ר.פ. במשטרה והשלכות על הגיוס לצה``ל

ערלכאר

New member
ר.פ. במשטרה והשלכות על הגיוס לצה``ל

להלן סיפור מוזר וחריג ששמעתי מפי בעל המעשה: הגעתי ללשכת הגיוס בצו הראשון אליו נקראתי במטרה מוצהרת להתגייס לקרבי ועברתי את שרשרת החיול הראשונית ואף קיבלתי תאריך ומועד גיוס, אך לפתע קיבלתי הבייתה דואר רשום מהלשכת גיוס ובו להפתעתי היתה תעודת פטור משירות בצה``ל תחת המינוח `מטעמי חוק`, בחתימתו של מפקד הלשכה, מיותר לציין שלא הודיעו לי מאומה על אפשרות כזו ולא עברתי ועדה רפואית כלשהיא ואני אדם בריא לחלוטין וזה נחת עלי ככה פתאום ביום בהיר, ניגשתי מיוזמתי וכיתתתי את רגליי עד ללשכת הגיוס ועד לחדרו של המפקד הנכבד בכבודו ובעצמו שסירב להסביר לי במה המדובר והמליץ לי בציניות ללכת לספריה העירונית ולראות את הספר חוק ואולי משם אני יבין מה פשר הפטור `מטעמי חוק`, משסירבתי לצאת מחדרו עד שישקול לגייסני בשנית או לכל הפחות להסביר לי במה דברים אמורים הוא אמר לי שאני חוצפן בצעקות לא נעימות ואף קרא לשוטר שדאג להרחיקני לצמיתות עד לכביש הראשי מחוץ ללשכה בתוספת אזהרה כביכול שלא אדרוך שם יותר בכל ימי חיי- למיטב הבנתי הסיבה לכך היא ככל הנראה רישום פלילי במשטרה שגרם לצבא להשאיר אותו בביתו... כעת אבקש את עזרתכם האם יתכן שזה כתוצאה מכך? ומהי הדרך לאלץ את הצבא לפרט במדוייק את הנסיבות שהובילו להחלטה זו, שאגב לא צויין שניתן לערער עליה בצורה כלשהיא, תודה מראש לעונים

תשובה

הסיפר באמת נשמע מוזר. ראשית קשה לדמיין מצב בו המלש"ב לא זומן ולא נשמע בטרם שננקט כנגדו צעד קיצוני שכזה. שנית קשה עוד יותר להאמין כי צה"ל אשר התעתד לגייסו לקרבי, משמע בעל נתונים טובים ומוטיבציה, יפטור כך סתם חייל משירות צבאי. מהידוע לי בצה"ל קיימת ועדת מז"פ אשר דנה ושוקלת את עניינם של אלה אשר הוכתמו בפלילים ולכן לא מובן לי איך הדבר אירע "מאחורי גבו" ובכלל. אני טיפלתי באופן אישי במקרים שבהם מלש"ב הסתבכך בפלילים, ולא במקרים "קלים", וגיוסו לא ניפגע. בטרם פנייה לערכאות, ומבלי להכריע כרגע לאיזו ערכאה ובאיזו עילה, הייתי פונה למפקד מיטב ומברר מה אירע במקרה דנן. הטלפון הידוע לי: 03-7374988

ערלכאר

New member
תודה על תגובתך

העברתי את דבריך לאותו אחד, הוא אכן דיבר מיד עם הלשכה במספר שציינת והם ביקשו ממנו שיפקסס להם את בקשתו ויגיבו לו בהתאם לאחר שיבדקו אצל הגורמים הרלוונטיים, נמשיך לעקוב אחר ההתפתחויות

למעלה