רשיון נהיגה בCT

בוטניה

New member
תודה

משום מה אני לא מקבל מסרים. תוכלי לכתוב ל asafpr -at- gmail.com?
תודה

rainbow188

New member
שימו לב שנכנסים לאתר הרשמי של הDMV!

לפני הביקור הראשון שלי בDMV, עשיתי google לdmv Connecticut ונכנסתי לאתר הראשון ברשימה. היה שם את כל המידע כביכול. רק בביקור הראו לי שזה אתר מזוייף. והיה חסר לי את הכרטיס הפושט SSN לדוגמא. שאפרופו, צריך SSN בשביל להוציא רשיון פה.

Boston Guy

New member
לא יודע בקונטיקט. במסצ'יוסטס לא צריך תור לתאוריה

פשוט מגיעים למשרד ה RMV עם הטפסים הנדרשים, לוקחים מספר, מחכים בתור - ואז עושים את בדיקת הראיה, מבחן התאוריה - ואם עוברים את המבחן מקבלים את ה LEARNERS PERMIT.
לטסט המעשי אכן צריך להזמין תור. ובאזור בוסטון יש חיכיון ארוך מאוד לזה - לפעמים חודשים... אני מכיר אנשים שכדי לזרז את העניין בחרו לנסוע לסניף נידח של משרד הרישוי 3 שעות מהבית כי שם היה תור קצר יותר לטסטים, או שילמו לבית ספר לנהיגה כדי לקבל שם "קיצור תורים".

לפחות בשתי המדינות שבהן יש לי נסיון עם העניין - NY ו MA - אין שום "הנחות" לבעלי רשיון זר. להפך - זה עושה את הטסט ליותר קשה, כי כבר יש לך ביטחון על הכביש והרגלי נהיגה של "נהג ותיק" - והטסטרים "מענישים" אותך על ביטחון יתר... הם רוצים שתנהג כמו עכברון מפוחד שרק למד לנהוג - תהסס, תסתכל שמונה עשרה פעם לפני שאתה משתלב בתנועה וכיוצ"ב...

lexus34

New member
רכישת רכב ב MA ותוקף רשיון זר? חג פורים שמח :)

שאלה, האם בMA כדי לרכוש רכב לא צריך PROOF OF RESIDENCE ? הבנתי שצריך להציג ב RMV אישור מגורים או חשבון או SSN כדי שיהיה אפשרות בכלל לרשום את הרכב ?
שהיינו בIL לא היתה כלכך בעיה , אפילו לא ביקשו אבל הבנתי שבMA כן מבקשים.
דבר שני, דובר פה בעבר אבל אני לא זוכר, לבעלי GC ברגע שהגיעו לארהב, כמה זמן מותר להם לנהוג ברכב עם רשיון זר בMA ?
תודה וחג פורים שמח

Fellowship

New member
לא יודע איך זה ב CT, אבל אם זה עוזר אז ב MD התהליך הינו:

שלבי התהליך
1. לגשת ל SSA ולהנפיק או SSN או לקבל מכתב המעיד על כך שלא זכאים ל SSN.

2. לעבור תוכנית לימוד 3 שעות על סמים ואלכוהול, אפשר דרך האינטרנט,
אבל לאחר מכן צריך לקבוע פגישה במרכז עצמו פיזית, ולעשות בחינה של כ 15 דקות,
לאחר מעבר ותשלום של 50$ מקבלים Certificate של סיום הקורס בהצלחה.

3. לגשת ל DMV עם כל המסמכים המפורטים מטה,
במידה ויש SSN אז ניתן (אך לא חובה) לקבוע פגישה מראש דרך האינטרנט.
ב DMV יבדקו את כל המסמכים, יבצעו בדיקת ראייה (לחילופין, אפשר להגיש טופס בדיקה פרטית),
וישלחו את המועמד להמתין בתור להכנס לבצע מבחן תאוריה ממוחשב.

4. לאחר מעבר התאוריה, יונפק רישיון נהיגה זמני התקף ל 180 ימים.

5. לקבוע דרך האינטרנט תור לביצוע מבחן טסט, על הרכב שהמועמד יספק שעליו לעמוד במספר קריטריונים בסיסיים.
אצלנו התורים הפנויים היו בטווח של שבוע.

6. לבצע את הטסט (להביא גם אישור ביטוח של הרכב).

7. לשלם אגרה בגובה 72$ (9$ לשנה).

מסמכים נדרשים
  • דרכון (הוכחת גיל וזהות), בנוסף אפשר להביא גם תעודת לידה.
  • רישיון נהיגה ישראלי.
  • טפסים הרלוונטים לויזות/סטטוס ההגירה/שהייה וכו', כגון DS-2019 במקרה שלנו (J1/J2).
  • טופס I-94.
  • כרטיס SSN או מסמך מה SSA המעיד שלא זכאים ל SSN.
  • שני מסמכים המוכיחים מגורים: חוזה שכירות, מול ספק כגון כבלים, רישיון רכב, חשבון חשמל וכו'
  • certificate מעבר קורס סמים אלכוהול

liviur

New member
ואני אתן דוגמא אחרת כדי שתבין כמה זה שונה מסטייט לסטייט

כל עניין ההוכחת מי אתה וכו - דיי דומה , יש שיטת נקודות + מסמכים מסוימים שחובה להביא בהקשר לסטטוס ההגירתי.
&nbsp
א ב ל - בג׳רזי - אתה בא - עושה ״בדיקת ראייה״ ותיאוריה ומקבל באותו היום רישיון קבוע - בלי טסט ובלי כלום.
10 דולר בתחילת היום , 10 דולר בסוף היום ואתה יוצא עם רישיון לכל דבר.
&nbsp
יש גם סטייטים מסוימים שההליך לטסט לבעלי רישיון הוא מצומצם משמעותית (באותו יום , במגרש חנייה).
&nbsp
לכן - רוב השאלות לגבי המרות רישיונות הן ברמת הסטייט.

למעלה