רשלנות?

visa333

New member
רשלנות?

קופ"ח ברשומות למבוטח, גניקולוג של הקופה, רופא פריון פרטי - אף לא אחד מהם ציין או יידע על גיל 45 ירידה דרסטית בפריון ואי כיסוי של הקופה לטיפולי הפריה חוץ גופית. ראוי לציון כי ענין ההריון החל שנתיים קודם לכן. מי אחראי לזה שלא נוכל להביא ילד משלנו?

השאלה היא...

השאלה היא האם הייתם נוהגים באופן שונה אילו היה נאמר לכם שיש ירידה בפוריות מעבר לגיל 45. מה הייתם עושים באופן שונה מזה שפעלתם בו ללא הידע הזה: האם עשיתם טיפולי פוריות מגיל 43- 45?

visa333

New member
והתשובה...

צויין שהענין בהריון החל מגיל 43 . להפריה חוץ גופית נכנסים לאחר עליה בדרגת הנסיונות . השלבים הם נסיונות ע"פ חום גוף בימי הביוץ וכמובן בדיקת הפרופיל ההורמונלי. אח"כ עליה לרופא פריון הכולל צילום רחם והשריית ביוץ תחילה עם כדורים אח"כ עליה להורמונים בהזרקה מלווה בהשבחת זרע רק אחרי נסיונות אלה ע"פ ראות עיניו של הרופא נשלחים להפריה חוץ גופית. כל המוזכר לעיל {חוץ מהפריה חוץ גופית} ניסינו - כיום אנו כבר יודעים שניגשים בגיל מבוגר להריון עוברים את כל השלבים - אך הכל קצר ומקוצר מפאת הזמן כדי להגיע להפריה חוץ גופית. כשלחצנו להשלח להפריה כבר היה 45 וחדשיים. אז מי אחראי לזה שלא נוכל להביא ילד משלנו?

האם הבנתי נכון:

ראשית, רציתי לוודא שהבנתי אתכם נכון: הנזק שנגרם לכם הוא הארכת כל שלב בטיפולי הפוריות, אבל כן הייתם בטיפולי פוריות במהלך השנתיים הללו. האם הבנתי נכון?

visa333

New member
נכון..........

הבנת נכון. התחלנו על גניקולוג של הקופה והועברנו על ידו לרופא פריון. לקחנו רופא פריון פרטי סגן מנהל מחלקת נשים ויולדות בבית חולים ידוע.

visa333

New member
ובנוסף........

התברר שהגבלת הגיל {45} היא הוראה של משרד הבריאות לגבי כל קופות החולים.

ובכן...

לדעתי, מוטלת היתה חובה על הרופאים לידע אתכם על קוצר הזמן. הסוגיה העיקרית כאן היא סוגית ההסכמה מדעת, אם כי לא מוכר לי פסק דין בנושא דומה לשלכם. במישור המשפטי- מציעה לכם לפנות לעורך דין לבדוק את האפשרויות. אולם, לגבי הבעיה הרפואית: מציעה לבדוק אם יש בכל זאת סיכוי רפואי לעניין: קבלו חוות דעת שניה מרופא נוסף. זה נראה לי אחד המקרים שהיעוץ באינטרנט הוא ראשוני מדי, ולא יכול להספיק: לפיכך, אני חוזרת על המלצתי לשקול פניה לעורך דין.

קליאו

New member
צר לי עליכם אבל אתם אחראים

לא ידוע לכם שבגיל 40 הפוריות יורדת? מה התעוררתם בגיל 43? אין הוכחה שהפריה חוץ גופית מגדילה את סיכויי הכניסה להריון. אחוזי ההצלחה של הפריה חוץ גופית בגילאים האלה שואפת לאפס(בהנחה שלא נעזרים בתרומת ביצית) גם אני עוברת טיפולי פיריון ואני משתוממת על ההתכחשות הזו לגורם הגיל וניסיון למצוא אשמים על כך שלא הרית.

למעלה