רשף כשף המקסימה

רשף כשף המקסימה

מה שלומך? עכשיו אני רואה שכתוב שם, שאת מפענחת חלומות. אני מסכימה איתך שהמפתח לצופן של שפת החלום, מצוי בידי החולם. אך את הסמל, הצופן הזה,[שחזר על עצמו בחלומות שלי] לא ממש איתרתי במחסן הכלים שלי, כהגדרתך. מעוניינת לשמוע ממך מהו הפרוש שיש לך על סמל זה והקשרו בחלומותיי. אפשרי? האם את בכלל מפענחת בפורום או המסר האישי, או בכלל לא? חג שמח

רשף כשף

New member
היי ../images/Emo140.gif

אשמח לעזור בין אם כאן או בפורום חלומות בתפוז את מוזמנת לרשום את החלום ואנסה לעזור לך בפענוחו

תודה מראש

החיה שמופיעה בלא מעט חלומות היא נשר, שהייתי רוצה להבין את הסימבוליקה שלה. פעם הוא מופיע בצבע לבן, ופעם אפור לבן. בחלום שהוא היה לבן, הוא ליווה אותי במעוף, אני ישבתי במזחלת שהחלה לנוע והא מעלי זז איתי כאילו רוצה להראות לי משהו. המצב שראשון היה נחיל זוחלים מדהים ועשה רושם של עתיק, זוחלים לא מוכרים. השני היה התרוממות של עיר קדומה מתוך הים. והשלישי היה הבית שבו נולדתי עכשיו. ששם הייתי בחורבות עם שני נסיוניות נסיקה הראשון לא הצליח והשני כן. והוא כל הזמן צופה בזה. בחלום השני הייתי במקום מדהים ביופיו פניי היו לעבר הזריחה שהייתה מרגשת, ידעתי שאני במקום מיוחד ואמרתי לעצמי לא להתרגש יותר מידי כדי שלא אתעורר [ ידעתי שאני בחלום] נשרים חגו מעלי ואחד מהם כאילו אמר לי קדימה, התחלתי לרוץ לעבר השמש, והתחלתי לעוף והוא יחד איתי, ההרגשה הייתה מוזרה השכמות כאבו לי מאוד הפניות היו לא ממש מוצלחות ואז הגענו לעץ ברוש ענק גבוה ויפה, נכנסתי לתוכו וידעתי שאני חייבת לעוף דרכו עד לצמרת, והצלחתי. ריחפנו בנחת ברקיע התחלנו לרדת והוא אמר "הגיע זמן מיצוי הדין" [למישהו שהיה בקרקע] נחתתי/נפלתי לקרקע תחושה איומה, ואז ראיתי שני גוזלי נשרים שיילדתי שעקבות ההתרסקות, הם הונחו בבית החזה שלי, פעם פני תינוק ופעם נשר, הדופק שלי היה עוצמתי כאילו יש לו חיים משל עצמו, הנשר אמר, שהם לומדים אותי דרך הדופק וכך הם יגיעו אלי ביום מן הימים בעתיד. פעם חלמתי על אברהם אבינו שנתן לי משהו, ולמחרת קראתי שהכינוי "הנשר הגדול" ניתן לו בכתובים. מצאתי שרשרת עם תליון של נשר לבן הסמל הזה חוזר על עצמו, אוהבת את החיה הזו, אך מה הסימבוליקה שלה לפי ניסיונך עם חלומות? אשמח לשמוע את דעתך. [ אני נוסעת עד יום חמישי, אז סליחה מראש אם לא אגיב עד אז, באם תבחרי לענות בפורום שלך זה בסדר]. שבוע טוב לך ותודה.

רשף כשף

New member
ושוב היי ../images/Emo140.gif

על פי דרכי בפתרון חלומות יש משמעות מאוד גדולה לסמלים אישיים בחלומות. סמל אישי זה סמל שמשמעותו יכולה להשתנות בין חולם אחד למישנהו, בהתאם לחוויות שהחולם עובר בחייו עם הסמל. האם יש משמעות מיוחדת לסימבול "נשר" בחייך? כפי שהבנתי מהודעותייך כאן לא קראת את ספריו של קסטנדה, נכון?

רשף

משמעות מיוחדת לא ממש, למרות שיש לי קעקוע של נשר על הכתף, והראיה שלי למרחקים היא מעולה וחברה כבר אמרה לי שיש לי ראיה של נשר, [בצחוק כן]. אמרו לי שכשהייתי ילדה, הייתי מדברת בחלום ואומרת בקול שיש נחשים ונשרים בשמיים, דבר שקרה לא מעט פעמים. אבל לא משהו מיוחד, כי בניגוד אני אוהבת סוסים ותמיד הייתה להם משמעות בעיניי. כך שאני יכולה להבחין בין משמעויות בעיניי. אבל גם לא יכולה להתעלם "מחוויותי" עם הנשר על פי מה שכתבתי בשורות הראשונות. ולא לא קראתי את ספריו של קסטנדה, אבל קניתי אחד, ובנסיעה הזו אני אתחיל אותו ונראה אם תחבר. חג של ניסים לך ולמשפחתך

רשף כשף

New member
איזה ספר קנית? מתנת הנשר?

חג שמח! אני מאמינה שהחוויות שאת עוברת בחלומות הן חלק נכבד מהמהות שלך ולכן אין לי ספק שמטרת החלומות הללו היא להעביר לך מסר מעצמך אלייך, מחלק יותר מודע לאני היומיומי שלך. טבעו של המסר לדעתי היא לחזק את האיזון שלך בין שמים וארץ (אוויר ואדמה), ובכך להכין אותך ל"ראייה" אנרגטית. קריאת ספרי קסטנדה יכולה בהחלט לעזור בכך, אבל העבודה העצמית צריכה להתבצע על ידך. בהצלחה!

רשף כשף

New member
דרך אגב הקעקוע

מה גרם לך לעשות אותו? לדעתי הוא יכולל לסמל הטבעה שעשית על מנת להזכיר לך את היכולת ה"נשרית" שלך.

רשף כשף

New member
הנשר בקלפי הטוטם האינדיאנים

הנשר הוא בעל הידע הרוחני, "קרוב לאלוהים", רואה את התמונה הרחבה, ויודע לקבל את מה שקורה, מתוך הבנה תהליכית. הנשר מגביה עוף. הוא בעל ראיה חדה (מחד) ורחבה (מאידך). הוא מסוגל להתביית מגובה רב על נקודה קטנה בשדה ובכך לצוד את טרפו. תכונות אלה הפכו אותו לסמל של ראיה מרחוק ותפיסה חדה, היפתחות אל אופקים חדשים והזדמנויות חדשות. הוא מלמד אותנו להגביה עוף בכדי לראות את התמונה הכוללת. לנשר ארבע אצבעות המקשרות אותו לקרקוע וליסודות מוצקים (ארבעת היסודות). לצד המעוף (יסוד האוויר) הוא מקנן בצוקים ומחובר לאדמה המסייעת לו בקיומו. הנשר מלמד על איזון בין יסודות אוויר ואדמה. נוצות הנשר נחשבות מקודשות בעיני האינדיאנים ומשמשות בטקסי ריפוי לניקוי ההילה ולשינוי מצבי תודעה. הנשר מלמד על חשיבותה של צמיחה רוחנית, מביא ל"הארה". הוא עוזר לנו להתעלות מעל המציאות הפיזית, אל העולם הרוחני. מזכיר לנו להתחבר לחופש, לשמחה, לריפוי וליצירה. מזכיר את הנשר בספרי קסטנדה, לא?

אחותי יפתי

את כותבת דברים מעניינים, אבל אני חייבת לתפוס נשר גדול
אני אתחיל לקרוא את הראשון בסדרה [ למרות שכאן בקישורים המליצו אחרת ] צא'ו רשף שבוע טוב

אשכר

New member
מזכיר את קסטנדה?

בקושי רב. קסטנדה מדבר על משהו שנותן רושם בראיה אנרגטית בלבד, של עייט, דרך אגב (לא של נשר - המקור באנגלית מדבר על עייט). הוא אומר שהעייט אוכל את המודעות של כל היצורים החיים אחרי שהיא התפתחה. הוא אומר עוד כל מני דברים על ה"נשר" (עייט). אני מתמקד רק באלה שאולי יכולים להראות דומים למה שכתבת: הוא כתב שהעייט נותן (או שפשוט ישנה כזאת) אפשרות ליצורים החיים שלא להאכל על ידיו. זה הדבר הכי קרוב לחופש שאני יכול לקשר אותו. לא נראה לי שיש קשר בין העייט של קסטנדה, לבין החלום (המדהים) של אנדרומדה. העייט לפי קסטנדה הוא משהו אנרגטי שהוא המקור לכל דבר ביקום.

רשף כשף

New member
*לי* זה מזכיר ../images/Emo13.gif

בשביל להזכיר לי משהו הוא לא צריך להיות אותו הדבר. הדרך שלי בפירוש חלומות היא דרך אינטואיטיבית שלא מקבעת על זהות בין סמלים אלא על דמיון. אני מרגישה שהחלום מכוון את אנדרומדה להתחבר לתכונות הנשריות שבה. כאן יכולה להישאל השאלה- על איזו תכונות נשריות מדובר? מישהו אחד יאמר- הנשר בקלפי הטוטם מישהו אחר יאמר- הנשר בספרי קסטנדה ולדעתי, התשובה היא שכל אחד והנשר שלו. גם לאנדרומדה יש את הנשר האישי שלה, שאולי הוא קצת מזה וקצת מזה, והרבה מאנדרומדה. ברגע שהיא ביצעה את הקעקוע היא בעצם ביקשה להטביע בעצמה את תכונות הנשר שמלווה את חלומותיה. כעת היא יכולה לבדוק מה מהנשר חסר לה וכיצד היא יכולה להשלים אותו. חלום על פי תפיסתי הוא מסר מהחולם אל עצמו. החלום שולח את החולם למסע בעקבות המסר, לחפש את המטמון. לעיתים זה משהו שאפשר למצוא במשפט אחד, ולעיתים נדרשים חיים שלמים כדי למצוא אותו. אני כפמפרשת בוחרת לא להתעלם מהצירוף בין הנשר בחלום לנשר של קסטנדה. אתה כמובן יכול לבחור מה שבא לך

isar2

New member
כתבתי חלום שהיה לי על נשר

שמש רכה מרגיעה את ההרים, ים שקט מתחתיי. חודר לגופי עם קור. משהו בפְנים רוצה לגדול. אני מרשה לו להציף אותי. שוהה מתחתיו. לא מנסה להתעורר. ואז הרגליים מתקצרות, אבל ציפורני הרגליים גדלות לי, הציפורניים לא מפצות על התקצרות הרגליים, הן עדיין קטנות מאד. שמש רכה. נוטפים מים אדומים, הבתים בעמק נדלקים וריח של ערב בא מן ההרים. נשר נוחת מולי. הוא בגודל שלי. כבר כמעט חושך. כנראה שלא רק הרגליים שלי התקצרו, כי בזמן שהתקצרתי הסתכלתי לעצמי רק על הרגליים וראיתי במעט האור שצמחו לי מעט נוצות קטנות על הרגליים. עכשיו גם אני נשר, אבל נשר עצוב. הכנפיים שלי – קשה לראות אותן בחושך. הן נפולות. אני שולח כנף רזה וארוכה בתוך החושך. הנשר החדש רואה זאת ורומז לי משהו בקשר לכנפיים שלי, ואיך שהן צריכות להיות, אבל הוא מתחרט ומחליט לחכות למישהו נוסף שהפך כמוני לנשר לא מזמן. בסוף נמאס לנשר לחכות לנשר הנפקד, הוא מראה לי איך לעמוד על הרגליים, תמיד חשבתי שידעתי את זה, אבל לא. הוא גם מראה לי איך להחזיק את הכנפיים בגאווה, איך להרים את הכנפיים, אבל מבלי להרים ביחד עם הכנפיים את הכתפיים. עיניי שהתרגלו לחושך נפקחו לרווחה, הלילה החל לסגת לעבר ההרים. החולצה נדבקה לי לבטן. אפילו שבאה רוח אחורית היא נפנפה רק את החלק של הגב. מקדימה החולצה עדיין דבוקה לבטן. כנראה שהנוצות מוציאות הרבה חשמל סטטי. הנשר מסתובב מאחוריי. מגרד את גבי החשוף. אני לא רוצה, אבל אי אפשר לעצור אותו. אחרי כמה דקות הוא מבקש ממני כסף. אני מוכן לשלם לו שלושים שקל רק כדי שיעזוב אותי בשקט. יותר מזה אני לא מוכן לשלם.

TheGreatNut

New member
את מוכנה לנסות לפרש...

גם חלומות שהיו לי? (ליתר דיוק, תוכן מסויים שחזר על שניים שלושה חלומות לאחרונה)

רשף כשף

New member
אני מוכנה לנסות

אם יש להם קשר לדרך הלוחמים אתה יכול לרשום אותם כאן, ואם אין להם קשר אתה יכול לרשום בפורום חלומות. אם אתה רושם בפורום חלומות אנא הקפד על כללי הפורום.

TheGreatNut

New member
אני לא יודע אם הם קשורים לדרך...

הלוחמים מבחינתך. מבחינתי כל מה שאני יכול להרחיב את המודעות שלי בעזרתו קשור לדרך הלוחמים, ואני רוצה לנסות להרחיב את המודעות שלי (טכנית, פיסית, עשייתית) בעזרת המידע שאולי תתני לי. את עדיין רוצה שארשום אותם?

TheGreatNut

New member
מגניב, אז...

אחרי שהשתחררתי מהצבא, שזה היה לפני שנתיים, היו לי חלומות רבים על זה שאני שוב תלמיד בתיכון ושאני צריך שוב להתכונן למבחנים ולבגרויות. ההרגשה הזאת מאוד העיקה עלי בחלום, וזה ממש ביאס. אם זה משנה אז סיימתי את הבגרויות "האמיתיות" שלי ברמה שסיפקה אותי מאוד. כלומר, לא נראה לי החלום בא לרמוז על זה שאני צריך להשלים בגרויות
אלא שהוא היה יותר קשור לכך שאני מרגיש שמשהו כובל אותי ושאני איני חופשי. הרגשה אגב שחשתי בה בשיא עוצמתה בזמן שירותי הצבאי. השבוע, למשך שתי לילות או שלושה (לא זוכר בדיוק) חלמתי שוב על זה שאני בתיכון ושאני צריך להתכונן לבגרויות וללמוד כל מני דברים שאני לא רוצה ללמוד. שאני כבול לאיזושהי מסגרת. זהו
תודה מראש...

רשף כשף

New member
שאלות

יש משהו שהשארת לא סגור בתיכון? דברים שציפית מעצמך ולא באו ליידי ביטוי? יכול לבוא ליידי ביטוי ביכולת שלך ללמוד, ביחסים בין מורה לתלמיד ובקשרים חברתיים שלא נסגרו. קשרים חברתיים לא סגורים (חברה, חבר טוב...) יכולים להפריע לך היום להתקדם הלאה. מה שמחזיר אותי למשהו שאשכר כתב לגבי סגירה של קשרים ומאוד הזדהיתי עם דבריו: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=245&msgid=91205156 אם זה חוזר דווקא היום, כנראה שהיום יש לך אופציה לסגור דברים מהתיכון.

למעלה