רק רציתי להגיד

thunderstorm

New member
הממ.. אין לי מושג..

אני ממליצה לך לשאול בפורום "תרבות פולין", אולי הם יוכלו לעזור לך יותר..

12בומבה

New member
אני יודעת

אם בתקע של המטען יש פחות משלוש ברזלים כאלו שמכניסים לשקע(אין לימושג איך קוראים לזה), יענו תקע של שנים אז אפשר להכניס אתזה לשקעים במלונות בפולין אם זה של שלוש אז אי אפשר! בהצלחה!!!

uPDoWN

New member
יחד איתך בתגובה..

המסע לפולין (ספט' 2003) אולי לא שינה אותי כ"כ אבל הוא בהחלט חיזק את הדעה שלי על מדינת ישראל - מדינת היהודים. אין כמוה וגם לא תהיה... בתור תלמידה שנשארה כיתה המסע לפולין חיבר אותי עם שתי שכבות גיל (ושכבות בבי"ס) השכבה שעזבתי לצערי והשכבה שנכנסתי אליה.. רוב משתתפי המסע מהשכבה הגדולה יותר הם חברים שלי וחוץ מה"חבורה" שלנו לא חשבתי שיהיה אי פעם חיבור בין האנשים שהגיעו למשלחת. היינו לא קשורים אחד לשני בכלל והמסע הזה שינה אותנו מקצה לקצה.. בהפסקות היינו יושבים ביחד בדשא, מעלים זכרונות על כל רגע ורגע שהיה שם. נטלנו חלק גדול בעשיית הטקס לציון יום הזכרון לשואה ולגבורה. בטקס ישבנו ביחד והדמעות לא פסקו מלזלוג על לחיינו. זאת חוויה שמעצימה את הנפש, ומרחיבה אופקים. כמובן שבנוסף לכל המחנות והקשיים שחווינו בפולין, היו גם את החוויות הנעימות יותר לזיכרון. הערבים במלונות, השיחות לפני ואחרי מחנה שמאוד קירבו ופתחו אותנו, היציאות בערבים (בקרקוב בעיקר) שייזכרו תמיד. כשהיינו בטרבלינקה, זכינו לראות את משלחת חיל ההנדסה של צה"ל שהצטרפו אל הטקס הקטן שלנו והזמינו אותנו אל הטקס שלהם. חוויה מרגשת מאוד. בקרוב אני יעלה תמונות משם... (וואו עברה כבר שנה!!) בכל אופן, אלו שמעוניינים להצטרף למסע לפולין שלא יוותרו על זה... ותהנו עד כמה שאפשר... אני יודעת שאני ניצלתי את הזמן כמו שצריך... מתגעגעת...!

אם כבר חוויות...

המסע לפולין נראה לי יותר כמו טיול שנתי, אולי בגלל שכל החיים שלי אני שומעת סיפורים ככה שיותר מוכנה ממה שהייתי אי אפשר להיות וגם בגלל שפשוט ככה זה היה בשבילי, זה היה בקיץ עם מזג אוויר יפה ופרחים פורחים והכל... (מה שקצת מעיק) חוץ מזה שגם אצלי דברים קשים מקבלים תגובה מאוחר, כמעט ולא בכיתי לאורך כל המסע ובכלל לא במחנות וברגעים הקשים ביותר וביום השואה שאחרי המשלחת פשוט לא הפסקתי לבכות

רק רציתי להגיד

למרות שכבר אמרו את זה המון פעמים, שאני חושבת שהרעיון בדבר הקמת פורום מסוג זה הוא מבורך. אני לא יודעת, באופן אישי, אם, במידה והיה קיים לפני 5 שנים הייתי עושה בו שימוש, אבל כעת, כשיצא לי לעבור על חלק מהדברים שנכתבו פה, אני חושבת יותר יותר שזה מקום שיכול רק לעזור, להדריך, אולי אפילו "לכוון" אתכם, אלה שיוצאים למסע הזה, ואת אלו מבינכם שכבר עברו אותו ובאים לכאן "לשפוך" את חוויותיהם. ויש לי גם טיפ קטן, (במידה ועוד לא שמעתם את זה מאף אחד..
)- קחו איתכם למסע יומן. ונסו להתמיד בכתיבה בו. בזמנו אני לקחתי איתי וניסיתי ככל שיכולתי לכתוב בו מדי יום. לא תמיד זה יצא, אבל אני יכולה להגיד שזה עוזר להתמודד עם הדברים.ואח"כ, כשכבר חזרתי לארץ, וגם מספר שנים לאחר מכן, כשיוצא לי מדי פעם להסתכל במה שכתבתי אז,עדיין מציף אותי גל בלתי מוסבר של רגש. ועוד משהו- זה בטח ישמע לחלקכם נדוש במקצת, ואולי אף טפשי- אל תפחדו לדבר. מאוד חשוב להוציא את הדברים החוצה, ולא לשמור אותם בבטן: כשאתם חוזרים ארצה, חשוב מאוד, לדעתי, שתדברו עם מישהו- אפילו אם זה מישהו מהמשפחה, או מהחברים הקרובים (אפילו אלו שלא היו איתכם). אתם בטח צוחקים לעצמכם כשאתם קוראים את זה, אבל תאמינו לי- זה רציני לגמרי ומאוד חשוב בעיני.אתם רשאים, כמובן, להתעלם מדברי אלו, אבל אני את שלי ניסיתי...

•BluEyeS•

New member
שלום :)

רק עכשיו ראיתי את הפורום, טוב שיש אחד כזה פה. אין לי ממש מה לשאול או להגיד חח, רק שקראתי את כל ההודעות, ויש פה דברים מאוד מעניינים. אה ואני נופר, בת 16, ואני יוצאת לפולין באוקטובר. :)

•BluEyeS•

New member
ועוד קצת עליי...

סבא שלי נולד בגרמניה, אחרי שהנאצים עלו לשלטון ('33) הם גירשו את המשפחה שלו לפולין. ב-39 הגרמנים הגיעו לפולין, הוא החל לברוח מהם, הם תפסו אותו העלו אותו על רכבת והוא ברח, וזה חזר על עצמו 3 פעמים. את המלחמה הוא העביר בהתחבאות, מצא עבודות מדי פעם, ישן במחסנים מתחת לגשרים.... כל המשפחה שלו נספתה בשואה (הורים ו-5 אחים) בגלל זה נורא נורא חשוב לי לנסוע לשם. את כל המידע הזה קיבלתי מדודה שלי, מאוד לא נוח לי לדבר איתו על זה למרות שאני ממש רוצה כי יש לו סיוטים ובכלל הוא לא מדבר על התקופה. לעומת זאת הסבא השני שלי שאני יותר קרובה עליו סיפר לי על המחנה עבודה שהוא היה בו ברומניה, וסבתא סיפרה לי על הגטו שבו היא הייתה, ועל מות אביה בטרנסניסטריה.

Pukipsey007

New member
../images/Emo9.gif אהלן

וואו, לסבא שלך היה מזל.
תהני במסע, ברוכה הבאה

../images/Emo8.gif

יו יו יו שלום כולם אני חדשה כאן.. חי חי רק עכשיו גיליתי ת'פורום... אז.. שיהיה סופ"ש רגוע ו.. נשתמע

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif צודקת../images/Emo70.gif

במקרה (מזל..) לקחתי איתי איזה יומן..ומצאתי את עצמי רושמת בו בשעות הקטנות של הלילה, לפני השינה, בפולין.

גל1234

New member
וואו הפורום בא לי בזמן-עזרה

שלום לכולם בספטמבר אני יוצא למשלחת לפולין ואני מכין תטקס לאושוויץ רציתי לדעת האם למישהו יש קטע קריאה מרגש לשתף ? זה יכול להיות כל דבר - קטע מוכן או קטע שילד כתב במסע תודה מראש

Pukipsey007

New member
שלום גל ../images/Emo24.gif

ברוך הבא
הנה כמה יצירות.. עדות\דן פגיס כתוב בעיפרון בקרון החתום\דן פגיס שואה בראי הספרות נדר/אברהם שלונסקי על דעת עיני שראו את השכול ועמסו זעקות על לבי השחוח על דעת עיני שהורוני למחול עד שבאו ימים שאיימו מלסלוח נדרתי הנדר: לזכור את הכל לזכור- ודבר לא לשכוח. דבר לא לשכוח עד דור עשירי עד שוך עלבוני עד כולם עד כולהם עדי יוכלו כל שבטי מוסרי. קונם אם לריק יעבור ליל הזעם קונם אם לבוקר אחזור לסורי ומאום לא אלמד גם הפעם. יש עוד הרבה..מקווה שזה יספיק רוני

ואללה גם אני...

עזרת גם לי מאוד עם הקטעים... התפקיד שלי זה לארגן טקס אחד... לקרוא יזכור... ולהכין יומן משלחת ענקי... יוצא בספטמבר...

Pukipsey007

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo13.gif

בהצלחה, יש מקום אולי להצטרף
מקווה

תמיד אפששר לנסוע פרטי...

אני גם דיי בטוח שזה יעלה לך פחות מ 1185$! בכל מקרה אחרי ניצנים! והעיר האדומה באילת... אני אילתי.... הגיע הזמן לעשות משהו ברצינות ולחזור קצת לעבר.... נקווה שיהיה ממצא...

Pukipsey007

New member
יהיה, יהיה.. ../images/Emo13.gif

שיהיה לך אחלה מסע
ואסע, בהזדמנות הראשונה שתהיה לי.

אילת123

New member
פורום נהדר- בדיוק בזמן!

אני נוסעת לפולין שבוע הבא. לפני שנכנסתי לפורום הייתי די מבולבלת ולא כ"כ שלמה עם ההחלטה שלי לנסוע לפולין. עכשיו, אמנם זה לא כ"כ ברור לי עדיין, אבל אני מרגישה יותר טוב עם ההחלטה שלי- אחרי שקראתי הרבה ממה שכתבו כאן ומהחוויות שלכם. אני צריכה לעשות טקס על בלז'ץ, זה מחנה השמדה ששרד ממנו רק אדם אחד בשם רודולף רדר. אם למישהו יש קטע טוב שמתאר שהיו חיים ושמחה ואין יותר, לא נשאר כלום- זה מאוד יעזור. תודה לכולם.

JAMES BOND1

New member
בהצלחה!

לרוני בהצלחה עם הפורום החדש!! אנשים תשלחו המון הודעות ותגובות, זה הפורום הכי טוב שיש בעולם!! אמיר

למעלה