רשלנות וטרינרית והוצאת דיבה

לא ממש

ראשית, שמח לעזור.
&nbsp
לעניין ההגדרה שהפנית אליה - מתן שירותים רפואיים ללא שימת דגש על אמצעי זהירות דרושים... זו לא הגדרה טובה לטעמי.
קשה לכווץ את ההגדרה של רשלנות רפואית למשפט אחד. מדובר בתחום כל כך רחב, שהוא קיבל תת-נישה משל עצמו בתוך דיני הנזיקין: סה"כ מדובר בתביעת אחריות מקצועית, בין אם אחריות של רופא ובין אם אחריות של אינסטלטור או עורך דין - זו תביעת אחריות מקצועית, אבל מטבע הדברים הרשלנות הרפואית זכתה לבמה משלה.
&nbsp
אני גם לא חושב שהדגש בטיפול הרפואי צריך להיות על אמצעי הזהירות. זו הגדרה דווקא של רפואה מתגוננת
הדגש בטיפול הרפואי צריך להיות על הטבת מצבו הרפואי של המטופל. הדבר צריך להיעשות תוך שימוש באמצעי זהירות נאותים (לא רק אלו הדרושים אלא גם אלו שראוי להשתמש בהם), ותוך שיתוף של המטופל וקבלת הסכמתו לטיפול ולשלביו השונים, ומתן ייעוץ נכון למטופל גם כאשר הוא לא משתף פעולה.
&nbsp
שוב, רפואה היא תחום חסר גבולות, ורשלנות רפואית הוא תחום שגדל ומתרחב עם הזמן. קשה לתת הגדרה בלי שיהיו לה תוספות וחריגים.

EB10000

New member
רשלנות וטרינרית והוצאת דיבה

שלום

הכלב שלי לצערי מת בגלל רשלנות של וטרינר. הוא נתן לו כדור נגד כאבים בגלל פציעה ברגל ושחרר אותנו הבייתה. למחרת הכלב הרגיש רע מאד ושחזרנו אליו הוא שלח אותנו דחוף לבית חולים וטרינרי ואמר שלכלב יש כנראה אלרגיה לכדור. הכלב אושפז בחירות למשך 3 ימים ולבסוף מת מכשל כבד. הוטרינרים אמרו שהכלב קיבל כמות גבוה מדי למשקל גופו ולא מדובר בתגובה אלרגית אלה שילוש בל טעות אנוש ורגישות ייתר של הכלב.

שתי שאלות:

פרסמתי את המקרה בפייסבוק בקבוצות של בעלי כלבים תוך ציון שם המרפאה והוטרינר.

בתוך 48 שעות קיבלתי איומים והמסכירה של הוטרינר למחוק מיד של שמו של הוטרינר או שהם מגישים נגדי תביעה על הוצאת דיבה.

האם יש כאן באמת הוצאת דיבה כי בסה"כ אני מספר מקרה שהוא עובדה שקרתה?

שאלה שנייה: האם יש לי קייס לתבוע את הוטרינר על רשלנות? בבית החוליםצ הוטרינרי סרבו לתת הצהרה שמדובר בטעות של הוטרינר וכתבו נוסח כללי שמשתמע לשתי פנים...

תודה

תשובה

1. יש סיכון בתביעת דיבה. אינני יודע מה טיב התשובה שקיבלת מביה"ח הוטרינרי, האם היא ניתנה בכתב ומי הרופא או המתמחה שערך אותה. אם הוטרינר שנתן את הטיפול יוכיח שהדברים אינם נכונים - מדובר בסיכון של עשרות אלפי שקלים בתביעת דיבה.
&nbsp
2. ניתן לתבוע את הוטרינר בתביעת נזיקין אם יש ראיות לכך שהוא שגה בטיפול. עם זאת לא מדובר בתביעה משתלמת מבחינה כלכלית. יכול להיות שההוצאות שתוציאו על התביעה יהיו גבוהות מהפיצוי.

למעלה