רשפים כאנ שמיר איתמר עבור

AdamINC

New member
רשפים כאנ שמיר איתמר עבור

כן... הנה שמתי על עצמי אפוד ונשק ומגן בכאילו תוך שבירת שמירה וכתיבה בפורומים. תזכירו לי רק למה התגייסתי ולמה ליל הסדר שלי עבר בשמירות? אה כן... חוק גיוס חובה. מיי אסססס!!! מתגעגע... נתראה בתיירות יום שישי. עד כאן משמיר איתמר- בסיס סיירים; כי הגיהנום בשיפוצים. רות עבור!
 

DreaM viSion

New member
יהיה בסדר בנשי..תחזיק מעמד ;)

קח דברים בקלות ותראה שככה הרבה יותר נעים להעביר את הטירונות.
 

סנטה

New member
הייתי חייב...

צ-ע-י-ר !!!! אם הייתי המפקד שלך והייתי תופס אותך,היית נכנס לריתוק של 14 יום ואז כנראה שלא היית מתראה עם אף אחד בתיירות יום שישי...הייתי מתראה עם אבא שלך בש.ג שהביא לך את השאריות קוסקוס מיום שישי.
 

harhanegev

New member
לא נראה לי שיש לו

אבא כזה רע שיביא לו אוכל שיסדר לו ריתוק לעוד כמה זמן (בפסח, כידוע, אסור להכניס חמץ לבסיסי צה"ל, בלי קשר למידת שמירת המצוות של החייל המכניס)
 

havlaz

New member
גם כן הפסח הזה

מי נותן לרבנות סיווג כדי לעשות ביקורת ניקיון לפסח במתקנים מסווגים?! סעמק עם כל הניקיונות האלה!
 

harhanegev

New member
לרבנות אין שום סמכות בעניין הזה.

זה חוק פנימי שהצבא החליט עליו, בלי שום סמכויות אכיפה לרבנות. אם כבר אכיפה, זה רק מפקדים/ות ומשטרה צבאית. לא קשור לרבנות. אגב, גם באזרחות אין לרבנות שום קשר לחוקי חמץ. הסמכות של הרבנות היא ב-2 עניינים בנושא כשרות: [1] לאכוף את חוק הונאה בכשרות, כלומר לוודא שלא יהיו בתי עסק ללא השגחה שיכתבו "כשר" (או עם "השגחה" של כל מיני גופים מפוקפקים שלוקחים כסף ולובשים שחור עם כיפות וציציות, אבל הם לא משגיחים על כלום ולא קשורים לציבור הדתי / חרדי בשום דרך חוץ מהלבוש שלהם. היו כאלה בכולבוטק לפני כמה שנים: לבושים כמו חרדים והמציאו לעצמם שם יפה, אבל סתם רמאים). [2] להשגיח על הכשרות של בתי עסק שמעוניינים בכך (אף בית עסק לא חייב להיות כשר). קיימים חוקים לגי פסח, אם אני לא טועה אסור להציג למכירה חמץ בישובים בעלי רוב יהודי, אבל האכיפה היא לא בסמכות הרבנות. והחוק בצבא - זה עניין פנימי של הצבא, לא קשור לשום רבנות ואפילו לא לרבנות הצבאית. הרבנות הצבאית אחראית על הכשרת המטבחים בצבא, אבל לא על אכיפת חוקי הכנסת חמץ לבסיסים.
 

seafox

New member
טעות קטנה

כנראה שהדברים השתנו קצת במהלך השנים. נציגים של הרבנות עוברים בין הבסיסים לפני פסח ובודקים אם יש חמץ.המפקדים אמורים ל"אכוף", שמרגע שנציג הרבנות היה בבסיס והכשיר את הבסיס לפסח, שלא ייכנס חמץ יותר. מה הקשר למשטרה צבאית?!
 

harhanegev

New member
אם היית קורא את

2 השורות האחרונות שכתבתי, היית רואה שאין בינינו שום ויכוח. הרבנות הצבאית אחראית על הכשרת המטבחים הצבאיים, מה שמחוץ למטבחים וחדרי האוכל לא קשור אליהם. מדובר בחוק שלא הרבנות חוקקה ולא הרבנות הצבאית, אלא אנשים שרובם הגדול חילוניים חוקקו אותו לפני שנים רבות.
 

havlaz

New member
על מה אתה מדבר?

לרבנות הצבאית כמובן שהשפעה והחלטה. וכן, היא בודקת ומנחה את המפקדים והרס"רים לבצע בדיקות ועושה בעצמה בדיקות פתע מדגמיות ואבוי למי שלא עומד בהם. בדיוק כמו באזרחות, לה חלק גדול בכפייה הדתית והפסחית הזאת על כולנו.
 

harhanegev

New member
למעשה, אין בינינו שום ויכוח:

הרבנות הצבאית אחראית על הכשרת המטבחים הצבאיים, מה שמחוץ למטבחים וחדרי האוכל לא קשור אליהם. מדובר בחוק שלא הרבנות חוקקה ולא הרבנות הצבאית, אלא אנשים שרובם הגדול חילוניים חוקקו אותו לפני שנים רבות.
 

AdamINC

New member
אם אבא שלי היה בא לש"ג היו משחררים

אותי מריתוק. סמוך עלי. המפקדים שלי לא יהיו כל כך שחצנים כשיבוא להם מישהו בדרגת סא"ל לבסיס
 

havlaz

New member
צעיר

סא"ל. אמאלה. איזה פחד. לרוץ להוציא את השטיח האדום.
 

MrSpok

New member
אוי לא... סא"ל.

בטח יש לו איזה סמכות אילעית על כל הצבא ויכול לבטל כל פקודה שיש בצה"ל. *מצדיע*. אני הייתי דן כנר. בחזרה אלייך, ליאורה.
 

AdamINC

New member
מפקדים מכוערים מפחדים מכאלה!

ואפילו קציני מיון מושתנים וכאלה שלישים מציקים שעושים בעיות. אז בינתיים זה עוזר..
 

H a V i T u S h

New member
כמה דברים אדם....

לא כל סא"ל יש לו השפעה, יש מיליון סא"לים בצבא ולהרבה מהם יש תפקיד מפגר ביותר. אם אני לא טועה אבא שלך שא"ל במיל' ככה שההשפעה שלו אלא אם הסמב"ס עשה איתו טירונות היא מזערית.... ושהתגעגתי ליציאות של יורי כבר אמרתי?....
 
למעלה