רשלנות

galula4

New member
רשלנות

שלום, יש לי שתי שאלות בנוגע לטיפול אורתודנטי בשילוב כירורגי:
1.עשיתי ניתוח בחניכים על מנת שישתילו לי עצם סינטטית
בפועל עשיתי CT ושם מראה שאין עצם סינטטית שהושתלה.
ז"א עשיתי ניתוח לשווא, הסבל של הכאב והנפיחות והצורך
להיות עם זה ביומיום ובזבוז זמן וכסף. האם זו רשלנות
רפואית?
2.עברתי טיפול אורתודנטי על מנת להרחיב לסת עליונה,
הטיפול לא היה מקצועי. הלסת העליונה עקומה עכשיו
לפני זה היא הייתה ישרה. עכשיו הסגר שלי בזווית בהטייה.
האם זו רשלנות? אני מעוניין לתעד את המצב, הלכתי
ישירות למכוני צילום אך נעניתי בשלילה מכיוון שאמרה
צריך הפנייה מרופא שיניים כדי לעשות צילומים.

רשלנות רופא שיניים

שלום רב,
האם לאחר הניתוח הובהר לך שלא הושתלה לך עצם סינטטית? האם הניתוח במקור היא אמור להיות ניתוח המוגדר להשתלת עצם סינטטית?
לפי התאור שלך זה "מריח" כמו רשלנות רפואית. אני ממליץ לך לפנות לרופא שיניים אחר (כירורג פה ולסת) כדי לקבל תמונה יותר ברורה/ התייעצות שניה. לדרוש ממנו לקבל סיכום רפואי. במקביל כבר עכשיו לפנות למרפאה ולקחת באופן בהול את כול התיק הרפואי כולל צילומי השיניים לפני הניתוח. לעמוד על כך. לא פעם רופאים/בתי חולים, כמובל שלא כולם, ברגע שהם מבינים שנעשתה רשלנות מצדם, הם מנסים לטשטש ראיות.
לגבי השלאה השניה - גם כאן, רצוי מאוד להתייעץ עם רופא שיניים המתמחה בכירורגית פה ולסט כדי לקבל תמונה יותר ברורה.
אני מבקש שתחזור אלי עם תשובות לשאלות הבאות:
1. מי הפנה אותך לניתוח?
2. מה היה מצבך הרפואי לפני כן. אני מתכוון למצב הפה
3. האם חתמת על טופס לפני הניתוח? ומי סיפק לך הסברים לגבי התוצאות שיכולות להיות בזמן הניתוח?
4. האם הטיפול נעשה דרך הקופה או ע"י רופא פרטי?
5. מדוע נזקקת לניתוח השתלת עצם סינטטית?
6. מי הפנה אותך לבצע CT?
זיו

galula4

New member
תגובה

שלום, לפני שאענה. היו לי ויכוחים עם אותו רופא כשביקשתי את התיק הכתוב מהאורתודנט אחת העובדות לקחה את התיק בכוח ולא רצו לתת לי אותו ישר, וראיתי מיד את הרופא יושב בחדר על התיק כשהוא לחוץ(כאילו הפתעתי אותם), לאחר כשבוע שלחו לי בדואר. בגדול יש לי צילומים(שיניים, פנים, תבנית שיניים)של לפני הטיפול האורתודנטי ותיק רפואי ערוך מחדש כנראה, וגם דפים רפואיים בנוגע להשתלת העצם של בית החולים כולל קבלות.כרגע סיימתי את הטיפול לאחר כ-4 שנים כשבייעוץ הראשוני הוא הבטיח לי טיפול קצר יחסית ולכן הסכמתי לטפל אצלו. ברגע כשהבנתי שהטיפול נמשך ולא הולך לשום מקום, הבנתי שהוא שיקר לי מתחילת הדרך.
*לא הובהר לי אחרי הניתוח שלא הושתלה לי עצם סינטטית. אכן הניתוח היה אמור להיות מוגדר להשתלת עצם.
1+4.הלכתי לאורתודנט פרטי(בניין מרפאות מומחים) בבניין הזה נמצא גם מנהל מחלקת פה ולסת של בית-החולים,
וגם רופא אחר שניתח אותי או לפחות היה מעורב. ז"א מן קומונה כזאת כך שהאורתודנט הפרטי הפנה אותי
לאנשים של בית חולים אותם הוא מכיר כביכול. האורתודנט בעצם שלח אותי לבצע את הכירורגיה בבית חולים.(שיתוף פעולה) תשלום
בנפרד על הניתוח.
2.מצב הפה היה סגר הפוך (מנשך אחורי הפוך) ז"א הסגר של הלסת העליונה נכנס פנים התחתונה ולא מכסה את התחתונה.
לסת עליונה צרה אך סימטרית(יש תיעוד של המצב ע"י תבנית שיניים). כרגע הסגר בהטיה, עברתי הרחבה לא סימטרית.
3.לגבי חתימה לפני הניתוח לא זוכר, אבל בדר"כ מחתימים לפני כל ניתוח. לא סיפקו לי הסברים לגבי הניתוח ולגבי השתלת עצם
עד היום האמת אני לא יודע למה, ניסיתי לגרום לאורתודנט להסביר הוא טען שאני יבקש מהם.
5. האמת לא יוד וגם לא סופק לי הסבר. נראה לי לא הייתי צריך את הבלוף הזה(עצם סינטטית וגם שלא הושתלה)
6. פניתי בגלל האסימטריה שדברתי, לאורתודנט דרך הקופה בבית חולים אחר. בבירור של בדיקות שהוא הפנה
לשם אותו יעוץ נשלחתי לעשות CT ואז כשהוא הראה לי במחשב, שאלתי אותו איפה העצם. אז הוא אמר שאין עצם בכלל,
אם היה אז היו רואים גוף זר בצילום CT ואין כלום.
לבסוף, איך אני מבצע תיעוד צילומים+תבנית שיניים של מצב הפה והשיניים העדכני לאחר הטיפול? ללכת שוב לאורתודנט ולבקש הפניה?

רשלנות של רופא שיניים

בוקר אור,
אז כך, ההשערה שלי שאכן מדובר כאן ברשלנות של רופא השיניים ואני מקבל חיזוק לאור מה שכתבת.
לגבי הצילומים - אני ממליץ ללכת שוב לאורטודנט כדי לקבל הפניה.
ככול הנראה אין מנוס, במקרה שלך, מלבד לתבוע היות ותיוותר לך פגימה לצמיתה.

למעלה