לארץ הקודש, משפחתו של אבי היו מבוססים מאוד במיוחד הוריה של סבתי אשר התגוררו בנובו סנצ' ועיקר עיסוקם היה סביב העור, לכן לא היו יכולים לעזוב הכל ולעלות ארצה ביחד עם הצעירים של זמנם שהיו סבא וסבתא שלי - דבר שהתברר כטעות חמורה. הכאב שלי הוא עצום, קשה לי מאוד לחיות סביב משפחתי הקרובה בוא ובואתו זמן שלרבים מאיתנו ישנם עוד סבים סבתות דודים ודודות. כמו שכבר יצא לכם לראות הורי לא צעירים במיוחד, אבי שיזכה לחיים ארוכים אוטוטו בן 66 ויש לו ילד בן 17... המסע שלי היה מלא רגשות, הכאב העצום התבטא בכל כך הרבה דברים, אני רוצה לשתף אתכם בהרגשה שחוויתי במקום שבוא נשברתי והתחלתי לבכות כמו ילד קטן.. זה היה שעמדנו באושוויץ 1, ליד הכניסה המקוללת שכל העולם מכיר עליה כתוב המשפט המפורסם והאיום מכל, כפי שידוע לרובכם בדיוק ליד הכניסה היה מקום שבוא עמדו תזמורת המחנה וניגנו להשרות אווירה נינוחה בעת הכניסה למחנה הריכוז. באותו מקום בדיוק עמדה מדרשיית שלהבות וניגנו את השיר "חמול על מעשייך" ביחד עם הרב שלהם אשר ניגן על הכלי היהודי הידוע מכל - הקלרינט. שם נשברתי, הדמעות זלגו מעני ולא פסקו עד לאחר הקראת השמות בביתן 27. ואני כל כך התרגזתי כי הלוואי והייתי יכול להקריא את כל רשימת השמות לפחות לתת את הכבוד הראוי להם לקבל, אבל פשוט לא יכולתי. קשר עם סבא וסבתא לא היה, הידיעות פה בארץ לא היו מדוייקות והכל היה מעורפל למרות שכולם ידעו שהמצב לא טוב, אך העדיפו להתעלם ולהאמין כי הכל בסדר ולכן לא היתה התעניינות מצב אבי לגבי כל משפחתו, ואני היום לא יכול אפילו לגלות שמות. ניסיתי את מזלי כשביקרנו בקיבוץ לוחמי הגיטאות, לברר פרטים בספריה הענקית אך את רוב הפרטים שנתנו לי שם כבר ידעתי. למרות שהיום אני יודע את הרחוב המדויק איפה גרו ואולי בעזרת ה' יבוא היום ואני יחזור אל אותו המקום, למרות שהמסע לא נתן לי חשק לחזור למקום האיום ביותר בכל העולם הזה. במהלך המסע כתבתי יומן מסע ותיעדתי רגע וררדע בכל מה שמתרחש שם ועל זה אני שמח מאוד שלא התעצלתי כמו רבים אחרים. אני ממש מאוכזב שלא לקחתי איתי מצלמת וידיאו ומציע לכל אחד ואחת שיש לו אולי סיפור זהה לשלי לקחת איתו מצלמה כי זה חשוב מאוד. אני חייב לציין שדווקא היו לנו כמה רגעים מהנים, כמו הביקור במכרה המלח אבל עדין תמיד חזרתי למציאות והכאב חזר לליבי. אני לא ילך עכשיו ואספר לכם על יום יום במסע, אהייה מוכן לעזור בשמחה לכל אחד ואחת שמתכוונ/ת לסוע. ממליץ בחום לכל אחד ואחת ללכת למסע, גם לאלו שאין להם ממש קשר ישיר אליו כי אסור לשכוח את מה שהיה.. הפחד שלי שבעוד כמה מאות שנים לא יזכרו את האירוע הקשה ביותר בתולדות העם היהודי וחייב תמיד להעביר הלאה אל הדור הבא וסור לשכוח.. כפי שנאמר "אם לא נדע את עברנו לא נדע את עתידנו".. לרשותכם תמיד ליאור..!