רשומה רק לגברים

dori78

New member
הסבר אפשרי

מרבית האנושות משתדלת לשמור על נימוס בסיסי.
זה אומר שאם פונה אלי מישהו לא לטעמי באתר היכרויות, אני אכתוב לו בנימוס שלא מתאים לי.
כן, גם פעם שניה ושלישית. תתפלא כמה סבלונות ואורך רוח מגלות נשים מול מטרידני אינטרנט למיניהם.

ועוד משהו:
לא חסרים פסיכים שיכולים לגלות עליך כל מיני פרטים אישיים ולהגיע אליך הביתה בלי שתתן להם את הכתובת.
שמעתי כבר כמה נשים שאמרו דברים בסגנון "אם לא הייתי עונה לו בכלל הוא היה עלול להגיע אלי ולנקום בי פיזית."

אם לא עונים בכלל - תשימו עלינו תווית של "סנובית מתנשאת, מי היא חושבת שהיא בכלל?"
ואם עונים ומסרבים בנימוס - תגידו "למה היא לא חסמה אותו, כנראה שהיא לא באמת הרגישה מוטרדת..."

אתה מבין כמה החשיבה הזו מעוותת???

dori78

New member
ואתה יודע לשרטט בדיוק את הגבול בין השניים?

מי שלא "לוקח", זה מי שלא מצליח לקרוא ולהבין איפה הגבול ולא מעוניין למצוא את עצמו בצד הלא נכון בלי לשים לב.
נכון, יש הרבה מקרים כמו שתיארת, של "ערסים שעפים על עצמם ולא מוותרים ובדרך מוזרה אחרי מליון משפטים של הבחורה
שאומרת "לא רוצה" לא מעוניינת" הם משיגים את הבחורה שהם רוצים ואף היא נהיית בת זוג קבועה
".
השאלה היא אם אתה רוצה בת זוג כזו, שמחפשת מישהו ש"יצוד" אותה בכח. אם זו האינטראקציה הזוגית שאתה מאחל לעצמך.

הנה שרשור מלפני שנה וחצי, שמדבר בדיוק על זה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2353&messageid=171146592

tzachy

New member
ראשית- כמובן שאני מסתייג מחלק מהתגובות כאן ושנית-עובדות:

ראשית, כאמור, אני מסתייג מהטון של חלק מהתגובות בשירשור הזה אליך (ואתה לא יחיד ש"זוכה" ליחס שכזה. כמו שכתבתי אין לזה קשר לדעות שונות אלא ליחסי אנוש (מינימלים לדעתי) וכבוד לאחר). אני נמצא לפעמים בפורומים אחרים ורואה את השוני (לטובה, שם), חבל שהפורום הזה נראה כך (לדעתי הוא מפסיד משתתפים ראויים), אבל זה לא נושא הדיון המרכזי כאן, אז רק רציתי לחזק אותך בעניין הזה.

שנית, לגבי מה שכתבת. לגבי חלק מהדברים אני חולק עליך, לא בגלל עניין של דעה כזאת או אחרת אלא בגלל הנתונים ועוד, ואפרט:
1. כתבת, ציטוט "בחורות רוצות מישהו חכם "עם תואר ביד" משמע הרבה מאוד כסף ושכר מעל 20K" (ההדגשות שלי):
- בעניין החוכמה בהנחה שזו נמדדת לפי IQ, אתה כנראה צודק. לפחות לפי הכתבה הזו על מחקר שנערך בזמנו ב4 אוניברסיטאות באנגליה, לגברים עם IQ גבוה יותר יש סיכוי גבוה יותר להינשא (לנשים, אגב, לפחות לפי אותו מחקר זה דווקא הפוך).
- בעניין "התואר ביד", לפי הכתבה הזו בישראל יש 46% אקדמאים (אגב, כנראה מקום שני(!) בעולם). האם כל אותם חסרי תואר (יותר מחצי מהאוכלוסיה (וכמדומני יש יותר אקדמאיות מאקדמאים, אז קל וחומר)) לא מחתחתנים? מובן שלא... אני אקדמאי ואני רווק (ויש לי חברים אקדמאים רווקים...).
- השכר החציוני (חציון מייצג כאן יותר ממוצע (שמוטה יותר). כחצי נמצאים מתחת לחציון וכחצי מעליו) לפי הכתבה הזו, הוא כ6,500 ש"ח ברוטו (לגברים הנתון הוא כ7,700 ש"ח ברוטו נכון ל2012). שוב, באופן דומה לטיעון בעניין התואר, כנראה שרובם המכריע של הגברים לא מגיעים לשכר שציינת ובכל זאת הם מתחתנים...

2. כתבת, ציטוט: "בכל שנה קצב אוכלוסית העולם רק הולכת וגדלה ועדין יש יותר מדי אנשים בודדים??? המשוואה הזאת לא נורמלית וחייב לסדר אותה":
- ראשית לפי זה, קצב גידול האוכלוסיה מאמצע שנות ה60 של המאה הקודמת , דווקא הולך וקטן (גם אם האוכלוסיה הולכת וגדלה).
שנית, דווקא אין כאן לדעתי פרדוקס, אלא דבר נובע מדבר. לדעתי (ולא רק, כפי שאדגים מיד) ככל שאוכלוסיה צפופה יותר, כך הנטייה להתרבות קטנה. אפשר לראות מגמה כזאת למשל ביפן (אי, שאין, יבשה לפחות, להרחבת שטח המחיה בו (למעט יבוש קרקע בסמוך, הגירה, בניה לגובה/עומק וכד')). העיקר: ראה פוסט מאוד מעניין שמישהו כתב כאן (ב"תפוז") בזמנו שמסביר יפה את הנושא (יש לגלול למטה אחרי שלוש השורות הראשונות).
- לשאלתך/הערתך (ציטוט "חייבים לסדר אותה") מה ניתן לעשות? הו... זה נושא רחב ואני יכול לכתוב הרבה עליו, אבל בקצרה: כיוון אחד: להציב גבולות. כמו, למרות השוני הברור (בני אדם הם כמובן לא כסף..), כשלא מרסנים קפיטליזם הוא עלול להוביל למשבר (ע"ע ארה"ב ועוד), כך בדומה, בתחום הזוגי, צריך להציב גבולות, כדי שיותר אנשים יוכלו (מרצונם) להימצא בזוגיות. כיוון שני: גם נושא רחב בפני עצמו. בקצרה ובפשטות, צריך לעשות...

dori78

New member
מעניין. מאילו תגובות אתה מסתייג?

אלה שמצביעות על ההצגה של נשים כסחורה, או אלה שטוענות שפות"ש פסימי מדי ומשליך את האחריות של התסכול שלו על כל העולם חוץ מעצמו?
יש לך בעיה עם זה שאנשים כותבים שלדעתם זו גישה מסריחה, אבל אין לך בעיה עם עצם הצגת הגישה שלו?
אתה מזכיר יחסי אנוש מינימליים. פות"ש מציג גישה שלא מתייחסת לנשים כבני אנוש בכלל...
מהודעות קודמות שלך פה אני נוטה לחשוב שאתה לא מתייחס כך לנשים. תקן אותי אם אני טועה.

כרגיל, אתה מביא קישורים למחקרים ושלל אינפורמציה מרגשת, שבמקרה הזה לא עולה בקנה אחד עם ה"עובדות" שפות"ש מכיר.
אם נדמה לך שה"עובדות" שאתה מציג ישנו את דעתו ותחושותיו - נכונה לך הפתעה גדולה.
אתה די מוצלח בחיפוש אינפורמציה.
גש לחטט בארכיון הפורום, אני בטוחה שתמצא שלל הודעות של פות"ש, מהסוג שיבהירו לך למה הוא מקבל את היחס הזה.

למעלה