רק רציתי להעיר

red desert

New member
בהחלט לא גלוריפיקציה

בעיקר הבנה והכרה במגבלות שלי.
אני לא מרגיש נישא מעם ומעריך מאוד אנשים(בכללם אחי ואשתו) שיש להם ילדים
ואת היכולת להיענות לצורכיהם.

TheShining

New member
מגבלות? זה שאתה לא רוצה ילדים

עושה אותך מוגבל? רק במדינת ישראל הפרימיטיבית שירדה מזמן מהפסים בענייני ילודה (גם בכל מחיר) אפשר לשמוע דעות כאלה.
דיברתי אך ורק על המילה עצמה, שנשמעת פומפוזית ומפולצנת כזו. לי. באופן אישי. יש לי אלרגיה אליה, מה לעשות. אני מבינה שאתה אוהב אותה. לגיטימי.

למה אבל?

בא לך להסביר?

פעם ראשונה שנתקלתי במונח היה לפני 20 דקות בערך
והוא די מצא חן בעיני. אבל כרגע יכול להיות שאני בעיקר מרוצה שבכלל הוטבע מונח לתופעה חברתית שאני בתוכה ומחויבת לה (אידיאולוגית ורגשית).

(נכון שבדיבור ולא בכתיבה אפשר להסיק שהמונח מתכוון לעלהורות, ז"א, "יותר מהורות", ואז המשמעות שמשתמעת יכולה להיות מתנשאת. או אפילו דווקא משמעות הפוכה בכלל- סופרהורות נוסח מאה שערים
)

TheShining

New member
עניין אינדיבידואלי...

לכל אחד יש מילים שהמצלול/הצורה/המבנה שלהן נשמעות לו רע.
זה כמו לקרוא לצמחוני - אלבשר.

אחלה, הסברת את זה מעולה וגרמת לי לחשוב,

באמת זאת דוגמא לכך שיש בעיתיות בהגדרות שהן על דרך השלילה, בטח כשמדובר בנושאים חברתיים. יש איירוניה בכך שהמונח שרוצה לומר "אנחנו שלמים בלי ילדים" מגדיר זאת שוב דרך הפריזמה של ילודה

red desert

New member
לתפיסתי

יש משהו מקסים בזה שהמילה השנייה הופכת את המילה הראשונה למושג חיובי.
סוג של להסתכל על חצי הכוס המלאה. (אני מדבר על המושג באנגלית, באופן כמעט אירוני- זה הפוך בעברית אבל עדיין חיובי לדעתי.)

TheShining

New member
אני דווקא חושבת שהאמריקאים (כהרגלם)

אוהבים להפוך כל דבר לקיטש דביק, או לחילופין לקרוא לו בשמות יפים בשירות הפוליטיקלי קורקט.
אין שום דבר כייפי בלהיות בתול בגיל מאוחר, ויעידו על כך כל הנוכחים בפורום. זה לא אומר שאני לא מפרגנת, אני פשוט לא אוהבת כשמייפים דברים מסוימים שיש מאחוריהם הרבה כאב ותסכול.

Reyn

New member
late bloomer זה לא בהכרח בתחום המיני..

אתם מייחסים למונח הקשר מאוד ספציפי, כשבפועל מדובר במונח כללי שמשמעותו: אנשים שלא מימשו את כישוריהם ויכולותיהם בצעירותם, לא עמדו בקצב של חבריהם בתחומים מסויימים, אבל בשלב מסויים הדביקו את הפער ולפעמים אף התעלו מעל הממוצע.

דוגמאות לשימוש במונח:
א. תלמיד שכשל בלימודים בכל שנות בית הספר, אבל תפס את עצמו בידיים בגיל מאוחר יותר ורכש השכלה גבוהה, ואף סיים את התואר בהצטיינות.
ב. מבוגר צעיר שמדשדש בקריירה עד שהוא מגיע לפריצת דרך מקצועית בגיל 30
ג. אנשים כמונו שמאחרים בתחום המין והזוגיות, אבל בשלב מסויים נפתחים לתחום הזה ומגשימים בו את כל שאיפותיהם (בין אם זה הרבה סקס או מערכת יחסים רצינית). אגב, רק אחרי ההצלחה הזו יהיה אפשר לקרוא לנו late bloomers.

קטעים, אני ראיתי את זה בדיוק הפוך!

הכוונה לקטוף את הפרח, או את הדובדבן, או איך שלא מכנים את זה.

זאת עוד דוגמא להאדרה של הבתולים, ובמיוחד של המגע הראשון. המושג האנגלי משקף דינמיקה בה הגבר בא גוזל בכח משהו יקר (וכמעט מיסטי!) בצורה בלתי הפיכה מבחורה. אני מעדיפה מילה טכנית כמו ביתוק מאשר מילה שמשתמע ממנה שמשהו קסום בזהות נקטף (פסיבית) על ידי משהו אחר (אקטיבי) וכבר לא ישוב לעולם.
מה רק אני קוראת את המושג ככה?

ממש לא רק את.

יש בזה בהחלט משהו, למרות שמדובר בתחילית DE ולא DI, ואין לי מושג אם זה אותו דבר, אבל גם לי זה נשמע כך.
ועדיין "ביתוק" או "אובדן" נשמעים לי גרועים יותר, אולי בגלל הצליל הפונטי ולא יותר

באמת זה מתגלגל זוועה על הלשון

ביתוק נשמע יותר כמו משהו מתחום שיפוץ הבית ("מותק אני קופצת לתמבוריה, הפורמייקה מתנדנדת, צריך דחוף לבתק אותה"...ניתן להבחין שאין לי מושג על מה אני מדברת לפעמים
)

TheShining

New member
סקס הוא לא בזבוז זמן.

סקס הוא תענוג. סקס הוא דבר נהדר.
לא כל סקס אמור להביא לזוגיות ארוכת טווח או להתחייבות. חבל שאתם מונעים מעצמכם את הדבר החשוב הזה, ומציגים עצמכם כאילו כל מהותכם הוא חוסר העניין בהבאת ילדים לעולם.
אגב, גם אני בחרתי שלא להביא ילדים לעולם, ואף פעם זה לא הפריע לי להנות מסקס טוב

Don Nirtin

New member

רק רציתי לתת איזשהו לייק.

אני לא רואה את עצמי מביא ילדים בזמן הקרוב (מסיבות שהן שלי) אבל לא חושב שלא צריך לקיים יחסי מין דווקא בגלל זה.

זה מזכיר לי חברה שאמרה לי פעם:
"את רוצה להחליף תנוחות רק כי את עושה סקס בשביל הכייף!"

תגובתי הייתה:

למעלה