רשלנות באשפוז לאחר לידה

רויטל987

New member
רשלנות באשפוז לאחר לידה

ילדתי בת בריאה בלידה רגילה. לאחר הלידה אושפזתי במחלקת יולדות שם הוסבר לי כיצד להניק. יום לאחר הלידה פניתי לצוות הרפואי ואמרתי כי הילדה עצבנית ומשהו לא בסדר. הצוות הרגיע אותי שהכל בסדר והראה לי שוב כיצד להניק. פניתי מספר פעמים לצוות הרפואי אך שוב ושוב נעניתי שהכל בסדר.
למחרת (היום השני לאשפוז) דרשתי לראות רופא כי היה ברור לי שמצב הילדה מחמיר. הפעם נעניתי ואובחן שהילדה סבלה מנפילת סוכר שכנראה קרתה בגלל שהיא לא אכלה. כתוצאה מכך הילדה אושפזה בשניידר באופן מיידי. כיוון שבשניידר לא רצו לקחת סיכון שמא נפילת הסוכר קרתה בגלל נגיף כלשהו, הילדה קיבלה אנטיביוטיקה, עברה מספר רב של בדיקות וחוברה למוניטור. לאחר יום התברר שמצב הילדה תקין וככל הנראה היתה זו בעיה של רעב. בגלל שהילדה החלה לקבל אנטיביוטיקה היא נאלצה להישאר בשניידר עוד שלושה ימים עד שסיימה את כל מנת האנטיביוטיקה ורק אז שוחררה.
האם היתה רשלנות של הצוות במחלקת יולדות? הרי כל האשפוז בשניידר היה נמנע לו היו בודקים את הילדה ומבינים שהיא רעבה.

רשלנות באשפוז לאחר לידה

אף אם ייתכן וחלה טעות בשיקול הדעת של הצוות הרפואי הרי שלא כל טעות בשיקול דעת עולה כדי רשלנות רפואית.
הליך בירורה של תביעת רשלנות רפואית כרוך בעלויות ניכרות של חוות דעת מומחים אשר, בהיעדר נזק ממשי למטופל, אינן מוצדקות.
לפיכך, חרף עוגמת הנפש האדירה שנגרמה לילדה ולמשפחה, במקרה זה לא הייתי מבצע בירור קיומה של עילת תביעה.

בברכה, ליאור טומשין.

למעלה