רשיון נהיגה בCT

בוטניה

New member
רשיון נהיגה בCT

אנחנו עוברים עוד מעט לקונטיקט, מן הסתם יהיו לנו הרבה שאלות בדרך. אני מנסה להתחיל להבין איך אני מתנהל בשבוע הראשון ומנסה להבין את התהליך של קבלת רשיון נהיגה.
לפי מה שהבנתי, אני אמור לקבוע תור למבחן ראיה ותאוריה ואז לקבל רשיון מתלמד שהוא גם תעודה מזהה ואחרי 90 יום (+קורס נהיגה מונעת של 8 שעות) רשאי להבחן ולקבל רשיון קבע.
1. האם הבנתי נכון?
2. יש הנחות לבעלי רשיון זר? יש לי רשיון כמעט עשרים שנה.
3. אני אוכל להשתמש ברשיון הישראלי במהלך 90 הימים?
תודה רבה!

וואו

אין לי מושג איך זה בקונטיקט כי אני מקולורדו, אבל אם זה באמת מה שעלייך לעשות הם נשמעים מאוד STRICT.
שיהיה בהצלחה

אתה לא צריך לדאוג לזה במיידי, אם אתם עוברים

מישראל ללא גרין קארד/אזרחוץ. במקרה כזה: Foreign travelers on a visitor's visa may operate a motor vehicle in Connecticut for one year with a valid out of country license and an International Driver Permit which is obtained from their home country.

אם אתם עוברים ממדינה אחרת בארה"ב, יש לכם חודש להסדיר את הנושא.

בכל מקרה, נראה שהתהליך שאתה מתאר למעלה הוא עבור רשיון נהיגה ראשון. מה שלא רלוונטי לגביך. אם אתה עובר מישראל סביר שתצטרך לעשות מבחן תאוריה ונהיגה מעשית. אבל שוב, לא צריך להילחץ עם זה מיד לאחר המעבר.

liviur

New member
זה נשמע יורת למבקרים ולא למי שעובר וניהיה Resident

ומחיפוש מהיר - אכן אין שם ממש התייחסות לבעלי רישיון בינלאומי (מפתיע האמת).
&nbsp
פייר - במקרה הזה - הייתי מתקשר לDMV ומברר בדיוק מה צריך להביא ומה התהליך.

לא מזיק אף פעם להתקשר, אבל אני לא מכיר שום מצב

שבו אזרח זר נוחת בארה"ב על ויזה זמנית ומיד נחשב לרדיזדנט של סטייט כלשהי.
&nbsp
כל עוד אין לו כתובת מסודרת, יוטיליטי ביל, ועוד דרישות כאלו ואחרות, במילא לא ייתנו לו רשיון. זה עניין של מינימום חודש, ולרוב יותר. יהיו לו דברים חשובים יותר לעשות בשבועות הראשונים.

rainbow188

New member
זה לא נכון!

צריך תוך חודש אם תרצו לקנות אוטו. אחרת הביטוח לא תקף. לפחות לאחד מכם צריך שיהיה רשיון אמריקאי (לא חייב מCT) כדי לקנות את הרכב. בוטניה, שלחתי לך מייל... עברנו לפה בקיץ ואשמח לעזור. יש הבדל אבל, אני אזרחית והיה לי רשיון (ממדינה אחרת).

rainbow188

New member
אם אתם משכירים בהתחלה

כמובן שאפשר להשאר על הישראלי, אבל למעט צורך ברכב גדול שאולי גם ככה תכננתם לקנות, לא רואה סיבה למה להמשיך להשכיר. קנינו רכב ביום השני אחרי שהגענו. חקרנו לפני מה רוצים וקבענו עם הדילר שהמליצו לנו עליו על רכב ספציפי. אם יש לכם זמן (אחרי שהבית ארוז), אני ממליצה לעבוד על זה קצת. אם משלמים לכם על השכרה... תעזבו.

rainbow188

New member
אבל כן צריך כתובת עם דואר שהגיע לשם על שם בעל הרשיון הרצוי

מומלץ משני ספקים שונים. כך שגם אם תרצו לקנות, אם אין רשיון אמריקאי כלשהו, לא תוכלו בקונטיקאט... אולי במדינה ליד.

בקיצור: אין שום קשר בין המצב שלך לשלהם.

את עברת לשם עם רשיון אמריקאי ואזרחות, וקנית רכב ביום השני אחרי מעבר בתוך ארה"ב.

הם עוברים מישראל על ויזה זמנית וללא רשיון אמריקאי, וצריכים להיות עם סדרי עדיפויות יוצאי דופן אם הם מתכוונים לקנות מכונית ביום השני לאחר הנחיתה מהטיסה הטרנס-אטלנטית, או אפילו בשבוע הראשון כשאין להם עדיין שמץ של מושג מי נגד מי ומה עלולה להיות התוצאה.

אבל אם מישהו או מישהי רוצים לבלות ב-DMV בימים הראשונים לאחר הנחיתה, אני בטח לא אשקיע מאמצים בלמנוע ממנו או ממנה את ההנאה.

בוטניה

New member
הנאה גדולה זה בטח לא יהיה

אבל מתישהו צריך לעשות את זה ועדיף מוקדם מאשר מאוחר. אם הבנתי נכון את כל המידע שזרם פה, סדר הפעולות הוא כזה:
1. לעשות SSN
2. לשכור בית (זה יקרה בימים הראשונים אני מקווה) ולקבל לכתובת שלו דואר (בנק? מים? חשמל? אינטרנט?)
3. ללכת למשרד הרישוי להוציא רשיון מתלמד
4. כעבור שלושה חודשים לקבוע טסט
אפשר לקנות רכב לפני שלב 3 אבל רק חודש לפני.
תודה רבה לכולם

As you wish... במסמך הבא

http://www.ct.gov/dmv/cwp/view.asp?a=805&Q=244772&PM=1
מצויינים כל המסמכים שתצטרך, וזה אכן כולל כרטיס SS, הוכחת תושבות בקונטיקט, וכל המסמוך האחר שתצטרך.
&nbsp
אתה לא מתלמד. אז כל התהליך של learner's permit לא רלוונטי לגביך.
אתה מישהו שמבקש transfer of international driver license. בעיקרון, אחרי שתראה את המסמוך המתאים, תצטרך לעבור מבחן ראיה קצר, מבחן תאוריה (תצטרך להתכונן על החוקים של קונטיקט), ומבחן נהיגה מעשית.
&nbsp
הם נותנים לכולם 30 יום לעשות טרנספר של רישיון, לאחר קביעת רזידנסי בקונטיקט (כמו שכתבתי למעלה: לזרים שנה, כך גם כתוב בפרוש באתרי אוניברסיטאות גדולות כמו ייל ויוקון, אבל אם אתה לא רוצה לסמוך על זה, אז אפילו עבור אמריקאים, יש 30 יום).

בוטניה

New member
תודה

קראתי וחפרתי שוב, יש התייחסות לרשיון בין-לאומי אבל לא כתוב במפורש מה זה אומר. אולי הם בכוונה לא רצו לפרט.
בכל מקרה זה לא טרנספר כי בטרנספר לוקחים את הרשיון הקודם ונותנים לך חדש וזה לא המקרה כאן.
מקווה שאתה צודק, בכל מקרה צריך את כל הטופסיאדה והוכחת מגורים, 90 יום או לא זה כבר פחות קריטי.

rainbow188

New member
בית אפשר למצוא מראש

אם בא לכם, אפשר לבוא חודשיים לפני לעשות סיבוב בתים. אפשר שרק אחד יגיע. אם החברה משלמת על מגורים בהתחלה אין טעם... אבל אם עושים חישוב של מלונות לחודש, ונוחות, יתכן שכדאי. גם להשכרה נשאר זבל לקראת סוף הקיץ. הבתים מתחילים להופיע באפריל מאי. לא הייתי ממליצה לבוא עם ילדים יותר משבוע לפני תחילת לימודים. הון תועפות פה הקייטנות... ולמי שעובד, מסדר בית, זה סיוט בלי מסגרות. כשאני אומרת הון תועפות... אני מתכוונת לסדר גודל של $6000 לארבעה שבועות לשלושה ילדים קטנים, אחד מתחת לגיל 3. ולא מדובר בקייטנות היקרות.

Alfa156 GTA

New member
למה לא?

כי זה קונטיקט?
אני קניתי שבוע אחרי נחיתה רכב מקומי בבוסטון שלדעתי MA גם אחד מהסטייטים המחמירים בקשר להכל.
&nbsp

ilanvag

New member
את בטוחה לגבי קניית רכב?

כי זה נשמע תמוה למדי -- בהרבה סטייטים אפילו תיירים יכולים לרכוש רכב, כל עוד הם יכולים להציג ביטוח בתוקף (בלי זה לא יתנו להם לצאת עם הרכב מהדילרשיפ).
&nbsp
במסצ'וסטס אפשר בוודאות לרכוש רכב עם רישיון זר -- אני עשיתי את זה לפני קצת למעלה מעשור. לא הייתה שום בעיה עם רכישת הרכב, וגם לא לרכוש ביטוח. לקח די הרבה זמן עד שעשיתי את הרישיון האמריקני (סתם התחרבשתי עם זה, נא לא לקחת את זה בתור המלצה להתמהמה...).

gidishemer

New member
עניין של סטייט

גם אצלנו שינו את החוקים לפני קצת פחות מ- 10 שנים (לשמחתי אחרי שאנחנו עברנו) וחייבים לעשות רשיון מקומי לפני הקניה

rainbow188

New member
בקניית רכב בCT אתה חותם שאתה מודע לכך שאתה צריך להוציא רשיון

מקומי תוך חודש. גם ככה הביטוח עולה הון תועפות כי לא מקבלים הסטוריה ביטוחית מהארץ (ניסינו מלא חברות וגם הדילר ניסה). רק GEICO וProgressive מוכנים לבטח בלי הסטוריה. והם צריכים רשיון אמריקאי כלשהו. מה זה ויזה זמני?? ויזת תייר? דרך אגב, בעלי כבר קיבל דו״ח על כך שהיה בלי רשיון של קונטיקט. לך תתווכח פה עם שוטרים... לא מעניין אותם חודש/לא חודש. איזה ויזה וכו׳ נותנים דו״ח ותחייה עם זה.

ilanvag

New member
מה זה ויזה זמנית? לא יודע, אני לא כתבתי את זה...

הייתי בזמנו עם J.
&nbsp
בשום מקום בארה"ב לא מתווכחים עם שוטרים -- זה לא מוסיף לבריאות...
&nbsp

liviur

New member
לרוב זה פשוט לא נכון - אלא יותר אי רצון של הסוכנויות להתעסק

אני מדגיש - זה לא מניסיון אישי בקונטיקט - אבל נתקלתי באותו סיפור בג׳רזי.
הסוכנויות פשוט לא רוצות להתעסק עם רישום רכב ללא רישיון (ניתן לעשות - פשוט זה הליך ידני בDMV - ולא הסטנדרטי שהן רגילות אליו).
ולגבי ביטוח - לא באמת היתה בעיה לעשות עם פרוגרסיב בזמנו - פשוט זה היה יקר משמעותית.
&nbsp
That said - לגבי שני הסעיפים - עדיף לעשות עם רידיון מקומי.

Alfa156 GTA

New member
בדיוק מה שאני מכיר.

למעלה