רק רציתי להגיד
למרות שכבר אמרו את זה המון פעמים, שאני חושבת שהרעיון בדבר הקמת פורום מסוג זה הוא מבורך. אני לא יודעת, באופן אישי, אם, במידה והיה קיים לפני 5 שנים הייתי עושה בו שימוש, אבל כעת, כשיצא לי לעבור על חלק מהדברים שנכתבו פה, אני חושבת יותר יותר שזה מקום שיכול רק לעזור, להדריך, אולי אפילו "לכוון" אתכם, אלה שיוצאים למסע הזה, ואת אלו מבינכם שכבר עברו אותו ובאים לכאן "לשפוך" את חוויותיהם. ויש לי גם טיפ קטן, (במידה ועוד לא שמעתם את זה מאף אחד..
)- קחו איתכם למסע יומן. ונסו להתמיד בכתיבה בו. בזמנו אני לקחתי איתי וניסיתי ככל שיכולתי לכתוב בו מדי יום. לא תמיד זה יצא, אבל אני יכולה להגיד שזה עוזר להתמודד עם הדברים.ואח"כ, כשכבר חזרתי לארץ, וגם מספר שנים לאחר מכן, כשיוצא לי מדי פעם להסתכל במה שכתבתי אז,עדיין מציף אותי גל בלתי מוסבר של רגש. ועוד משהו- זה בטח ישמע לחלקכם נדוש במקצת, ואולי אף טפשי- אל תפחדו לדבר. מאוד חשוב להוציא את הדברים החוצה, ולא לשמור אותם בבטן: כשאתם חוזרים ארצה, חשוב מאוד, לדעתי, שתדברו עם מישהו- אפילו אם זה מישהו מהמשפחה, או מהחברים הקרובים (אפילו אלו שלא היו איתכם). אתם בטח צוחקים לעצמכם כשאתם קוראים את זה, אבל תאמינו לי- זה רציני לגמרי ומאוד חשוב בעיני.אתם רשאים, כמובן, להתעלם מדברי אלו, אבל אני את שלי ניסיתי...