רשלנות רפואית-ניתוח אף כושל פעם שלישית

רשלנות רפואית-ניתוח אף כושל פעם שלישית

שלום רב! יש לי אחות צעירה בת 27 שעברה ניתוח אף אסטתי לפני כ-7 שנים במרפאה מסויימת אצל מנתח מוכר שלרוב מוכר לרע !! היו לו גם הצלחות אבל יש עליו הרבה יותר טענות המנתח הרס לה תחיים ולכן אני פה בכדי לעזור לה, אני רואה מה עובר עליה וכואב לי עליה סך הכל מדובר בבחורה צעירה, שגם ניראת טוב אבל מראה האף פוגם במראה שלה, בכל זאת מדובר במרכז הפנים. הניתוח לא השיג תוצאות מרשימות ואחותי התאכזבה. לפני כ-3.5 שנים היא פנתה בטענות למנתח באותה מרפאה. המנתח אינו ממהר ואף מתחמק מתיקונים היות והוא גם לא מרוויח עליהם !!! בסופו של דבר היא עברה ניתוח מתקן. על אף שבתיקונים נהוג ונוהג אותו מרפאה לחייב רק עבור חדר ניתוח, משום מה הוציאו המרפאה מאחותי 3.5 אלף ש"ח (שהלכו למרפאה ללא ידיעת המנתח) שזה כמעט חצי מסכום ניתוח מלא אותו גובה המרפאה ממנותחים חדשים. הניתוח רק החמיר וקילקל את צורת האף במקום להועיל. הייתה תחושה שלא הושקע מספיק מאמץ בניתוח והיא יצאה מימנו יחסית מהר. תוצאה: חוסר סימטרייה, בליטה בצד אחד, שקע בצד אחד וכו'... היא ניסתה להתרגל לתוצאה זאת ובינתיים עבר עוד שנה וחצי שבמהלכו מראה האף החמיר, אך היא הרגישה תיסכול וחוסר ביטחון. ואז חזרה שוב למנתח והראתה לו את הליקויים היא קיבלה שוב את אותו תקליט מהפעם הקודמת של "לא רואים" או "אין שתי צדדים אותו דבר" בסופו של דבר הוכנסה שוב לתיקון שני הפעם ללא כל חיוב !!! בשתי התיקונים להערכתנו לא הושקעו מספיק זמן בניתוח, והוא נגע רק בקצה האף יש לציין שהמנתח בכל הפעמים הבגין יכולות וביטחון עצמי שהוא מסוגל להתמודד עם הבעיות האלו. "אל תדאגי יהיה בסדר" אולם בכל הפעמים חתמה על טופס לניתוח, שלמיטב זיכרונה מופיעים בו גם איזכור לגבי סיכונים וסיבוכים ואולי גם איזכור שאין לה ולא תיהיה לה טענות כלפי המנתח, המרפאה, ובית החולים. כשנה לאחר התיקון השני התוצאות לא איחרו לבוא: כאילו הוא לא עשה כלום בתיקון השני. והליקויים נישארו ובלטו יותר: חוסר הסימטרייה , האף צר יותר, הבליטה שהייתה בקצה האף נותרה ואף בולטת יותר, שקע בצד נותר, נחיריים לא סימטריות דברים אלו ניראים לכל עיין באופן ויזואלי מקרוב, אך לא מרחוק !!! בתור אח, מאוד כואב לי עליה, על מה שהיא עוברת, התיסכולים, הסבל הרב שעברה, התרוצצויות, החלמות, חוסר ביטחון עצמי עוגמת נפש, הכסף הרב שהפסידה, ימי עבודה, וכו'. כיום היא לפני החלטה לבצע תיקון אצל אחד הגדולים בארץ לפי מה שהבנתי נדרש לבצע השתלת סחוסים ועיצוב מחדש לאף (ניתוח שעולה בערך 30 אלף) אין לי ברירה אלא לתמוך בה לאחר בירורים שעשיתי גיליתי שאתה נותן חוות דעת לבית משפט-זאת הסיבה שביצעתי עליך חיפוש ברשת סה"כ המטופלת עברה 3 ניתוחים שרק החמיר תמצב, ונדרשת בתקווה שהוא יהיה אחרון עוד ניתוח לתקן את הליקויים האם יש כאן עילה לתביעה? האם יש כאן רשלנות רפואית? אשמח לקבל תשובה בברכה רון

למעלה