רק רציתי לשתף

nikita5s1

New member
רק רציתי לשתף

שעונה 4 היא מעולה!! והזכרון שלי לא הטעה אותי, אכן שם זכרתי שדברים התחילו להיות אישיים ומרגשים יותר. אני מוצאת שם הרבה חומר רלוונטי לבחינות :) למשל בפרק על אלצ'ופקברה הזכירו פטריה - אספרגילוס שהיו לי שני שיעורים שלמים עליה בקורס מיקולוגיה, בשיעור עם רונלד דיברו על דברים שלמדתי בפתולוגיה...בפרק עם הקעקוע שסקאלי עושה הצבע היה מפטריה בשם ארגוט שפעם הדביקה שדות אורז והביאה להעלאת הרבה אנשים על המוקד באשמת כישוף כי היו להם הזיות מהפטריה. בעונות הראשונות היו כמה דברים מקורס בכימיה אורגנית :) אלו מסוג הדברים שלא ממש יכולתי להבין או לחוות בתור ילדה ... ממש מגניב :) אתמול דיברנו על זה אני ובעלי והייתה לי מחשבה מפחידה שאולי הסיבה שמגיל צעיר רציתי להתעסק בתחום הרפואה\מחקר זה בהשראת סקאלי... כנראה שלעולם לא אדע אם אני אוהבת את התוכנית כי זו הנטיה של או כי היא השפיעה עליי ועיצבה את הנטיה שלי... זה רק אני או שבעונה הזאת היו הרבה פרקים שהיה נדמה כאילו גורמים למאלדר להראות לא טוב - שתלטן, בוסי כזה, ובלתי מתחשב כלפיי סקאלי. הייתה תחושה כאילו הוא לא משתף אותה אלא פשוט מנהל אותה.... זה היה בולט מאוד. בכל אופו אוטוטו מגיעים לעונה 5 ואז אני אוכל לראות את ה-DVD שקניתי בניו יורק :)

Sensorium

New member
נכון נכון נכון נכון נכון

עונה 4 כ'כ כ'כ מעולה גם המרצה שלי באונ' אמרה שהיא הכי הושפעה מעונה 4 ! והיא חושבת שבגלל זה היא גם בחרה ללמוד רפואה לאחר מכן אני כ'כ התלהבתי מזה שאני מכירה כמה מונחים ואת השמות של הפטריות, יאפ בעונה 4 תאהבתי בקאלי סופית
.

שאלת המיליון דולר

"כנראה שלעולם לא אדע אם אני אוהבת את התוכנית כי זו הנטיה של או כי היא השפיעה עליי ועיצבה את הנטיה שלי... " זאת שאלה שגם אני שאלתי את עצמי לא מעט פעמים, גם אני בעקבות מאלדר נמשכתי ללימודי הקרימינולוגיה. או שבעצם בגלל המשיכה לתחום בכלל נמשכתי לסדרה ? מי יודע...

1Shir

New member
דווקא אצלי אני לא מרגישה שזה רלוונטי

כנראה מפני שאתן התחלתן לצפות בגיל יותר צעיר ממני... אני התחלתי רק בעונה 3... העניין שלי בתחומים קשורים לסדרה הוא *לא* בגלל הסדרה, הוא בגללי, ותורם לאהבה שלי לסדרה... דווקא במובן האישיותי הסדרה אולי השפיעה עלי. היתה תקופה לפני שנתיים-שלוש שהיא השפיעה מאוד, כשהייתי הכי מכורה מתמיד, אבל זה כבר חלף ועבר...

nikita5s1

New member
ומה דעתכם

על זה שמציגים את מאלדר כשתלטן שמנהל את סקאלי ולא מתייחס אליה כשותפה שווה? האם גם אתם שמתם לב לזה. בעלי העיר לי על הגישה שלו כמה פעמים...

Gilliana

New member
זה היה כך מאז ומתמיד

וזהו אחד הדברים, או אפילו הדבר העיקרי שתמיד הפריע לי אצלו.

Julia307

New member
מסכימה אתך מאוד!

גם לי זה תמיד מאוד הפריע. וגם ההחלטות של הבמאי/ כותב לשים במרבית המקרים את סקאלי כמשנית ואת מאלדר כזה שיודע לאן החקירה באמת הולכת. אם כי בעונות המאוחרות יותר זה הטשטש.

1Shir

New member
|כןשדברים התחילו להיות שם אישיים ומרגשים יותר

לאיזה פרק הגעת? לגבי מאלדר - את מתכוונת רק לפרק NEVER AGAIN, לא? זה הורגש בעוד פרקים?

nikita5s1

New member
אני דיי בסוף

אתמול ראינו את הפרק שבו היא מגלה שיש לה סרטן ובסוף הפרק רואים את סקינר עושה עיסקה עם המעשן (אני מנסה לשכנע את בעלי שזו דמות טובה - אבל הוא לא משוכנע, אולי קשה יותר לראות את זה בעונות הראשונות). זה בעיקר בפרק הזה, שבו סקאלי עושה את הקעקוע, אולי כי רצו להדגיש שהיו לה סיבות טובות להתמרד קצת, אבל אני ובעלי (נמאס לי לקרוא לו ככה, זה גורם לי להרגיש זקנה, אז נקרא לו א' מיסתורי משהו :) ) הרגשנו את זה עוד הרבה לפני. הוא יותר ממני, כי אולי אני התרגלתי לראות אותם ככה לאורך הסדרה, ולמישהו שאינו משוחד זה נראה אחרת. בכל אופן ניתקלתי ביותר מידיי פרקים שהיא שואלת אותו "לאן אתה הולך" והוא עונה "אני הולך לעשות X ואת תילכי ותעשי Y " . ולא שומעים אף פעם מצבים הפוכים. בפרק ההוא הדגישו את זה שאין לה שולחן במשרד שלו, והוא אמר שאין מקום פיזי בשבילו. אני חושבת שזה היה מטאפורי קצת... כי הוא באמת לא ניתן לה ממש להיות חלק מתיקים, היא מעין כלי עזר כזה... חוץ מזה, אם תחשבו על זה היו הרבה פרקים שראינו את מאלדר יוצא לכל מיני מסעות לפורטו ריקו, וכל מיני בסיסים או מדינות שהיו בהם כביכול סודות שרצה לגלות, ולא רואים את סקאלי מתלווה אליו. את רוב המסעות הרוחניים וגם אלו שלא הוא עושה בלעדיה. למרות שאני לא רואה את סקאלי עם נעלי הסירה שלה החצאית חופרת ונידחקת מתחת לגדר תייל רק כדי להתגנב לאיזה מתקן סודי. אולי כי היא אישה (ולא בסגנון הנינג'ה נשים שיש היום בתוכניות פעולה) היה קשה קצת לשלב אותה איתו בסצנות כאלה, אבל עדיין לא היה צריך לגרום לו להיות שתלטן בצורה כזו. זה גם גורם לי לחשוב על זה שהדמויות שלהן בסדרה לא שוברות את היחסים המצופים בין גברים לנשים. הוא השולט והיוזם, חובב כדורסל פורנו וגרעינים שחורים, והיא תמיד צריכה שיצילו אותה איכשהו ממישהו רע (לא זכור לי הרבה מקרים שהיא הצילה אותו) חכמה ורציונאלית, אך פגיעה, כמהה לילדים, ותמיד הנעלי סירה האלה... איך היא רצה איתם?:)

1Shir

New member
א'? מה את דנה ספקטור? ../images/Emo6.gif

המעשן. לא. דמות. טובה. הוא דמות רעה. מאוד.
אגב, סקאלי מגלה שיש לה סרטן כבר בסוף הפרק "לאונרד בטס". מולדר בד"כ מביא את החקירות ומנהל אותן, הוא בעצם היוזם של האקס פיילס וסקאלי תומכת בעזרת המומחיות שלה, נראה לי שמבחינה מקצועית ככה זה אמור להיות.
זה שהוא לא אומר לה לאן הוא הולך נובע מחוסר הסבלנות שלו, תכונה רעה שאולי בעזרת הדוגמא שלו אני אלמד לנטרל אותה אצלי. מעניין, דווקא בד"כ עולה שהסדרה כן שוברת סטיגמה מגדרית, כי מולדר הוא כביכול האמוציונלי וסקאלי הרציונלית והמחושבת. אבל אולי זה בעצם לא שובר סטיגמה מגדרית
והקטע עם הילדים באמת

nikita5s1

New member
התכוונתי לסקינר

אני יודעת, התכוונתי לפרק שמתעסק כולו בסרטן שלה :) ממממ... בשלב הזה הייתי מצפה שיהיה להם מעמד שווה מהבחינה הזאת, במיוחד אחרי שהיא כבר למדה להאמין ולקבל הרבה דברים והיא כבר לא ממש בצד השני של המתרס..

עד העונה ה 8

כל עוד מאלדר אמר X היא אמרה Y בעיקר כדי לתת קונטרה ולא בהכרח בגלל מה שהאמינה או למדה להאמין.

Gilliana

New member
אוי ויי, דווקא א'?

אולי תמצאי לו אות אחרת? ל-א' יש קונוטוציות מאד שליליות בימים אלו.

1Shir

New member
מצחיק שדווקא לי היתה אסוציאציה אחרת

בכלל לא חשבתי על א' ההיא......

Gilliana

New member
את רואה? ../images/Emo13.gif

מערכת אסוציאציות היא דבר מאד מעניין - אפשר לעשות מחקר שלם בנושא.

nikita5s1

New member
אולי... החצי?

אוף אבל זה כזה פורופ חתונות מתייפייף... הצעות?

למעלה