רשלנות או לא?

טלטל276

New member
רשלנות או לא?

שלום רב,
אנסה לקצר ככל שניתן. אצליין כי שמוצ הרופאים שמורים אצלי. בסיבות אתיות לא אפרט אותם בשלב זה.
אני בת 30 , לפני כ4 חודשים אוהבחן אצלי HPV סוג 16 , האבחנה הייתה CIN1 , כמובן נלקחה ביופסיה ע"י רופא בקופת חולים מכבי. התקשרה אליי מזכירה של הרופא ואמרה לי שאין צורך לטפל. זה רק ווירוס. הוא אמור לעבור בעצמו. כאשר אני בדקתי את סוג הווירוס בתוצאות הביופסיה , היה לי ברור שמדובר באחד הווירוסים האלימים ביותר , אשר עלולים לגרום לסרטן צוואר הרחם.
לכן התקשרתי לרופא שלקח את הביופסיה ושאלתי אותו האם המזכירה לא התבלבלה.
התשובה שלו הייתה מאוד חסרת סבלנות ואמפטיה, הוא היה מאוד לא נחמד ואפילו דוחה אליי. הוא אמר לי משהו כמו "נראה לך שהמזכירה ממציאה תשובות??? ברור שזה מה שאמרתי לה. לא צריך לטפל בכלום. תבואי אליי לביקורת עוד 3 חודשים."
לאחר 3 חודישם בדיוק הגעתי אליו לביקורת. שוב עשה לי בדיקת PAP וגם קולפוסקופיה וביופסיה. (אציין כי כל פעם שלקח לי ביופסיה זה היה כואב ברמות שאין לתאר, מאחר ולא היה שם לי שום אלחוש או משהו שקצת יפחית את הכאבים. הייתה לי תחושה שהוא ממש מתעלל בי. השלאה האם זה תקין בכלל? האם הרופא יכול לחתוך לי חתיכות מצוואר הרחם ללא שום חומר מאלחש?? זה פשוט לא אנושי כי הכאבים היו איומים).
לאחר כמה ימים הגיעו תוצאות הביופסיה והתקשרה אליי מזכירתו של הרופא להזמין אותי לשיחה. הרופא רוצה לדבר איתי על ההמשך. נלחצתי. הבנתי שאם הוא מזמין אותי זה אומר שהמצב לא טוב.
הגעתי כעבור כמה ימים למרפאתו שוב. מאחר והייתי לחוצה ממה שאני הולכת לשמוע , כנראה שידרתי את זה בהתנהגות שלי, הרופא היה שוב מאוד חסר סבלנות אליי. ממש נזף בי שאני שואלת שאלות שאינן במקום ושאם אני אקשיב לו בשקט בלי לשאול יותר מידי הוא יסביר לי הכל.
עזבו מה שאני הרגשתי בשיחה איתו, הוא אמר לי שכרגע האבחנה שלי היא CIN2 (טרום סרטן) ושיש לי 3 אופציות:
1. לא לטפל
2. לטפל בצריבה בלייזר
3. לבצע קוניזציה
אציין כי אני באותו חודש התחלתי טיפול באיקקלומין. כמו כן, לפני 4 חודשים, כשגילו את CIN1 שאלתי את הרופא האם יש מניעה כלשהי בטיפולים כאשר יש לי HPV. אמר שבשופ פנים מאופן לא. אני יכולה לעשות מה שאני רוצה.
מאחר וטיפול בלייזר היה נראה לי הכי פחות כואב ובעייתי מבחינת הריוןם עתידי, הלחלטתי ללכת עליו.
ואפילו קבעתי תור אצלו, אבל לא הייתי שקטה כי כבר לא סמכתי על הרופא.
ניגשתי לרופא נשים מאוד מוכר פרטי לקבלת חוות דעת שנייה. ומאוד התפלאתי מתשובתו. הוא טען שבאבחנה של CIN2 אין אפשרות בכלל לבצע טיפול בלייזר. זה רק קוניזציה וביופסיה. הוא ממש היה מופתע שהרופא נתן לי את האפשרות הזאת בכלל.
כמו כן, אבקש את דעתכם, האם בCIN1 לא עושים טיפול כלשהו כמו לייזר למשל,שהוא הרבה פחות פולשני מקוניזציה? ולמה רופא במכבי כבר מזמן לא נתן לי לבצע אותו??
בסופו של דבר עברתי קוניזציה באופן פקטי ביום חמישי האחרון. טיפול הרבה יותר פולשני ומסוכן להריון עתידי מהלייזר.
האם ניתן היה למנוע את זה אם הייתי עוברת לייזר באבחנה CIN1 לפני כמה חודשים? ולחסוך ממני את אוגמת הנפש הזאת? האם מדובר ברשלנות מצידו של רופא מכבי?
בתודה מראש
סליחה שבסוף יצא לי ארוך...

רשלנות?

עיקר הההתלבטות האם יש יסוד לתביעה הוא גורם הנזק ,עד כמה הוא משמעותי או ידוע כרגע.בלי נזק אין אפשרות לתבוע.אכן מה שעברת הוא בסיס אפשרי לתביעה אבל תביעה משמעותית היא רק אם אם לא תכנסי להריון בגלל הטיפול ,ובנוסף אם הטיפול היה יכול הכרחי בשלב כלשהו.מציע לך לראות אם בשנים הקרובות לא יותר משבע כמובן תהיה בעיה בכניסה להריון כדי לבסס תביעה אפשרית
שנה טובה

למעלה